روانشناسی رابطه

انتخاب دوست

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

مهارت انتخاب دوست خوب و مناسب

اغراق‌آمیز نیست اگر بگوییم انتخاب‌های ما بر سرنوشتمان تاثیرگذار است. انتخاب‌هایی که گاه درست هستند و گاه اشتباه و جبران اشتباهات ممکن است آسیب‌های زیادی نیز در بر داشته باشد. پس انتخاب کردن، یک مهارت بسیارمهم است تا بتوانیم اهداف زندگی خود را بر اساس آنها کامل کنیم. اگر به انتخاب به‌عنوان یک مهارت نگاه کنیم، می‌توانیم آن را پرورش دهیم و تقویت کنیم.

یکی از این مهارت‌ها که به گسترش دایره ارتباطی ما کمک می‌کند و باعث می‌شود پیوند عمیق‌تری با دنیای اطرافمان برقرار کنیم، انتخاب دوست خوب و مناسب است. دوستانی که با ما هم‌راستا باشند و در لحظات سخت به ما کمک کنند. شما معمولا با دوستانتان در مدرسه بر اساس علایق و نکات شخصیتی مشترک دوست می‌شوید. اما آیا این دوستی باید به دوستی مادام‌العمر تبدیل شود؟ به‌نظر می رسد شما همیشه باید به‌دنبال دوستانی برای اضافه کردن به دایره دوستی خود باشید که مجموعه مهارت‌های مختلفی دارند و سرگرمی‌ها یا ویژگی‌های متمایزی دارند که آنها را منحصر به فرد می‌کند.

انتخاب دوست- تصویر ۱- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

وقتی به 30 سالگی نزدیک می‌شویم، بهتر است دوستی‌هایمان را دوباره ارزیابی کنیم و بفهمیم چه کسی تأثیر مثبتی در زندگی ما داشته و چه کسی نکته مثبتی برای ما به‌همراه ندارد. گویی در تلاشیم تا مهارت‌ انتخاب دوست را افزایش دهیم. دوستی‌ها به‌طور طبیعی فرو می‌ریزند، اما به نظر می‌رسد با ارتقای مهارت‌هایمان، همه ما می‌توانیم یک دوستی ناکارآمد را زودتر از آنچه به ما آسیب بزند، تشخیص دهیم.

ویژگی‌های دوست خوب چیست؟

دوستانی از دسته افراد خودشیفته‌ها، افراد فاقد همدلی و افراد حسودی که نمی‌توانند پیشرفت شما را تحمل کنند، انواع افرادی هستند که شما باید از حلقه دوستی‌تان خارجشان کنید، زیرا آنها به رشد شما کمکی نمی‌کنند و حتی ممکن است به شما آسیب بزنند. وقت انسان ارزشمند است و شما فرصت ندارید که وقتتان را صرف چنین کسانی کنید.

ممکن است با گذر زمان دریابید که هرچه بالغ‌تر می‌شوید، روش‌های بهتری برای انتخاب دوست پیدا می‌کنید تا دوستان واقعی پیدا کنید و زمانتان را با کسانی سپری کنید که ارزشش را دارند. همزمان با رشد شما، زمانتان نیز در طول روز فشرده‌تر می‌شود. شما وقتتان را فشرده‌تر می‌بینید و مجبورید زمان زیادی را برای کلاس‌های درسی، شاید تشکیل خانواده و شغل شخصیتان صرف‌کنید. در نتیجه انسان‌هایی که اطراف شما قرار می‌گیرند مهم هستند. بنابراین انتخاب دوست در محیط‌هایی که در آن وقت می‌گذرانیم بسیارمهم می‌شود.

در محیط‌هایی مانند محیط کار ما انتخاب می‌کنیم که چه کسانی به دایره زندگیمان وارد شوند. اما به‌عنوان یک قاعده کلی، در مورد اینکه دوستانمان چه کسانی هستند به‌اندازه کافی وقت و انرژی صرف انتخاب نمی‌کنیم. در نتیجه، ممکن است از آنها آسیب ببینیم، معطل آنها شویم و سعی‌کنیم رضایت آنها را به هر قیمتی کسب‌کنیم. چرا که نمی‌خواهیم جای خالیشان را در زندگیمان احساس کنیم.

بهتر است مهارت دوست‌یابیمان را ارتقا دهیم تا افرادی پیدا کنیم که ما را به چالش می‌کشند و کمک می‌کنند به نسخه بهتری از خودمان تبدیل شویم. دوستانی که که ما را تحت‌فشار قرار می‌دهند و مجبورمان می‌کنند از طریق برخی رقابت‌های دوستانه برای گذراندن وقت با آنها به سطح بالاتری برسیم. وقتی دوستان و افرادی که اطرافتان را با آنها احاطه کرده‌اید موفق باشند، احتمال موفقیت شما نیز بیشتر خواهد بود. زیرا آنها به یک عامل انگیزشی در زندگی شما تبدیل می‌شوند.

در اینجا یک راهنمای کوتاه برای ارتقای مهارت انتخاب دوستانی وجود دارد که شما را به شخص بهتری تبدیل می‌کنند.

تکنیک‌های دوست‌یابی

1. تمام دوستان قدیمی خود را دور نیندازید

یک نکته اصلی را به‌خاطر داشته باشید، قدیمی‌ترین دوستان شما در تبدیل شما به آنچه که هستید نقش داشته‌اند. حتی اگر دیگر اشتراکات زیادی ندارید، به این معنی نیست که باید آنها را فراموش کنید. مگر اینکه بودن در کنار آنها باعث شود شما به گذشته‌ای که می‌خواهید فراموش کنید برگردید یا بیشتر از آنکه از همراهی با آنها لذت ببرید، در مورد بودن با او استرس داشته باشید. زمان گرانبها است. اگر فکر می‌کنید با دوست قدیمیتان به غیر از صحبت در مورد گذشته چیزی برای گفتگو ندارید، ارتباط خود را با آنها محدود کنید و  تنها در هنگام تعطیلات یا دیدارهای ازقبل برنامه‌ریزی شده به دیدارشان بروید.

2. در زمینه کاری خود دوست پیدا کنید

داشتن دوستان کاری به چند دلیل بسیار خوب است. علاوه بر اینکه شما طبیعتاً نقاط مشترکی خواهید داشت، همچنین دوستانتان می‌توانند مخاطب، راهنما یا مشاوران شما برای حرکت‌های بعدی شغلی باشند. خوب است از افرادی‌که می‌دانند از کجا می‌آیید و در زندگی حرفه‌ایتان با چه چالش‌هایی روبرو هستید، نقطه‌نظرهای جدیدی دریافت‌کنید.

3. دوستی با افراد بزرگتر یا کوچکتر از خودتان را رد نکنید

به محض ترک دبیرستان، احتمالاً دوستانتان دیگر از افراد هم‌سن شما تشکیل نخواهند شد. در زندگی شغلی و اجتماعی خود با افراد زیادی ملاقات خواهید کرد و بسیاری از آنها به‌طور قابل‌توجهی مسن‌تر یا جوان‌تر از شما خواهند بود. فقط به این دلیل که آنها در مرحله دیگری از زندگی هستند، آنها را به‌عنوان دوست رد نکنید. در حالی که دوستان بزرگتر ممکن است برای شما صداهایی خردمندانه و مربیان راهنما شوند، جوانان نیز مانع از این می‌شوند که در کارتان خیلی خسته شوید و احساس پیری کنید. همچنین ممکن است بتوانید به این جوانان، در قالب توصیه‌ها یا مشاوره‌های شغلی کمک کنید.

4- با دوستان همکار با احترام رفتار کنید

اینکه شما از طریق ارتباط کاری با آنها آشنا شده‌اید به این معنی نیست که فقط باید از آنها استفاده کنید تا جلو بیفتید. مطمئن باشید در صورت مشاهده چنین رفتارهایی، آنها برای مدت طولانی دوست شما نخواهند بود. در صورت امکان در خارج از محیط کار با این افراد بیشتر آشنا شوید. بگذارید تعدادی از این دوستان، خود واقعی شما را ببینند. برای ارتقای مهارت‌های دوست‌یابیتان صادق، وفادار و آینده‌نگر باشید و از نشان دادن حس شوخ‌طبعی نترسید. اینگونه دوست‌های خوب پیدا می‌شوند. شاید منصفانه باشد که بگوییم همه ما برای لذت بردن از زندگی به مدتی دور بودن از کار، خانواده و مسئولیت‌های اصلی خود احتیاج داریم. این در واقع چیزی است که برای رفاه ما لازم است. پس نترسید که برای دوستان جدید یا حتی خودتان وقت بگذارید، چرا که ارزشش را دارد.

منبع:

  https://www.inc.com/candice-galek/a-short-guide-to-choosing-friends-who-make-you-a-better-person.html

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا