پرسشنامه‌ها

تست خودشناسی

امتیاز

تست خودشناسی چه چیزی به شما نشان می‌دهد؟

تست خودشناسی می‌تواند از طریق دو روش قدرتمند به شما کمک کند. اول، در درک معنای خودآگاهی به شما کمک می‌کند. یعنی سؤالات شما را در معرض نمونه‌هایی از خودآگاهی قرار می‌دهند و تعریف شما از آن را بیشتر تقویت می‌کنند.

دوم، این تست می‌تواند به شما نشان دهد که واقعاً چقدر خودآگاه هستید.

به یاد داشته باشید از نتایج تست خودشناسی خود نترسید. در عوض، این را درک کنید که خودآگاهی جزء ضروری برای رشد خود است. اگر می‌خواهید یک زندگی هدفمند و کامل داشته باشید، باید درک کنید که چه بخش‌هایی از زندگی شما ممکن است فاقد خودآگاهی باشند.

خودآگاهی به شما این امکان را می‌دهد تا درک کنید که چه چیزی را می‌توانید کنترل کنید و چه چیزی را نمی‌توانید کنترل کنید. این درک ساده می‌تواند زندگی شما را کاملاً تغییر دهد.

خودشناسی چیست؟

خودشناسی توانایی فرد برای شناسایی و درک احساسات، افکار و رفتارهای خود است. در نتیجه، شما با خودشناسی می‌توانید شخصیت خود را بهتر درک کنید و زندگی هدفمندتری را ایجاد کنید.

همچنین می‌توانید کشف کنید که چه چیزی در کنترل و خارج از کنترل شما است؛ چرا که با درک این امر، خوشحالی خودتان را پیدا می‌کنید.

چرا خودشناسی مهم است؟

خودشناسی، جزئی از خود یا به عبارت دقیق‌تر، خودپنداره است. این شناخت خود، ویژگی‌های خود و میل به جستجوی چنین دانشی است که رشد خودپنداره را حمایت می‌کند، حتی اگر مفهوم آن برای فرد ناقص باشد.

خودشناسی ما را از ذهنیت‌های روانی که از خود داریم آگاه می‌کند. این ذهنیت‌ها شامل ویژگی‌هایی می‌شوند که به‌طور منحصربه‌فرد برای خودمان قرار می‌دهیم و نظریه‌هایی وجود دارند که در مورد پایایی و پویایی این ویژگی‌ها، به ما این امکان را می‌دهد تا به بهترین نحوی که می‌توانیم خودمان را ارزیابی کنیم.

تست خودشناسی MBTI

جالب است بدانید که MBTI مخفف تست تیپ شخصیتی مایرز بریگز است. این تست توسط کاترین بریگز و دخترش در آغاز قرن بیستم در ایالات متحده اختراع شد. کاترین با توجه به اینکه دخترش و همسر آینده‌اش، کلارنس مایرز، شخصیت‌ها و شیوه‌های عملکرد بسیار متفاوتی داشتند، شروع به تحقیق درباره خلق‌و‌خوهای مختلف کرد تا آن‌ها را بهتر درک کند.

سپس زمانی که روانشناس کارل یونگ در سال ۱۹۲۱ نظریه «انواع تیپ‌های شخصیتی» را منتشر کرد، کاترین در حالی که آگاه بود که نظریه‌های یونگ از گونه‌شناسی او بالغ‌تر بودند، شباهت‌هایی در آن پیدا کرد.

کاترین و دخترش می‌خواستند این فعالیت مختص به عملکرد‌های روانشناختی را تا جایی که می‌توانستند، در دسترس بیشتر مردم قرار دهند. به همین دلیل یک پرسش‌نامه ایجاد کردند.

ابزار MBTI که برای اولین بار در سال ۱۹۶۲ منتشر شد، از آن زمان به‌طور مرتب تنظیم مجدد شده است. این تست در بین تست‌های روان‌سنجی موجود، یکی از پرکاربردترین تست‌ها به ویژه برای روانشناسان در تعیین شخصیت بیماران خود، تشخیص اختلالات شخصیتی احتمالی، برای کارفرمایان در چارچوب آزمون‌ها و ارزیابی‌های حرفه‌ای از مهارت‌ها است.

تست خودشناسی DISC

تست دیسک یک ارزیابی رفتاری است که گاهی کسب‌وکارها و سایر سازمان‌ها از آن استفاده می‌کنند تا نقاط قوت و ضعف رهبری کارکنان و مدیران را مشخص کنند.

هدف این آزمون ارائه خودآگاهی و بینش بیشتر، به‌طور بالقوه بهبود عملیات و کار تیمی است.

روانشناس ویلیام مولتن مارستون اولین بار در سال ۱۹۲۸، مدل رفتاری دیسک را در کتاب خود به عنوان احساسات افراد عادی ذکر کرد.

نظریه مارستون این بود که بیان رفتاری احساسات به چهار نوع تقسیم می‌شود: تسلط‌گر، باانگیزه، سلطه‌پذیر و سازگار. این انواع بیان عاطفی بر اساس ادراک حسی فرد در رابطه با محیط خود بود.

مارستون باور داشت که درک ویژگی رفتاری اولیه شما، به درک و مدیریت تجربیات و تقویت روابط کمک می‌کند.

در دهه‌های بعد، دیگران چندین ارزیابی را با استفاده از نظریه مارستون توسعه دادند که در نهایت منجر به ارزیابی آزمون مدرن دیسک شد.

سبک‌های احساسی امروزی نسبت به تجسم اصلی کمی تغییر کرده است: دیسک اکنون مخفف تسلط‌گر، باثبات، متقاعدکننده و وظیفه‌شناس است.

تست خودشناسی NEO

تست خودشناسی NEO یک ابزار ارزیابی روان‌سنجی است که بسیاری از کارفرمایان از آن به عنوان بخش کلیدی فرآیند استخدام و ابزار ارزیابی در حین کار استفاده می‌کنند.

این آزمون که با نام‌های بیگ فایو، OCEAN یا  CANOEنیز شناخته می‌شود، مدل شخصیتی مورد استفاده در آزمون NEO-PI، پنج جنبه از شخصیت را می‌سنجد و نسخه‌های مختلفی برای بزرگسالان، نوجوانان و کودکان دارد.

تست خودشناسی NEO چه چیزهایی را اندازه می‌گیرد؟

تست‌هایNEO-PI-3  و NEO-PI-FFI سطوح شخصیتی شما را به کمک پنج ویژگی شخصیتی زیر ارزیابی می‌کنند:

۱. پذیرش تجربه‌های جدید

این ویژگی شخصیتی به این ربط دارد که شما چقدر برای تجربه دنیای اطرافتان مشتاق هستید. پذیرش تجربه‌های جدید بر اساس مقیاس «بسته» در یک طرف تا مقیاس «باز» در طرف دیگر اندازه‌گیری می‌شود.

نمره بالا در این ویژگی نشان می‌دهد که شما خلاق، مبتکر، خوشحال به تفکر انتزاعی و ماجراجو هستید، اما ممکن است در حفظ تمرکز مشکل داشته باشید و رفتار غیرقابل پیش‌بینی داشته باشید.

اما نمره پایین در این ویژگی نشان می‌دهد که شما قابل اعتماد هستید، عملکرد ثابتی دارید و محتاط هستید، اما تغییر را دوست ندارید و تفکر محدودی دارید.

۲. مسئولیت‌شناسی

این ویژگی بیان می‌کند که شما چقدر قابل اعتماد، منظم و خودمنضبط هستید. همچنین این را بررسی می‌کند که چگونه می‌توانید محرک‌های خود را کنترل کنید. این ویژگی در مقیاس «غیرارادی بودن» تا «پایبند بودن» اندازه‌گیری می‌شود.

نمره بالا در این ویژگی نشان می‌دهد که شما سازماندهی خوبی دارید، کارآمد هستید، به جزئیات فکر می‌کنید و سخت‌کوش هستید، اما ممکن است به عنوان فردی لجباز و انعطاف ناپذیر شناخته شوید.

نمره پایین در این ویژگی نشان می‌دهد که شما خونسرد و انعطاف پذیر هستید، اما همچنین بی‌فکر، بی‌دقت و بی‌نظم هستید.

۳. برونگرایی

این ویژگی شخصیتی به نحوه تعامل شما با دیگران و میزانی که از آن‌ها انگیزه می‌گیرید مربوط می‌شود.

به این فکر کنید که آیا موقعیت‌های اجتماعی شلوغ به شما انرژی می‌دهند یا شما را خسته می‌کنند و اینکه آیا به خوبی با زمان تنهایی کنار می‌آیید. این ویژگی در مقیاس «درونگرا» تا «برونگرا» اندازه‌گیری می‌شود.

اگر نمره بالایی بگیرید، یعنی شما فردی برونگرا، پرانرژی، قاطع و اجتماعی هستید، اما ممکن است هیجان‌زده و به دنبال توجه نیز باشید.

اگر نمره پایینی بگیرید، یعنی شما از وقت گذراندن با خودتان لذت می‌برید و محتاط و متفکر هستید، اما ممکن است گوشه‌گیر به نظر بیایید و برای بهبود از موقعیت‌های اجتماعی به زمان نیاز داشته باشید.

۴. سازش

سازش نشان می‌دهد که شما در روابط با دیگران چگونه برخورد می‌کنید، چگونه با آن‌ها رفتار می‌کنید و اینکه آیا دلسوز و قابل اعتماد هستید یا گوشه‌گیر و مشکوک هستید. این ویژگی در مقیاس «مخالف» تا «موافق» اندازه‌گیری می‌شود.

نمره بالا در این ویژگی نشان می‌دهد که شما اهل همکاری، دوستانه، دلسوز و واقعاً به دیگران علاقه‌مند هستید، اما ممکن است به شیوه‌ای مطیع عمل کنید تا از توهین اجتناب کنید و به دیگران اجازه دهید از اعتماد شما سوءاستفاده کنند.

نمره پایین در این ویژگی نشان می‌دهد که شما تحلیل‌گرا و رقابتی هستید، اما به راحتی به دیگران اعتماد ندارید و ممکن است دورو باشید.

۵. روان‌رنجوری

این ویژگی شخصیتی به این بستگی دارد که شما چقدر از نظر عاطفی متعادل هستید و تا چه حد تحت تأثیر استرس هستید. مقیاس این ویژگی از «پایدار» تا «عصبی» اندازه‌گیری می‌شود.

نمره بالا در این ویژگی نشان می‌دهد که شما حساس و عصبی، نگران، تحت تأثیر استرس و در معرض تغییرات خلقی هستید.

نمره پایین در این ویژگی نشان می‌دهد که شما آرام و مطمئن هستید، به خوبی با استرس کنار می‌آیید و به‌طور کلی از نظر احساسی پایدار هستید.

امروزه تست‌های متنوعی برای خودشناسی وجود دارند اما تعداد کمی از آن‌ها معتبر هستند. شما می‌توانید از تست‌های ذکر شده برای شناخت و درک بهتر خودتان استفاده کنید چرا که این تست‌ها علمی هستند و حتی در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را به کمک یک متخصص، دقیق‌تر بررسی کنید.

منبع:

https://jobs.makesense.org/en/media/guide-reconversion-professionnelle/mbti/

https://www.businessnewsdaily.com/8692-disc-assessment.html

 

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. سلام، از اینکه وقت گذاشتید و این محتوای خوب رو نوشتید و انتشار دادید، ازتون ممنونم. همچنین، در رسانه اقتصاد آفرین مقاله‌ای با عنوان «چگونه خود را بهتر بشناسیم؟ آزمون‌های خودشناسی در خدمت شما» منتشر شده که اطلاعات خوبی رو ارائه میده و عالی است. لذا خوندنش رو در کنار محتوای شما به دوستان عزیزم پیشنهاد میدم.

  2. سلام اقای دکتر خسته نباشید من در رابطه عاطفی به صورت خیلی شدید وابسته میشم و شدیدا به خدمتش درمیام بسیار از کم محل شدن توسط ایشون ناراحت میشم از نطر مالی خیلی بهش میرسم و حتی مشکلات خودمو نادیده میگیرم‌که بتونم تامینش کنم با حالی به خاطر خیانت ازش متنفرم ولی نمیتونم رهاش کنم اول خودم تصمیم میگبرم جدا شم بعد از دو ساعت خیلینابود میشم تا ده روز هم تحمل کردم به سختی ولی نشدالبته در این مورد خاص طرفم خیلی زیبا و سطح بالا و من معمولی هستم خواهش میکنم راهنمایی کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا