کلیپ

رابطه والدین با نوجوان

امتیاز

رابطه والدین با نوجوان چگونه باید باشد؟ چگونه ارتباط بهتری با نوجوان خود داشته باشید؟ چگونه شنونده‌ی خوبی برای نوجوان خود باشید؟ 

اگرچه لازم است تا اصول تربیت فرزند را پیش از تولد فرزند فرا بگیریم و خود را برای تولد کودک آماده کنیم ولکن نمی توان از اخرین فرصت تربیت فرزند خود که عبارت از دوره نوجوانی است براحتی چشم پوشی کنیم. از دوران نوجوانی اگرچه در اکثر کتابهای روانشناسی بنام دوران بحران یاد می شود ولکن اگر با درایت و آگاهی والدین همراه شود می تواند یکی از آرام ترین و بهترین دوران تعامل با فرزند باشد و لزوما همه والدین با نوجوان خویش دچار چالش نمی شوند.

در دنیایی بحران زده و دچار بحران هویت نوجوان با دشواری بیشتری مواجه می شود زیرا سن نوجوانی سنی است که نوجوان درباره خویشتن می اندیشد و به جایگاه خویش در جامعه و نقشی که قرار است در آینده در اجتماع داشته باشد فکر می کند. بعبارت ساده تر اینکه فرد قرار است چه نقش و جایگاهی در جامعه داشته باشد به کسب هویت او در دوران نوجوانی بستگی دارد.

 باید آگاه بود که هر گونه تلاشی در جهت تربیت فرزندان بدون داشتن یک رابطه مبتنی بر عشق و محبت غیر ممکن می باشد. در صورتی که رابطه والدین با نوجوان بر اساس قدرت بنا شده باشد هیچگونه گفتگویی بین آنها صورت نمی گیرد و هر یک تلاش دارد بدون در نظر گرفتن و درک دیدگاه طرف مقابل تنها با زورآزمایی بیشتر حرف و نظر خویشتن را اثبات و به کرسی بنشاند. در اینگونه روابط نوجوان تنها تا سنین خاصی تحت کنترل قرار می گیرد و پس از آن متاسفانه این والدین هستند که تحت کنترل نوجوان قرار می گیرند زیرا از این پس زور نوجوان بیش از آن است که گوش به فرمان های والدین بدهد و از سویی والدین روابط مبتنی بر محبت و گفتگو را به فرزند خویش تمرین نکرده اند و آنچه نوجوان دیده است روابط مبتنی بر قدرت بوده است. هر که زورش بیشتر بوده است بر حق بوده. بنابراین نباید انتظار داشت که نوجوان پس از بلوغ غیر از آنچه دیده  یاد گرفته است رفتار کند.

در پنج فیلم زیر دکتر کامیار سنایی به پنج نکته اساسی در ارتباط با چگونگی رابطه والدین با نوجوان اشاره می کند. نکات اساسی که می تواند به بهبود رابطه بین والدین و نوجوان منجر شود.شما را به دیدن و شنیدن این فیلم‌های کوتاه دعوت می‌نماییم.

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. سلام دکتر با ارزوی سلامتی برشما ،یه سوال دارم برای اینکه فرزندان با عزت نفس و با اعتماد به نفس سالم تربیت کنیم چه منابعی رو باید مطالعه کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا