روابط جنسی

عادت ماهانه زنان

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

تاثیر عادت ماهانه بر رفتار زنان

ریتم

بدن تمام انسان‌ها و پستانداران به طرق مختلفی ریتمیک یا به عبارتی دارای وزن یا آهنگ است. تنفس ما، ضربان قلب ما، قدم‌های ما، امواج مغزی ما، چرخه‌های خواب و بیداری ما و بالاخره بسیاری از سیستم‌های غدد درون‌ریز (هورمونی) ما، ریتمیک هستند. با این حال، زنان ریتم پیچیده‌تری از مردان دارند، زیرا سطح هورمون‌های آنها هر ماه در سیکل قاعدگی بالا و پایین می‌شود.

بله درست است! می‌خواهیم درباره‌ی سیکل قاعدگی صحبت کنیم. سیکل قاعدگی و ریتم‌ هورمون‌های یک زن را بشناسید تا بفهمید چرا یک زن ماهی یک بار، رفتارش عوض شده و عصبانی و زودرنج می‌شود.

تثلیث مقدس هورمون‌های زنانه یا همان استروژن، پروژسترون و تستوسترون، واقعیت روزانه‌ی یک زن را رقم می‌زنند، اینکه: چه چیزی برایش ارزش دارد، چقدر فعال و اهل بیرون رفتن است، چه نیازهایی دارد و به چه فرد یا چیزی و در چه زمانی تمایل دارد. حتی تستوسترون- غالباً هورمون جنسی مردانه نامیده می‌شود- هم برای زنان هورمون مهمی محسوب می‌شود.

تاثیر قاعدگی بر احساسات و خلق و خو

حین دو هفته‌ی نخست از سیکل قاعدگی (زمانیکه استروژن در اوج است)، زنان موجوداتی مهربان‌تر، وراج‌تر، به لحاظ اجتماعی آرام‌تر و به لحاظ احساسی، حساس‌تر می‌شوند. حین دو هفته‌ی دوم از سیکل قاعدگی (زمانیکه پروژسترون در اوج است)، زنان زودرنج‌تر، استرسی‌تر و ناآرام‌تر می‌شوند. بعلاوه‌ی اینکه بیشتر می‌خواهند تنها باشند. آنها در این برهه، روی دنیای درونی‌شان بیشتر تمرکز می‌کنند و خلاق‌تر از همیشه می‌شوند.

این یک راهنمایی کلی است و ممکن است این امر، در هر زنی متفاوت باشد. این حالات با بالا رفتن سن و نزدیک شدن به دوران پیش-یائسگی و یائسگی تغییر می‌کنند. حساسیت و بی‌خوابی بسیاری از زنان در دوره‌ی پیش‌یائسگی (یعنی اواسط دهه‌ی چهل تا اواسط دهه‌ی پنجاه) افزایش می‌یابد که بواسطه‌ی استرس، شدیدتر هم می‌شود. یک مرد قهرمان به شریک زندگی‌اش که وارد این دوره شده، کمک می‌کند و کج خلقی‌هایش را به دل نمی‌گیرد.

نیازها و احساسات یک زن در طول سیکل قاعدگی‌اش متفاوت هستند، گرچه این تغییرات در برخی از زنان شدید و در برخی دیگر به ندرت قابل ‌مشاهده هستند. در دوره‌ی تخمک‌گذاری، زنان احساساتی‌تر شده و احتمالا به رابطه‌ی جنسی تمایل بیشتری پیدا می‌کنند.

در هنگام شروع پایین آمدن سطوح پروژسترون درست قبل از قاعدگی، حساسیت، زودرنجی، استرس و غم بیشتری را تجربه می‌کنند، به این دوران [PMS [۱ یا سندروم پیش از قاعدگی می‌گویند. این حالت قبل از شروع قاعدگی اتفاق می‌افتد و ممکن است فقط یک روز یا حتی دو هفته‌ی کامل طول بکشد. نشانه‌های این دوره شامل افسردگی و اضطراب شدید ‌است. نشانه‌های فیزیکی هم وجود دارند، نشانه‌هایی از قبیل: سردرد، کمردرد، گرفتگی عضلات شکم و نفخ.

زنان برای به حداقل رساندن PMS می‌توانند کارهای مختلفی انجام دهند، از ورزش و اجتناب از کافئین و مصرف ویتامین B و گیاهان دارویی و پروژسترون گرفته تا درمان کامل با قرص‌های ضدافسردگی.

توجه به احساسات زن

شما هم به عنوان یک مرد می‌توانید به او کمک کنید: به احساساتش توجه کنید (که واقعی هستند، چه PMS باشد چه نباشد)، از این وسوسه‌ که PMS را مقصر حالات احساسی او بدانید اجتناب کنید (به ما اعتماد کنید، با این کار به جایی نمی‌رسید، چه حرف شما درست باشد، چه نباشد) و سعی در رفع آن نکنید. به کمک نیاز دارید؟ در ادامه به یک واکنش رایج که اغلب شنیده‌ایم و سپس راه بهتری که پیشنهاد می‌کنیم، دقت کنید:

 

غلط درست
مثل هر ماه زانوی غم بغل کردی! من که بهت می‌گم، سعی کن به خودت مسلط بشی. من می‌دونم خیلی راحت می‌تونی از پسش بر بیای. به نظر می‌رسه الان خیلی ناراحت هستی. با من حرف بزن. من می‌خوام درباره چیزهایی که بهش فکر می‌کنی و احساساتی که در حال حاضر داری، حرف بزنی.

 

خب، با اینکه واقعیت دارد که زنان از کافئین کمتر و ورزش بیشتر، منفعت زیادی خواهند برد اما شما برای حفظ جانتان هم که شده، این توصیه‌ها را به زبان نیاورید! به اندازه‌ی کافی هشدار دادیم؟ برخی از زنان پیش از قاعدگی، واقعا می‌خواهند تنها باشند. یکی از راه‌هایی که می‌توانید در برآوردن این خواسته به یار‌تان کمک کنید این است که مسئولیت‌های مشترک‌تان را به عهده بگیرید تا او بتواند چند ساعتی را با خودش تنها باشد. در فرهنگ‌های سنتی، اغلب مکانی وجود داشت که زنان هنگام قاعدگی می‌توانستند به آنجا بروند، جایی‌که از مسئولیت‌ها رها می‌شدند و زمانی را صرف درون‌گرایی و تعمق می‌کردند. این سنت در دنیای مدرن امروز از بین رفته است، اما شما اگر بتوانید از او هنگامیکه سکان جزر و مد هورمون‌هایش را هدایت می‌کند حمایت کنید، قهرمان زندگی او خواهید بود.

هر زنی سیکل ۲۸ روزه ندارد (سیکل نرمال می‌تواند از ۲ روز تا ۴۰ روز متغیر باشد) و هر زنی نشانه‌های PMS مشابهی ندارد. سلامتی کلی، میزان استرس و داروها (از جمله داروهای ضدبارداری) می‌توانند هم مدت و هم شدت تغییرات عاطفی که در طول سیکل یک زن تجربه می‌شود را تغییر دهند.

سخن آخر:

هیچ قاعده‌ی ثابتی وجود ندارد که بتواند برای تمام زنان به‌کار رود و بهترین کار این است که با سیکل قاعدگی و نیازهای زنی که با او رابطه دارید، آشنا شوید و در عین حال بدانید که تمام قواعد، بدون اطلاع قبلی، دستخوش تغییر هستند. چیزی را که باید به خاطر بسپارید این است که زنی که هفته‌ی پیش با او رابطه داشتید ممکن است این هفته، همان زن قبل نباشد. مسئله بر سر تغییر است. هر چه تغییرات رفتاری او را کمتر به خود بگیرید، به نفع‌تان است. باور کنید یا نکنید، تغییرات خلق و خوی او در کل، هیچ ارتباطی با شما ندارد.

[۱] Premenstrual Syndrome

منبع:

جان گاتمن (۱۳۹۶). اسرار دلربایی. مترجم: دکتر کامیار سنایی، مانیا خواجه. ناشر: نشر نسل نواندیش.

سفارش تلفنی کتاب اسرار دلربایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا