پنهان کاری در ازدواج
پنهان کاری در ازدواج و نیاز به حریم شخصی
صادق بودن با همسرتان لزوماً به این معنی نیست که باید هر کدام از افکار، رویاها، ترسها یا خیالپردازیهایتان را با او به اشتراک بگذارید. اگرچه پنهان کاری در ازدواج بسیار مخرب است ولکن صداقت بدون چارچوب نیز ممکن است عواقب مفیدی در ازدواج شما نداشته باشد.
دانستن اینکه چه چیزی را در ازدواج به اشتراک بگذارید و چه چیزی را به اشتراک نگذارید، یک مهارت ارتباطی مهم برای زوجها است که باید در ازدواج خود یاد بگیرند و از آن استفاده کنند. همچنین ممکن است چیزی باشد که بتواند به آرامش و هماهنگی با همسرتان کمک کند یا مانع آن شود.
پنهان کاری در ازدواج و حق حفظ حریم شخصی
حریم شخصی به مرزهای شما در مورد گذشتهتان، افکارتان، عقایدتان و تجربیات جدایی که از همسر و رابطهتان دارید، اشاره میکند. از سوی دیگر، پنهان کاری در ازدواج شامل چیزی است که شما عمداً از شریک زندگیتان پنهان میکنید.
ویژگیهای پنهان کاری:
- صداقت در آن وجود ندارد.
- اعتماد را نقض میکند.
- عمداً پنهان میکند یا گمراه میکند.
- آسیبزا یا مخرب است.
- سمی است.
ویژگیهای حریم شخصی:
- صداقت در آن وجود دارد.
- اعتماد را نقض نمیکند.
- شامل دیده نشدن و تنها بودن است.
- آسیبزا یا مخرب نیست.
- سالم است.
این مهم است که به یاد داشته باشید که لازم نیست همه چیز را با شخص دیگری در یک رابطه به اشتراک بگذارید. نکاتی که در هر رابطهای باید بهخاطر بسپارید:
- شما در هر رابطهای از جمله با همسر، شریک زندگی و خانوادهتان، حق حفظ حریم شخصی دارید.
- در هر رابطهای، شما حق دارید بخشی از زندگیتان را صرف نظر از اینکه چقدر پیش پا افتاده یا مهم است، تنها به دلیل اینکه میخواهید، مخفی نگه دارید.
- شما همچنین حق دارید مدتی را به تنهایی با خودتان بگذرانید.
- در یک رابطه سالم، شما به احساس عاطفی و فیزیکی که برای خود و شریک زندگیتان نیاز است، احترام میگذارید. در غیر این صورت، بر خلاف انتظار، در نهایت صمیمیتِ خود را به جای تقویت، با یکدیگر محدود میکنید.
- شما نمیتوانید واقعاً با شریک زندگیتان صمیمی باشید بدون اینکه با درونیترین قسمتهای خود نیز در تماس باشید.
آیا صداقت همیشه بهترین راهکار است؟
دلایل معتبری برای مخفی نگه داشتن یک راز از همسرتان وجود دارد. شما نباید از افشای لحظات شرم آور یا آزاردهنده گذشته خود حمایت کنید. ممکن است این راز مربوط به شخص دیگری باشد که خواسته است داستان گفته نشود.
بسیاری از زوجها مدتهاست که ازدواج کردهاند و اسرار شخصی دارند که با همسرشان در میان نمیگذارند. حس فضا و حس بخش خصوصی برای بسیاری از افراد ضروری است.
با این حال، صداقت هسته اعتماد در روابط تلقی میشود. به هر حال، اگر نمیتوانید حرفهای همسرتان را باور کنید، چگونه میتوانید به او اعتماد کنید؟ اعتماد طبق تعریف، این باور است که یک فرد قابل اعتماد و صادق است. علاوه بر ایجاد اعتماد، صادق بودن میتواند به موارد زیر کمک کند:
- کاهش استرس و اضطراب در رابطه.
- بهبود ارتباطات و ترویج تعاملات مثبت.
- نشان دادن احترام شما نسبت به شریک زندگیتان.
- نشان دادن اینکه شما به اندازه کافی به شریک زندگیتان اعتماد دارید تا چیزهایی را در مورد خودتان فاش کنید.
- بهبود رضایت کلی از زندگی و احساس خودکنترلی.
هدف صداقت، ایجاد اعتماد و اجازه دادن به شریک زندگیتان برای باور داشتن به شماست. اما این به معنای به اشتراک گذاشتن هر فکری که به ذهنتان میرسد نیست. در عوض، روی به اشتراک گذاشتن حقایق به گونهای تمرکز کنید که از شریک زندگی و رابطه شما محافظت کند. اگر به افشای رازی فکر میکنید، از خود بپرسید آیا آنچه میخواهید به اشتراک بگذارید مهربان، مفید، صادقانه و ضروری است؟
حتی اگر مسئلهای سخت را به اشتراک میگذارید، میتوانید این کار را به گونهای ملایم انجام دهید که تأثیر مناسبی داشته باشد. صداقت میتواند حقیقتی باشد که بیرحم نیست.
چگونه تصمیم بگیریم که چه زمانی یک راز را به اشتراک بگذاریم؟
اگر رازی دارید که فکر میکنید باید به اشتراک بگذارید اما در مورد آن مطمئن نیستید، به واکنشهای فیزیکی خود در زمانی که راز را پنهان میکنید، نگاه کنید. اگر فشار خونتان بالا میرود، متوجه میشوید که سریعتر پلک میزنید، تنفس تان سختتر میشود یا بیشتر عرق میکنید، اینها میتوانند سرنخهایی باشند که باید آن راز خاص را به اشتراک بگذارید.
اگر راز خود را به این دلیل حفظ میکنید که نمیخواهید با مسئولیت روبرو شوید، این میتواند مشکلاتی را در ازدواج شما ایجاد کند. پنهان کردن حقایق یا اطلاعاتی که همسرتان باید در تصمیمگیری بداند، دستکاری مضر است.
رازهایی که میتوانند به ازدواج شما آسیب بزنند عبارتند از:
- رابطه داشتن با فرد دیگری
- مشکلات شغلی
- مخفی نگه داشتن اعتیاد یا عادات مصرف مواد
- مشکلات قانونی
- پول قرض دادن
- دروغ گفتن در مورد نحوه خرج کردن پول
- عدم پرداخت قبوض
- فاش نکردن یک بیماری
- مخفیانه دیدن خانواده و دوستان
زمان بد برای به اشتراک گذاشتن یک راز
اگر میخواهید یک راز یا موضوع دشواری را با همسرتان به اشتراک بگذارید، توجه داشته باشید که زمانهای زیر زمان مناسبی برای گفتگوهای مهم نیست:
- موقع خواب
- در دورههای بداخلاقی
- اگر یکی از شما مست است.
- زمانی که هر کدام از شما در یک موقعیت استرسزا قرار گرفتهاید.
- وقتی یکی از شما خسته یا مریض است.
- وقتی شما یا همسرتان عصبانی هستید.
- زمانی که همسرتان در حال حاضر با خبرهای بد روبرو شده است.
چگونه یک راز را با شریک زندگیتان به اشتراک بگذارید؟
اگر تصمیم دارید رازی را با شریک زندگیتان در میان بگذارید، برخی از راهکارها میتوانند این گفتگو را برای هر دوی شما آسانتر کنند.
آماده باشید
قبل از شروع، بپذیرید که این ممکن است یک سخنرانی چالش برانگیز یا حتی استرسزا باشد. بسته به آنچه که به اشتراک میگذارید، این صحبت ممکن است منجر به آسیب یا حتی عصبانیت شود. ممکن است احساس تدافعی داشته باشید یا هر دوی شما احساساتی شوید. درک این موضوع از همان ابتدا میتواند شما را برای رسیدگی به آنچه که گفتگو ایجاد میکند، آماده کند.
زمان مناسب را انتخاب کنید
زمانی که هر دو خسته هستید، تحت فشار هستید یا در حالت ذهنی مناسبی نیستید، فرصت مناسبی برای بیان یک راز نیست. در زمانی برای انجام گفتگو توافق کنید که هر دو بتوانید بدون حواسپرتی، تمرکز کنید.
صادق باشید، اما رفتار تندی نداشته باشید
گفتن حقیقت در مورد چیزی که میخواهید به اشتراک بگذارید میتواند به روشی مهربانانه و متفکرانه انجام شود. سعی کنید استفاده از بیانیههای «من» را در نظر بگیرید تا آنچه میگویید را چارچوببندی کنید.
به عنوان مثال، به جای گفتن جملهای مانند «شما همیشه بدون هماهنگی پول خرج میکنید!» ممکن است بگویید: «وقتی هر دوی ما به بودجه ماهانه پایبند نیستیم، احساس استرس میکنم.»
بهانه نیاورید
اگر چیزی را به اشتراک میگذارید که نشان دهنده نقض اعتماد یا مرزها در رابطه شماست، ضروری است که صادق باشید و مایل باشید که آنچه اتفاق افتاده است را بدون تلاش برای توجیه اعمال خود، توضیح دهید. اگر امیدوارید که دوباره اعتماد شریک زندگیتان را به دست آورید، مستقیم و شفاف بودن مهم است.
به دنبال کمک بودن
صداقت و اعتماد برای موفقیت یک ازدواج حیاتی است. این یک خط باریک است بین اینکه چه رازهایی قابل قبول هستند و کدام یک فرد را آزار میدهد و به ازدواج آسیب میزند.
شریکی که متوجه میشود مستقیم به او دروغ گفتهاند، بخشی از حقیقت گفته شده یا اطلاعات مهمی گفته نشده است، میتواند احساس بسیار زیادی از خیانت داشته باشد. بازگشت از این خیانتها ممکن است سخت باشد و شریک زندگیتان دیگر هرگز احساس اعتماد کامل نداشته باشد. اگر این وضعیت در مورد شما صدق میکند، هر چه زودتر با آن روبرو شوید، بهتر است.
اگر به تازگی فاصلهای در ازدواج خود احساس میکنید و فکر میکنید که ممکن است نتیجه یک راز باشد، وقت آن است که با یک درمانگر حرفهای مشورت کنید.
منبع:
https://www.verywellmind.com/secrets-in-marriage-2303980
پول نمیام راحت خداحافظی من مریص درست نمیام بام جاموش حالت خوب نیست نتها