اختلال پانیک

من پانیک حمله (هراس) داشتم خوب شدم | 14 متد جدید درمان

4.7/5 - (23 امتیاز)

هنگامی که فردی به شرایط استرس‌زا پاسخ می‌دهد، به آن حملات پانیک می‌گویند. در این نوع حملات، فرد وحشت زدگی و ترس بسیار زیادی را تجربه می‌کند. شروع این نوع حملات کاملا ناگهانی می‌باشد. در این مقاله سعی داریم به موضوع من پانیک داشتم خوب شدم بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

من پانیک داشتم خوب شدم

پیش از اینکه به موضوع مهم من پانیک داشتم خوب شدم بپردازیم، باید بدانید هنگامی که شخصی ناراحتی و ترس شدیدی را تجربه می‌کند، پس از آن یک شرایط برای فرد، استرس‌زا و دلهره‌آور می‌شود. بازه زمانی که پانیک شدید می‌شود، حداکثر 10 دقیقه طول می‌کشد.

 

کسانی که دچار حملات پانیک هستند، احساس می‌کنند درگیر حملات قلبی شده‌اند. زیرا علائم حمله قلبی و پانیک تقریبا مانند یکدیگر می‌باشد. ولی پس از اینکه به پزشک مراجعه می‌کنند، اطمینان حاصل می‌کنند که قلب آنها هیچ‌گونه مشکلی ندارد. به یاد داشته باشید فردی که درگیر پانیک است، باید حداقل چهار مورد از علائم زیر را داشته باشد:

 

حمله پانیک چیست ؟ 

پانیک چیست و چه مکانیسمی دارد؟ خوب، اجازه بدهید تصور کنیم زمانی‌که مضطرب هستید شروع به سریع نفس‌کشیدن کرده و احساس تنگی‌نفس می‌کنید. در این حالت کمی دچار وحشت می‌شوید که ممکن است دچار تنگی‌نفس شوید، بنابراین شروع به‌دقت در نفس‌کشیدن خود می‌کنید تا نفستان را از دست ندهید. ممکن است روی ضربان قلبتان هم تمرکز کنید. زمانی‌که به تنفستان دقت می‌کنید و می‌بینید سرعت بیشتری پیدا کرده، به این فکر می‌کنید که نفستان بند خواهد آمد و دچار حمله‌قلبی یا مرگ خواهید شد. سپس به‌سمت وضعیت کنترل رفته و تلاش می‌کنید نفستان را احتمالاً با نفس کشیدن‌های عمیق حفظ کنید که این‌کار باعث می‌شود تنگی‌نفستان بیشتر شود.

یا از رفتارهای ایمنی‌جویی استفاده می‌کنید؛ مثلاً گام‌هایتان را آهسته‌نموده یا به‌دیوار ساختمانی تکیه‌می‌دهید که دچار عدم‌تعادل نشوید. در صورت امکان، از ورزش‌کردن که باعث افزایش تنفستان می‌شود یا از شرایطی مانند نشستن در یک تئاتر شلوغ که موجب اضطرابتان می‌شود، اجتناب می‌کنید. حالا زمانیست که شما دچار اختلال پانیک و آگورافوبیا می‌شوید.

همانطور که میدانید در سایت healthline در ربطه با این موضوع به این شکل صحبت شده است : 

It’s not always possible to prevent a panic attack, but certain strategies may help. Avoiding specific triggers may help prevent a panic attack, but this may not always be possible or appropriate.

ترجمه : همیشه نمی توان از حمله پانیک جلوگیری کرد، اما استراتژی های خاصی ممکن است کمک کند. اجتناب از محرک های خاص ممکن است به جلوگیری از حمله پانیک کمک کند، اما این ممکن است همیشه ممکن یا مناسب نباشد.

پانیک چیست و چرا دچار حمله پانیک می‌شویم

پانیک عبارت است از پاسخ ترس بسیار شدید فرد زمانی که فکر می‌کند خطر بسیار بزرگی او را تهدید می‌کند. حملات پانیک زمانی ظاهر می‌شوند که پانیک مغز را به غلط فریب می‌دهد که خطری قریب‌الوقوع در راه است و در نتیجه بدن برای مقابله با خطر در حالت آماده باش قرار می‌گیرد. این ترس و حالت آماده باش باعث هجوم مقدار زیاد آدرنالین در جریان خود می‌شود که به آن پاسخ جنگ یا گریز می‌گوییم. در حالت جنگ و گریز تغییرات زیر در بدن اتفاق می‌افتد:

 

 

 

نکته مهم آن است که در پانیک این تغییرات فرد را دچار استیصال، ناتوانی و ترس مضاعف می‌کند، اما در حین ادراک خطر واقعی چنین اتفاقی نمی‌افتد. فرد هنگام وقوع یک خطر واقعی مانند ظاهر شدن یک مانع در بزرگراه، دلیل افزایش ضربان قلب و تنگی نفس خود را به یک عامل بیرونی نسبت می‌دهد، ولی در حمله پانیک فرد دلیل تغییرات بدنی خود را درک نمی‌کند.

بنابراین احساس ترس و ناتوانی بیشتری می‌کند و به‌غلط سناریوهایی مانند حمله قلبی برای توجیه تغییرات بدنی خود پیدا می‌کند. این سناریوهای غلط حملات پانیک را شدیدتر می‌کند زیرا فرد احساس کنترل بر آن ندارد و دلیل تغییرات بدن خود را درک نمی‌کند.

 

چه عواملی باعث می‌شود حملات پانیک ادامه‌دار شود؟

حمله پانیک ممکن است برای بسیاری از افراد اتفاق بیفتد ولکن در برخی، این حملات ادامه‌دار می‌شود و به‌صورت مداوم تکرار می‌شود. دلایل این امر به چندین عامل بستگی دارد. اولین عامل و موثرترین آن، دلایل شناختی است. باورهای غلط فرد درباره حملات پانیک باعث می‌شود این حملات تکرار شود و فرد برای جلوگیری از وقوع آن، اطمینان‌طلبی کرده یا رفتارهای اجتنابی از خود نشان دهد. این امر بتدریج اعتماد به‌نفس فرد را کاهش داده به‌طوریکه حاضر است هربار باج بیشتری به حملات بدهد تا تکرار نشوند.

باج بیشتر دادن به حملات پانیک باعث شدیدتر شدنش شده و چرخه‌های تکرار آن سریعتر می‌شود. فرد در طول زمان به توانایی‌های خود در مواجهه با حملات پانیک شک کرده و احساس ضعف بیشتری می‌کند. در نتیجه همواره اولویتش در زندگی فرار و جلوگیری از وقوع حملات پانیک است.

تمام فکر فرد آن است که حمله بعدی کجا و چه زمانی رخ می‌دهد و چطور از وقوعش جلوگیری کند. پس به کوچکترین تغییرات بدنی‌اش که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، حساس می‌شود و این تغییرات را نشانه حمله مجدد پانیک می‌داند و در نتیجه ترس او را فرا می‌گیرد و نهایتا چرخه حمله پانیک در او آغاز می‌شود.

وقوع حمله پانیک مهر تاییدی می‌شود بر آنکه فکرش درست بوده و مثلا ضربان قلب، باعث شروع حمله پانیک است. در نتیجه در دفعات بعد زودتر این چرخه براه افتاده و منجر به حمله پانیک می‌شود.

– و اما تغییر سبک زندگی

بتدریج سبک زندگی فرد تغییر کرده و تمام زندگی بر محور آن است که از حملات پانیک جلوگیری کند. مثلا فرد از پله بالا نمی‌رود یا به آهستگی بالا می‌رود تا ضربان قلبش افزایش نیابد، از خانه دور نمی‌شود تا هنگام حمله دور از بیمارستان نباشد و …

در نتیجه‌ی این راهکارها، زندگی فرد محدودتر شده و ترس تمامی لحظات زندگی‌اش را در بر می‌گیرد و فعالیت‌هایش مختل شده و همواره نیازمند کمک و حضور دیگران می‌شود. این سبک زندگی، اعتماد بنفس و احساس کنترل بر زندگی را از فرد گرفته و او خود را در برابر حملات پانیک بی‌دفاع می‌یابد. این باور درباره خویش باعث می‌شود حملات پانیک با شدت و تداوم بیشتری برای فرد اتفاق بیفتد.

 

نتیجه:

بهتر است نگذارید حملات پانیک مزمن شده و سبک زندگی‌تان را تغییر دهد و هر چه زودتر برای درمان آن اقدام کنید، در غیر اینصورت زمان و تلاش بیشتری برای درمان پانیک نیاز است.

 

علائم پانیک چیست ؟

 

 

علائم پانیک چیست ؟

 

در ادامه قرار است به صورت کلی به مبحث من پانیک داشتم خوب شدم بپردازیم. ما در ادامه به شیوه های کنترل حملات پانیک خواهیم پرداخت. انجام این شیوه‌ها برای کسانی که حملات پانیک آنها خفیف تا متوسط است، کاربردی و مفید می‌باشد. اگر این شیوه‌ها برای شما مفید نبود، باید به روانشناس مراجعه نمایید. اما اگر حملات شدید باشند، حتما باید به یک روانپزشک ماهر و باتجربه مراجعه نمایید.

 

چه چیزی در بدن شما در طول حمله پانیک رخ می‌دهد؟

محققان هنوز دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی باعث حمله پانیک در ارتباط مغز و بدن می‌شود. گاهی اوقات ممکن است وحشت یا پانیک در بدن شما شروع شود و سپس فرایندهایی را در مغز شما ایجاد کند. در مواقع دیگر، مغز شما می‌تواند آغازگر کل حمله پانیک باشد که سپس در بدن شما خود را نشان می‌دهد. در برخی موارد، ژنتیک یا تغییرات در عملکرد مغز ممکن است نقش داشته باشند. در برخی دیگر، استرس یک عامل اصلی است.

اما به محض شروع حمله پانیک، فورانی از پاسخ‌های فیزیولوژیکی در بدن رخ می‌دهد. حمله پانیک به طور معمول، با چیزی شروع می‌شود که باعث تپش قلب شما می‌شود. این ممکن است محرکی در محیط باشد – شاید صدا یا رایحه‌ای که شما آن را با یک رویداد آسیب‌زا مرتبط می‌کنید – یا حتی چیزی بی‌ضرر مانند خوردن کافئین. در یک حمله پانیک، ضربان قلب شدید، زنگ خطر را در مغز شما به صدا در می‌آورد و واکنش‌های ترس را به بدن شما می‌فرستد.

 

پیشگیری از حملات پانیک

شما نمی‌توانید از وقوع اختلال هراس جلوگیری کنید، اما ممکن است بتوانید با یادگیری عوامل محرک شخصی‌تان، حملات وحشت خود را کنترل کنید. همچنین می‌توانید با اصلاح شیوه زندگی‌تان، به کاهش دفعات و شدت حملات پانیک کمک کنید. مثلا:

 

از مصرف الکل خودداری کنید.
وعده‌های غذایی منظمی داشته باشید.
ورزش منظم داشته باشید.
به اندازه کافی بخوابید.
کافئین، برخی داروهای سرماخوردگی و محرک‌ها را کاهش داده یا از مصرف آن‌ها اجتناب کنید.

همچنین توجه به نکات زیر می‌تواند شانس شما را برای وقوع حمله پانیک کاهش دهد:

 

رژیم غذایی سالمی داشته باشید.
استرس خود را مدیریت کنید.
قبل از مصرف مکمل‌های گیاهی یا داروهای بدون نسخه، با پزشک‌تان مشورت کنید، زیرا برخی از آنها می‌توانند اضطراب را افزایش دهند.

درمان سریع حملات پانیک در اسرع وقت می‌تواند از بدتر شدن یا تکرار بیشتر آنها جلوگیری کند. همچنین مهم است که برنامه درمانی خود را دنبال کنید تا از عود بیماری جلوگیری کرده و علائم را بدتر نکنید.

 

در مبحث من پانیک داشتم خوب شدم اینطور ذکر شده است که فرد مشکلش به صورت ریشه‌ای درمان شده است. قدم اول برای درمان این مشکل این است که دلیل ایجاد حملات پانیک را در مغز خود شناسایی نمایید. پس از آن در این راه حتما از یک درمانگر کمک بگیرید. درمانگر به شما می‌آموزد که چطور در این مسیر پیروز میدان شوید. در ادامه به مهم ترین روش ها برای درمان حملات پانیک می‌پردازیم.

دو روش اصلی درمان پانیک عبارتند از رواندرمانی و دارو درمانی. با توجه به ترجیح شما و شدت و تاریخچه مشکل شما و نیز امکان دسترسی به یک درمانگر یکی از این دو روش و یا هر دو روش ممکن است توصیه شود. 

The main treatment options are psychotherapy and medications. One or both types of treatment may be recommended, depending on your preference, your history, the severity of your panic disorder and whether you have access to therapists who have special training in treating panic disorders

منبع : mayoclinic

1. دارو درمانی

در مبحث مهم من پانیک داشتم خوب شدم به معجزه روان درمانی و دارو درمانی اشاره شده است. شما می‌توانید برای درمان حملات پانیک از دو روش دارو درمانی و روان درمانی استفاده کنید. که می‌توانید برای این موضوع از مقاله دارو های موثر برای درمان پانیک کمک بگیرید.

اگر در زمینه فیزیولوژیک مشکل داشتید، روانپزشک برای شما دارو تجویز می‌کند. به یاد داشته باشید حتما طبق تجویز روانپزشک دارو مصرف کنید. شما نباید به هیچ عنوان به صورت خودسرانه به مصرف دارو بپردازید.

 

2. اسطوخودوس می‌تواند به کاهش حملات پانیک کمک فراوانی کند

در موضوع من پانیک داشتم خوب شدم به استشمام بوی اسطوخودوس اشاره زیادی شده است. این گیاه می‌تواند استرس را در فرد کاهش دهد. علاوه بر این یک دمنوش آرامبخش به شمار می‌رود. لازم به ذکر است که شما می‌توانید اندکی عصاره یا روغن را روی دست خود بزنید.

 

من پانیک داشتم خوب شدم

 

سپس آن را به آرامی بو کنید. مطمئن باشید با بوییدن آن مغز شما گرم می‌شود. یکی دیگر از راه‌هایی که به درمان حملات پانیک کمک فراوانی می‌کند، نوشیدن دمنوش اسطوخودوس می‌باشد. این دمنوش استرس را در فرد تا حد زیادی کاهش می‌دهد. به یاد داشته باشید اگر دارو مصرف می‌کنید، قبل از مصرف اسطوخودوس با پزشک خود مشورت نمایید. زیرا این دمنوش اگر به همراه دارو مصرف شود، موجب خواب‌آلودگی می‌شود.

 

3. درمان پانیک با مدیتیشن

در موضوع من پانیک داشتم خوب شدم به اثر مثبت مدیتیشن اشاره زیادی شده است. برای اینکه بتوانید حملات پانیک خود را کاهش دهید، باید سعی کنید یک مکان کاملا آرام برای خود انتخاب نمایید. علاوه بر این شما می‌توانید یک مکان را در ذهن خود انتخاب کنید و فکر کنید، در آن مکان حضور دارید.

شما باید تلاش کنید تمام جزئیات منظره را در ذهن خود تصور کنید. به عنوان مثال خودتان را در یک جنگل زیبای رویایی تصور کنید. بادی که به موهایتان می‌وزد را تجسم کنید. درختان زیبای جنگل را تصور کنید. با تصور کردن می‌توانید از شروع حملات پانیک تا حد زیادی جلوگیری نمایید.

 

 

برای دریافت کتاب خودیاری درمان پانیک کلیک کنید.

 

من پانیک داشتم خوب شدم

 

4. تنفس عمیق

در مبحث مهم من پانیک داشتم خوب شدم به تنفس عمیق اشاره زیادی شده است. تنفس عمیق می تواند به مغز فرمان دهد تا آرامش خود را حفظ کند. آرامش داشتن در این مواقع به مغز شما اجازه نمی‌دهد تا حملات پانیک شدید شوند. به یاد داشته باشید شما باید حتما به مدت زمان چند دقیقه به تنفس عمیق بپردازید.

 

5. سعی کنید به خودتان روحیه دهید

در مبحث مهم من پانیک داشتم خوب شدم روحیه دادن به خود جزو روش‌های درمانی به شمار می‌رود. شما باید مدام به خودتان جملات آرامش بخش بگویید. سعی کنید از فکرهای منفی بپرهیزید. شما باید یک شعار ذهنی برای خودتان بسازید و هنگامی که حملات پانیک شما آغاز شد، آن را مدام تکرار کنید.

زمانی که حمله شما آغاز شد، باید شعار خود را تکرار نمایید. پس از آن مطمئن باشید حملات پانیک شما کمتر می‌شود. بعضی از بیماران با گفتن جملات مثبت آرام بخش بسیار سریع نتیجه گرفته‌اند. همانطور که گفته شد حملات پانیک می‌تواند در عرض چند دقیقه از بین بروند. پس از آن شما آرام‌تر خواهید شد.

 

6. کاهش حملات پانیک با تمرین ریلکسیشن

در موضوع من پانیک داشتم خوب شدم تمرین ریلکسیشن جزو روش‌های درمانی محسوب می‌شود. این نوع تمرین مثل تمرین تنفس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. سعی کنید برای مدت بسیار کوتاهی چشمان خود را ببندید. پس از آن عضلات خود را شل نمایید. شما می‌توانید برای اینکه این کار را با دقت بیشتری انجام دهید، از فایل‌های صوتی نیز کمک بگیرید.

 

من پانیک داشتم خوب شدم

 

7. پرت کردن حواس می‌تواند به کاهش حملات پانیک کمک زیادی کند

در مبحث بسیار مهم من پانیک داشتم خوب شدم پرت کردن حواس جزو شیوه‌های درمانی محسوب می‌شود. هنگامی که حملات پانیک شدید می‌شود، اگر فکرهای منفی در ذهن داشته باشید، نشانه‌های شما شدیدتر می‌شوند. باید سعی کنید به موضوع دیگری بپردازید. مثلا یک جمع و تفریق ساده در ذهن خود انجام دهید. علاوه بر این می‌توانید اشیایی با رنگ سفید را در پیرامون خود دنبال کنید، تا ذهن شما به هیچ عنوان به سمت فکرهای مربوط به حملات پانیک نروند.

 

8. درمان پانیک اتک توسط حذف رفتارهای ایمنی‌جویی 

تحقیقات بر روی اختلالات اضطراب نشان می‌دهد که شما کاری انجام می‌دهید که تصور می‌کنید آن کار باعث می‌شود ایمن بمانید. اگر شما دچار اختلال پانیک هستید، ممکن است برخی از رفتارهای ایمنی‌جویی زیر را که باعث تداوم فکر خطرناک بودن پانیک می‌شود، انجام دهید: نشستن در نزدیکی درب خروج، داشتن یک نفر همراه، قدم زدن آرام یا محکم، تلاش برای نگه داشتن نفس خود، تکیه دادن به دیوار ساختمان یا یک تکیه‌گاه، عینک آفتابی زدن، نوشیدن الکل یا استفاده از داروی ضد اضطراب، جستجوی حامی و غیره. همچنین ممکن است خود را در حال تکرار جملات دلگرم کننده یا دعا خواندن ببینید.

مشکلی که تکیه بر رفتارهای ایمنی‌جویی دارد آن است که شما باوجود قرار گرفتن در معرض شرایط ترس‌آور، این باور را دارید که دلیل نجات شما از این شرایط تکیه بر تفکرات و رفتارهای ایمنی‌جویی شما بوده است. سعی کنید از رفتارها و تفکرات ایمنی‌جویی خود دست بردارید. می‌بینید که آسمان به زمین نمی‌آید. یکبار که شما این چرخه را ترک کنید، می‌توانید مسیر خود را پیدا کنید.

 

من پانیک داشتم خوب شدم

 

9. درمان پانیک توسط القای پانیک

نویسنده در کتاب خود (پانیک چیست) تعدادی از روش‌ها را که شما با انجام آنها می‌توانید به صورت عمدی خود را دچار نشانه‌های پانیک نمایید، برشمرده است؛ با انجام این رفتارها شما درک می‌کنید که این رفتارها خطرناک نیستند. به خاطر داشته باشید که پیش از انجام هریک از اینها، شما باید توسط پزشک خود معاینه شوید. مطمئن شوید که دچار عوارض جدی تنفسی، آسم یا عوارض قلبی- عروقی نیستید. اگر باردار هستید با پزشک خود مشورت نمایید. با این حال، درمانگر شما می‌تواند با تنفس سریع برای ایجاد عمدی حالت تنگی نفس و یا القای حس توهم به وسیله خیره شدن در نور، به شما کمک کند. شما می‌توانید با چرخیدن دور یک صندلی احساس سرگیجه کنید.

یکبار که به ایجاد نشانه‌ها در خود، تحت‌نظر پزشک اقدام کردید؛ خودتان را مشاهده کنید و ببینید که چگونه خودتان به‌طور عمد در حس‌های بدنی خود تغییر ایجاد می‌کنید. طبیعی نفس بکشید، شانه‌های خود را در حالت راحتی قرار دهید، بنشینید و مشاهده کنید و برای خودتان شرح دهید که چه اتفاقی برای شما دارد می‌افتد. متوجه می‌شوید وقتی احساس امنیت می‌کنید که دست از کنترل کردن برمی‌دارید.

 

10. درمان پانیک توسط مواجهه‌سازی

همانند هر اختلال اضطرابی، شما باید یک لیست از وضعیت‌هایی که در آن احساس ترس دارید، تهیه کرده و شروع به مواجهه‌سازی کنید. شما می‌توانید با تمرین تصور وضعیت ترس‌آور شروع کنید. بنابراین، اگر شما از ورزش کردن ترس دارید، تصویر قرار گرفتن خودتان روی تردمیل، ضربان قلبی شما را بالا خواهد برد. سپس راه رفتن روی تردمیل را تمرین کنید تا زمانی که اضطراب شما افزایش یافته و سپس کاهش پیدا کند. کم کم، شدت و مدت در معرض قرار گرفتن خود را افزایش دهید. به رفتارهای اجتنابی خود توجه کرده و آنها را کنار بگذارید.

تفسیرهای منطقی و غیرفاجعه‌آمیز درباره برانگیختگی که در بالا اشاره شد را به‌خاطر بیاورید. حواس بدنی به آسانی برانگیخته می‌شوند و افکار اغلب پیام‌های غلط می‌دهند. به این فکر کنید که در حال تماشای یک فیلم هستید ولی در آن حضور ندارید. این فقط یک داستان تخیلی است. و هیچ چیز وحشتناکی روی نخواهد داد و فیلم به پایان خواهد رسید.

 

11. درمان پانیک اتک توسط تمرین ناراحتی

یکی از مفاهیمی که من به کار برده‌ام «ناراحتی سازنده» است. یعنی تمرین انجام دادن کارهایی که با آنها راحت نیستید و با این عمل می‌توانید کارهایی که نیاز است به انجام برسانید را، انجام دهید. شما ممکن است در حال حاضر هم این کار را انجام دهید؛ به‌طور مثال، ممکن است کار کردن و ورزش برای شما خوشایند نباشد، اما تحت هر شرایطی آن را انجام دهید.

من به بیماران افسرده و مضطربم پیشنهاد می‌کنم تا به انجام رفتارهای سازنده‌ای که برایشان خوشایند نیست، ادامه دهند. آنها در نتیجه این کار از روبرو شدن با ترس‌ها و انجام کاری که برایشان دشوار بوده است، احساس غرور خواهند کرد. اضطراب اکثراً ناشی از تلاش برای اجتناب از ناراحتی است. کسب افتخار ناشی از تحمل ناراحتی، راهی برای قدرتمند نمودن خویشتن است.

12. گفتگو با خود

یکی از روشهای بسیار کارآمد در درمان پانیک گفتگو با خود است. در زمان حمله گانیک به خود بگویید حمله پانیک هیچ صدمه ای به من نمی زند و تنها یک آلارم خطر است و خطرناک نمی باشد. حمله می آید و می رود.

گفتگوی با خود زمانی موثر تر است که پیشتر دانش کافی درباره مکانیسم عملکرد پانیک کسب کرده باشید و از بی خطر بودن آن یقین حاصل کرده باشید. در این زمینه می توانید به کتاب خودیاری درمان پانیک مراجعه کنید.

13. انجام حرکت های ورزشی

بسیاری از مواقع در زمان حمله پانیک فرد تلاش بر آرام کردن خود دارد. سعی می کند دراز بکشد و هیچ فعالیتی نکند تا قلب او و تنفس او به حالت طبیعی برگردد. این کار باعث می شود تمام توجه او به بدن خویش معطوف شده و اضطرابش مضاعف شود. در این زمان اتفاقا فرد باید به حرکاتی مانند دراز و نشست، شنا و یا در صورت مناسب بودن مکان دویدن بپردازدو در این صورت ذهن باور می کند که تپش قلب و نفس زدن او بخاطر انجام این حرکات است و در نتیجه اضطراب او فروکش می کند.

14. رواندرمانی

در نهایت بهتر است با یک درماگر پانیک گفتگو کنید. درمان پانیک معمولا 10 تا 12 جلسه زمان نیاز دارد. در طول جلسات با کمک درمانگر رفتارهایی که باعث تشدید و تداوم پانیک می شود را پیدا کرده و تمرین هایی برای شما طراحی می شود. انجام این تمرینها به شما کمک می کند تا در درجه اول شناخت دقیق و کاملی از پانیک پیدا کنید و در نهایت بتدریج با ترسهای خود مواجه شوید.

 

سوالات متداول 

 

برای درمان پانیک اتک از چه داروهایی می‌توان استفاده کرد؟

گاهی رواندرمانگر شما تشخیص می‌دهد در کنار رواندرمانی بهتر است از دارو درمانی پانیک نیز استفاده کنید. دلیل این امر شدت ترس‌های شما و ناتوانی در انجام تمریناتی است که درمانگر به شما می‌دهد. دارو بعنوان یک نیروی کمکی به شما توان انجام تمرینات را می‌دهد. بنابراین اگر شما قادر به انجام تمرینات می‌باشید احتیاجی به دارو نخواهید داشت و با صرف تلاش و صبوری در تحمل اضطراب‌های ناشی از انجام تمرینات بهبود می‌یابید. در غیر اینصورت دارو می‌تواند به شما کمک کند.

داروهای پانیک به 2 دسته تقسیم می‌شوند. داروهای ضد اضطراب و داروهای ضد افسردگی. نام داروهای افسردگی نباید شما را به اشتباه انداخته تصور کنید این داروها تنها به‌جهت افسردگی تجویز می‌شوند بلکه داروهای ضدافسردگی در کاهش اضطراب و کنترل پانیک نیز کارایی دارند.

 

داروهای ضدافسردگی را به 3 نوع می‌توان تقسیم کرد:

 

1. اولین داروی پانیک: داروهای SSRI یا بازدارنده های انتخابی بازجذب سروتونین

این داروها به زبان ساده باعث افزایش سروتونین مغز می‌شوند. از جمله داروهای SSRI عبارتند از:

 

 

 

2. ضد افسردگی های سه حلقه ای

این داروها معمولا کمتر از داروهای SSRI تجویز می‌شوند. زیرا عوارض جانبی بیشتری دارند اما بنا به تشخیص پزشک برخی موارد بهتر است از داروهای سه حلقه ای استفاده شود.

از جمله داروهای سه حلقه ای عبارتند از:

 

 

 

3. بازدارنده های مونوآمین اکسیداز

بازدارنده های مونوآمین اکسیداز با بازداری فعالیت آنزیم مونوآمین اکسیداز بر روی اختلاهای خلقی و اضطرابی تاثیر می‌گذارند. این آنزیم بر نوروترانسمیترهای سروتونین، دوپامین و نوراپینفرین تاثیر می‌گذارد.

از جمله داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز عبارتند از:

 

 

 

داروهای ضد اضطراب

داروهای ضداضطراب برخلاف داروهای ضدافسردگی که زمان بیشتری برای تاثیرگذاری نیاز دارند به‌سرعت بر روی بدن تاثیر گذاشته و اضطراب را کاهش می‌دهد و در نتیجه معمولا در هنگام حملات از انها استفاده می‌شود. بنزودیازپین ها اگرچه در درمان ریشه‌ای پانیک نقشی ندارند اما در درمان علایم پانیک موثر می‌باشند.

از جمله داروهای بنزودیازپین عبارتند از:

 

 

 

درمان ریشه ای پانیک اتک چیست

برای درمان ریشه ای پانیک اتک باید از درمان شناختی رفتاری بهره جست. دارو بتنهایی نمی‌تواند مشکل حملات پانیک را برطرف کند و تنها شاید بطور موقت مشکل را تسکین دهد و معمولا با کنار گذاشتن دارو احتمال عود بیماری بالا می‌باشد. بنابراین برای درمان ریشه ای پانیک اتک باید با مراجعه به یک رواندرمانگر برای درمان اقدام کنید. درمان ریشه ای حملات پانیک در صورتی که مراجع با درمانگر همراهی کند و تمرینات را انجام دهد بین 10 تا 12 جلسه زمان نیاز دارد.

آگاهی مراجع و برطرف کردن باورهای اشتباه درباره پانیک و تمرینات مواجهه سازی از مهمترین بخش‌های درمان شناختی رفتاری می‌باشد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه به کتاب دکتر سنایی بنام خودیاری درمان پانیک مراجعه کنید.

 

کتاب خودیاری برای درمان پانیک
کتاب خودیاری برای درمان پانیک

 

آیا مصرف شیرینی باعث تشدید پانیک می‌شود؟

مصرف قندهای مصنوعی باعث افزایش قند خون بدن می‌شود که در نتیجه آن انسولین بدن به‌مقدار زیادی افزایش می‌یابد و نتیجتا علایم مشابه زمانی که اضطراب دارید در شما ایجاد می‌کند. در نتیجه فرد دچار  اضطراب می‌شود که احتمالا حمله جدیدی در راه است.

مشکل مواد قندی آن است که باعث ترشح انسولین در بدن می‌شوند که به‌طور موقت، قند خون را افزایش می‌دهند و پس از مدتی به‌خاطر ترشح انسولین به‌جهت حفاظت از بدن در برابر قند اضافی، سطح قند خون از سطح ابتدایی نیز پایینتر می‌آید. بنابراین لازم است کمی قند خون درمان شود، زیرا پایین بودن قند خون با ایجاد نشانه‌هایی مانند عرق کردن، تپش قلب، احساس ضعف، سرگیجه و غش و لرز، حملات وحشت را تداعی می‌کند.

بنابراین کمی قند خون و بالا رفتن قند خون به‌دلیل استفاده از مواد قندی مصنوعی، هردو موجب ایجاد نشانه‌های پانیک می‌شود و در نتیجه فرد دچار ترس شده و یک دوره حمله پانیک آغاز می‌شود.

 

من پانیک داشتم خوب شدم آیا ممکن است دوباره برگردد؟

بله ممکن است پانیک دوباره برگردد اما باید آگاه باشید که عود گاه به گاه پانیک را با شکست در درمان اشتباه نگیرید. مهمترین کار هنگام بازگشت نشانه‌ها، بکارگیری مهارت‌های مقابله‌ای و انجام مواجهه‌سازی‌های بدنی و طبیعی است. در چنین مواقعی ممکن است بازگشت به درمان برای جلسات تقویتی مفید باشد.

چنین حملاتی هنگامی اتفاق می‌افتد که استرس کلی زندگی فرد افزایش یافته است. بطور مثال از دست دادن کار، از دست دادن یکی از نزدیکان، انتقال به یک مکان جدید، استرس شغلی و … همگی می‌تواند منجر به عود حملات پانیک شود.

 

آیا پانیک درمان می‌شود‌؟ یا فرد تا آخر عمر باید این اختلال را تحمل کند

بله پانیک درمان می‌شود اما بهتر است پس از درک نشانه‌های پانیک در خویش هرچه زودتر برای درمان مراجعه کنید، زیرا پانیک هر قدر مزمن‌تر شود و از زمان اولین حمله پانیک زمان بیشتری سپری شود و فرد تعداد حملات بیشتری را تجربه کند، درمان پانیک سخت‌تر خواهد شد.

وقتی زمان زیادی از شروع حملات پانیک گذشته باشد و فرد در موقعیت‌ها و مکان‌های متفاوتی پانیک را تجربه کرده باشد، شرطی‌سازی مغز با قدرت بیشتری اتفاق می‌افتد و در نتیجه شرطی‌زدایی سخت‌تر خواهد بود. فردی که دچار پانیک مزمن برای سال‌ها می‌باشد، سبک زندگی‌اش تغییر کرده است. او دیگر هر مکانی نمی‌رود، نوع تنفس او متفاوت است، بطور ناخودآگاه در هنگام حمله سعی می‌کند خود را آرام کند و …

تغییر سبک زندگی چنین فردی بسیار متفاوت از فردی است که بتازگی دچار حمله پانیک شده است و سبک زندگی جدید او برای تطبیق با پانیک در او ثابت و محکم نشده است. بنابراین پس از مشاهده اولین حمله پانیک در خویش، برای درمان سریعتر مراجعه کنید تا راحت‌تر از درمان پانیک برخوردار شوید.

 

مردان بیشتر دچار پانیک می‌‌شوند یا زنان؟

شیوع دایمی اختلال وحشت‌زدگی همراه با بیرون هراسی یا بدون آن 4.7 درصد است، در حالی که شیوع 12 ماهه آن 2.8 درصد می‌باشد. نسبت ابتلا زنان به مردان بیشتر می‌باشد. زنان 2 برابر بیشتر از مردان دچار حمله وحشت یا پانیک می‌شوند. متوسط سن اختلال نیز 24 سالگی با محدوده 16 تا 40 سالگی می‌باشد.

 

آیا حمله پانیک می‌تواند باعث حمله قلبی شود؟

بعید است حمله پانیک باعث حمله قلبی شود، اما ممکن است! استرس هیجانی در هر دو حالت نقش دارد. دکتر میلر می‌گوید: «هم حمله قلبی و هم حمله پانیک می‌توانند در طول یا پس از یک موقعیت استرس‌زا رخ دهند. اما در بیشتر مواقع، مردم در پاسخ به استرس هیجانی به جای حمله قلبی دچار حمله پانیک می‌شوند.»

افرادی که دچار اضطراب، افسردگی یا استرس مزمن هستند، ممکن است بیشتر در معرض مشکلات قلبی باشند. استرس مزمن می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود که خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.

تفاوت بین حمله پانیک و حمله قلبی چیست

حمله قلبی یک فوریت پزشکی است. حمله پانیک نیست اما به خاطر همپوشانی علائم، تشخیص آنها از یکدیگر دشوار است. ریسک نکنید. اگر درد قفسه سینه یا سایر علائم سکته قلبی دارید – یا اگر مطمئن نیستید که حمله قلبی است یا حمله پانیک – فورا به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. درمان حملات پانیک را ساده نگیرید و هرچه سریعتر به دنبال درمان حملات پانیک خود باشید.

علائم هشدار دهنده این دو بیماری می‌توانند مشابه باشند. در اینجا دکتر میلر تفاوت‌های اصلی را مورد بحث قرار داده است تا بتوانید آنها را از یکدیگر تشخیص دهید:

۱-محل درد

هم حمله پانیک و هم حمله قلبی باعث درد در قفسه سینه می‌شوند، اما تفاوتی بین آنها وجود دارد. دکتر میلر می‌گوید: «با حمله قلبی، درد به نواحی دیگر مانند بازو، فک یا گردن سرایت می‌کند. اگر این حمله، یک حمله پانیک باشد، درد معمولاً در قفسه سینه باقی می‌ماند.»

درد قفسه سینه چگونه احساس می‌شود؟

حملات قلبی معمولا به صورت زیر احساس می‌شوند:

 

 

احساس فشار در قفسه سینه.
احساس فشردن و یا به گفته دکتر میلر: «انگار یک فیل روی سینه شما نشسته است.»
احساس سوزش یا درد، مانند سوزش سر دل.

حملات پانیک اغلب باعث موارد زیر می‌شوند:

 

دردی شبیه به چاقو خوردن (معمولاً در مورد حمله قلبی این حالت وجود ندارد).
نامنظم بودن ضربان قلب یا ناراحتی در قفسه سینه که توصیف آن دشوار باشد.

۲-محرک‌ها

حملات قلبی معمولاً پس از یک سنگینی یا فشار فیزیکی رخ می‌دهند و این علامتی است که در حملات پانیک یافت نمی‌شود. دکتر میلر می‌گوید: «حمله قلبی ممکن است پس از پارو زدن برف یا بالا رفتن از پله‌ها رخ دهد. اما شما پس از ورزش دچار حمله پانیک نخواهید شد، مگر اینکه در هنگام ورزش استرس زیادی به شما ایجاد شده باشد.»

اما اگر علائم در شب به شما وارد شودن، چه؟ هم حمله هراس یا پانیک و هم حمله قلبی می‌توانند شما را از خواب بیدار کنند. اما یک تفاوت اساسی بین آنها وجود دارد: افرادی که حملات پانیک شبانه را تجربه می‌کنند، معمولاً در طول روز نیز دچار حملات پانیک می‌شوند.

بنابراین اگر با درد قفسه سینه یا علائم دیگر از خواب بیدار شدید و سابقه حملات پانیک را نیز ندارید، ممکن است نشانه حمله قلبی باشد.

۳- مدت زمان حمله

علائم حمله پانیک و حمله قلبی چقدر طول می‌کشند؟

علائم حمله پانیک چند دقیقه یا حداکثر تا یک ساعت طول می‌کشند. سپس، علائم ناپدید می‌شوند و شما احساس بهتری پیدا می‌کنید. اما علایم حمله قلبی رها نمی‌شوند.

درد و علائم حمله قلبی ممکن است ادامه پیدا کند یا در مواقعی که بهتر و بدتر می‌شود به صورت موج ظاهر شود. دکتر میلر می‌گوید: «حملات قلبی می‌توانند باعث درد شدید قفسه سینه شوند، سپس بعد از مدتی درد کاهش یابد و مجددا شدید شود. درد ممکن است تغییر کند، اما از بین نمی‌رود.»

در هنگام حمله پانیک، ضربان قلب شما دچار چه تغییری می‌شود؟

در بسیاری از موارد، حمله پانیک یا وحشت باعث ایجاد ضربان قلب سریع می‌شود که به آن کوبش قلب نیز می‌گویند. ضربان قلب ممکن است به تا ۲۰۰ ضربه در دقیقه یا حتی سریعتر نیز افزایش یابد.

ضربان قلب سریع می‌تواند باعث ایجاد سرگیجه و تنگی نفس شود. شاید احساس کنید در قفسه سینه‌تان چیزی تکان می‌خورد یا می‌کوبد. معمولاً کوبش قلب که در پاسخ به استرس هیجانی اتفاق می‌افتد و فقط چند دقیقه طول می‌کشد، مضر نیست. اما اگر به طور منظم اتفاق می‌افتد یا علائم احتمالی حمله قلبی دارید، باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

علایم حمله قلبی چیست؟

حمله قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که قسمتی از قلب شما به اندازه کافی خون دریافت نکند. این معمولاً به این دلیل اتفاق می‌افتد که شریانی که خون را به قلب می‌رساند مسدود شده باشد. علائم شایع حمله قلبی عبارتند از:

درد یا فشار قفسه سینه.
تپش قلب
احساس سبکی یا ضعف.
تعریق، از جمله عرق سرد.
درد یا ناراحتی در قسمت فوقانی بدن، مانند فک، گردن، بازوها، شانه‌ها یا پشت.
تنگی نفس.
تهوع یا استفراغ.
احساس نابود شدن قریب‌الوقوع.

حمله قلبی می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد، بنابراین منتظر نشوید تا علائم از بین بروند. در صورت مشاهده علائم حمله قلبی فوراً به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

 

تفاوت بیمار پانیکی بودن و تجربه کردن این حمله

فردی که دچار بیماری پانیک است بطور مداوم دچار حملات پانیک می‌شود. برخی افراد نیز ممکن است در شرایط خاصی دچار حمله پانیک شوند ولی این حملات استمرار نداشته باشد و فرد تنها در آن شرایط خاص به حمله پانیک دچار شود.

 

ارتباط پانیک و آگورافوبیا یا گذرهراسی

آگورافوبیا یا گذرهراسی به معنی ترس از ترک کردن مکانی که فرد در آن احساس امنیت می‌کند و یا رفتن به یک مکان شلوغ و پرجمعیت است.

فرد دچار گذرهراسی یا اگورافوبیا نگران بروز حس‌های بدنی و بطور کلی حمله پانیک است و از آنجایی که مهم‌ترین راه‌حل آنها قرار داشتن در مکانی است که ذهن فرد در آن احساس امنیت می‌کند و احتمال حمله پانیک را کمتر می‌داند، نمی‌تواند مکان امن ذهنی خود را ترک کند.

فردی که دچار پانیک می‌شود، به‌دلیل ترس از وقوع مجدد آن از برخی مکان‌ها اجتناب می‌کند. این فرار و اجتناب بتدریج گسترش می‌یابد و زندگی فرد را محدود می‌کند و ما نام آن را آگورافوبیا می‌‌گذاریم. فرد دچار آگورافوبیا ترجیح می‌دهد از خانه و مکان امن خود خارج نشود، زیرا تجربه پانیک را غیرقابل تحمل می‌داند و حاضر است هرکاری بکند تا دوباره دچار حمله پانیک نشود.

 

لینک منابع

 

 

نوشته های مشابه

38 دیدگاه

    1. بله داروهای تنظیم کننده سروتونین و نیز داروهای ضداضطراب بر روی نشانه های پانیک موثر هستند و اضطراب کلی ا کاهش می دهدند و در نتیجه حملات پانیک کمتر رخ می دهند. اما درمان اصلی پانیک توسط اصلاح باورهای غلط انجام می شود

    1. هرگونه اضطراب یا استرس بعنوان راه انداز افکار منفی و شناختهای غلط به شروع حملات پانیک کمک می کند. حتی تپش قلب ناشی از بالارفتن از پله در صورتی که فرد آنرا خطرناک بداند نیز می تواند به حمله پانیک منجر شود. بهمین دلیل اصلاح باورهای غلط نکته اصلی درمان پانیک محسوب می شود

    1. بله ورزشهای هوازی از جمله ئویدن، پیاده روی، شنا ، دوچرخه ، کوهنوردی و …که ضربان قلب را بالا برده و تنفس فرد تنگ می شود می تواند به افزایش سطح سروتونین بدن و در نتیجه کاهش اضطراب فرد کمک کند. البته در کنار ورزش نکته اصلی در درمان پانیک تصحیح شناختهای غلط درباره پانیک می باشد.

  1. داروهایی مثل سرترالین و الانزاپین به درد می‌خورن برای کم کردن این حس پانیک و ترس و مرگ؟

    1. بله داروهای ssri از جمله سرترالین فلوکستین و…برای درمان پانیک تجویز می شوند. علاوه بر آن داروهای ضد اضطراب نیز توسط پزشک تجویز می شود. نکته مهم انکه این داروها تنها قادر به کنترل نشانه های پانیک می باشد و درمان پانیک صورت نمی گیرد

    1. در برخی از موارد آریتمی قلبی می تواند فرد را دچار ترس کند و سپس مکانیسم پانیک براه بیفتد. یعنی مشکل قلبی دلیل کافی برای حمله نمی باشد زیرا بسیاری از افراد که تپش قلب دارند دچار حملات پانیک نیستند و باید شناخت نادرست را نیز فرد دارا باشد تا به حمله منجر شود. بنابراین در درمان نیز علاوه بر درمان تپش قلب باید شناختهای غلط نیز اصلاح شود تا پانیک درمان شود.

    1. بله درمان اصلی پانیک بدون دارو انجام می شود و درمان دارویی تنها به مدیریت نشانه ها می پردازد و درمان کامل توسط دارو انجام نمی شود زیرا حملات پانیک یک مشکل در شناختهای فرد می باشد که باید اصلاح شود

    1. بسیاری از افراد در ماشین خود بدلیل احساس گیرافتادگی اضطراب بالایی را تجربه می کنند. آنها فکر می کنند در زمان رانندگی اگر دچار حمله شوند خطر بزرگی آنها را تهدید می کند و…. همین افکار منفی به فرد اضطراب می دهد و احتمال حمله پانیک را بالا می برد. سپس باور فرد مبنی بر ارتباط بین رانندگی و حمله پانیک تقویت شده و نوبت بعدی باز هم ترس بیشتری از رانندگی پیدا می کند و دچار یک سیکل منفی می شود. این در حالی است که افکار منفی او بوده است که علت وقوع حمله پانیک شده است. بنابراین ذهن شما باید درک کند که ارتباط حقیقی بین اتوموبیل و حمله پانیک وجود ندارد و افکار منفی شما درباره رانندگی منجر به شروع حمله می شود

    1. در برخی موارد می توان برای مواجهه فرد با ترسهای خود و واقعی تر بودن تجربه مواجهه با ترسها از هیپنوتیزم استفاده کرد. بنابراین همان راهکارهای درمانی را همراه با هیپنوتیزم می توان برای تقویت کارایی روش درمان بکار برد و هیپنوتیزم یک روش درمان جداگانه محسوب نمی شود.

    1. شاید برای شروع یا جهت مواجهه با ترسهای خود برخی ترجیح دهند دارو استفاده کنند ولکن درمان پانیک با دارو انجام نمی شود و دارو تنها نشانه های پانیک را کاهش می دهد. حتما باید 1. شناخت و آگاهی درباره مکانیسم پانیک کسب کرد 2. با ترسها مواجه شد. این 2 روشی است که منجر به درمان پانیک می شود

  2. من یک پانیک دارم از حس ترس یا مردن خیلی خیلی میترسم ازین موضوع ایا روشی برای درمانش وجود داره ؟

    1. حس مردن یکی از نشانه های شایع حملات پانیک است. با درمان پانیک این حس شما نیز از بین می رود. در زمان حمله با خود گفتگو کنید به خود یاداوری کنید که حمله پانیک قرار نیست آسیبی به من بزند زیرا اصولا حمله پانیک برای حفظ موجود زنده ایجاد می شود تا او را از خطر آگاه کرده و در برابر خطر از او محافظت کند. مانند دزدگیری که بر روی ماشین نصب اسست و صدا می دهد. ولی بدلیل حساسیت زیاد در مواردی که خطر وجود ندارد نیز صدا می دهد. اما این صدا منجر به دزدیده شدن یا آسیب به ماشین نمی شود.

    1. بله و خیر. رژیم غذایی در مواردی که پانیک خفیف است می تواند تا حدی کنترل شود. ولی اگر تعداد دفعات حملات پانیک زیاد و مدت زمان زیادی از شروع آن گذشته باشد نباید تنها به رژیم غذایی برای درمان اکتفا کرد و بهتر است از رواندرمانی کمک گرفت. در برخی موارد نیز متخصص تشخیص می دهد اتفاقا برای مواجه سازی فرد مواد اطرابزا مصرف کند تا با ترسهای خود روبرو شود.

  3. داشتن رابطه یا خودارضایی وقتی در درمان پانیک هستم ایا نباید انجام بدم و بد تر میکنه همه چیزو یا نه ؟ چون سیستم عصبی رو درگیر میکنه به خاطر اون میپرسم

    1. اگر مزمن نشده باشد و زمان زیادی از شروع ان نگذشته باشد سریعتر بهبود حاصل می شود در غیر اینصورت نیز درمان انجام می شود ولکن تلاش و تمرین بیشتری می طلبد.
      هر قدر تمرینات فشرده تر و در زمان کمتری انجام شود بهبودی سریعتر می شود در قیاس با وقتی که همان مقدار تمرین در فواصل بیشتری انجام شود

  4. ایا منی که 2 سال هستش پانیک داشتم ولی خوب شدم الان باید ترس اینو داشته باشم با اتفاقات مختلف این مورد بر گرده ؟

  5. سلام من تقریبا 20سال پیش حشیش مصرف کردم استرس واظتراب زیادی گرفتم همان لحظه کارم کشید به دکتر خلاصه بگم حالابیست سال است من خوشی ندیدم همش اظطراب افسردگی .هرروز میرم دکتر قلب تست ورزشی قرص باز هم خوب نشدم بخدا نه خوشی حالم را خوب میکنه نه ورزش نه عروسی هرجا شلوغ باشه بیشتر حالم بد میشه قرص اعصاب هم مصرف میکنم .دکترا میکن قلبت سالمه چیزی که من اینجا خوندم حمله پانیک همین عوارض رادارم .ترس از مرگ
    ترس از دوباره حمله بیاد سراغم دوباره قلبم درد میگیره
    باقرص لورازپام وپرفنازین وتریفن بازور وبی حوشی میخوابم هیچ کار اداری نمیتوانم انجام دهم من هم کارم حراست یه شرکت کارمیکنم.خواهشمندم من حالا باحال خراب واسترس این جملات رانوشتم خواهشمندم ازدکترهایی که این نوشتار را میخانند به دادم برسید.تشکر

    1. سلام منم دقیقا یک بار گل مصرف کردم و این مشکل برام‌پیش اومد و بعد یه تایمی پشت سر هم حمله پانیک داشتم با پرانول و اینا هم حل نشد اما با درمان سردی بدنم حملاتم کامل از بین رفت، برید پیش متخصص طب سنتی تاکید میکنم متخصص نه عطاری ها
      این حملات اکثرا از سردی مغز میاد حشیش و گل هم که سردی شدید دارن باعث میشن مغز بدتر سرد بمونه
      لطفا اعتماد کنید و پیگیری کنید واقعا جوابه
      انشالله بهتر بشید

    2. نگران نباشید فقط در زمان حمله خونسرد باشید و به یاد قدرت خداوند عزیز باشید ،من هم مثل شما هستم و مخصوصاً شب‌ها میاد سراغم در ضمن این آقای دکتر کاربردی ترین مطالب را اینجا گذاشتن حالتون رو درک میکنم فکر نکنید تنها هستید،استرس و ترس مداوم توی زمانهای گذشته این بلا رو سرمون آوورده پس ما میتونیم درمانش کنیم همه چیز داخل خودمون رخ میده اصلا نترسید اینها علاج داره ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا