تاثیر قند بر اضطراب و سلامت روح و روان
تاثیر قند بر اضطراب و سلامت روح و روان چگونه است؟
اضطراب عاشق قند و هرگونه مواد قندی و شیرینی است.
تاثیر قند بر اضطراب: قند برای سلامت روان شما مضر است، اما با این حال هنوز هم راههایی برای راضی ساختن طبع شیرینی دوستی شما وجود دارد.
آیا وقت حذف قند و هرگونه مواد قندی و شیرینی فرا رسیده است؟
این یک راز نیست که اگر شما در مورد چیزهای شیرین زیادهروی کنید، قند میتواند به بدن شما آسیب برساند. با این حال، ۷۵ درصد آمریکاییها بیش از حد آن را مصرف میکنند.
تاثیرات مضری که قند میتواند بر سلامت فیزیکی شما داشته باشد، به خوبی مطالعه شده است، به همین دلیل است که ما در مورد کاهش مصرف قند بهمنظور کاهش وزن و کاهش ریسک بیماری صحبت میکنیم.
درحالیکه رهایی از چیزهای شیرین میتواند منجر به سالمتر شدن شما از لحاظ جسمانی شود، همچنین این امر بر سلامت روان ما نیز تأثیر دارد که به این جهت ارزش اتخاذ یک نگاه دوم را دارد.
۱. قند منجر به فراز و نشیب میشود.
اگر ایدهی شما برای مقابله با استرس، خوردن یک پیمانه بستنیست، شانس خوبی دارید که دقیقاً بدانید یکجهش قندی چیست.
در حالی که اکثر مردم میتوانند از میان یک هجوم و شلوغی و مچاله شدن متعاقبش با کمترین میزان ناراحتی عبور کنند، اما یک گروه از افراد نیز وجود دارند که بهای زیادی برای خوردن قند زیاد میپردازند. به این دلیل است که مصرف مقدار زیادی مواد قندی فرآوریشده میتواند باعث ایجاد احساس نگرانی، عصبانیت و ناراحتی گردد. و چنانچه از قبل با افسردگی یا اضطراب سر و کار داشته باشید، این امر میتواند دو برابر باشد. اما چرا قند باعث بروز چنین مشکلی میشود؟
پس از خوردن مقدار زیادی قند، بدنتان انسولین آزاد میکند تا گلوکز اضافی را در جریان خون جذبکرده و سطح قندخون را تثبیتنماید. این کار خوبی است، درست است؟ لزوماً خیر، زیرا بههمین دلیل: هجوم قند باعثمیشود بدنتان به سختی کار کند تا مجددا به سطح نرمال برگردد. بالا و پایین شدنهای این ترن هوایی میتواند احساس عصبی، مبهم، کجخلقی، وحشتزدگی و تحلیلرفتگی را به شما بدهد. اگر شما اضطراب یا افسردگی داشته باشید، این نشانهها احتمالاً آنهایی هستند که به طور روزانه در حال حاضر با آنها سر و کار دارید. قند آنها را تشدید خواهد کرد.
۲. قند اگر موجب ایجاد اضطراب نشود، حتماً آن را بدتر میکند.
اگر با اضطراب سر و کار دارید، پس در این صورت میدانید که اضطراب تا چه اندازه با خوردن قند فاجعهآمیز میشود. یک افزایش بسیار قدرتمند و متعاقب آن یک افت قند، میتواند باعث شود که شما احساس عصبانیت، لرزش و عصبی بودن بکنید، تمام اثرات جانبی که میتواند اضطراب شما را بدتر نماید. اما این همه ماجرا نیست.
هم چنین قند میتواند توانایی بدن شما برای واکنش نسبت به استرس را تضعیف کند که میتواند موجب اضطراب در شما شده و از برخورد شما با علت استرس جلوگیری نماید. چندین مطالعه وجود دارد که به تاثیر قند بر اضطراب نگاهی انداختهاند، اما همهی آنها بر روی موشها انجام شده است. در حالی که یافتهها، ارتباط مشخصی بین مصرف قند و اضطراب را نشان دادند، اما با این حال محققان دوست دارند تا مطالعات بیشتری بر روی انسانها انجام دهند.
۳. قند میتواند ریسک ابتلا به افسردگی را افزایش دهد.
خودداری از خوردن شیرینیها، به خصوص بعد از یک روز سخت دشوار است. زمانی که با افسردگی سر و کار دارید، گاهی اوقات غذا میتواند به عنوان یک نوع دارو به کار رود. اما این چرخهی معیوب قند برای بیحس ساختن احساسات شما، تنها علائم افسردگی، خستگی و ناامیدی را بدتر میکند. مصرف بیش از حد قند موجب عدم تعادل در مواد شیمیایی خاص مغز میشود. این عدم تعادل میتواند منجر به افسردگی گردد و حتی ممکن است خطر طولانیمدت ایجاد اختلال در سلامت روانی در برخی افراد را نیز افزایش دهد. در حقیقت، مطالعهای در سال ۲۰۱۷ نشان داد، مردانی که هر روز مقدار زیادی قند (۶۷ گرم یا بیشتر) مصرف میکنند، ۲۳ درصد از احتمال بیشتری برای بروز افسردگی بالینی در طی پنج سال برخوردار بودند. حتی با وجود این که مطالعه فقط شامل مردان است، ارتباط بین قند و افسردگی نیز در زنان مشهود است.
۴. حذف یکبارهی شیرینیها میتواند همانند یک حمله پانیک احساس شود.
وقتیکه نوبت رها کردن قند فرآوریشده میرسد، بسیاری از مردم میخواهند به یکباره و بطور کامل از آن دست بکشند. اما اگر شما سابقهای از حملات پانیک را داشته باشید، این امر ممکن است ایدهی خوبی نباشد. حذف قند از سبد غذایی، خوشایند نیست. این موضوع میتواند موجب عوارض جانبی جدی مانند اضطراب، عصبانیت، گیجی و خستگی شود. این امر متخصصان را بر آن داشته تا به این مساله نگاهی بیندازند که چگونه علائم قطع ناگهانی مصرف قند میتواند شبیه داروهای خاص باشد. خانم دکتر اوما نایدو، متخصص بهداشت و درمان در دانشکده پزشکی هاروارد، میگوید: «شواهد موجود در تحقیقات نشان میدهد شباهتهای قابلتوجهی بین موادمخدر و قند وجود دارد.»
وقتی فردی معتاد به موادمخدر است، مانند کوکائین، هنگامیکه استفاده از آن را متوقفمیکند، بهحالت فیزیولوژیکی در عقبنشینی از مصرف وارد میشود. نایدو میگوید: افرادیکه مقادیر زیادی قند در رژیم غذاییشان مصرف میکنند، در صورت توقف ناگهانی مصرف قند، بهطور مشابهی این احساس فیزیولوژیکی را تجربه میکنند. بههمین دلیل است که عقبنشینی ناگهانی و کامل از قند نمیتواند بهترین راهحل برای کسی باشد که اضطراب نیز دارد. بنا به گفتهی نایدو، «حذف ناگهانی مصرف قند، میتواند همان احساس عقبنشینی (از مواد مخدر) را تقلید کرده و احساس یک حمله پانیک را داشته باشد.» اگر شما همچنین اختلال اضطرابی داشته باشید، این تجربه عقبنشینی میتواند تشدید نیز بشود.
۵. قند قدرت مغز شما را در هم میکوبد
معدهتان ممکن است به شما بگوید بهدرون جامبو چریآیسی (نوعی نوشیدنی پر کالری) شیرجهزده و تا میتوانید از آن بخورید. اما مغز شما ایدهای متفاوت دارد. محققان در UCLA دریافتند رژیم غذایی سرشار از فروکتوز که از اقلام قندی مانند سودا میباشد، مغزتان را کند میکند. این امر میتواند به حافظه و یادگیری ضربه بزند. محققان کشف کردند که ژنهای موجود در مغز میتواند توسط فروکتوز آسیب ببیند. این امر ممکن است بر حافظه و یادگیری تاثیر بگذارد. حتی میتواند منجر به بیماری آلزایمر، دیابت و بیماریهای قلبی شود. منابع اصلی فروکتوز در رژیم غذایی آمریکایی عبارتند از نیشکر (ساکروز) شربت ذرت با فروکتوز بالا. از آنجایی که محققین تنها بر روی فروکتوز متمرکز شدهاند، این یک تمایز مهم است.
درست است که مطالعه آنها بر روی موشها انجام شد، اما چیزی که کشف کردند ارزش بررسی زمانیکه به سراغ رژیم غذایی و سلامت مغز شما میآید (تاثیر قند بر اضطراب) را دارد.
منبع:
https://www.healthline.com/