روابط جنسی

نزدیکی در زمان بارداری

5/5 - (1 امتیاز)

آن چه در این مقاله می خوانیم

همه‌ی آنچه که هر فرد باردار باید بداند!

زنان باردار و همسرانشان معمولاً همیشه سوال می‌کنند که آیا داشتن رابطه جنسی یا نزدیکی در دوران بارداری، بی‌ضرر است؟ واقعیت دارد که باعث سقط جنین خواهد شد؟ به نوزاد متولد نشده آسیب می‌رساند؟ آیا پوزیشن‌های جنسی برای جلوگیری از عوارض احتمالی وجود دارد؟

آیا رابطه جنسی یا نزدیکی در دوران بارداری، بی‌خطر است؟

داشتن رابطه جنسی در طول دوران بارداری، احتمالاً بزرگترین ترسی است که زوجین خواهند داشت. مثلا وقتی با شریک عاطفی‌تان در دوره بارداری رابطه جنسی برقرار می‌کنید، او ممکن است هر لحظه نگران باشد که با آلت تناسلی خود به سر کودک ضربه بزند. اما بهتر است بدانید آلت تناسلی مرد آنقدر بزرگ نیست که بتواند صدمه‌ای به جنین وارد کند!

رابطه جنسی، به شرط آنکه دوره بارداری طبیعی داشته باشید، نرمال و بی‌ضرر است. دخول و حرکات مقاربتی، به کودک که توسط شکم شما و دیواره‌های عضلانی رحم محافظت می‌شود، آسیب نمی‌رساند. کودک شما همچنین توسط کیسه آب که شبیه بالشتک است، محافظت می‌شود.

انقباضات ناشی از ارگاسم، همان انقباضات زایمان نیست. هنوز هم، به عنوان یک احتیاط کلی، برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که در هفته‌های آخر بارداری از رابطه جنسی اجتناب کنید، زیرا معتقدند هورمون‌های موجود در منی به نام پروستاگلاندین‌ها می‌توانند انقباضات را تحریک کنند. یک استثنا می‌تواند برای زنانی باشد که موعد مقرر دارند و در حال تجربه درد زایمان هستند. برخی از پزشکان بر این باورند که پروستاگلاندین‌های موجود در منی در واقع در یک بارداری کامل یا از موعد گذشته، باعث زایمان می‌شوند. زیرا ژل مورد استفاده برای «آماده شدن» دهانه رحم و ایجاد زایمان، همچنین حاوی پروستاگلاندین است. اما پزشکان دیگر فکر می‌کنند که این ارتباط اسپرم/ زایمان فقط یک تئوری است و برقراری رابطه جنسی باعث زایمان نمی‌شود.

حجم خون شما در دوران بارداری حدود 40 درصد افزایش می‌یابد. این حالت نه تنها باعث تورم پستان‌ها می‌شود، بلکه باعث افزایش حساسیت در تمام مناطق احساسات جنسی می‌شود و این به معنای ارگاسم شدیدتر، حتی چندباره است.

چه موقع نزدیکی در زمان بارداری ممنوع است؟

با پزشک خود درمورد اینکه آیا رابطه جنسی در حین بارداری بی‌خطر است یا نه، صحبت کنید. در صورت داشتن هر یک از انواع بارداری پرخطر که لیست آن در زیر آمده است، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که رابطه جنسی نداشته باشید:

  • شما در معرض سقط جنین یا سابقه سقط جنین گذشته هستید
  • در معرض خطر زایمان زودرس هستید (انقباضات قبل از هفته 37 بارداری)
  • شما بدون دلیل مشخص خونریزی، ترشح یا احساس گرفتگی واژن دارید
  • کیسه آمنیوتیک شما در حال ترشح مایعات یا پارگی غشاها است
  • دهانه رحم شما در اوایل بارداری خیلی زود باز شده است
  • جفت شما، جفت سرراهی (placenta previa) باشد، یعنی جفت یک بخش یا کل دهانه‌ی رحم را ببندد.
  • شما انتظار دوقلو، سه قلو یا «چند قلو» داشته باشید.

به خاطر داشته باشید که اگر پزشک شما دستور داد «نباید رابطه جنسی داشته باشید»، این ممکن است شامل هر چیزی باشد که شامل ارگاسم یا تحریک جنسی شود، نه فقط مقاربت. با پزشکتان در این باره صحبت کنید تا معنای واقعی آن برایتان روشن شود.

اگر علائم غیرمعمول در حین یا بعد از رابطه جنسی مانند موارد زیر دارید، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید:

  • درد
  • خونریزی
  • ترشح
  • احساس ناراحتی قابل توجه
  • انقباضات و گرفتگی.

رابطه جنسی در بارداری

تجربیات هر زن در دوران بارداری متفاوت است، از جمله احساسات آنها در مورد رابطه جنسی.

برای بعضی‌ها، میل جنسی در دوران بارداری کم رنگ می‌شود. سایر زنان در دوران بارداری احساس رابطه عمیق‌تری با شریک عاطفی خود دارند و بیشتر تحریک می‌شوند.

در دوران بارداری، کم و زیاد شدن میل جنسی به دلیل تغییرات هورمونی در بدن، طبیعی است. ممکن است با بزرگ شدن شکمتان، احساس کنید بهتر است با خودتان تنها باشید. یا ممکن است با بزرگتر و پرتر شدن سینه‌هایتان احساس سکسی شدن کنید. نگرانی در مورد کنترل و آراستگی بارداری، نوع دیگری است.

در اینجا یک الگوی مشترک میل جنسی در دوران بارداری آورده شده است:

سه ماهه اول بارداری

حالت تهوع، خستگی یا حساسیت به پستان ممکن است میل جنسی شما را از بین ببرد. اما نگران نباشید، میل جنسی شما باز خواهد گشت.

سه ماهه دوم بارداری

میل جنسی شما ممکن است با سرعت زیاد افزایش یابد. در حقیقت، افزایش جریان خون در سراسر بدن می‌تواند ارگاسم را افزایش دهد.

سه ماهه سوم بارداری

با نزدیک شدن به زمان تولد، ممکن است رابطه جنسی برایتان ناخوشایند باشد.

به همسرتان بگویید چه احساسی دارید و چه چیزی دوست دارید و می‌خواهید. ممکن است لازم باشد برای پیدا کردن موقعیتی که برای شما راحت و تحریک‌کننده باشد، مخصوصاً در اواخر بارداری، موقعیت‌های مختلفی را امتحان کنید. اگر حرکتی برای هرکدام از شما جالب نیست، کاری را که انجام می‌دهید تغییر دهید و در مورد هرگونه مشکل جسمی با شریک جنسی خود صحبت کنید.

اگر خشکی واژن رابطه جنسی را ناخوشایند می‌کند، از روان کننده یا ژل لوبریکانت استفاده کنید.

از صمیمیت به روش‌های دیگری هم لذت ببرید. مثلا همدیگر را بغل کنید، ببوسید یا ماساژ دهید.

اگر از سابقه جنسی شریک زندگی خود کاملاً مطمئن نیستید، از کاندوم استفاده کنید. عفونت‌های مقاربتی- مانند اچ آی وی، تبخال، زگیل‌های تناسلی یا کلامیدیا- می‌توانند روی جنین یا کودک شما تأثیرات منفی زیادی بگذارند.

آنچه که باید در مورد نزدیکی در زمان بارداری، انتظارش را داشته باشید:

۱-میل جنسی در دوران بارداری

اگرچه هورمون‌ها و افزایش جریان خون نقش اساسی ایفا می‌کنند، اما میل جنسی در دوران بارداری کاملاً وابسته به فرد است. به طور کلی می‌توانید انتظار داشته باشید که میل جنسی در سه ماهه اول بارداری کاهش یابد (به خاطر تهوع صبحگاهی و چیزهای دیگر)، سپس بسیار آهسته افزایش می‌یابد و احتمالاً در ماه‌های آخر بارداری دوباره سقوط می‌کند.

۲- رطوبت واژن در طول دوره بارداری

با تغییر سطح هورمون‌ها، ممکن است متوجه شوید که بافت واژن خشک‌تر از حد معمول است. استفاده از یک ژل لوبریکانت خوب، کلیدی راحتی و لذت شما در این دوران خواهد بود.

۳- ارگاسم در دوران بارداری

افزایش جریان خون و حساسیت در اندام‌های تناسلی ممکن است به این معنی باشد که ارگاسم شما شدیدتر و لذت بخش‌تر از همیشه است. برخی از زنان در سه ماهه دوم بارداری اولین ارگاسم زندگی خود را- یا ارگاسم‌های متعدد را- تجربه می‌کنند.

۴- احساس سکسی بودن در طول دوره بارداری

ممکن است شما هرگز احساس زنانه‌تر بودن، قوی‌تر یا احساساتی‌تر بودن از آنچه که اکنون احساس می‌کنید، نکرده باشید. بسیاری از خانم‌ها منحنی‌های بارداری خود را دوست دارند و احساس عزت‌نفس بیشتری می‌کنند.

پوست شادتر، موهای درخشان‌تر و سینه‌های برجسته، فقط برخی از تغییرات فیزیکی در طول دوره بارداری است. افزایش جریان خون به اندام تناسلی ممکن است این احساس را در شما ایجاد کند که در حالت تحریک مداومی هستید.

احساسی که نسبت به بدنتان دارید، می‌تواند نه تنها از سه ماهه به نه ماهه، بلکه هفته به هفته و حتی روز به روز تغییر کند.

احساس همسرتان در مورد نزدیکی در دوران بارداری چیست؟

بدیهی است تغییراتی که بارداری برای زنان باردار ایجاد می‌کند، بسیار زیاد است. یک از عوارضش این است که احساس می‌کنیم شریک عاطفی‌مان ما را فراموش کرده است. بیایید واقع‌نگر باشیم! اکثر مردم، شریک زندگی باردار خود را دوست دارند. اما مطمئناً مواقعی پیش می‌آید که حال و هوای خوبی ندارند. پس سخت‌گیر نباشید.

در اینجا چند دلیل وجود دارد که ممکن است شریک زندگی شما تمایلی به رابطه جنسی نداشته باشد:

  • آنها نگران هستند که به کودک آسیب برسانند
  • آنها در مورد درآمدشان تحت استرس قرار می‌گیرند
  • آنها مودب هستند و نمی‌خواهند شما را تحت فشار قرار دهند
  • آنها به توجهی که از سمت اطرافیان به شما جلب شده است، حسادت می‌کنند
  • آنها از تغییر می‌ترسند
  • آنها از پدر شدن می‌ترسند.

پس چه باید کرد؟ بهترین کار، صحبت در مورد آن است. اوضاع برای هردوی شما تغییر کرده است، پس باید شریک عاطفی خود را تشویق کنید تا در مورد احساساتش صحبت کند و شما نیز با او در مورد احساساتتان صحبت کنید.

منبع:

https://www. webmd. com/baby/guide/sex-and-pregnancy#1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا