روانشناسی

تاثیرات کرونا بر شرایط کار

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

دورکاری در شرایط کرونا

حتماً شما هم این روزها واژه‌ی دورکاری را بسیار شنیده‌اید، زیرا بیماری کرونا موجب تعطیلی یا فعالیت بسیار محدود اکثر کسب و کارها شده است. در واقع به واسطه‌ی در دسترس بودن کامپیوتر و انواع مختلف لپتاپ و تبلت، امروزه راحت‌تر می‌توانیم از دورکاری صحبت کنیم.

دورکاری در شرایط کرونا یک شغل نیست، بلکه یک روش سازماندهی یا نوعی شیوه کار است که به شاغل اجازه می‌دهد بدون حضور فیزیکی در محل کار، وظایف حرفه‌ای خود را حتی با انعطاف‌پذیری بیشتری انجام دهد. صاحب‌نظران نیز بر این باورند که دورکاری در شرایط کرونا مزایای بسیاری دارد و در دنیای پیشرفته امروز، یکی از روش‌های مدرن کار کردن می‌باشد.

دورکاری در شرایط کرونا- دکتر کامیار سنایی

اما برخی موارد برای دورکاری در شرایط کرونا مهم و الزامی می‌باشند که در زیر به چند مورد اشاره می‌کنیم:

تصمیم بگیرید که آیا دورکاری برای شما مناسب است یا خیر

در حال حاضر با شدت یافتن بیماری کرونا، برای بسیاری از مردم دورکاری یک گزینه جذاب شغلی به شمار می‌رود. در وضعیت مطلوب، دورکاری شما را از تنش و اضطراب بیرون رفتن روزانه خلاص می‌کند. بنابراین می‌توانید کار خود را در آرامش و بدون وقفه‌ها و آداب مراقبت در برابر کرونا ناشی از محیط کار انجام دهید و همچنین وقت اضافی زیادی برای خود و خانواده خواهید داشت، اما باید توجه کنید که دورکاری همیشه راحت و ساده نیست و نیز برای همه افراد مناسب نمی‌باشد.

سطح آسیب‌پذیریتان را در برابر احساس تنهایی بسنجید

واقعیت این است که بعضی از مردم در تنهایی احساس راحتی بیشتری می‌کنند تا زمانیکه با دیگران هستند. تفکر درباره جنبه‌های مشخصی از شخصیتتان به شما نشان می‌دهد که چقدر برای کار در خانه مناسب هستید.

بعضی از مردم به طور ذاتی برون‌گرا هستند و در همراهی با دیگران شکوفا می‌شوند. این دسته افراد، از توجهی که به آنها می‌شود انگیزه می‌گیرند و به طور ناخودآگاه به دیگران و واکنش‌های آنها توجه کرده و جهت می‌گیرند. ممکن است این افراد قادر باشند عملاً در خانه کار انجام دهند اما به احتمال زیاد از تنهایی رنج می‌برند و در طولانی‌مدت دچار اختلالات افسردگی خواهند شد.

برخی افراد ذاتاً درون‌گرا هستند و نیاز به فضا و زمانی دارند که از دیگران دور باشند تا باتری‌های خود را دوباره شارژ کنند، زیرا تعاملات اجتماعی انرژی آنها را کاملاً تخلیه می‌کند. این‌گونه افراد احتمالاً برای دورکاری در شرایط کرونا پذیراتر و مناسب‌تر خواهند بود.

نظر افراد خانواده را در مورد دورکاری خود بپرسید

اگر شما همسر، فرزند یا خانواده دارید، صرف زمان بیشتر در خانه بر آنها نیز تاثیر خواهد گذاشت. در بسیاری از مواقع این تاثیر مثبت خواهد بود، زیرا زمان بیشتری را با آنان خواهید گذراند. در هر صورت نباید تصمیم یک‌جانبه اتخاذ کنید و باید مطمین شوید که برنامه‌های شما با برنامه‌های دیگر افراد خانواده تضاد زیادی نداشته باشد. این بدان معنا نیست که شما نباید گزینه دورکاری را امتحان کنید، اما باید اطمینان حاصل کنید که سناریوی شما در عالم واقعیت نیز کاربردی است.

راه‌های موفقیت دورکاری در شرایط کرونا

  • مرزی میان فضای‌خانه و کار خود ایجاد کنید تا به آسانی دو نیمه‌ی زندگی خود را مجزا کرده باشید.
  • قوانین ساده‌ای برای خود بگذارید. مثلا ساعات شروع و پایان روز کاری خود را مشخص کنید. تا هم شما و هم افرادی که همراهتان زندگی می‌کنند، به برنامه روزانه جدیدتان عادت کنند.
  • اتاق یا هر قسمتی از خانه را که برای کار در نظر گرفته‌اید تمیز و مرتب نگه دارید. تا خانواده در صورت ورود به دفتر کار خانگی‌تان، وحشت نکنند!
  • طوری برنامه‌ریزی کنید که در طی روز واقعاً کار انجام دهید. در برنامه‌تان زمان‌های استراحت منظمی نیز در نظر بگیرید؛ این کار تمرکز شما را افزایش خواهد داد.
  • اگر برون‌گرا هستید و از حضور دیگران و ارتباط با آنها خوشحال می‌شوید، ارتباطتان را قطع نکنید. در غیراینصورت ممکن است در طولانی‌مدت دچار افسردگی شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا