روانشناسیپرسشنامه‌ها

تست شخصیت چیست

امتیاز

تعریف، فرایند و نوع تست شخصیت

تست شخصیت، پرسش‌نامه‌ای است که ویژگی‌های انسان را تجزیه و تحلیل می‌کند. تست‌های شخصیت، ویژگی‌ها و الگوهای رفتاری اصلی را در پاسخ‌های داده شده توسط شرکت کنندگان شناسایی می‌کنند.

تست‌های شخصیت، از طریق این پاسخ‌ها، تقریبی دقیق از شخصیت فرد شرکت کننده ایجاد می‌کنند. هدف از این تست‌ها، ارائه درک عمیق‌تر از ویژگی‌های یک فرد است، اگرچه اثربخشی ذهنی است.

اولین تست شخصیت در طول جنگ جهانی اول ایجاد شد. این تست، ویژگی‌های سربازان را به منظور شناسایی حساسیت آن‌ها به موج‌گرفتگی (که امروزه بیشتر به عنوان اختلال اضطراب پس از سانحه یا PTSD شناخته می‌شود) ارزیابی کرد. امروزه هم مشاغل و هم افراد به‌طور یکسان از تست‌های شخصیتی برای شناسایی ویژگی‌ها و کسب اطلاعات بیشتر در مورد انگیزه‌های شخصی استفاده می‌کنند.

در این مقاله، به بررسی پنج نوع تست شخصیت می‌پردازیم:

۱. تست انیاگرام

۲. تست بیگ فایو

۳. تست دیسک

۴. تست استعدادیابی کلیفتون

۵. تست شخصیت‌شناسی مایرز-بریگز (MBTI)

تستهای شخصیت چیست؟

این تست یک بررسی روانشناختی از ویژگی‌ها و ترجیحات ماست. تست‌های شخصیت، ویژگی‌های اساسی ما را با اندازه‌گیری واکنش‌هایمان نسبت به محرک‌های مختلف ارزیابی می‌کنند. به عنوان مثال، تست‌های شخصیت ممکن است نحوه واکنش ما به استرس و برخورد با آسیب‌های گذشته را بررسی کنند. این تست‌ها همچنین علایق شخصی و ترجیحات اصلی را در موقعیت‌های مختلف تجزیه و تحلیل می‌کنند.

تستهای شخصیت چگونه ایجاد شده است؟

تست‌های شخصیت در طول جنگ جهانی اول به عنوان راهی برای اندازه‌گیری احتمال ابتلای سرباز به موج‌گرفتگی، تعریف اولیه اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD)، ایجاد شد. روانشناس آمریکایی رابرت اس. وودورث، اولین تست شخصیتی را ایجاد کرد؛ این تست با نام پرسش‌نامه روان رنجوری وودورث و پرسش‌نامه اطلاعات شخصی وودورث (WPDS) نیز شناخته می‌شود.

این پرسش‌نامه شامل تقریباً ۱۰۰ سؤال بود که سعی در تجزیه و تحلیل وضعیت روانی یک سرباز داشت. اگرچه سؤالات این تست سطحی بودند، اما پایه و اساس تست‌های شخصیتی محبوب امروزی را ایجاد کردند.

شش نمونه سؤال از پرسش‌نامه اطلاعات شخصی وودورث  (WPDS)در زیر آورده شده است.

  • آیا می‌توانید بدون بی‌قراری، بی‌حرکت بنشینید؟
  • آیا اغلب احساس خفگی دارید؟
  • آیا زندگی در فضای باز را دوست دارید؟
  • آیا تا به حال از دیوانه شدن ترسیده‌اید؟
  • آیا کسی از خانواده شما خودکشی کرده است؟
  • آیا خواب‌هایی در مورد کارتان می‌بینید و با آن‌ها مشکل دارید؟

چه کسی تست شخصیت را اختراع کرد؟

روانشناس آمریکایی رابرت اس. وودورث، اولین تست شخصیتی پرکاربرد را در طول جنگ جهانی اول اختراع کرد. او این تست را برای پیشگیری و اندازه‌گیری حساسیت سربازان نسبت به موج‌گرفتگی، ایجاد کرد. وودورث یک محقق با تجربه در دنیای روان‌سنجی، تکنیک اندازه‌گیری روانشناختی بود.

WPDS در نهایت توسط مقامات نظامی استفاده نشد، اما دید مردم را نسبت به مفهوم روان‌سنجی و مزایای بالقوه آن باز کرد. پرسش‌نامه اطلاعات شخصی وودورث (WPDS)، به عنوان پدربزرگ تست شخصیت‌شناسی مایرز-بریگز (MBTI) شناخته می‌شود.

تست شخصیتانواع تست‌های شخصیت چیست؟

تست‌های شخصیتی که امروزه به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

۱. تست انیاگرام

۲. تست بیگ فایو

۳. تست دیسک

۴. تست استعدادیابی کلیفتون

۵. تست شخصیت‌شناسی مایرز-بریگز (MBTI)

۱. تست انیاگرام

انیاگرام شخصیت، یک تست شخصیتی است که دارای ۹ دسته‌بندی برای تیپ‌های شخصیتی است. علاوه بر این، انیاگرام این نه شخصیت را در سه زیرمجموعه به نام‌های تیپ قلب، تیپ سر و تیپ بدن دسته‌بندی می‌کند. این تست ادعا می‌کند که شخصیت، بیشتر نتیجه رشد است تا اینکه طبیعت فرد باشد. بنابراین، انیاگرام به جای ویژگی‌های ذاتی فرد، انگیزه‌ها، رویدادهای زندگی و واکنش‌های او به تروما را ارزیابی می‌کند.

افراد برای به دست آوردن درک عمیق‌تر از شخصیت خود، از این تست استفاده می‌کنند. نتایج تست شخصیت انیاگرام اغلب بر روی پتانسیل رشد و انعطاف پذیری شخصیت متمرکز است. این آزمون شامل ۱۰۵ سؤال است و پاسخ به آن حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.

انیاگرام یکی از نمونه‌های شخصیتی ترجیحی است، اگرچه اثربخشی آن از نظر علمی پشتیبانی نمی‌شود.

۲. تست بیگ فایو

بیگ فایو تست شخصیتی است که از مفهوم تیپ‌های شخصیتی دور می‌شود. بررسی انواع تیپ‌های شخصیتی در این تست بیان می‌کند که همه شخصیت‌ها دارای همان پنج ویژگی اصلی برونگرایی، توافق‌پذیری، پذیرا بودن نسبت به تجربه‌ی جدید، وظیفه‌شناسی و روان‌رنجوری هستند. این پنج ویژگی در درجات و شدت‌های متفاوتی ظاهر می‌شوند. بنابراین، این تست بر روی ویژگی‌ها درمقابل تیپ‌های شخصیتی مختلف قرار دارد.

شرکت‌ها از تست بیگ فایو برای کمک به شناسایی کارکنانی که ممکن است برای نقش‌های مختلف مناسب‌تر باشند، استفاده می‌کنند. تکمیل این تست حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد و شامل ۶۰ سؤال است.

تست بیگ فایو تجاری‌ترین تست شخصیتی مورد استفاده نیست، اما اثربخشی آن درجه‌ای از پایایی در میان جامعه علمی دارد.

۳. تست دیسک

تست دیسک (که با نام ارزیابی دیسک نیز شناخته می‌شود)، یک تست شخصیتی است که شخصیت را با چهار عملکرد، تسلط (D)، نفوذ (I)، ثبات (S) و وظیفه‌شناسی (C) تعریف می‌کند. این آزمون در درجه اول توسط شرکت‌ها به عنوان ابزاری برای بهبود ارتباطات بین همکاران و درون تیم‌های کاری استفاده می‌شود.

تست شخصیتی دیسک شامل ۲۴ سؤال است که هر کدام براساس یک مقیاس پنج درجه‌ای پاسخ داده می‌شود. تست‌های دیسک ۱۶ نتیجه شخصیتی دارند که در آن‌ها چهار ویژگی اصلی به یک عملکرد اصلی نسبت داده می‌شود. درک و استفاده از این تست در مقایسه با MBTI آسان‌تر است.

تست دیسک هم بسیار قابل اعتماد و هم معتبر است؛ به همین دلیل از نمونه‌های شخصیتی دیگر مؤثرتر است. درست مانند تمام تست‌های شخصیت، صداقت و خودآگاهی کسانی که در این آزمون شرکت می‌کنند بسیار مهم است.

۴. تست استعدادیابی کلیفتون

این تست یک تست شخصیت واقعی نیست، بلکه ارزیابی نقاط قوت شخصیت است. افراد از تست استعدادیابی کلیفتون برای درک بهتر مهارت‌ها و توانایی‌های ذاتی خود استفاده می‌کنند. این تست عمدتاً توسط کارمندان و افرادی که برای ورود به نیروی کار آماده می‌شوند، استفاده می‌شود.

تست استعدادیابی کلیفتون، استعدادها را به سی و چهار موضوع در چهار حوزه اصلی تقسیم می‌کند: تفکر استراتژیک، ایجاد رابطه، تأثیرگذاری و اجرای امور. تست کلیفتون بر شناسایی و بهبود نقاط قوت یک فرد تمرکز دارد. این آزمون ۱۷۷ سؤال دارد و همچنین دارای محدودیت زمانی بیست ثانیه برای هر سؤال است؛ این امر شرکت کنندگان را مجبور به پاسخ طبیعی می‌کند.

اثربخشی تست کلیفتون از نظر علمی پشتیبانی نمی‌شود. با این حال، این آزمون ممکن است به عنوان یک شاخص خوب از مهارت‌های یک فرد عمل کند و افراد را به سمت مسیر شغلی هدایت کند که با نقاط قوت آن‌ها مطابقت دارد.

۵. تست شخصیت‌شناسی مایرز-بریگز (MBTI)

تست MBTI یک تست شخصیتی است که شخصیت فرد را براساس چهار دوگانگی روانشناختی تعریف می‌کند، سپس شخصیت را در یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی گروه‌بندی می‌کند. هر تیپ شخصیتی توسط یک عملکرد غالب در هر دوگانگی هدایت می‌شود.

شاخص MBTI، شخصیت را به عنوان یک موجود ثابت می‌بیند که براساس رشد اولیه کودکی شکل گرفته است. شرکت‌ها اصولاً از تست MBTI در ارزیابی بهترین نقش ممکن برای کارمندان و استخدام‌های احتمالی استفاده می‌کنند. شرکت‌ها همچنین این تست را به عنوان ابزاری برای افزایش بهره‌وری کسب و کار و کاهش شدت جابه‌جایی کارکنان نیز می‌دانند.

سؤالات MBTI معمولاً فقط دو گزینه مطلق را ارائه می‌دهند، در حالی که سایر آزمون‌های شخصیتی برای سؤالات خود نمره متغیری در هر جواب قرار می‌دهند. اثربخشی این آزمون از نظر علمی ثابت نشده است، اما همچنان یکی از محبوب‌ترین ابزارهای ارزیابی شخصیت است.

کاربردهای تست های شخصیت چیست؟

در اینجا به شش کاربرد مختلف از تست‌های شخصیت می‌پردازیم:

  • خودشناسی: تست‌های شخصیت ابزار قدرتمندی است که به افراد کمک می‌کند تا درک بهتری از خود پیدا کنند. به عنوان مثال، آزمون‌های شخصیتی مانند MBTI امکان کشف خود را فراهم می‌کند و به افراد کمک می‌کند مسیرهای شغلی بالقوه را ارزیابی کنند.
  • ارزیابی نظریه‌ها: محققان از آزمون‌های شخصیتی به عنوان ابزار ارزیابی برای تحلیل نظریه‌های روانشناختی مختلف در مورد شخصیت استفاده می‌کنند.
  • ارزیابی اثربخشی درمان: آزمون‌های شخصیتی وابسته به نظر شخصی فرد هستند زیرا بر تصور از خود متکی هستند. احتمالاً همراه با تغییر خودآگاهی فرد، نتایج نیز تغییر می‌کند. بنابراین، متخصصان ممکن است اثربخشی درمان را با ارزیابی تغییرات در نتایج تست شخصیت در طول زمان بسنجند.
  • شناسایی تغییرات شخصیتی: تست‌های شخصیتی مانند انیاگرام، شخصیت را نتیجه تجربیات می‌دانند و خطوط رشد را برای رشد شخصی ارائه می‌دهند. افرادی که تست‌های شخصیت را مجدد انجام می‌دهند، می‌توانند این خطوط رشد را دنبال کرده و از نتایج آن‌ها برای شناسایی تغییرات شخصیتی استفاده کنند.
  • غربالگری متقاضیان شغلی: غربالگری شخصیت، یک راه عالی برای شرکت‌ها جهت ارزیابی استخدام‌های جدید است. این امر به استخدام کنندگان کمک می‌کند تا این مسئله را بسنجند که آیا شخصیت یک فرد استخدام شده جدید با بقیه اعضای تیم سازگار است یا خیر و آیا موقعیتی که فرد برای آن درخواست می‌کند، برای همه افراد مربوطه بهترین است یا خیر.
  • مشاوره رابطه: مشاوران رابطه از آزمون‌های شخصیتی استفاده می‌کنند تا به زوج‌ها کمک کنند که درک قوی‌تری از یکدیگر پیدا کنند.

چرا باید تست شخصیت بدهیم؟

اگر می‌خواهید درک بهتری از شخصیت خود داشته باشید، باید یک تست شخصیت بدهید. این تست‌ها نقاط قوت و ضعف شما را ارزیابی می‌کنند. آن‌ها همچنین به شناسایی همه چیز از دوستی و سازگاری روابط گرفته تا انتخاب‌های شغلی و توصیه‌های سرگرمی کمک می‌کنند. اگر برای انتخاب شغل، رشته دانشگاهی یا سایر انتخاب‌های زندگی مشکل دارید، انجام تست شخصیت ایده خوبی است. زمانی که درک عمیق‌تری از شخصیتتان داشته باشید، می‌توانید موقعیت بهتری برای موفقیت داشته باشید.

اهمیت تست های شخصیت چیست؟

تست‌های شخصیت مهم هستند زیرا درک عمیق‌تری از شخصیت و انگیزه‌های شخصی ایجاد می‌کنند. این تست‌ها نقاط قوت و ضعف افراد را مشخص می‌کنند. شرکت کنندگان می‌توانند از این دانش برای بهبود زندگی خود و کار بر روی نقص‌ها استفاده کنند.

آیا برای درخواست شغل به تست شخصیت نیاز دارید؟

خیر، برای درخواست شغل نیازی به تست شخصیت نیست. با این حال، برخی از شرکت‌ها ممکن است درخواست کنند که همه متقاضیان به عنوان بخشی از فرایند مصاحبه، تست شخصیت بدهند.

آیا تست‌های شخصیت قابل اعتماد هستند؟

خیر، تست‌های شخصیت کاملاً قابل اعتماد نیستند، اما همچنان می‌توانند مفید باشند. این مهم است که بدانیم خودارزیابی‌های روانشناختی اساساً ذهنی هستند و بنابراین، هر آزمون شخصیتی به صداقت و خودآگاهی شرکت کننده بستگی دارد.

علاوه بر این، این احتمال وجود دارد که بتوان نتایج آزمون شخصیت را با پاسخ‌های استراتژیک دستکاری کرد؛ این امر برخی از آن‌ها را غیرقابل اعتماد می‌کند. با این حال، اگر صادقانه و با چارچوب‌های ذهنی عینی پاسخ داده شود، تست‌های شخصیت بینش ارزشمندی را در مورد انگیزه‌ها، نقاط قوت و ضعف ما ارائه می‌دهند.

 

منبع:

https://www.thecoolist.com/personality/test/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا