چالش های سالمندی
بهتر است بدانید دوره سالمندی با تغییرات شدید فیزیولوژیکی همراه می باشد. پروسه شروع تغییرات برای همه سالمندان یکسان می باشد. اما سرعت آن فرق می کند. در این مقاله سعی داریم با موضوع چالش های سالمندی آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با چالش های سالمندی
لازم به ذکر است بدانید چالش های سالمندی کمی پیچیده می باشد. در حقیقت سالمندی، با کاهش قوای جسمی و روانی همراه می باشد. حدودا 12 درصد از جمعیت جهان را سالمندان تشکیل می دهند. به همین خاطر درک چالش های سالمندی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. شورای ملی سالمندی بیان کرده است بیش از 90 درصد سالمندان درگیر یک بیماری مزمن هستند. پس از آن بیش از 75 درصد از سالمندان درگیر دو بیماری هستند.
از رایج ترین بیماری های مزمن می توان به دیابت، سکته و سرطان اشاره کرد. مطالعات نشان می دهد ملاقات با یک پزشک می تواند به سلامت سالمندان کمک کند. توجه داشته باشید یکی از مشکلاتی که افراد مسکن با آن درگیر هستند، چاقی می باشد. پیاده روی و ورزش های سبک می تواند به بهبود اوضاع روحی سالمندان کمک زیادی کند.
چگونه مشکلات روحی یک سالمند باید برطرف شود؟
از چالش های سالمندی می توان به مشکلات روحی سالمند اشاره کرد. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است، تقریبا 15 درصد از افراد بزرگسال که بیش از 60 سال سن دارند، درگیر اختلالات روانی هستند. یکی از مهم ترین چالش های سالمندی، افسردگی می باشد. هفت درصد از سالمندان به این اختلال دچار هستند.
معمولا این اختلال مورد تشخیص قرار نمی گیرد و بیمار نیز تحت درمان نمی باشد. آمارها نشان می دهد بیش از 18 درصد افراد مسن به خودکشی فکر می کنند. به یاد داشته باشید حمایت از سالمند می تواند به بهبود وضعیت زندگی او کمک زیادی کند.
چگونه به سلامت دهان و دندان سالمند رسیدگی کنیم؟
توجه داشته باشید از مهم ترین چالش های سالمندی می توان به سلامت دهان و دندان اشاره کرد. این موضوع جزو اصلی ترین موضوعات به شمار می رود. مطالعات نشان می دهد که بهداشت دهان و دندان در 20 درصد از سالمندان بالای 60 سال به هیچ عنوان رعایت نمی شود. پوسیدگی دندان می تواند موجب کاهش اعتماد به نفس در فرد سالمند شود. بیماری های لثه، سرطان و خشکی دهان از جمله مهم ترین مسائلی به شمار می رود که باید به آن توجه اساسی شود. فرد سالمند باید حتما معاینات منظم داشته باشد. با معاینات منظم می توان از بروز بیماری های دهان و دندان جلوگیری نمود.
آیا اختلالات حسی جزو چالش های سالمندی به شمار می روند؟
اختلالات حسی جزو چالش های سالمندی به شمار می روند. کاهش بینایی و شنوایی در سالمندان بسیار رایج می باشد. گزارشات نشان می دهد از هر چهار نفر حداقل یک نفر با کم شنوایی روبرو می شود. پس از آن از هر شش بزرگسال حداقل یک نفر با کاهش بینایی مواجه می شوند. این افراد با ابزارهایی مانند سمعک و عینک به راحتی درمان می شوند.
آیا افراد سالمند با بالا رفتن سن حساس تر می شوند؟
ترس از تنها ماندن جزو چالش های سالمندی به شمار می رود. با بالا رفتن سن سالمندان حساس تر می شوند. به همین خاطر به مراقبت بیشتری احتیاج دارند. به طور معمول سالمندان، اطرافیان و نزدیکان خود را به علت مرگ یا از دست می دهند. آلزایمر نیز جوز مواردی محسوب می شود که سالمندان به خاطر آن تنها می شوند. هنگامی که سالمندان با بی توجهی روبرو می شوند، افسرده می شوند. به همین خاطر حتی اگر درگیر مشغله های زیاد هستید نیز باید از سالمند خود نگهداری کنید. اگر شرایط نگهداری ندارید، یک پرستار استخدام کنید.
