اختلال وسواس فکری و عملیاختلالات وسواس

رفتار وسواس گونه در نوجوانان چگونه بروز می کند

امتیاز

درمان وسواس فکری در نوجوانان

خوب است بدانید اختلال وسواس فکری یک اختلال رایج در بین همه گروه های سنی محسوب می شود. این اختلال در نوجوانان بسیار شایع می باشد. در این مقاله سعی داریم به درمان وسواس فکری در نوجوانان بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

 آشنایی با وسواس فکری

پیش از اینکه به موضوع مهم درمان وسواس فکری در نوجوانان بپردازیم، باید با وسواس فکری آشنا شوید. وسواس یک اختلال اضطرابی به شمار می رود. OCD یا اختلال وسواس فکری یک اختلال رایج روانپزشکی محسوب می شود که از دوره کودکی یا نوجوانی آغاز می شود.

تحقیقات نشان می دهد که این نوع اختلال در نوجوانان بسیار شایع می باشد. برخی از مبتلایان به این بیماری، مشکل خود را از خانواده و دوستان خود پنهان می کنند. این مسئله می تواند استرس آنها را نیز بیشتر کند. وسواس فکری تا حد زیادی می تواند آزاردهنده باشد و فرد به سختی می تواند از آن رها شود.

مطالعات نشان می دهد از هر 100 نفر در گروه سنی نوجوانان یک نفر به این اختلال دچار می شود.

آشنایی با اختلال وسواس فکری

به منظور درمان وسواس فکری در نوجوانان باید حتما به یک مشاور یا روانشناس مجرب مراجعه نمایید. این اختلال مثل دوران بلوغ گذار و موقتی نیست. اگر این اختلال درمان نشود به صورت همیشگی با شخص می ماند و برای فرد به شدت سخت و آزاردهنده می شود. زیرا می تواند زندگی فرد را کاملا درگیر کند.

رفتارهای وسواس گونه در نوجوانان به چه شکل بروز می کنند؟

در مبحث موضوع درمان وسواس فکری در نوجوانان باید با رفتارهای وسواس گونه در نوجوانان بپردازیم. این رفتارها، رفتارهایی هستند که شخص به شدت درگیر می شود تا افکارش را بدون اثر یا خنثی کند. یک نوجوانی که درگیر وسواس است، به طور کامل در جریان است که خنثی کردن افکارش یک راهکار موقتی می باشد. ولی به جای اینکه بتواند یک راهکار عقلانی و منطقی برای حل مشکلش پیدا کند، به رفتار وسواس گونه خود ادامه می دهد.

اگر به این رفتارها از لحاظ اجتماعی نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که این رفتارها به هیچ عنوان مفید نیستند و برای نوجوان مناسب نیستند. معمولا این رفتارها تایم بسیاری را از نوجوانان می گیرد. در ادامه به راه های تشخیص وسواس در گروه سنی نوجوانان می پردازیم:

  • مقاومت درونی این گروه سنی در برابر وسواس کاهش می یابد.
  • نوجوانان درگیر اجبارهای ذهنی می شوند.

رفتار وسواس گونه در نوجواناننگاهی به درمان وسواس فکری در نوجوانان

در این بخش قرار است به صورت جامع و کلی به درمان وسواس فکری در نوجوانان بپردازیم. وسواس فکری مثل افسردگی، میگرن و آسم یک بیماری مزمن محسوب می شود. زیرا امکان دارد شخص هیچ وقت به طور کامل درمان نشود. نوجوانی که درگیر این نوع اختلال است باید یاد بگیرد که چطور می توان این اختلال را کنترل کند. ولی این جمله به این معنا نیست که اختلال وسواس فکری درمان نمی شود.

با دارو درمانی و روان درمانی این اختلال تا حد بسیار زیادی کنترل می شود. در مراحل آخر مراجع کاملا می آموزد که به چه صورت مثل یک درمانگر با خودش رفتار نماید. او در مراحل نهایی به طور کامل آموزش می بیند که چگونه نشانه های وسواس فکری خود را برطرف کند. نوجوان حتی می تواند بر این اختلال غلبه کند.

نگاهی به اختلال وسواس فکری در نوجوانان

از مهم ترین شیوه های درمان وسواس فکری در نوجوانان می توان به درمان شناختی رفتاری اشاره کرد. این شیوه درمانی در اکثر مواقع مفید واقع می شود. به همین خاطر مطالعات نشان می دهد که این نوع شیوه درمانی، درمان قطعی این اختلال به شمار می رود.

آیا وسواس فکری در نوجوانان با مصرف دارو به طور کامل درمان می شود؟

برخی اوقات درمان وسواس فکری در نوجوانان با مصرف دارو امکان پذیر می باشد. لازم به ذکر است بدانید دارو حتما باید توسط پزشک تجویز شود. البته یک نکته مهم که باید به یاد داشته باشید این است که دارو درمانی، یک روش درمانی کامل محسوب نمی شود. زیرا گاهی اوقات اگر مراجع از داروی افراد دیگر استفاده کند، نشانه ها در او تشدید می شود. پس از آن ممکن است اوضاع او وخیم تر شود.

بهتر است بدانید دارو درمانی جزو مکمل شیوه درمانی شناختی رفتاری به شمار می رود. اگر نوجوان شما به دارو احتیاج داشته باشد، نباید نگران باشید. قرص های اعصاب و روان نیز مانند سایر قرص ها ضروری می باشد. زیرا نوجوان شما حتما به این نوع داروها نیاز خواهد داشت و با مصرف دارو شرایطش بسیار بهتر می شود.

اختلال وسواس فکری

چه تمرین هایی برای درمان وسواس فکری در نوجوانان باید انجام شود؟

برای درمان وسواس فکری در نوجوانان باید حتما تمرین هایی در نظر گرفته شود. اگر این اختلال درمان نشود، می تواند به آسانی اختلال اضطرابی ،افسردگی و پریشانی در فرد ایجاد نماید. پس از آن خطر خودکشی در نوجوانان بیشتر می شود. زیرا این اختلال روحیه را ضعیف می کند. تحقیقات نشان می دهد برخی از نوجوانان برای اینکه با این مشکل کنار بیایند به مصرف مواد مخدر و الکل روی می آورند. شیوه شناختی رفتاری به نوجوان می آموزد که بتواند با ترس های خود مقابله کند. او به طور دقیق یاد می گیرد باید مخالف رفتار وسواس گونه خود عمل کند.

این تمرین ها به درمان وسواس فکری در نوجوانان کمک می کنند. آنها در نهایت متوجه می شوند این ترس ها به هیچ عنوان حقیقت ندارند و فقط در ذهن آن ها وجود دارند. آنها می توانند به طور کامل با ترس خود کنار بیایند. روش شناختی رفتاری حتما باید توسط یک متخصص با تجربه انجام شود.

وسواس بهتر است بدانید از نوجوانان قبل از انجام تمرین ها، تست های مخصوص گرفته می شود. اگر نوجوان شما درگیر اختلال وسواس فکری باشد، شما به هیچ عنوان مقصر نیستید. شما با چند روش ساده می توانید وسواس فکری را در فرزند نوجوان خود درمان کنید.

برای دریافت کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری کلیک کنید

کتاب خودیاری برای درمان وسواس- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

 

با نوجوانی که درگیر وسواس فکری است، چگونه رفتار کنیم؟

در بخش های قبل به صورت مفصل به درمان وسواس فکری در نوجوانان پرداختیم. در این بخش به نحوه رفتار با نوجوانی که درگیر این اختلال است می پردازیم.

  • سعی کنید مطالعه زیاد داشته باشید. این موضوع به شما کمک می کند تا با فرزند خود همراه شوید. حمایت شما موجب می شود که او سریع تر به درمان واکنش نشان دهد.
  • به خاطر داشته باشید که وسواس یک اختلال به شمار می رود و نشانه ضعف نمی باشد. پس فرزند خود را سرزنش نکنید.
  • به فرزند نوجوان خود راه های مدیریت استرس را آموزش دهید. به طور مثال او را در کلاس های ورزشی ثبت نام کنید.
  • به نوجوان خود بیاموزید که باید روی تمام اهداف خود تمرکز کند و باید در این پروسه صبور باشد.

افکار وسواس گونهلینک منابع

https://evolvetreatment.com/parent-guides/ocd/

https://polaristeen.com/articles/ocd-in-teens/

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
فعالسازی سامانه پیامکی الزامی میباشد!