اعتیاد به پورنوگرافی

رابطه تماشای پورنوگرافی و اعتیاد

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

پورنوگرافی و اعتیاد به آن

تعریف

این سوال که آیا اعتیاد به پورن یک اعتیاد واقعی است یا خیر، موضوعی بحث‌برانگیز است. برخی اعتیاد به پورن را نوعی اعتیاد رفتاری می‌دانند که با وسواس اجباری برای مشاهده مطالب مستهجن مشخص می‌شود. برخی از کارشناسان می‌گویند مغز افرادی که فیلم‌های مستهجن تماشا می‌کنند، مانند مغز مصرف‌کنندگان موادمخدر عمل نمی‌کند. با این حال، بسیاری از مطالعات و افرادی وجود دارند که استدلال می‌کنند اعتیاد به پورنوگرافی، یک اعتیاد بسیار واقعی است.

برخی افراد آنقدر در افکار و رفتارهای جنسی وسواس پیدا می‌کنند که انگیزه‌های نیاز به تماشای پورنوگرافی را با انگیزه‌های یک فرد سیگاری نیکوتینی که به سیگار نیاز دارد، مقایسه می‌کنند. مطب‌های درمانگران حرفه‌ای و مراکز بستری، مملو از مردان و زنانی است که کنترل رفتارهای جنسی خود را از دست داده‌اند و خود را مبتلا به اعتیاد به پورن می‌دانند. بسیاری از روانپزشکان به این واقعیت اشاره می‌کنند که راهنمای آماری تشخیصی انجمن روانپزشکی آمریکا برای اختلالات روانپزشکی (DSM-V)، اعتیادهای جنسی را به عنوان اختلال در نظر نمی‌گیرد. اما توجه به این نکته مهم است که انجمن پزشکی اعتیاد آمریکا، اعتیاد به پورنوگرافی را یک اعتیاد رفتاری می‌شناسد.

نشانه‌های اعتیاد به پورنوگرافی

در یک مطالعه در سال 2014 که توسط دانشگاه کمبریج انجام شد، محققان دریافتند هنگامی که 19 کاربر مختلف پورن اجباری، پورنوگرافی تماشا می‌کنند، همان مراکز پاداشی در مغزشان فعال می‌شود که معتادان موادمخدر، مواد یا نوشیدنی دلخواهشان را می‌بینند.

به طور مشابه، بسیاری از افرادی که به پورن معتاد هستند و سعی در ترک آن دارند، همان علائم ترک را تجربه می‌کنند که مصرف‌کنندگان مواد مخدر و الکلی‌ها نیز تجربه می‌کنند.

علائم رایج اعتیاد به هر ماده‌ای عبارتند از:
  • رفتار اجباری که منجر به از دست دادن کنترل می‌شود
  • تلاش‌های ناموفق برای توقف اعتیاد، علیرغم پیامدهای منفی بالقوه آن
  • تمایل شدید به انجام رفتارهای اعتیادزا
  • افزایش نیاز به بیشتر و بیشتر
  • بالا رفتن سطح تحمل (آنچه زمانی کافی بود، دیگر نیست)
  • داشتن علائم ترک هنگام قطع مصرف

کسانی که به پورنوگرافی معتاد هستند، همه اینها را تجربه می‌کنند و علائم هشدار دهنده اعتیاد به پورن، علائم اختلالات مصرف مواد را منعکس می‌کند.

علائم رایج اعتیاد به پورن عبارتند از:
  • صرف زمان زیاد برای تماشای پورن
  • عدم توانایی در توقف استفاده از پورن یا رفتارهای مرتبط با پورن، علیرغم تلاش‌های مکرر برای انجام این کار
  • هوس دیدن فیلم‌های پورن
  • وقتی از شما خواسته می‌شود استفاده از پورن را متوقف کنید، عصبانی یا خشمگین می‌شوید
  • برای کسب رضایت درونی، نیاز به مقادیر زیاد یا انواع مختلفی از پورن دارید
  • از دست دادن علاقه به صمیمیت با شریک زندگی خود
  • ترک فعالیت‌های اجتماعی برای تماشای پورن
  • مخفی نگه داشتن تماشای پورن از عزیزانتان

اثرات اعتیاد به پورنوگرافی

آسیبی که اعتیاد به پورنوگرافی به رابطه زن و شوهر وارد می‌کند، می‌تواند بسیار زیاد و عمیق باشد. بسیاری از افرادی که از اعتیاد به پورن رنج می‌برند، از استفاده مداوم آنها احساس خجالت می‌کنند و اغلب در مورد تماشایش به شریک زندگیشان دروغ می‌گویند یا در مورد مکان یا فعالیت‌های خود دروغ می‌گویند تا بتوانند به تماشای آن ادامه دهند. علاوه بر این، بسیاری از افراد معتاد به پورن تمایلات جنسی کمی دارند، زیرا به شدت خودارضایی می‌کنند.

بسیاری از افرادی که از پورن استفاده می‌کنند، عزت‌نفس پایین‌تر، کیفیت روابط ضعیف‌تر و رضایت جنسی پایین‌تری را تجربه می‌کنند. کسانی‌که به پورن معتادند، می‌فهمند که استفاده اجباری آنها از پورنوگرافی به رابطه‌شان آسیب می‌رساند و برای شریک زندگی‌شان مضر است. اما با این حال، نمی‌توانند تماشای آن را متوقف کنند.

روابط، تنها حوزه‌ای از زندگی فرد نیست که با استفاده بیش از حد از پورنوگرافی آسیب می‌بیند. روانشناسان گزارش‌های بیشماری از بیماران در مورد ازدست دادن شغلشان ارایه‌داده‌اند، زیرا نمی‌توانند تمایل به بازدید از وب‌سایت‌های پورنوگرافی را در محل کارشان کنترل‌کنند. طبق مقاله فوربس در سال 2013، محققان دریافتند 25 درصد از بزرگسالان شاغل، به تماشای پورنوگرافی از رایانه در محل کارشان اعتراف کردند. اگر اعتیاد به پورن درمان نشود می‌تواند منجر به شکست روابط، ازدست دادن عزت‌نفس، احساس گناه، مشکلات شغلی یا تحصیلی و مشکلات مالی شود.

مطالعات نشان داده‌اند افرادی که از اعتیاد به پورنوگرافی رنج می‌برند، به درمان‌های دارویی و روان‌درمانی پاسخ مثبت می‌دهند. مشاوره‌هایی مانند درمان شناختی رفتاری می‌تواند به افرادی که با اعتیاد به پورن دست و پنجه نرم می‌کنند کمک کند تا عادت‌هایشان را تغییر دهند و به مشکلات عاطفی زمینه‌ای که ممکن است به اعتیاد کمک کند، رسیدگی کنند. گروه‌های حمایتی و برنامه‌های 12 مرحله‌ای، مانند معتادان جنسی گمنام، نیز نشان داده‌اند که به‌ویژه در کمک به بهبودی معتادان پورنوگرافی برای شناسایی محرک‌های بالقوه و حفظ پرهیز، مفیدند.

در برخی موارد پورنوگرافی و سایر اعتیادهای جنسی با اختلالات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) مرتبط است. بنابراین، درمان ممکن است به یک برنامه درمانی جامع‌تری نیز نیاز داشته باشد.

اما اعتیاد به پورنوگرافی یعنی چه؟

اعتیاد به پورن، نیاز اجباری یک فرد به مصرف هرزه‌نگاری و مطالب مستهجن است. این کار می‌تواند باعث تکانشگری و ولع شدید، رفتار تحقیرآمیز، درد و حتی اختلال در توانایی فرد در زندگی حرفه‌ای و شخصی‌اش شود. هنوز اعتیاد به پورن به طور رسمی توسط انجمن روانپزشکی آمریکا (APA) یا راهنمای تشخیصی اختلالات روانی به عنوان یک اختلال سلامت روان یا مشکلی مانند اختلال مصرف مواد به رسمیت شناخته نشده است. با این حال، این اعتیاد میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت‌تاثیر قرار داده است. طبق یک مطالعه در سال 2019 که توسط کتابخانه ملی پزشکی منتشر شد، حدود 3 تا 6 درصد از مردم به پورنوگرافی اعتیاد دارند.

درمان اعتیاد به پورنوگرافی

درمان اعتیاد به پورن چالش‌برانگیز است. دسترسی، مقرون به صرفه بودن و ناشناس بودن پورن باعث می‌شود کاربران به‌راحتی محتوای آن را به‌صورت اجباری مصرف کنند. ممکن است سال‌ها طول بکشد تا یکی از عزیزان یا فردی متوجه شود که مشکلی وجود دارد. راه‌های مختلفی برای درمان این اختلال رفتاری وجود دارد. در زیر چند درمان مورد استفاده برای درمان اعتیاد به پورنوگرافی آورده شده است.

روان‌درمانی

روان‌درمانی راهی عالی برای کشف آنچه که فرد را به اعتیاد به پورن سوق داده است، می‌باشد. روان‌درمانی می‌تواند به بیمار در درک رابطه‌اش با پورن کمک کند. انواع مختلفی از روان‌درمانی مانند مشاوره فردی، گروهی و خانوادگی وجود دارد. با کمک یک متخصص سلامت روان، یک فرد دارای چنین اختلالی می‌تواند یاد بگیرد که چه چیزی منجر به اختلال او شده است و نیازهای برآورده نشده‌اش را تشخیص دهد. با گذشت زمان، به عنوان یک تیم، هم بیمار و هم مشاور می‌توانند استراتژی‌هایی را برای کمک به فرد در مدیریت و غلبه بر اعتیاد خود به پورن ایجاد کنند. روان‌درمانی همچنین برای درمان اختلالات همزمان مانند اضطراب یا افسردگی عالی است.

