رفتار با سالمند
همه چیز درباره رفتار با سالمند
یکی از بهترین نشانه های انسانیت و اخلاق، محبت کردن به افراد سالمند می باشد. در این مقاله سعی داریم موضوع رفتار با سالمند را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با موضوع رفتار با سالمند
اکثر افراد فکر می کنند رفتار با سالمند سخت و مشکل است. امکان دارد افراد سالمند متوجه صحبت های خود نشوند. رفتار کردن با این افراد گاهی پیچیده است. برخی از برخوردها ممکن است برای فرد مقابل کاملا عجیب جلوه کند. حتی گاهی اوقات حرف زدن و رفتار با سالمند می تواند موجب اذیت و آزار اطرافیان شود. شما باید سعی کنید در برابر رفتار نادرست سالمند صبور باشید و بهترین جواب را به او بدهید. رفتار شما به هیچ عنوان نباید توهین آمیز و بی ادبانه باشد. اگر سالمند شما در منزلتان زندگی می کند و در اکثر مواقع بی حوصله است باید راه مناسبی را برای جلب نظرش بیابید.
گاهی اوقات رفتار با سالمند کمی دشوار می شود. زیرا ممکن است سالمند با شما با لحن تندی صحبت کند یا حتی به شما توهین کند، شما نباید در این مواقع ناراحت شوید. امکان دارد حرف هایی که سالمند به شما می زند به علت تغییر توانایی های شناختی او باشد. به همین علت حتما باید با پزشک صحبت کنید.
چرا احترام به فرد سالمند مهم است؟
رفتار با سالمند باید به گونه ای باشد که به هیچ عنوان سالمند اندوهگین و ناراحت نشود. احترام سالمند باید همیشه رعایت شود. زیرا جایگاه فرد سالمند در محیط خانواده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر احترام فرد سالمند حفظ شود، ارزشمندی او نیز تقویت می شود. گاهی اوقات افراد سالمند از اطرافیان خود می رنجند، به همین خاطر توقعات زیادی از آن ها دارند.
به یاد داشته باشید باید به سالمندان بیش از حد محبت کنید. زیرا آنها نباید احساس کنند که سربار هستند. اگر درگیر کارهای روزمره خود هستید، باید حتما زمانی را برای ارتباط با فرد سالمند اختصاص دهید. سعی کنید در تصمیم گیری های مهم خود با فرد سالمند مشورت نمایید. در این مواقع باید از تجربه های او نیز استفاده نمایید.
شما باید مراقب رفتار با سالمند خود باشید. شما نباید به گونه ای رفتار کنید که سالمند به هیچ عنوان ناراحت نشود. گفتن جملاتی مانند تو یک آدم قدیمی هستی، چرا مثل بچه ها حرف می زنی و دوره و زمانه عوض شده است، سالمند را ناراحت می کند. به همین خاطر به هیچ عنوان نباید دل سالمند را بشکنید. لازم به ذکر است بدانید شما نباید به هیچ عنوان به سالمند خود ترحم کنید. این رفتار با سالمند به هیچ عنوان صحیح نیست. ترحم برای سالمندان حس بسیار عذاب آوری می باشد و موجب می شود تا عزت نفس سالمند فرو بریزد.
چگونه با سالمند خود رفتار درستی داشته باشیم؟
رفتار با سالمند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. یکی از مشکلاتی که اکثر سالمندان با آن مواجه هستند، موضوع تنها ماندن می باشد. گاهی اوقات سالمندان از درد تنها شدن شکایت دارند. برای اینکه از این موضوع جلوگیری شود، حتما باید فرزندان و نزدیکان سالمند از او مراقبت نمایند. حتی اگر فرزندی شرایط نگهداری از سالمند را ندارد، بهتر است از یک پرستار دلسوز کمک بگیرد.
اگر فرزندان بتوانند از سالمند نگهداری کنند موجب بهبود سلامت روان او می شوند. بهتر است بدانید سالمند می تواند در فعالیت های ورزشی نیز شرکت کند. قدم زدن با سالمند نیز به بهبود حال روحی او کمک فراوانی می کند. تمام این موارد موجب می شود که سالمند درگیر آلزایمر نشود. حتی فرزندان می توانند با سالمند خود به مسافرت های چند روزه بروند.
رفتار با سالمند به صورت خود به خود درست نمی شود. بلکه در این امر نکات زیادی باید توسط فرزندان رعایت شود. این مسئله به درک و شناخت متقابل بستگی دارد و باید فرد با سالمند همدل و همراه شود. امکان دارد فرد مقابل از رفتار نادرست یک سالمند متعجب شوند. هنگامی که سالمندان تعادل خود را از دست می دهند، عصبانی می شوند. اما شما به هیچ عنوان نباید با زبان تند با آنها حرف بزنید. حتی نباید سالمند را مسخره کنید. این رفتار شما ممکن است در روحیه سالمند تاثیر منفی بگذارد. شما بایستی با مهربانی با سالمند صحبت کنید. رفتار با سالمند باید محترمانه باشد. اگر برخورد سالمند مناسب نبود، باید اتاق را ترک کنید. پس از آن کمی منتظر باشید تا او متوجه لحن و رفتار خود شود. توجه داشته باشید بهتر است دیگر موضوع را پیگیری نکنید.
آیا تغییر موقعیت سالمند کار درستی است؟
همانطور که گفته شد رفتار با سالمند باید کاملا محترمانه باشد. به یاد داشته باشید اگر سالمند شما موقعیت درست و مناسبی نداشت بهتر است او را با عطوفت و روی خوش به مکان دیگر منتقل نمایید. زمانی که سالمند خود را جابجا می کنید باید حتما با مهربانی با او حرف بزنید و برخورد کنید. اگر سالمند شما همچنان عصبانی بود، باید در این مواقع حواس او را کاملا از موضوع اصلی پرت کنید. مثلا به او بگویید امروز خیلی زیباتر شدی. به یاد داشته باشید وقتی متوجه شدید که سالمند شما مایل است درباره موضوعی که قبلا اتفاق افتاده حرفی بزند سریعا روی او را به مکان دیگر انتقال دهید.
آیا ممکن است ارتباط با سالمند برای فرد مقابل تنش ایجاد کند؟
در بخش های قبل به صورت کامل رفتار با سالمند را مورد بررسی قرار دادیم. به یاد داشته باشید هنگامی که حس کردید رابطه با سالمند در شما موجب ایجاد تنش شده است کمی به خود استراحت دهید. اگر وقت گذراندن با سالمند برای شما باعث ایجاد مشکل می شود و آرامش را از شما سلب می کند، برای تایم کوتاهی تغییر مکان دهید.
گاهی اوقات تغییر مکان به بهبود حال شما کمک فراوانی می کند. یکی دیگر از روش هایی که به کاهش تنش کمک می کند، لمس کردن سالمند می باشد. با این رفتار توجه سالمند به سمت شما جلب می شود. به خصوص وقتی سالمند عصبانی و پریشان است. در این مواقع سالمند شیوه ای برای ابراز احساسات خود ندارد. به همین خاطر احساسش را اینگونه نشان می دهد. به همین خاطر شما باید با سالمند خود مهربان تر باشید و به او حس آرامش بدهید.
زمان توهین و فحاشی باید با سالمند چگونه رفتار کرد؟
رفتار با سالمند در زمان توهین و فحاشی نباید بی ادبانه و توهین آمیز باشد. هنگامی که سالمند به شما توهین می کند، سعی کنید حواس او را پرت کنید. توجه سالمند باید حتما غرق موضوع دیگری شود. شما می توانید در این مواقع به سالمند خود چند عکس نشان دهید. علاوه بر این می توانید از خاطراتی حرف بزنید که سالمند از شنیدن آن خوشحال می شود. شما می توانید یک موضوع خنده دار برای سالمند خود بازگو کنید.
لینک منابع
https://www.agingcare.com/articles/how-to-handle-an-elderly-parents-bad-behavior-138673.htm
https://www.arborcompany.com/blog/18-tips-for-dealing-with-stubborn-aging-parents