آیا سوء تغذیه جزو چالش های سالمندی به شمار می رود؟
بهتر است بدانید سوء تغذیه جزو چالش های سالمندی محسوب می شود. سوء تغذیه در سالمندان بالای 65 سال اکثر اوقات به اشتباه تشخیص داده می شود. پس از آن ممکن است سالمند درگیر ضعف عضلانی و ضعف سیستم ایمنی بدن شود. به طور مثال سالمندانی که به زوال عقل و آلزایمر مبتلا هستند، امکان دارد فراموش کنند که غذا میل کنند.
اعتیاد شدید به الکل، افسردگی و نداشتن روابط اجتماعی از جمله مواردی هستند که موجب سوء تغذیه می شوند. زمانی که پرستار از سالمند مراقبت می کند باید به رژیم غذایی او توجه زیادی داشته باشد. سالمند نباید به هیچ عنوان نمک و چربی مصرف کند.
آیا یبوست و بی اختیاری ادرار جزو چالش های سالمندی به شمار می روند؟
از مهم ترین چالش های سالمندی می توان به یبوست و ادرار اشاره کرد. این دو مورد می توانند تاثیر زیادی در زندگی سالمند داشته باشند. به همین خاطر سالمند باید از یک رژیم غذایی با کیفیت استفاده کند. علاوه بر این ورزش روزانه نیز فراموش نشود.
اختلالات شناختی در افراد سالمند چگونه ایجاد می شوند؟
از مهم ترین چالش های سالمندی می تواند به اختلالات شناختی اشاره کرد. سلامت شناختی می تواند بر پایه یادگیری و تفکر ایجاد شود. شایع ترین اختلالات شناختی که سالمندان با آن درگیر هستند، آلزایمر و زوال عقل می باشد. بیش از 47 میلیون نفر در سراسر دنیا دچار زوال عقل هستند. بنیاد ملی سالمندان اعلام کرده است بیماری های مزمن مانند فشار خون بالا، دیابت و افسردگی باعث می شوند که سالمندان به زوال عقل مبتلا شوند.
در حال حاضر درمان مشخصی برای زوال عقل وجود ندارد. ولی بیماران می توانند از یک برنامه درمانی استفاده کنند. برای مدیریت این اختلال فرد باید با مشورت پزشک دارو مصرف کند. علاوه بر این حضور یک پرستار دلسوز نیز می تواند به بهبود حال سالمند کمک فراوانی کند.
آیا سقوط جزو چالش های سالمندی به شمار می رود؟
خوب است بدانید زمین خوردن و سقوط جزو چالش های سالمندی محسوب می شود. هر 15 ثانیه یک سالمند در اثر سقوط و زمین خوردن به اورژانس مراجعه می کند. یک فرد سالمند هر 30 دقیقه در اثر زمین خوردن فوت می کند. این موضوع موجب می شود تا افراد سالمند بیشترین آسیب را ببینند. افراد مسن بیشتر از سایر افراد درگیر شکستگی استخوان، لگن و از دست دادن تعادل می شوند. یک بیماری که موجب ضعف و زمین خوردن سالمند می شود، آرتروز می باشد. به یاد داشته باشید پرستار می تواند به سالمند آموزش های خاصی را ارائه دهد تا از زمین خوردن سالمند جلوگیری شود.
چگونه به عملکرد حرکتی سالمند کمک کنیم؟
یکی از مهم ترین چالش های سالمندی عملکرد حرکتی می باشد. با بالا رفتن سن، سالمندان توانایی حرکات پیچیده را از دست می دهند. علاوه بر این نمی توانند درست حرکت کنند و توانایی حرکتی آنها تا حد زیادی کاهش می یابد. به همین خاطر باید از یک پزشک کمک بگیرند.
لینک منابع
https://www.forbes.com/sites/nextavenue/2018/04/06/the-8-challenges-of-aging/
https://guides.hostos.cuny.edu/c.php?g=1041812&p=7557096