اختلال زودانزالی مردانروابط جنسی

قرص های تاخیری

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

قرص های تاخیری

زودانزالی مشکلی است که 39 درصد مردان را در طول زندگی‌شان تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و یکی از شایعترین اختلالات جنسی در مردان است. زودانزالی در مردان استرس و چالش زیادی در طول زندگی فرد ایجاد می‌کند اما این مشکلی نیست که فرد مجبور باشد تمام طول زندگی‌اش را با آن سر کند. یکی از روش‌های درمان زودانزالی و به تاخیر انداختن انزال، استفاده از قرص های تاخیری است.

غالب قرصهای تاخیری همان داروهای بازجذب سروتونین یا SSRI ها هستند که برای درمان افسردگی به‌کار برده می‌شوند و از جمله اثرات جانبی آن به تاخیر انداختن انزال در فرد است. انواع قرصهای تاخیری دیگری نیز برای درمان زودانزالی وجود دارند، مانند ویاگرا و قرصهای بی‌حس کننده موضعی.

در ادامه، نحوه کار قرصهای تاخیری توضیح داده شده است.

دلایل زودانزالی

زودانزالی دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد. از جمله این دلایل می‌توان به فاکتور روانشناختی مانند اضطراب عملکرد اشاره کرد. این مشکل اشاره به ترس از عملکرد نامناسب و یا ناکافی در رابطه جنسی اشاره می‌کند. عوامل روانشناختی دیگر می‌تواند افسردگی و یا استرس باشد.

دلایل روانشناختی همچنین می‌تواند منجر به اختلال نعوظ شود. اگر آلت تناسلی شما نسبت به تماس بیش از حد حساس باشد، پیش‌نوازی و یا رابطه واژینال به‌سرعت شما را به انزال می‌رساند. متخصصین همچنین باور دارند تیروئید و پروستات  نیز می‌تواند به زودانزالی فرد در رابطه جنسی منتج شود.

درمان زودانزالیقرص های تاخیری چگونه عمل می‌کنند؟

مکمل‌های بدون نسخه یا داروهای خانگی؟!

مواد تشکیل‌دهنده اغلب این داروها گیاهی هستند و شما می‌توانید آنها را در عطاری‌ها بیابید. تحقیقات علمی که تاثیر آنها را نشان داده باشد وجود ندارد، اما این به‌معنای عدم تاثیر این داروها نیست و شاید نیاز است تا تحقیقات و توجه بیشتری بر روی این داروهای گیاهی انجام شود. مارچوبه، دارچین و زنجبیل بعنوان مواد موثر در درمان انزال زودرس شناخته می‌شوند.

داروهای همراه با نسخه

چندین نوع داروی مختلف برای درمان زودانزالی توصیه می‌شود. از جمله داروهای اس اس آر آی مانند سرترالین و یا داروهای بازدارنده PDE5 مانند سیلدنافیل یا ویاگرا و نیز نوع دیگری از داروها به‌نام تادانافیل.

داروهای اس اس آر آی به‌جهت درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها با افزایش میزان سروتونین مغز باعث درمان افسردگی می‌شوند. اما از جمله اثرات ناخواسته این داروها، افزایش زمان و میزان تلاش فرد به‌جهت رسیدن به ارگاسم در زمان فعالیت جنسی است. مصرف میزان مشخصی از این دارو بطور روزانه می‌تواند منجر به تاخیر در انزال شود.

در تحقیقی که در سال 1988 انجام شد، میزان زمان انزال گروهی از مردان که به زودانزالی دچار بودند اندازه‌گیری شد. میانگین زمان انزال این افراد 1 دقیقه بود. سه هفته اول 25 میلی‌گرم سرترالین به آنها داده شد. پس از 3 هفته 50 میلی‌گرم و پس از 3 هفته دیگر 100 میلی‌گرم سرترالین به آنها داده شد. در 3 هفته اول میزان انزال آنها بطور میانگین به 7.6 دقیقه افزایش پیدا کرد. در سه هفته دوم این زمان به 13.1 دقیقه رسید و در 3 هفته سوم این میزان به 16.4 دقیقه افزایش یافت. اما نکته مهم آنکه در دوز 50 و 100 میلی‌گرم، تعدادی از مردان تجربه آنورگاسمی داشتند و نتوانستند در هنگام رابطه جنسی به ارگاسم برسند.

بازدارنده PDE5 چگونه زودانزالی را درمان می‌کند؟

بازدارنده PDE5 مانند سیلدنافیل (ویاگرا) و تادالافیل بهترین داروهای شناخته شده برای اختلال نعوظ می‌باشند. اما تحقیقات نشان می‌دهد این دارو برای درمان زودانزالی نیز کارایی دارد.

سیلدنافیل از طریق افزایش جریان خون به سطح آلت تناسلی در هنگام برانگیختگی باعث تاخیر در انزال می‌شود. با افزایش خونرسانی آلت تناسلی سفت و محکم می‌شود.

در مطالعات انجام شده در سال 2007 به گروهی از افراد که دچار زودانزالی بودند داروی اس اس آر آی از نوع پاروکستین و به گروهی دیگر سیلدنافیل دادند. پس از 6 ماه مجددا آنها را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد سیلدنافیل بسیار کارا و در عین حال بی‌ضرر است و در مقایسه با پاروکستین عملکرد بهتری دارد. تحقیقات همچنین نشان داد سیلدنافیل زمان لازم برای توانایی برقراری انزال بعدی را کوتاهتر می‌کند.

روش‌های دیگر غیر از قرص های تاخیری

علاوه بر قرصهای تاخیری که نام برده شد، از روش‌های دیگری نیز می‌توان برای به تاخیر انداختن انزال استفاده کرد:

اسپری لیدوکائین:

این اسپری لیدوکائین یک بی‌حس کننده موضعی است و فرد باید پیش از برقراری رابطه جنسی آن را به آلت تناسلی خود بزند. اسپری لیدوکائین برای کسانی که تمایلی به استفاده از قرصهای تاخیری ندارند، می‌تواند مناسب باشد.

تکنیک‌های رفتاری درمان زودانزالی:

تکنیک توقف و شروع، تکنیک فشار و تمرین تقویت عضلات کف لگن می‌توانند به تاخیر در انزال منجر شوند. این تکنیک‌ها همگی در مقالات دیگری در سایت به تفصیل توضیح داده شده و بنابراین از بازگویی مجدد آن در این مقاله پرهیز می‌کنیم.

مکمل‌ها:

مکمل‌هایی مانند منیزیوم و روی به افزایش هورمون تستسترون و بهبود عملکرد جنسی کمک می‌کند. البته هنوز شواهد برای این موضوع به اندازه کافی وجود ندارد.

درمان روانشناختی:

یکی از مهمترین دلایل زودانزالی، استرس عملکرد و در نتیجه اضطراب فرد از کارایی خود در رابطه جنسی است. در بسیاری از فرهنگ‌ها، مردانگی با عملکرد عالی در رابطه جنسی همسان فرض شده است. و افراد در شوخی‌ها و زمانی که قصد تحقیر یک مرد را داشته باشند، به ناتوانی قوا و عملکرد جنسی او اشاره می‌کنند. به همین دلیل مردان ترس شدیدی از ناتوانی خود در رابطه جنسی دارند و همین ترس آنها باعث می‌شود دچار اضطراب شوند. این اضطراب منجر به اختلالات جنسی از جمله اختلال نعوظ و زودانزالی می‌گردد.

رواندرمانگر باید نگرش فرد را درباره رابطه جنسی تغییر دهد و آن را از مقوله یک پدیده صفر و یک خارج کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا