فوبیا

فوبیای تعهد و اضطراب رابطه چیست؟

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

فوبیای تعهد و اضطراب رابطه چیست؟

برای اکثر مردم، روابط نسبتاً آسان است. روابط به‌طور طبیعی به‌سوی زندگی می‌آیند، مانند نفس‌کشیدن و پختن یک وعده‌­ی غذایی. اما به هرحال، برخی روابط چندان آسان نیستند. در حقیقت، آن‌ها می‌گویند فرد می‌تواند اضطراب و ترسی از رابطه داشته یا از فوبیای تعهد رنج‌ببرد.

مسائل تعهد در روابط چیز تازه‌ای نیستند. اما درک ما از اینکه چگونه ترس از تعهد برای برخی افراد فلج‌کننده است، افزایش‌یافته است. درحالیکه شما «فوبیای تعهد» را در هیچ راهنمای تشخیصی پیدا نخواهیدکرد، اما این یک تجربه بسیار واقعی از اضطراب و ترس است.

در اینجا، مبنا روی فوبیای تعهد و اضطراب رابطه است. افرادی‌که دارای مشکلات تعهد، فوبیای تعهد یا اضطراب رابطه هستند (از این اصطلاحات به‌جای یکدیگر استفاده می‌کنم) به‌طور کلی یک مشکل جدی در ماندن در رابطه برای بلندمدت دارند. درحالی‌که آن‌ها هنوزهم مانند هرکس دیگری عشق را تجربه‌می‌کنند، این احساسات می‌تواند شدیدتر و خطرناک‌تر از آن چیزی باشد که برای اکثر مردم وجود دارد. این احساسات، اضطراب را تحریک‌می‌کند و همانطورکه رابطه پیشرفت می‌نماید، این اضطراب­‌ها رویهم سوار شده و شدت‌می‌­یابند. و چشم انتظار پدیدار گشتن تعهدی بزرگتر می‌شوند.

افراد با فوبیای تعهد می‌­خواهند ارتباط طولانی‌مدتی با شخص دیگری داشته‌باشند. اما اضطراب شدیدشان مانع از ماندنشان در رابطه‌ای برای مدت‌زمان طولانی می‌شود. اگر برای انجام تعهدی تحت‌فشار قرارگیرند؛ احتمالاً به‌جای ایجاد آن تعهد، آن رابطه را ترک‌می‌کنند. یا ممکن‌است در ابتدا موافقت‌کنند، اما پس از چند روز یا چندهفته، به‌خاطر ترس و نگرانی شدیدشان از آن عقب‌نشینی می‌کنند.

افرادی‌که اضطراب رابطه دارند، ممکن‌است احساسات مثبت هیجانی با فردی دیگر را با احساسات ناشی از اضطراب اشتباه‌بگیرند. مثلاً احساسات نرمال ناشی از چشم به‌راهی ممکن‌است توسط فرد، اشتباها به‌عنوان پانیک یا اضطراب­‌های منفی عمومی تعبیرشود.

مشکلات مربوط به تعهد، در هر شکل‌ و اندازه‌­ای به‌وجود می‌آیند و ارتباط دقیق افراد و عکس‌العمل‌هایشان می‌تواند متفاوت‌باشد. برخی به‌خاطر ترسشان، از داشتن روابط جدی یا بلندمدتِ طولانی‌تر از یک‌هفته یا یک‌ماه خودداری‌می‌کنند. برخی دیگر نیز ممکن‌است بتوانند برای ماه‌ها با فردی درگیر رابطه‌­ای بشوند، اما وقتی رابطه جدی‌تر و عمیق‌تر می‌شود، ترس‌های قدیمیشان دوباره به صف اول می‌رسند و فرد را فراری‌می‌دهند.

فوبیای تعهد در مردان و زنان

هم مردان و هم زنان ممکن‌است از اضطراب رابطه و فوبیای تعهد رنج‌ببرند، اگرچه به‌طور سنتی تصور می‌­شد این موضوع در درجه اول مشکلی در مردان است.

دلایل فوبیای تعهد

دلایل فوبیای تعهد، به اندازه­‌ی گوناگونی افرادی که از آن رنج می‌برند، متنوع است. با این حال به طور معمول، بسیاری از افراد دارای مسائل مربوط به تعهد، از تجربه‌­ی داشتن روابط عاشقانه­‌ی ضعیف شکایت کرده‌­اند، تجریه­‌ای مستقیم و یا از طریق مشاهده دیگران (مانند رابطه‌­ی تند و زننده­‌ی والدین آنها و یا طلاق در هنگام رشد کردن آنها). دیگر دلایل رایج ترس از تعهد عبارتند از:

  • ترس از، یا داشتن این تجربه که رابطه بدون اطلاع یا علایم پایان یابد
  • ترس از عدم وجود یک رابطه­‌ی «صحیح»
  • ترس از، یا داشتن تجربه­‌ی یک رابطه­‌ی ناسالم (که با رها کردن، خیانت، سو استفاده و غیره مشخص می‌شود).
  • مشکلات اعتماد به دلیل رنجش­‌های گذشته توسط افراد نزدیک به فرد
  • آسیب­‌های روحی یا سواستفاده در دوران کودکی
  • برآورده نشدن نیازهای دوران کودکی و یا مسائل مربوط به دلبستگی
  • دچار مشکل شدن پویایی­‌های خانواده در حین رشد کردن آنها

چگونه به یک نفر در خصوص ترس از رابطه کمک کنیم؟

مهم نیست که علت خاص فوبیای تعهد چه باشد، مهم این است که می‌توان به آن کمک کرد. فردی که از اضطراب رابطه رنج می‌برد، مجبور نیست کل آن را در کل زندگی­اش تحمل کند. کمک وجود دارد، اما یک فرد باید بخواهد تغییر کند و راهی برای غلبه بر اضطراب رابطه‌اش پیدا کند. دیگران نمی‌توانند این کار را انجام دهند. بسته به شدت اضطراب، استراتژی‌های بسیاری وجود دارند که به فرد مبتلا به فوبیای تعهد کمک می‌کنند. اگر خیلی فوبیا شدید باشد، این امر مانع از آن می‌شود که حتی با در نظر گرفتن قرارهای ملاقات، بسیار کم بتوان فردی را یافت که در جهت رویاهایش باشد، در این صورت، ممکن است زمان رسیدگی به روان‌درمانی فرا رسیده باشد.

یک درمانگر باتجربه می‌­تواند به‌فرد در درک خطاهای شناختی که دارند و همچنین دگرگونی و بهتر کردن آنها کمک کند. همچنین مشاوره می‌تواند برای هر کسی‌که وارد روابط جدی شده است و نمی‌تواند رابطه را به‌مرحله بعد ببرد، مناسب باشد. یک درمانگر به فرد کمک می‌کند تا درک نماید هیچ رابطه­‌ «بی‌عیب و نقصی» وجود ندارد. و تمام روابط نیاز به پرورش، مراقبت و توجه دائمی دارند. فرد همچنین در درمان یادمی‌گیرد ارتباط صریح با شریک‌زندگی، احتمال بروز هرگونه غافلگیری­‌ها­ی آتی یا مسائل مربوط به بی‌اعتمادی را کاهش‌می‌دهد.

برخی افراد با مسایل مربوط به تعهد ملایم‌تر، ممکن است از پشتیبانی در خصوص نگرانی‌های خود از طریق یک گروه پشتیبانی آنلاین در مورد مسایل مربوط به رابطه بهره‌مند شوند که شما هم می­‌توانید از طریق این سایت در ارتباط باشید.

ترس از تعهد می‌تواند برطرف شود. اولین قدم، آغوش باز کردن برای تغییر و تمایل به ایجاد تغییرات در زندگی و تفکر شما است، که می‌تواند به شما کمک نماید تا در روابط آتی کمتر مضطرب باشید.

منبع:

https://psychcentral.com/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا