نوجوان ۱۵ تا ۱۷ ساله
شرایط نوجوان ۱۵ تا ۱۷ ساله
نقاط عطف رشد نوجوان ۱۵ تا ۱۷ ساله
این زمان از زندگی نوجوان ۱۵ تا ۱۷ ساله حاصل تغییراتی در نحوه تفکر، احساس و تعامل نوجوان با دیگران و تکامل رشد بدنشان است. اکثر دختران از نظر جسمی تاکنون بالغ شدهاند و اکثر آنها بلوغ را به پایان میرسانند. ممکن است پسران در این مدت هنوز از نظر جسمی در حال تکمیل دوره بلوغ باشند. ممکن است نوجوان شما در مورد اندازه بدن، شکل یا وزن خود نگرانی داشته باشد. اختلالات خوردن نیز میتواند بهویژه در دختران شایع باشد.
در این مدت، نوجوان شما در حال رشد شخصیتی و پرورش نظرات منحصر به فرد خود است. روابط با دوستان هنوز مهم است و با این وجود نوجوان شما با داشتن احساس واضحتری از اینکه کیست، علایق دیگری نیز پیدا خواهد کرد. این دوره، زمان مهمی برای آمادهسازی نوجوان بهخاطر داشتن استقلال و مسئولیت بیشتر است. بسیاری از نوجوانان در بسیاری کشورها در این سن شروع به کار میکنند و بسیاری از آنها به زودی و پس از اتمام دبیرستان خانه را ترک میکنند.
در اینجا برخی اطلاعات در مورد چگونگی رشد نوجوانان در این دوره آورده شده است:
تغییرات احساسی اجتماعی نوجوان ۱۵ تا ۱۷ ساله
نوجوانان در این گروه سنی ممکن است:
- به روابط عاشقانه و رابطه جنسی علاقه بیشتری نشان دهند.
- درگیری کمتری با والدین داشته باشند.
- استقلال بیشتری از والدین نشان دهند.
- از ظرفیت عمیقتری برای مراقبت و اشتراک و ایجاد روابط صمیمیتر برخوردار باشند.
- وقت کمتری را با والدین و وقت بیشتری را با دوستان خود سپری کنند.
- احساس غم یا افسردگی زیادی داشته باشند که میتواند منجر به نمرات پایین در مدرسه، مصرف الکل یا موادمخدر، رابطه جنسی ناایمن و سایر مشکلات شود.
فکر کردن و یادگیری نوجوان ۱۵ تا ۱۷ ساله
نوجوان در این گروه سنی ممکن است:
- عادتهای کاری تعریف شده بیشتری را بیاموزد.
- در مورد برنامههای آینده مدرسه و کار، نگرانی بیشتری نشان دهد.
- بهتر بتواند در مورد انتخابهایش از جمله در مورد موارد درست یا غلط، استدلال و دلیل بیاورد.
نکاتی برای والدین نوجوان ۱۵ تا ۱۷ ساله
موارد زیر مواردی است که شما بهعنوان والدین میتوانید برای کمک به نوجوان خود در این مدت انجام دهید:
- با نوجوانتان در مورد نگرانیهایش صحبت کنید و بههرگونه تغییر در رفتارش توجه کنید. از او بپرسید آیا افکار خودکشی را تجربه کرده است، بهخصوص اگر غمگین یا افسرده بهنظر میرسد. پرسیدن در مورد افکار خودکشی باعث نمیشود این افکار پرورش یابد، اما به او میفهماند شما به احساسش اهمیت میدهید. در صورت لزوم از متخصص کمک بگیرید.
- به مدرسه و علایق و فعالیتهای فوق برنامه نوجوانتان علاقه نشان دهید و تشویقش کنید در فعالیتهایی مانند ورزش، موسیقی، تئاتر و هنر شرکت کند.
- نوجوانتان را تشویق کنید که داوطلب شود و در فعالیتهای مدنی جامعه خود شرکت کند.
- از نوجوانتان تعریف کنید و از تلاشها و موفقیتهایش تجلیل کنید.
- نسبت به نوجوانتان محبت نشان دهید. با یکدیگر وقتتان را صرف انجام کارهایی کنید که از آنها لذت میبرید.
- به نظر نوجوان خود احترام بگذارید. به او گوش دهید، بدون اینکه بخواهید نگرانیهایش را کم کنید.
- نوجوان خود را تشویق کنید تا راهحلهایی برای مشکلات یا درگیریها پیدا کند. به نوجوان خود کمک کنید تا یاد بگیرد تصمیمات خوبی بگیرد. برای او فرصتهایی ایجاد کنید تا بتواند از قدرت قضاوت خودش استفاده کند و برای مشاوره و پشتیبانی در دسترس باشید.
- اگر نوجوان شما به رسانههای اینترنتی تعاملی مانند بازیها، اتاقهای گفتگو و پیامرسانها علاقه دارد، او را تشویق کنید تا درباره آنچه که ارسال میکند و مدت زمانی که صرف این فعالیتها میکند، تصمیمات خوبی بگیرد.
- اگر نوجوان شما کار میکند، از این فرصت استفاده کنید و در مورد انتظارات، مسئولیتها و سایر روشهای رفتار احترامآمیز در یک محیط عمومی با وی صحبت کنید.
- با نوجوان خود صحبت کنید و به او کمک کنید تا برای شرایط دشوار یا ناراحتکننده برنامهریزی کند. در مورد مواجهه با تیپهای شخصیتی مختلف در گروه دوستان یا تقابل با دوستی که در حال استفاده از موادمخدر یا مشروبات الکلی است، به او راهنمایی بدهید.
- به نیاز نوجوان خود برای حفظ حریم خصوصی احترام بگذارید.
- نوجوان خود را برای داشتن خواب کافی و ورزش و خوردن وعدههای غذایی سالم و متعادل تشویق کنید.
سلام پسر من ۱۷ سالشه زیاد ذهن ش در گیر است ولی به ما هیچی نمیگه اون تو این سن ترس بی اعتماد بنفس است همش اضطراب دارد
به هر کار اندکی که حتی هیج ترسی نداره
از روبرو شدن با خوانواده و اطرافیانش بیزار هس
دلیلش و راه حلش چی میتونه باشه
نمی شود با این حد اطلاعات کم نظر داد
سلام
سلام من پسرم 14سالشه خیلی پس پرهیجان وپرتحرکی است واسه همین براتخلیه انرژیش باشگاه بوکس میره ولی تازگیا متوجه شدم که پسرم خطایی ازش سرزده که نمیدونم چجوری بگم پسری دیگربارضایت خودش بهش تعرض کرده ومن متوجه شدم ولی پسرم نمیدونه که من فهمیدم والان خیلی حالم بده نمیدونم چجوری باهاش رفتارکنم ودلیل این کارش چیه وچجوری جلوی این کارشوبگیرم وآیابه باباش بگم توروخداکمکم کنید
حتما با او صحبت کنید تا بفهمید دلیل ان چیست. ایا کنجکاوی بوده یا بی اطلاعی از موضوعات جنسی. بهتر است نزد یک مشاور مرد ببیرید تا با او صحبت کند
سلام بنده 17سالم هست و داخل همین سن هزارتا فکر بیخود میاد تو سرم یعنی عادت کردم که بدون فکر نمیتوانم یک جا بشینم این باعث حواس پرتی و همچنان حرکات عجیب هنگام فکر کردن دارم طوری انگار مشکل روانی دارم…. یعنی غرق در تخیل میشوم طوری که متوجه اتفاقاتی که دور و ورم میوفته نمیشم و همچنان هرچی تلاش میکنم که از این افکار خارج شوم بعد چند دقیقه دوباره کلی فکر ذهنم را درگیر میکند
سن نوجوانی سن تخیل و خیال پردازی است. اما همچنین ممکن است دچار اختلال عدم تمرکز باشید. باید نشانه های خود را دقیق تر بفرمایید
الت من ۱۱ سانته کوچیکه من ۱۴ سالمه در نعوظ قطرش هم ۱۰ سانت هست
خیر اتدازه الت شما کاملا طبیعی است ضمن انکه تا 18 سالگی امکان رشد وجود دارد