اختلالات اضطرابی

لرزش پا نشانه چیست

امتیاز

درمان لرزش پا هنگام استرس

لرزش پا ناشی از اضطراب چیست؟

اگر وقتی عصبی هستید دچار لرزش می‌شوید، باید بدانید که تنها نیستید. لرزش ناشی از اضطراب، یکی از علائم شایع اضطراب است. اگرچه این یک اصطلاح بالینی رسمی نیست، اما این نوع لرزش به تجربه اضطراب اشاره دارد که باعث لرز، لرزش، تکان خوردن، احساس لرزش یا احساس دشواری در تنظیم دمای بدن فرد می‌شود.

لرزش ناشی از اضطراب می‌تواند نگران کننده باشد، اما خطرناک نیست و با از بین رفتن اضطراب، خود به خود از بین می‌رود. در ادامه به جزئیات بیشتر در مورد این نوع لرزش، مانند درمان لرزش پا ناشی از استرس می‌پردازیم.

ویژگی‌های لرزش ناشی از اضطراب

این نوع لرزش به احتمال زیاد زمانی اتفاق می‌افتد که شما دوره‌ای از اضطراب را تجربه می‌کنید، مانند حمله پانیک یا حمله اضطراب. لرزش ناشی از اضطراب به طور ناگهانی رخ می‌دهد و معمولاً در کنار سایر علائم اضطراب جسمی، عاطفی و رفتاری رخ می‌دهد.

لرزش ناشی از اضطراب ممکن است شامل چندین ویژگی مختلف باشد، از جمله:

  • ترس و لرز
  • سوزن سوزن شدن و بی‌حسی در دست
  • لرزش در دست‌ها و انگشت‌ها
  • کشش عضلانی
  • احساس می‌کنید که بدنتان مورمور شده است
  • احساس اینکه لرزش شما چیزی نیست که بتوانید آن را کنترل کنید
  • لرزش بی‌وقفه، لرز با گرگرفتگی، عرق کردن
  • به نظر می‌رسد قادر به کنترل دمای بدن خود نیستید.

اضطراب می‌تواند احساسات جسمی زیادی ایجاد کند و باعث شود که این احساسات را در کنار لرزش و لرزیدن تجربه کنید.

برخی دیگر از علائم فیزیکی رایج اضطراب عبارتند از:

  • ضربان قلب سریع
  • حالت تهوع
  • معده درد
  • اسهال
  • دشواری در تنفس
  • احساس سرگیجه
  • احساس خفگی یا درد در قفسه سینه

در نهایت، همراه با احساسات جسمی اضطراب، احتمال دارد تغییرات روانی و رفتاری را نیز تجربه کنید، از جمله افکار مسابقه‌ای، احساسات نابودی، احساس خطر شدید، احساس بی‌قراری، عصبانیت و احساس عصبی.

لرزش پا بخاطر استرس
لرزش پا بخاطر استرس

علل لرزش ناشی از اضطراب

لرزش ناشی از اضطراب، علائم جسمی ناشی از اختلالات اضطرابی است. اگر دچار حمله پانیک یا حمله اضطراب هستید، ممکن است این نوع لرزش را تجربه کنید. اما لرزش ناشی از اضطراب همچنین می‌تواند در زمان اضطراب اجتماعی، اضطراب فراگیر و به عنوان نشانه‌ای از اختلال استرس پس از سانحه ظاهر شود.

علائم جسمی اختلالات اضطرابی، از جمله لرزش، در نتیجه پاسخ جنگ یا گریز رخ می‌دهد. این واکنش استرس، یک واکنش مهم تکاملی است و ما را برای محافظت در برابر خطر آماده می‌کند. مشکل این است که گاهی اوقات، پاسخ جنگ یا گریز زمانی ایجاد می‌شود که خطر شدیدی در اطراف ما وجود نداشته باشد، بلکه زمانی رخ می‌دهد که اضطراب بیشتری را تجربه می‌کنیم.

وقتی احساس استرس یا پانیک حاد می‌کنیم، پاسخ جنگ یا گریز ما باعث آزاد شدن هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول می‌شود. این هورمون‌ها باعث احساس شدید جسمی مانند ضربان قلب سریع، حالت تهوع، معده درد، تنگی نفس و گشاد شدن مردمک چشم می‌شوند. هورمون‌های جنگ یا گریز نیز می‌توانند باعث تنش عضلانی، لرزیدن، لرزش و مورمور شدن شوند.

درمان لرزش ناشی از اضطراب

این نوع لرزش، چیزی است که ممکن است هر بار که دچار اضطراب می‌شوید آن را تجربه کنید؛ دیگران فقط آن‌ها را به طور متناوب با اضطراب تجربه می‌کنند.

در هر صورت، کاهش موارد لرزش ناشی از اضطراب شامل درمان خود اضطراب است.

اگر این اولین باری است که دچار این نوع اضطراب می‌شوید، یا اگر قبلاً هرگز تشخیص داده نشده است که اختلال اضطراب دارید، مهم است که به پزشکتان مراجعه کنید تا سایر مشکلات پزشکی را که باعث علائم شما می‌شود، رد کنید. اگر پزشکتان معتقد است که اضطراب باعث ایجاد علائمتان می‌شود، احتمالاً شما را به یک روانشناس یا روانپزشک ارجاع می‌دهد.

برای درمان اضطراب بهتر است با یک رویکرد جامع درمان صورت گیرد. این معمولاً به معنای ترکیب گفتار درمانی، تغییرات سبک زندگی (ورزش، کاهش محرک‌هایی مانند کافئین و مدیریت استرس) و همچنین دارو، در صورت تجویز شدن است.

انواع درمان‌هایی که به اختلالات اضطرابی کمک می‌کنند عبارتند از:

  • درمان شناختی- رفتاری (CBT) که شامل درک افکار و رفتارهایی است که شما دارید و باعث ایجاد یا کمک به اضطرابتان می‌شود. سپس یاد می‌گیرید که چگونه این افکار را مدیریت کنید تا آن‌ها قدرت کمتری بر شما داشته باشند.
  • درمان قرار گرفتن در معرض به شما یک راه امن برای مقابله با ترس‌هایتان را ارائه می‌دهد و یاد می‌دهد که در فعالیت‌هایی که به دلیل اضطراب از آن‌ها اجتناب کرده‌اید، دوباره شرکت کنید.

داروهایی که معمولاً برای درمان اختلالات اضطرابی استفاده می‌شوند، عبارتند از:

  • داروهای ضد افسردگی، مانند مهار‌کننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIها) یا مهار کننده‌های بازجذب سروتونین-نوراپی‌نفرین (SNRIها)
  • داروهای مخصوص اضطراب که باید در هنگام حمله اضطراب از جمله بنزودیازپین‌ها مصرف شود
  • بتابلاکرها

مقابله با لرزش ناشی از اضطراب

در حالی که کلید مدیریت این نوع لرزش، درمان بیماری اضطراب اساسی است که باعث علائم می‌شود، گاهی اوقات اضطراب فقط اتفاق می افتد‌ و این مفید است که تکنیک‌های مدیریت علائم اضطراب خود در لحظه را یاد بگیرید.

هدف شما در اینجاست که بدنتان را به هم ایستایی برگردانید. به یاد داشته باشید، علائم جسمی حاد اضطراب در نتیجه پاسخ استرس جنگ یا گریز اتفاق می‌افتد. وقتی این واکنش ایجاد شود، مدتی طول می‌کشد تا واکنش‌های هورمونی از بین بروند، اما کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به آرامش بدن خود انجام دهید‌ و آن را به جایی از آرامش و تعادل برگردانید.

در ادامه چند تکنیک وجود دارد که می‌تواند به بهبود استرس مانند درمان لرزش پا ناشی از استرس کمک کند.

مدیتیشن ذهن آگاهی

مطالعات نشان داده‌اند که این نوع ذهن آگاهی، در درمان علائم اختلال اضطراب فراگیر مؤثر است و همچنین به شما در مدیریت واکنش استرس کمک می‌کند.

این می‌تواند مفید باشد که برخی از تکنیک‌های مدیتیشن ذهن آگاهی را یاد بگیرید و در لحظه‌ای که اضطراب را تجربه می‌کنید، آن‌ها را انجام دهید؛ اما همچنین می‌توانید مدیتیشن پیش ضبط شده‌ای را که در یک برنامه یا به صورت آنلاین پیدا می‌کنید، امتحان کنید تا به شما کمک کند که از یک لحظه دشوار عبور کنید.

تکنیک‌های تنفس

استفاده از قدرت تنفس به ما کمک می‌کند تا از طریق یک دوره حاد اضطراب عبور کنیم و احساسات فیزیکی را که پس از فعال شدن سیستم جنگ یا گریز ایجاد می‌شود، مدیریت کنیم.

اضطراب باعث می‌شود تنفس ما سریع و کم‌عمق باشد. بنابراین هر تکنیک تنفسی که نفس را عمیق‌تر و طولانی‌تر کند، به کاهش علائم کمک می‌کند. شما می‌توانید دستان خود را روی شکمتان قرار دهید تا نفس عمیق و آرامی بکشید.

همچنین می‌توانید تکنیک‌های تنفسی را انجام دهید که شامل شمارش نفس‌های دم، توقف و سپس شمارش نفس‌های بازدم خود است.

آرام‌سازی پیشرونده عضلانی

آرام‌سازی پیشرونده عضلانی، یکی دیگر از تکنیک‌هایی است که به سرکوب علائم اضطراب مانند لرزش کمک می‌کند. این تکنیک در ابتدا شامل انقباض، سپس رها کردن تنفس و انبساط هر کدام از عضلات خود در سراسر بدنتان است.

برای این کار سعی کنید با چشمان بسته روی پشت دراز بکشید. از انگشتان پا شروع کنید و به هر قسمت از بدن خود حرکت کنید. توجه کنید که آیا احساس تنش یا استرس دارید، سپس عضلات را منقبض کنید، به رها کردن این تنش فکر کنید و در آخر به قسمت بعدی بدن خود بپردازید.

به خاطر داشته باشید

لرزش ناشی از اضطراب می‌تواند شدید باشد و شما را غافلگیر کند. مجدداً، اگر شما یک دوره جدید از لرزیدن، لرزش یا مورمور شدن را تجربه می‌کنید، مهم است که سایر علل فیزیکی را رد کنید.

هنگامی که می‌دانید که با یک نشانه اضطراب روبرو هستید، می‌توانید با دانستن اینکه چنین علامتی برای بسیاری از افراد رایج است و آن را تجربه می‌کنند، آرامش خود را پیدا کنید. این مسئله خوشایند نیست اما وقتی اضطرابتان از بین برود، می‌گذرد.

با این حال، اگر اضطراب برای شما به یک مشکل مزمن تبدیل شده است، نباید رنج ببرید. چرا که این حالت قابل درمان است و مراقبت‌های دلسوزانه برای شما وجود دارد.

منبع:

https://www.verywellmind.com/what-are-anxiety-shivers-5224831

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا