درمان افسردگی کهنه
افراد زیادی در تمام دنیا درگیر افسردگی هستند. حدودا 4 درصد از جمعیت سراسر دنیا مبتلا به اختلال افسردگی هستند. در این مقاله سعی داریم با موضوع مهم درمان افسردگی کهنه آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با افسردگی کهنه
پیش از اینکه به موضوع درمان افسردگی کهنه بپردازیم، باید بدانید احساس اندوه و غم جزو حس های طبیعی هر انسانی محسوب می شوند و تمام افراد این احساس را تجربه می کنند. ولی برخی اوقات تمام این احساسات شدیدتر می شوند. پس از آن روان درمانگر آن را به عنوان اختلال افسردگی تشخیص می دهد. در بیشتر موارد نشانه های افسردگی بعد از مدت کوتاهی از بین می روند.
در برخی موارد نشانه ها به وسیله درمان کمتر می شوند و یا کاملا برطرف می شوند. ولی ممکن است در بعضی موارد شخص تا سالیان بسیار درگیر این اختلال می شود. اگر افسردگی طولانی شود به نام های مختلفی شناخته می شود، مانند: دیس تایمی، اختلال افسردگی کهنه و افسردگی بالینی.
افسردگی کهنه ممکن است تا سال های سال طول بکشد. اگر شما به طور مدام حس افسردگی دارید و دیگر از چیزی لذت نمی برید، ممکن است تمام احساسات زیر را تجربه نمایید:
- نداشتن عزت نفس
- ناامیدی شدید
- کم خوری یا پرخوری
- کم خوابی یا پرخوابی
بهتر است بدانید درمان افسردگی کهنه با افسردگی اساسی تقریبا مشابه یکدیگر می باشند. پس از آن ممکن است گاهی با یکدیگر به صورت اشتباه گرفته شوند. به طور مثال در این دو نوع افسردگی، خانم ها بیشتر از آقایان درگیر این اختلال می شوند. همانطور که گفته شد شیوه درمان افسردگی کهنه و افسردگی اساسی شباهت زیادی به یکدیگر دارند. اما باید بدانید هر کدام از این دو نوع اختلال نشانه های خاص خود را دارند و بیماری جداگانه ای به شمار می روند. اگر خودتان هفته ها یا ماه هاست درگیر افسردگی هستید، بهتر است نزد یک متخصص مراجعه نمایید.
اختلال افسردگی کهنه چه تفاوتی با اختلال افسردگی اساسی دارد؟
بهتر است بدانید درمان افسردگی کهنه کمی با اختلال افسردگی اساسی متفاوت می باشد. نشانه های افسردگی اساسی می تواند یک بار اتفاق بیفتد و پس از آن برای مدت بسیار محدودی ادامه پیدا کند. حتی امکان دارد نشانه های افسردگی در نوسان باشند. دوره های افسردگی می توانند بیشتر از دو هفته و یا کمتر از دو سال طول بکشند.
در حقیقت برای اینکه یک روانپزشک یا روان درمانگر به درمان افسردگی کهنه بپردازد، باید فرد نشانه های افسردگی را بیشتر از دو سال تجربه نماید. بهترین گزینه برای درمان فردی که مبتلا به افسردگی است، صحبت کردن با یک روانپزشک با تجربه و ماهر می باشد.
افسردگی کهنه چه نشانه هایی دارد؟
فردی که قصد دارد به درمان افسردگی کهنه خود بپردازد، باید نشانه های زیر را داشته باشد:
- تهوع
- اسهال
- یبوست
- میگرن
- سردرد
- فکر کردن به خودکشی
- آسیب رساندن به خود و یا دیگران
- از دست دادن تمام علایق خویش
- کاهش وزن یا افزایش وزن شدید
- احساس اندوه و گناه
- حس تنهایی شدید حتی در بین دوستان و آشنایان
- نداشتن تمرکز
- بی هدف بودن
- خستگی بیش از حد
- نداشتن انرژی
دلیل مبتلا شدن به افسردگی کهنه چیست؟
دلیل مبتلا شدن به افسردگی کهنه هنوز مشخص به طور کامل مشخص نشده است. اما درمان افسردگی کهنه پیچیده نیست. برخی از دلایل مبتلا شدن به این نوع افسردگی عبارتند از:
- عزت نفس بسیار پایین
- دید منفی به زندگی داشتن
- بدبین بودن
- سابقه مبتلا شدن به سایر اختلالات روانی
- از دست دادن پدر یا مادر در کودکی
- تجربه کردن استرس و فقر می تواند به مبتلا شدن به افسردگی کهنه ربط داشته باشد.
- اگر فردی پدر یا مادرش درگیر افسردگی باشند، ممکن است خود او نیز این اختلال را تجربه کند. پس بهتر است بدانید ژنتیک تاثیر بسیار زیادی در ایجاد این اختلال دارد.
- بعضی از قسمت های مغز مسئول ایجاد افسردگی در شخص می باشند. پس نمی توان شیمی مغز را نادیده گرفت.
درمان افسردگی کهنه
به علت مزمن بودن نشانه ها، بعضی از افراد فکر می کنند درمان افسردگی کهنه بسیار سخت و دشوار است. اگر نشانه های افسردگی را در وجود خود احساس می کنید، پس باید سریعا آن را درمان کنید. شما باید نشانه های خود را یادداشت نمایید. پس از آن حتما با روانپزشک صحبت کنید. اگر مشکلات جسمی داشته باشید، باید درمان شوید.
یکی از مهم ترین شیوه های درمان افسردگی کهنه روان درمانی و دارو درمانی می باشد. اما نوع درمان شما وابسته به فاکتورهای مختلفی می باشد. این فاکتورها عبارتند از: توانایی بیمار، عوارض دارویی و شدت نشانه های بیمار. خوب است بدانید نخستین درمان برای کودکان و نوجوانان روان درمانی می باشد.
درمان افسردگی کهنه با دارو درمانی
از انواع مشخص داروها برای درمان افسردگی کهنه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- SNRI این نوع داروها مهارکننده باز جذب سروتونین و نوراپی نفرین هستند.
- SSRI این نوع داروها مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین هستند.
- TCA این نوع داروها، داروهای سه حلقه ای ضد افسردگی هستند.
شما باید حتما پیش از اینکه درمان افسردگی کهنه را آغاز کنید، در مورد داروها و نحوه مصرف آنها با روانپزشک خود صحبت نمایید. اگر افکار خودکشی در سر دارید، روانپزشک خود را حتما مطلع نمایید. داروهای ضد افسردگی ممکن است عوارض محدودی داشته باشد.
اما شما نباید به هیچ عنوان بدون مشورت پزشک، مصرف آنها را متوقف کنید. شما باید درباره تغییر دوز دارو با روانپزشک خود مشورت نمایید. امکان دارد داروها تا چند هفته طول بکشند تا روی بدن شما اثر بگذارند.اکثر داروهای اعصاب بایستی حداقل 6 تا 10 ماه پس از یک برهه افسردگی مصرف شوند. علاوه بر این قطع کردن دارو نیز به زمان نیاز دارد. به همین خاطر بیمار باید صبور باشد.
درمان افسردگی کهنه با روان درمانی
یکی از راه های درمان افسردگی کهنه روان درمانی می باشد. روان درمانی مزیت های بسیار زیادی دارد، از مهم ترین مزیت های آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مشخص نمودن هدف و راه های رسیدن به آن
- افزایش عزت نفس در فرد
- مدیریت نشانه ها در فرد و جلوگیری از افکار خودکشی
- بررسی نمودن حس مثبت با دوستان و آشنایان
- یادگیری شیوه ها و مهارت های مهم برای رسیدن به هدف
- آموختن مهارت ها و حل مسئله
- شناسایی به موقع فکرهای منفی و جایگزین نمودن آنها با فکرهای مثبت
لینک منابع
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/depression/diagnosis-treatment/drc-20356013