اختلالات افسردگی

درمان قطعی افسردگی چگونه است؟

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

درمان قطعی افسردگی

با برنامه درمان افسردگی خود همراه باشید

اگر افسردگی دارید، داروهای ضد افسردگی و روان‌درمانی می‌تواند بخشی از برنامه درمانی شما باشد. داروهای ضد افسردگی سطح سروتونین و سایر مواد شیمیایی را در مغز شما اصلاح و بهبود می‌بخشند. آنها می‌توانند یک روش موثر برای تسکین اندوه و سایر علائم افسردگی باشند، اما فقط در صورت مصرفشان.

روان‌درمانی می‌تواند به شما کمک کند تا آنچه را که شما را آزار می‌دهد، درک کنید و شما را از تکرار چیزهایی که در ذهنتان مرور می‌شود، دور نگه می‌دارد. موثرترین برنامه درمانی، ترکیبی از دارو درمانی و روان‌درمانی است. اما فقط اگر به انجام هر دو کار با هم ادامه دهید، تاثیرات بسیار خوبی از درمان افسردگی را تجربه خواهید کرد.

همه افراد به برنامه درمان قطعی افسردگی خود پایبند نیستند. مطالعات نشان می‌دهد که حدود نیمی از افراد مصرف دارو را قطع می‌کنند و یا دوز دیگری مصرف می‌کنند. نگرانی در مورد عوارض جانبی داروها و اعتقاد به اینکه مصرف دارو به درمان افسردگی شما کمکی نمی‌کند، برخی از دلایلی است که مردم از مصرف دارو اجتناب می‌کنند.

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است افراد دیگر برای درمان مراجعه نکنند. برخی مردم فکر می‌کنند اگر به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند، نشانه ضعفشان است. برخی دیگر فکر می‌کنند این کار کمکی نمی‌کند زیرا منفعتی در آن نمی‌بینند. و به دنبال بهترین درمان افسردگی هستند.

خطرات قطع داروهای پزشکی بدون دستور پزشک

آنچه اغلب اتفاق می‌افتد این است که [افراد] فقط مصرف داروهای خود را قطع می‌کنند. دکتر جو آن سیری، استاد روانشناسی بالینی، می‌گوید: «آنها دوباره به روانپزشک مراجعه نمی‌کنند تا نسخه جدید بگیرند. در واقع آنها فکر نمی‌کنند ممکن است افسردگی‌شان دوباره برگردد.»

مغز شما هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی به داشتن مقادیر بیشتری سروتونین عادت می‌کند. قطع سریع دارو منجر به افت این ماده شیمیایی در مغز می‌شود که می‌تواند علائم ترک مانند موارد زیر را داشته باشد:

  • سردرد
  • سرگیجه
  • خستگی
  • دمدمی مزاج بودن
  • اضطراب
  • مشکل خواب
  • تغییرات خلق و خوی

بدون دارو، افسردگی شما ممکن است برگردد. افسردگی درمان‌نشده می‌تواند باعث بستری شدن در بیمارستان یا سایر عوارض جدی شود. اگر فکر می‌کنید بهتر است داروی خود را قطع کنید، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید زمان مناسب است و این کار را با خیال راحت انجام می‌دهید.

دلایل قطع مصرف داروهای ضد افسردگی در افراد

برخی از دلایل عمده‌ای که مردم برای ترک داروهای ضد افسردگی بیان می‌کنند، عبارتند از:

من عوارض جانبی دارم

مانند سایر داروهایی که مصرف می‌کنید، داروهای ضد افسردگی هم می‌توانند عوارض جانبی ایجاد کنند. تحقیقات نشان می‌دهد حدود 40٪ از افراد دارای عوارض جانبی ناشی از مهارکننده‌های انتخابی باز جذب سروتونین (SSRI) هستند که نوعی داروی ضد افسردگی است که معمولاً تجویز می‌شود.

عوارض جانبی براساس دارویی که مصرف می‌کنید متفاوت است، اما محتمل‌ترین عوارض داروهای ضد افسردگی عبارتند از:

  • خواب‌آلودگی
  • افزایش وزن
  • خشکی دهان
  • از دست دادن میل جنسی یا مشکل در رسیدن به ارگاسم

ممکن است مجبور باشید چند ماه صبر کنید تا ببینید آیا عارضه جانبی از بین می‌رود یا نه، به ویژه اگر دارو به افسردگی شما کمک می‌کند. اگر نمی‌توانید صبر کنید، پزشک می‌تواند دوز شما را کاهش دهد یا داروی شما را به داروی ضد افسردگی دیگری که همان اثر جانبی را ندارد، تغییر دهد.

اگر خواب‌آلودگی برایتان مشکل ایجاد می‌کند، بهتر است مصرف دارو را به زمان دیگری از روز موکول کنید. با افزودن داروی دیگری مانند بوپروپیون، عوارض جانبی جنسی گاهی اوقات بهتر می‌شوند.

برای یافتن داروی مناسب برای درمان افسردگی، شاید مجبور باشید چندین دارو را زیر نظر پزشک امتحان کنید.

من به دارو احتیاج ندارم چون احساس خوبی دارم.

اگر هنگام مصرف داروی ضد افسردگی احساس بهتری داشتید، ممکن است این احساس به شما دست دهد که از ابتدا به دارو نیاز نداشتید. هدف از مصرف داروهای ضد افسردگی تقویت روحیه است. هنگامی که علائم افسردگی شما بهبود می‌یابد، این بدان معناست که دارو دارد به درستی کار خود را انجام می‌دهد.

ریسک در قطع ناگهانی دارو این است که ممکن است افسردگی شما برگردد. حداقل نیمی از افرادی که یک دوره افسردگی دارند، در آینده نیز احتمال عود مجدد آن برایشان وجود خواهد داشت. افسردگی شما ممکن است بلافاصله برگردد. این حالت می‌تواند بعد از درگیری با شریک زندگی خود یا یک روز سخت در محل کارتان باشد.

دارو جواب نمی‌دهد.

انتظار برای بهبود علائم می‌تواند برای همیشه احساس شود، اما شما باید به دارو زمان دهید تا اثر کند. داروهای ضد افسردگی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها نیستند. دو روز پس از مصرف دارو، احساس بهتری نخواهید داشت. ممکن است 4 تا 8 هفته طول بکشد تا بتوانید اثرات داروی جدید را حس کنید.

اگر بعد از چند هفته هنوز بهبودی مشاهده نکردید، از دکتر خود بپرسید که آیا زمان انجام تغییر دارو فرا رسیده است یا نه.

من نگرانم که مردم چه فکری در موردم می کنند.

درک ما از بیماری روانی بسیار قدیمی شده است، اما هنوز هم ننگ زیادی در مورد افسردگی وجود دارد. این مورد می‌تواند برخی افراد را از دریافت درمان موردنیاز باز دارد.

وقتی درمان نتیجه نداد، باید چکار کنید؟

اگر پزشک شما سعی کرده است که دوز داروی ضد افسردگی شما را افزایش دهد، داروی دیگری تجویز کند، یا داروی ضد افسردگی دیگری اضافه کند و افسردگی شما هنوز بهبود نیافته باشد، گزینه‌های دیگری نیز پیش‌رو دارید.

تحریک مغناطیسی مغز (TMS) گزینه دیگری است که ممکن است پزشک پیشنهاد کند. TMS پالس‌هایی از انرژی مغناطیسی را برای رفع افسردگی از طریق پوست سرتان، به مغزتان وارد می‌کند. این کار را 5 روز در هفته و به مدت 4-6 هفته انجام می‌دهید. حدود 50٪ از افراد مبتلا به افسردگی که TMS را تجربه می‌کنند، علائمشان بهبود می‌یابد و حدود یک سوم آنها کاملا بهبود می‌یابند.

الکتروشوک درمانی (ECT) برای افراد مبتلا به افسردگی شدید است که با داروهای ضد افسردگی یا روان‌درمانی پیشرفتی نکرده‌اند. در حالی که تحت بیهوشی عمومی هستید، جریان‌های الکتریکی کوچکی از مغز شما عبور می‌کند تا تشنج خفیفی ایجاد کند. شما این درمان را سه بار در هفته و به مدت 2 تا 4 هفته انجام می‌دهید. ECT دردناک نیست و بی‌خطر است. اما می‌تواند باعث عوارض جانبی موقتی مانند گیجی و از دست دادن حافظه شود.

با دکترتان صحبت کنید

اگر به هر دلیل فکر کرده‌اید که باید درمان خود را متوقف کنید، قبل از انجام آن مکث کنید. یافتن پزشک و درمانگری که به آن اعتماد دارید بسیار مهم است، بنابراین راحت می‌توانید در مورد احساس خود و آنچه می‌خواهید صحبت کنید. اگر شما و پزشکتان تصمیم گرفتید که زمان مناسبی برای ترک دارویتان است، پزشکتان با تجویز دوزهای کمتر، به آرامی اقدام به قطع داروی شما می‌کند. هر چند هفته، دوزتان کمتر خواهد شد تا زمانی که بدون ایجاد علائم ترک، کاملا دارویتان قطع شود.

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. سلام
    چرا وقتی ناراحت هستیم یا یکی ناراحت هست دلمون نمی خواد آهنگ شاد گوش بدیم و ترجیح می دیم آهنگ های غمگین تر و آروم تر گوش بدیم؟

    1. بدلیل اینکه با حال ما همخوان است. هر هیجانی که داشته باشیم وقایع و اتفاقات و موسیقی همخوان با ان را می پسندیم.
      اما اگر بخواهیم حال خود را عوض کنیم باید ارادی موسیقی شاد گوش بدهیم تا غم بتدریج کم شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا