جدیدترین داروی ضد افسردگی

داروهای مربوط به سلامت روان و داروهای ضد افسردگی
داروها میتوانند در درمان چندین اختلال و شرایط روانی نقش داشته باشند. علاوه بر این، درمان دارویی میتواند در رواندرمانی (درمان گفتگو محور) و درمانهای تحریک مغز (که کمتر شایع هستند) موثر باشد. در برخی موارد، رواندرمانی به تنهایی ممکن است بهترین گزینه درمانی باشد اما انتخاب یک برنامه درمانی مناسب باید براساس نیازهای فردی و وضعیت پزشکی و تحت مراقبتهای یک روانشناس باشد.
مؤسسه ملی بهداشت روان (NIMH)، یک آژانس تحقیقاتی فدرال است که توصیههای پزشکی و یا ارجاع ارائه نمیدهد.
NIMH همچنین هیچ دارو، گیاه یا مکمل خاصی را تأیید یا توصیه نمیکند. نتایج حاصل از آزمایشات تحقیق بالینی مورد حمایت NIMH که اثربخشی درمانها، از جمله داروها را بررسی میکند، در پیشینه تحقیقات پزشکی گزارش شده است. این مقاله به منظور ارائه اطلاعات اساسی در مورد داروهای بهداشت روان تهیه شده است. البته که این مقاله یک منبع کامل برای تمامی جدیدترین داروی ضد افسردگی موجود نیست و نباید به عنوان راهنما برای تصمیمگیریهای پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. سعی شده است به جدیدترین داروی ضد افسردگی در ایران نیز اشاره شود.
اطلاعات مربوط به داروها مرتباً تغییر میکند و شما میتوانید وبسایت سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) را برای آخرین اخطارها، راهنماهای داروی بیمار یا داروهای تازه تأیید شده، بررسی کنید. در این صفحه به نامهای تجاری اشاره نشده است، اما میتوانید با نام تجاری در وبسایت MedlinePlus Drugs, Herbs and Supplements Drugs جستجو کنید و جدیدترین داروی ضد افسردگی در ایران را بیابید. وبسایت MedlinePlus همچنین اطلاعات جزییتری در مورد داروها از جمله عوارض جانبی و هشدارهای FDA در اختیار شما قرار میدهد.
دانش شما از داروها
اگر دارویی برای شما تجویز شده است، باید:
- در مورد تمام داروها و مکملهای ویتامینی که قبلاً مصرف میکنید به پزشک بگویید.
- هرگونه حساسیت و هر مشکلی که در داروها داشتید را به پزشک خود گوشزد کنید.
- نحوه مصرف دارو را قبل از شروع مصرف بدانید و طبق دستورالعمل دارو را مصرف کنید.
- داروهایی را که برای شخص دیگری تجویز شده است، مصرف نکنید و داروی خود را به شخص دیگری ندهید.
- اگر مشکلی با داروی خود دارید یا نگران هستید که ممکن است ضرری داشته باشد، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک شما ممکن است بتواند دوز دارو را تنظیم کند یا نسخه شما را به نسخه دیگری تغییر دهد که برای شما بهتر باشد.
جدیدترین داروی ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی داروهایی هستند که معمولاً برای درمان افسردگی استفاده میشوند. از داروهای ضد افسردگی برای سایر اختلالات مانند اضطراب، درد و بیخوابی نیز استفاده میشود. اگرچه داروهای ضد افسردگی به طور خاص برای درمان ADHD مورد تأیید FDA نیستند، اما از داروهای ضد افسردگی گاهی برای درمان ADHD در بزرگسالان نیز استفاده میشود.
معروفترین انواع داروهای ضد افسردگی، مهارکنندههای انتخابی باز جذب سروتونین (SSRI) نامیده میشوند. نمونههایی از SSRI ها عبارتند از:
- فلوکستین
- سیتالوپرام
- سرترالین
- پاروکستین
- اسکیتالوپرام
انواع دیگر داروهای ضد افسردگی مهارکنندههای جذب مجدد سروتونین و نوراپینفرین (SNRI) هستند. SNRI ها مشابه SSRI ها هستند و شامل ونلافاکسین و دولوکستین هستند.
داروی ضد افسردگی دیگری که معمولاً مورد استفاده قرار میگیرد، بوپروپیون (ولبوترین) است. بوپروپیون نوع سوم ضد افسردگی است که متفاوت از SSRI یا SNRI عمل میکند. بوپروپیون همچنین برای درمان اختلال افسردگی فصلی و کمک به افراد در ترک سیگار استفاده میشود.
SSRIها، SNRIها و بوپروپیون داروهای محبوبی هستند، زیرا به اندازه داروهای قدیمی ضد افسردگی عوارض جانبی ایجاد نمیکنند و به نظر میرسد به گروه گستردهتری از اختلالات افسردگی و اضطراب کمک میکنند. داروهای ضد افسردگی قدیمی شامل سه حلقهایها، چهار حلقهایها و مهار کنندههای مونوآمین اکسیداز (MAOI) میباشند. البته برای برخی از افراد این دسته از داروها ممکن است بهترین داروهای درمانی باشند. بنابراین جدیدترین داروی ضد افسردگی در ایران لزوماً بهترین دارو برای شما نمیباشند.
واکنش مردم به داروهای ضد افسردگی چگونه است؟
طبق یک بررسی تحقیقاتی توسط آژانس تحقیقات و کیفیت بهداشت، همه داروهای ضد افسردگی برای بهبود علائم افسردگی و جلوگیری از بازگشت علائم افسردگی کارایی دارند. به دلایلی که هنوز به خوبی درک نشده است، برخی از افراد نسبت به یک گروه از این داروها و برخی نسبت به گروهی دیگر، بهتر پاسخ میدهند. بنابراین، مهم است که بدانیم برخی از افراد ممکن است با اولین درمان دارویی افسردگی احساس بهتری نداشته باشند و لازم باشد چندین دارو را امتحان کنند تا دارویی که برای آنها مفید است را پیدا کنند. دیگران ممکن است دریابند که یک دارو مدتی به آنها کمک کرده است، اما علائم آنها دوباره بازگشته. مهم است که دستورالعملهای پزشک خود را برای مصرف دارو در دوز مناسب و برای مدت زمان طولانی (اغلب ۴ تا ۶ هفته) برای مشاهده تاثیراتش دنبال کنید. بنابراین جدیدترین داروهای ضد افسردگی لزوماً بهترین دارو برای شما نمیباشند.
هنگامی که فرد شروع به مصرف داروهای ضد افسردگی میکند، مهم است که بدون توصیه پزشک مصرف آنها را قطع نکند. گاهی اوقات افرادی که از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند، احساس بهتری پیدا میکنند و مصرف دارو را خیلی زود متوقف میکنند و این موضوع میتواند باعث بازگشت افسردگی شود. وقتی زمان قطع دارو فرا رسیده باشد، پزشک به فرد کمک میکند تا دوز دارو را به آرامی و با اطمینان کاهش دهد. مهم است که به بدن زمان دهید تا خود را با تغییرات هماهنگ کند. افراد به این داروها معتاد نمیشوند، اما قطع ناگهانی آنها ممکن است باعث پدید آمدن علائم ترک شود.
عوارض جانبی احتمالی داروهای ضد افسردگی چیست؟
برخی از داروهای ضد افسردگی ممکن است عوارض جانبی بیشتری نسبت به سایر داروها ایجاد کنند. ممکن است لازم باشد چندین داروی ضد افسردگی مختلف را قبل از یافتن دارویی که علائمتان را بهبود میبخشد، امتحان کنید. شایعترین عوارض جانبی ذکر شده توسط FDA عبارتند از:
- تهوع و استفراغ
- افزایش وزن
- اسهال
- خواب آلودگی
- مشکلات جنسی
در صورت داشتن هر یک از موارد زیر، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. مخصوصا اگر با شروع مصرف دارو در شما ایجاد شده باشد و وخیمتر شده یا شما را نگران میکند:
- افکار مربوط به خودکشی یا مردن
- تلاش برای خودکشی
- افسردگی یا وخیمتر شدن آن
- اضطراب یا وخیمتر شدن آن
- احساس تحریک یا بیقراری
- موارد وحشتزدگی
- مشکلات خواب (بیخوابی)
- اقدامات پرخاشگرانه، عصبانیت یا خشونت
- اقدام به فعالیتهای خطرناک
- افزایش شدید فعالیت و گفتگو (شیدایی)
- سایر تغییرات غیرمعمول در رفتار یا خلق و خوی
ترکیب ضد افسردگیهای جدید SSRI یا SNRI با یکی از داروهای معمول «تریپتان» که برای درمان سردردهای میگرنی مورد استفاده قرار میگیرد، میتواند بیماری تهدید کنندهای به نام «سندرم سروتونین» ایجاد کند. فرد مبتلا به سندرم سروتونین ممکن است تحریک شود، دچار توهم شود (چیزهایی که واقعی نیستند را ببیند یا بشنود)، دمای بدنش بالا برود یا تغییرات فشار خون غیرعادی ایجاد شود.
سندرم سروتونین معمولاً با داروهای ضد افسردگی قدیمی به نام MAOI در ارتباط است، اما ممکن است با داروهای ضد افسردگی جدیدتر نیز این اتفاق بیفتد. برای اطلاعات بیشتر، لطفاً به راهنمای داروی FDA در مورد داروهای ضد افسردگی مراجعه کنید.
داروهای ضد افسردگی ممکن است عوارض جانبی دیگری ایجاد کنند که در این لیست وجود ندارد.
برای گزارش هرگونه عوارض جانبی جدی در ارتباط با استفاده از داروهای ضد افسردگی، لطفا با پزشک و یا روانشناس خود تماس بگیرید.
سلام و درود آقای دکتر من چند وقتی هست که احساس افسردگی میکنم از خوردن دارو ترس دارم ،میترسم بهش معتاد شم یا اثرش از بین بره بعدا حالم بدتر شه ،آیا داروها انسان رو بی تفاوت میکنن برام سرتالین ۵۰ نوشتن به نظر شما چکار کنم ؟
اگر افسردگی خفیف است از راههای غیر دارویی نیز می توانید بر افسردگی غلبه کنید. مقاله درمان افسردگی بدون دارو را مطالعه کنید.
اگر روزی یکساعت ورزش کنید هورمون سروتونین در مغز شما ترشح می شود که دقیقا همان کار سرترالین را می کند
سلامجناب دکتر سنایی
من ۱۴ سال است پنیک دارم.یکی دو سال است حملات و حالات پنیک در بنده بیشتر شده.من ناراحتی معده و رفلاکس شدید نیز دارم.
روزی یک عدد سرترالین ۱۰۰ و شبی یک عدد پرفنازین ۲می خورم.
سرترالین را پنج شش سال است مصرف می کنم و پرفنازین را حدود ۴سال.
آیا تاثیرات سرترالین از بین رفته که فواصل حملات پنیک ام کوتاه تر شده است؟
ضمناً دچار فراموشی هم شده ام.
با سپاس
در صورتی که مواجه سازی با خطر نکنید ذهن هر روز بیشتر از عوامل خطر می ترسد. مقاله درمان پانیک بدون دارو را در سایت مطالعه کنید
باسلام و احترام خدمت دکتر عزیز..دکتر جان خود یک ماهی میشه که احساس ترس وناراحتی میکنم به طوری که اکر خودم تنها تو خونه نشسته باشم یدفه بدنم کرم بی حس و احساس ناراحتی وتری میکنم .که دکتر عمومی رفتم قرص الپرازام نیم بهم داد .که به محضی که ایطور میشم این قرص استفاده میکنم بهتر میشم خواهشمندم راهنمایی بفرمایی با تشکر
احتمال دارد حالت خفیف پانیک باشد. مقاله درمان پانیک را در سایت مطالعه کنید
سلاماقای دکتر از بچگی وسواس فکری شدید دارم والان بیش از ۲۰ سال است که اصلا خوب نمیشوم و تمام داروها راهم مصرف کرده ام واقعا باید چه کارکنم حالمم بسیار بد است مدام خسته و خواب الود و پرخور هستم مغزمم کند شده است ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید
وقت بخیر. در کنار دارو درمانی برای وسواس بهتر است درمان شناختی رفتاری برای وسواس انجام بدهید. کتاب خودیاری برای درمان وسواس را از فروشگاه سایت تهیه کنید و تمرینات انرا انجام بدهید. در بسیاری مواقع دارو درمانی وسواس کافی نمی باشد و فرد باید از لحاظ فکری و رفتاری اصلاح شود.
سلام آقای دکتر عزیز بنده سی و چهارسالمه ساکن کرج سالهاست دچار افسردگی هستم نمیتونم از جام بلند بشم از خونه برم بیرون یا برم سر کار، زود عصبی میشم و داد میزنم ، اعصابم ضعیفه، اضطراب دارم، لطفأ کمکم کنید.
شماره تلفن من: 09052768122
وقت بخیر. با 00989034733009 هماهنگ بفرمایید تا یک وقت 30 دقیقه ای رایگان به شما بدهند. شماره تلفن خود را به ایشان اعلام بفرمایید.
بی نهایت ممنون
به یک داروی ضد افسردگی نیاز دارم .چند ساله که هیچ چی برام معنی نداره.فقط شبها وقتی میخوابم ورویا میبینم یکم حالم خوبه همین که از خواب بیدار میشم دوباره دنیامیخواد روسرم خراب بشه .لطفا کمکم کنید.
مهمترین نکته در بهبود افسردگی تغییر سبک زندگی است. اگر چه سخت است ولی باید برای بهبود انجام بدهید. ورزش کنید. با دوستان و اطرافیان معاشرت کنید. کار و شغلی را پیگیرانه انجام بدهید
ممنونم .خیلی خوب توضیح دادین من که استفاده کردم ،،
خوشحالیم مقاله داروی جدید افسردگی مورد توجه قرار گرفت
سلام،واقعا مطالب آموزنده ای بود.ممنونم.محمدسیاوشی از شهرستان ملایر۰۹۱۸۳۵۰۴۸۶۶