اصلاح رفتار

اصلاح رفتار نوعی درمان است که به بیماران کمک می‌کند رفتارهای مطلوبشان را جایگزین رفتارهای نامطلوب کنند. این روش، یک مداخله روان‌درمانی است که بر اصول شرطی‌سازی عامل تمرکز دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که این روش اثرات طولانی مدتی دارد و می‌تواند به افراد کمک کند تا به نقطه‌ی عطف در درمان دست یابند. بسته به اهداف فرد در طول زمان، آنها می‌توانند رفتارشان را کنترل کنند و حتی تماشای وسواسی پورن را متوقف‌کنند. یک شکل محبوب اصلاح رفتار، درمان شناختی رفتاری (CBT) است. طبق گزارشات انجمن روانشناسی آمریکا، CBT می‌تواند موثرتر از دارو و سایر روان‌درمانی‌ها باشد.

گروه‌های حمایتی

گروه‌های حمایتی یک منبع عالی هستند. در طول جلسات، افرادی که با اعتیاد به پورن یا شرایط مشابه دست و پنجه نرم می‌کنند، بینش و انگیزه‌های خود را ارائه می‌دهند. در این جلسات، افراد درگیر، با ارائه کمک‌های غیرحرفه‌ای، از یکدیگر حمایت می‌کنند. از طریق این تلاش عمومی، همه این افراد می‌توانند به بهبودی طولانی‌مدت دست یابند. مطالعات نشان می‌دهد که این نوع خدمات حمایتی، به طور قابل‌توجهی خودکارآمدی، دیدگاه‌های شخصی و احساسات شرکت‌کنندگان را در مورد خودشان بهبود می‌بخشد. با گذشت زمان، آنها می‌توانند به بهبود قابل‌توجهی در پیشگیری و مداخلات رفتاری پرخطر دست یابند. چند نمونه از گروه‌های حمایت‌کننده برای اعتیاد به پورن شامل معتادان جنسی گمنام و معتادان پورنوگرافی گمنام هستند.

دارو درمانی

گاهی اوقات اعتیاد به پورن به دلیل یک مشکل اساسی ایجاد می‌شود. برای افرادی که با این عارضه دست و پنجه نرم می‌کنند، معمولا یک اختلال همزمان نیز وجود دارد. یک منبع عالی برای کمک به مقابله با این مشکل، درمان با کمک دارو (MAT) است. MAT ترکیبی از داروهای تجویزی مورد تایید FDA به همراه مشاوره یا رفتار درمانی است. این یک روش درمانی موثر برای بسیاری از اعتیادهای مربوط به مصرف مواد و اختلالات روانی است. دارو به تنهایی باعث بهبودی بیمار نمی‌شود، اما در ترکیب با سایر درمان‌ها، منبعی عالی است.

رویکرد کل‌نگر

درمان کل‌نگر شامل یک رویکرد به کل بدن است. این روش، درمان سنتی را با طب مکمل و جایگزین ترکیب می‌کند. هدف، بهبود سلامت و تندرستی با مشاهده فرد به عنوان یک کل و نه صرفاً بیماری است. پزشکانی که در این شکل از درمان تخصص دارند، از تکنیک‌های مختلفی مانند موارد زیر استفاده می‌کنند:

  • هیپنوتیزم
  • آموزش به بیمار در مورد تغییرات سبک زندگی
  • مشاوره معنوی
  • آموزش‌های شخصی
  • طب سوزنی
  • هومیوپاتی
  • ماساژ درمانی
  • طبیعت درمانی

هدف اصلی در این نوع درمان‌ها، ترغیب بیماران به مسئولیت‌پذیری در قبال سلامتی خود است. با گذشت زمان، افراد به طور متعهدانه‌ای می‌توانند رفتارشان را برای بهتر شدن تغییر دهند و به موفقیت درازمدت و نیز بهبودی دست یابند.

برای اطلاعات بیشتر درباره راههای ترک پورنوگرافی به کتاب پورنوگرافی لذت ممنوعه رجوع کنید. برای دریافت کتاب کلیک کنید.

کتاب پورنوگرافی لذت ممنوعهمنابع:

https://www.addictioncenter.com/drugs/porn-addiction/

https://www.addictioncenter.com/drugs/porn-addiction/treatment-porn-addiction/

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. سلام دکترجان خسته نباشید
    کتاب راجع پورن شما بسیار مفید و عالی هست اما از شما میخوام اگر ممکن باشه براتون یه مقاله یا اپدیت کتاب بذارید و در آن مراحلی که درمان طی میشه مدت زمان درمان عوامل کمک کنده مثل رژیم خاص یا ورزش خاص و چگونگی رفع افسردگی حال از عدم امید به بهبود و…رو هم شرح بدهید
    ممنون❤️❤️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا