در اولین قرار عاشقانه چه بگوییم و چه سوالاتی بپرسیم؟
در اولین قرار عاشقانه چه باید بگوییم ؟
در اولین قرار عاشقانه موضوع صحبت شما چیست ؟
اولین موضوعاتی که احتمالاً به ذهن هر کسی میرسد تا در معاشرتهایش دربارهشان صحبت کند، رویدادهای داغ روز، جزییاتی از آنچه دوروبرشان در حال روی دادن است یا کمی صحبت درباره مسائل شغلیشان باشد.
اما در اولین قرار عاشقانه موضوع بسیار متفاوت است؛ مخصوصا اگر نیتمان شکل دادن یک رابطه طولانی مدت و قوی باشد بهتر است درباره موضوعاتی صحبت کنیم که ما را به درک و شناخت عمیقتر از یکدیگر برساند.
مسلماً به مرور کیفیت قرارهای عاشقانه تحلیل خواهد رفت اگر صرفاً تمام زمان را به پرسیدن سوالات روانشناسانه بپردازیم. اما سوالات ذیل به شما کمک خواهد کرد.
سوالاتی با بار کاملاً معنوی و احساسی، که شما و شریکتان را به یکدیگر نزدیکتر میکند. البته تشخیص اینکه این سوالات را در کدام سطح از صمیمیت در رابطه بپرسید مسلماً با خود شما و بستگی به نوع رابطه شما با شریکتان دارد.
خرید اینترنتی پی.دی.اف کتاب اسرار دلربایی |
تعدادی از سوالاتی که در این مقاله آورده شده میتواند الهامبخش طرح هزاران سوالی توسط شما باشد تا در اولین قرار عاشقانه آنها را از شریکتان بپرسید و درباره آن باهم گفتگو کنید:
-
اخیراً چه موضوعی باعث شده گریه کنی؟
همهی ما در زندگی لحظات دردناکی را تجربه میکنیم. این بسیار زیباست اگر در کنار ابراز آنچه برایمان خوشایند و دلپذیر است، اشارهای به تلخیها و ناخوشایندیهای زندگیمان بکنیم. هر آنچه ممکن است اشک ما را دربیاورد. البته این تذکری برای هردو طرف است که غم و اندوه محترم است و نباید آن را انکار کنیم.
-
سختیهای دوران بچگیت، چیا بودن؟
برای تمامی افراد در روند تربیتشان، آسیبهایی از جانب والدین اجتنابناپذیر است. آسیبهای دوران کودکی اگر توسط رواندرمانگر بررسی و حل و فصل نشوند، موجب بروزات بسیار متنوعی در بزرگسالی خواهند بود: هرگونه افراط و تفریط در هوشیاری، در اهمیت دادن به مسائل مادی یا عاطفی، حتی انواع ترسها چون ترس از برقراری رابطه جنسی و غیره. رسیدن به درک درست از دوران کودکی خود یا شریکتان، بسیار به شناخت صحیح شما از خودتان یا شریک شما کمک خواهد کرد. ضمن آنکه در این گفتگو، به مرور زمان از نقاط شکننده و حساس یکدیگر مطلع خواهید شد. این آگاهی در بسیاری از چالشها یا مقاطع سخت رابطه به کمک شما خواهد آمد تا رفتار صحیحی از خود بروز دهید. این موضوع آنقدر مهم است که میتوانید در چندین قرار از آنها صحبت کنید و البته مهمترین دستاورد آن شناخت صحیح از خودتان است.
-
حسرت چی رو میخوری؟
زندگی ما با انتخابهایمان تعریف میشوند. با راههایی که رفتهایم و حتی راههایی که از گذشتن از آنها منصرف شدهایم. این کاملاً انسانی است که گاهی برخی انتخابهایمان را اشتباه بپنداریم.
اگر هرکدام از ما بتوانیم شجاعانه درباره اشتباهاتمان صحبت کنیم یا متقابلاً شنوندهی صبور و همدلی برای خطاهای دوستمان یا کسی که عاشقش هستیم، باشیم، میتوانیم یک هدیهی بسیار باارزش به او بدهیم.
هدیهای که با هیچ هزینه مادی قابل قیاس نیست.
ما میتوانیم تنها در یک قرار عاشقانه این حس لذتبخش را به شریکمان هدیه بدهیم که اشتباهش را شنیدهایم و این ویژگی اجتنابناپذیر همه انسانهاست.
از دیگر مزایای منتج از چنین مکالمهای آن است که طرفین را به شفافیت دعوت میکند و ترس از ابراز حقایق مربوط به خود را به مرور کمرنگ و کاملاً محو خواهد کرد.
این احساس که تو به هرحال دوست داشتنی هستی، و این کاملاً از اینکه تو چه خطاهایی در گذشته کردهای، مجزا و کاملاً انسانی است.
-
دوست داری بری از کی عذرخواهی کنی؟
این سوال به شما شناخت میدهد که شریک شما، چقدر در قبال خطاهایی که در حق دیگران کرده خود را مسوول میداند؟ و چگونه با احساس گناه خود مواجه شده و با آن کنار میآید؟
-
موضوعی هست که لازم میدونی کسی بابتش تو رو ببخشه؟
این سوال میتواند بسیار هوشمندانه شما را نسبت به نکاتی که ممکن است در شخصیت شریکتان مشکلساز باشد، مطلع کند.
شریک شما نباید از پرسیدن این سوال حس کند شما قصد تفتیش معاصی او را دارید. بلکه کافیست دو نمونه از اشتباهات خودتان که فکر میکنید میتوانستید بگونهای متفاوت رفتار کنید تا کسی را نرنجانید، مثال بزنید.
بعد متقابلاً از او بخواهید از موارد مشابه در زندگیاش بگوید.
-
در روابط گذشتهات، شریکهای تو (دوست دختر/ دوست پسر/ همسر) چه مواقعی تو را درک نکردند؟
روابط گذشته، منابع حیاتی خوشبختی در آینده میتوانند باشند. اما پرسیدن این سوال به شما کمک میکند که نحوه مواجهه شریکتان را با این موضوع دریابید. آیا از روابط گذشتهاش با حسرت و سوگواری یاد میکند؟ یا آنها را فرصتی برای رشد میبیند و اشتباهات خودش را نیز پذیراست؟
-
دوست داری از ته دلت چی به مامان و بابات بگی؟
ممکن است پرسیدن این سوال اشک بسیاری افراد را در بیاورد! اما سوال بسیار مهمی است. به عقیده فروید تقریباً همه افراد به همان اندازه که عاشق والدینشان هستند، از آنها متنفرند. اینکه شریک شما نسبت به اصیلترین افراد زندگیاش که عمر خود را مدیون آنهاست و چنین احساس دوگانهای را دربارهشان تجربه کرده و میکند چه حرفی دارد، بسیار تعیین کننده است. این موضوع شاید به راحتی در جمعهای خانوادگی قابل تشخیص نباشد، زیرا ممکن است ناگفتههای بسیاری بین آنها وجود داشته باشد.
-
در زمینه شغلیت کجا احساس ضعف میکنی و دوست داری ارتقائش بدی؟
این سوال نیز مانند بسیاری از سوالات پیشین میتواند به اجتنابناپذیری خطاهای انسانی بپردازد. البته برای آنکه شریک شما موضعی نگیرد، میتوانید اول به نقطه ضعف خودتان در زمینه شغلیتان اشاره کنید و سپس از او جویا شوید. این نیز کاملاً طبیعی و البته خصلت افراد موفق است که در هر سطحی از جایگاه شغلی، بداند که میتواند حرفهایتر باشد. همین انگیزه پیشرفت وی خواهد بود.
با مرور این سوالات و گفتگو درباره آنها در اولین قرار عاشقانه ، اتفاق عجیبی بین شما میافتد: اول که به سطح دوست داشتن خودتان پی خواهید برد، که این موضوع بسیار در روابط زوجین موثر است.
اگر به دنبال رابطه بلندمدت موفق یا ازدواج هستید، یا حتی در حال حاضر متاهلید، شناخت عمیق از یکدیگر بسیار حائز اهمیت است؛ شناخت یکدیگر از تمام جوانب روحی و ذهنی و عاطفی، با تمام آرزوها، اشتباهات، ترسها، پشیمانیها، ضعفها و وحشتها.
هیچ چیز به اندازه این نوع شفافیت متقابل، دلربا نیست!
وقتی احساس کنیم با همان شخصیتی که هستیم، با تمام نقاط ضعف و قوتمان دیده و شناخته و پذیرفته میشویم، به آرامشی عمیق در رابطه دست مییابیم. این احساس بسیار ارزشمند و گرانبها است.
متقابلاً متوجه خواهیم شد که آیا میتوانیم به شریک خود اعتماد کرده و بدون دفاع و موضعگیری خود را ابراز کنیم؟
آیا او شنونده خوبی است؟ و آیا با شفقت پذیرای تمام ویژگیهای انسانی ما خواهد بود یا خیر؟
ذیلاً به چند نمونه سوال دیگر که میتواند در اولین قرار عاشقانه مطرح شود، مختصراً اشاره میشود:
- به کدوم دوستت حسادت میکنی؟
- نصفه شبها ممکنه چی تو رو بترسونه یا نگرانت کنه؟
- آیا ویژگی شخصیتی هست که خودت نداشته باشی اما در بقیه برات جذاب باشه؟ چی؟
- چه کسی رو به عنوان دوست نزدیک خودت انتخاب میکنی؟ چه ویژگی (هایی) باید داشته باشه؟
- آیا دوست داشتی خواهر/برادر دیگهای داشته باشی؟
- وقتی یکی رو دوست داری، چی از همه بیشتر نگرانت میکنه؟
- چه کاری هست که از انجام دادنش خجالت میکشی و اگه اینطور نبود انجامش میدادی؟
- از کسی که واقعاً تو رو بشناسه چه انتظاری داری؟
- کدوم ویژگی شخصیتته که میتونی بگی از بچگی داشتی و هنوزم داری؟
- دوست داری کدوم خصلتت رو تغییر بدی؟
- در خانواده شما چه چیزهایی خیلی عجیب و غریبه و پذیرفته شده نیست؟
- استعداد اعتیاد به چی رو در خودت حس میکنی؟
- میترسی آدمها پشت سرت چه حرفی بزنند؟
- در همین مقطع زندگیت، سه تا از بزرگترین نگرانیات رو بهم بگو لطفاً!
- جایگاه «پول» و مسائل مالی در خانواده شما کجاست؟
پرسیدن و یا حتی پاسخ به برخی از سوالات فوق مستلزم شناخت نسبی از یکدیگر و مراحل عمیقتر رابطه است.
همانطور که پیشتر ذکر شد، با شناختی که از خود، شریکتان و سطح رابطه دارید سوالات را به مرور مطرح و دربارهشان گفتگو کنید.
مسلماً شناخت عمیقتر طرفین میتواند دوام و کیفیت یک رابطه را بیشتر تضمین نماید.
منبع: the school of life
سلام. اختلاف سنی مناسب بین زوجین چقدره؟ ۱۰ یا ۱۲ سال اختلاف (مرد بزرگتر از زن) مشکل سازه؟
بدلیل تغییرات سریع در سطح بینش و افکار در دنیای معاصر هر قدر مرد و زن از لحاظ سنی به هم نزدیکتر باشند بیشتر یکدیگر را درک می کنند. اما مسلما این تنها عامل موفقیت در ازدواج نیست. ممکن است اختلاف ۱۲ سال باشد ولی زندگی موفقیت امیز باشد. اما مسلما ریسک ان بالاتر است.
من خودم تاحالا رابطه ای نداشتم . تو قرار اول از طرفم بپرسم که اون با کسی در ارتباط بوده یا نه؟ یا اشاره کنم به اینکه من با کسی نبوده ام؟ یا بهتره فکر کنه منم تجربه هایی دارم؟!
بهتر است در اولین قرار وارد چنین موضوعاتی نشوید. در صورتی که ارتباطات قبلی شما برای او خیلی مهم است بهتر است حقیقت را بگویید.