افسردگی کودکان و نوجوانان

افسردگی در نوجوانان

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

علائم افسردگی در نوجوانان

 آیا تا به حال فکر کرده‌اید که ممکن است نوجوان حساس یا ناراضی شما دوره‌ای از افسردگی را تجربه می‌کند؟ البته بیشتر نوجوانان در این سن حساس، احساس نارضایتی می‌کنند و وقتی تغییرات هورمونی را به بسیاری از تغییرات دیگری که در زندگی یک نوجوان اتفاق می‌افتد اضافه می‌کنید، به راحتی می‌توان فهمید که چرا روحیه آنها مانند یک آونگ در حال تغییر است. با این حال یافته‌ها نشان می‌دهد از هر هشت نوجوان، یک نفر مبتلا به افسردگی است. اما افسردگی و همچنین مشکلات جدی ناشی از آن قابل درمان هستند. بنابراین اگر ناراحتی نوجوان شما بیش از دو هفته طول کشید و علائم دیگری از افسردگی در نوجوانان را مشاهده کردید، زمان آن فرا رسیده که از یک متخصص کمک بگیرید.

افسردگی در نوجوانان- تصویر ۱- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

چرا نوجوانان دچار افسردگی می‌شوند؟

دلایل مختلفی برای افسردگی در نوجوانان وجود دارد. به عنوان مثال، نوجوانان می‌توانند نسبت به نمرات خود در مدرسه احساس بی‌ارزشی و عدم کفایت کنند. عملکرد در مدرسه، موقعیت اجتماعی در گروه همسالان، گرایش جنسی یا زندگی خانوادگی، هر یک می‌توانند تأثیر عمده‌ای در احساس نوجوان داشته باشند. گاهی اوقات افسردگی نوجوان ممکن است ناشی از استرس محیطی باشد. اما زمانی‌که به هر علت، وجود دوستان یا خانواده یا هر چیزی که نوجوان معمولاً از آنها لذت می‌برد، به بهبود غم یا احساس انزوا کمک نکند، احتمال ابتلای وی به افسردگی وجود دارد.

علائم افسردگی در نوجوانان چیست؟

غالباً، نوجوانان مبتلا به افسردگی تغییر محسوسی در تفکر و رفتارشان خواهند داشت. ممکن است انگیزه‌ای نداشته باشند و حتی گوشه‌گیر شوند و بعد از مدرسه در اتاق خواب خود را ببندند و ساعت‌ها در اتاقشان بمانند.

کودکان مبتلا به افسردگی ممکن است بیش از حد بخوابند، عادات غذاییشان را تغییر دهند و حتی ممکن است رفتارهای مجرمانه‌ای مانند سرقت از مغازه، از خود بروز دهند. در زیر علائم بیشتری از افسردگی در نوجوانان نوشته شده است. وجود چند نشانه برای تشخیص افسردگی ضروری است:

  • بی‌علاقه بودن
  • شکایت از دردها، از جمله سردرد، معده درد، کمردرد یا خستگی بیش از حد
  • مشکل در تمرکز
  • مشکل در تصمیم‌گیری
  • احساس گناه بیش از حد یا بی‌دلیل
  • رفتار غیرمسئولانه. به عنوان مثال، فراموش کردن تعهدات، دیر آمدن به کلاس، فرار از مدرسه
  • از دست دادن علاقه به غذا یا پرخوری اجباری که منجر به کاهش سریع وزن یا افزایش آن می‌شود
  • مشکلات در حافظه
  • تفکر مرگ
  • رفتار سرکش
  • غم، اضطراب یا احساس ناامیدی
  • شب بیداری و خوابیدن در روز
  • افت ناگهانی نمرات
  • استفاده از الکل یا مواد مخدر و فعالیت جنسی خطرناک
  • دوری کردن از دوستان

آیا افسردگی نوجوان می‌تواند ریشه‌های خانوادگی داشته باشد؟

بله. افسردگی که معمولاً از سنین ۱۵ تا ۳۰ سالگی شروع می‌شود، گاهی اوقات می‌تواند در خانواده‌ها ایجاد شود. در حقیقت، افسردگی ممکن است در میان نوجوانانی که سابقه خانوادگی افسردگی دارند، بیشتر باشد.

چگونه افسردگی نوجوان تشخیص داده می‌شود؟

هیچ آزمایش پزشکی خاصی وجود ندارد که بتواند افسردگی را تشخیص دهد. متخصصان سلامت روان با انجام مصاحبه‌ها و آزمایش‌های روانشناسی با نوجوان و اعضای خانواده، معلمان و همسالان، افسردگی را تشخیص می‌دهند.

شدت افسردگی نوجوان و خطر خودکشی براساس ارزیابی این مصاحبه‌ها تعیین می‌شود. توصیه‌های درمانی نیز براساس داده‌های جمع‌آوری شده از مصاحبه‌ها ارائه می‌شود.

پزشک همچنین به‌دنبال علائم اختلالات روانپزشکی بالقوه همزمان مانند اضطراب یا سوءمصرف مواد یا بررسی انواع پیچیده افسردگی مانند اختلال دوقطبی (بیماری افسردگی-شیدایی) یا روان‌پریشی خواهد بود. پزشک همچنین نوجوان را از نظر خطرات مربوط به خودکشی ارزیابی می‌کند. موارد اقدام به خودکشی و خودزنی در زنان بیشتر از مردان است، در حالی که خودکشی کامل در مردان بیشتر است. یکی از آسیب‌پذیرترین گروه‌های درگیر خودکشی کامل، گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال است.

راه‌های درمان افسردگی نوجوانان

از روش‌های مختلفی برای درمان افسردگی استفاده می‌شود، از جمله دارو درمانی و روان‌درمانی. اگر زمینه خانوادگی (ارثی) در افسردگی یک نوجوان نقش داشته باشد، ممکن است خانواده درمانی مفید باشد. نوجوان همچنین برای کمک به رفع هرگونه مشکل در مدرسه یا گروه همسالان، به حمایت خانواده یا معلمان خود نیاز خواهد داشت. گاهی بستری در یک واحد روانپزشکی ممکن است برای نوجوانان مبتلا به افسردگی شدید لازم باشد.

متخصصان حوزه سلامت روان مانند روانشناسان و روانپزشکان بهترین روش درمانی را برای نوجوان شما تعیین می‌کنند.

FDA تایید می‌کند که داروهای ضد افسردگی به ندرت می‌توانند خطر تفکر و رفتار خودکشی در کودکان و نوجوانان مبتلا به افسردگی و سایر اختلالات روانپزشکی را افزایش دهند. بنابراین، استفاده از داروهای ضد افسردگی در بیماران جوان‌تر، به‌طور مشخص نیاز به نظارت دقیق و پیگیری توسط پزشک معالج دارد. اگر سوال یا نگرانی دارید، با ارائه‌دهنده خدمات درمانی مانند یک روانشناس صحبت کنید.

آیا داروی افسردگی برای افسردگی نوجوان جواب می‌دهد؟

بله. تعداد زیادی از آزمایشات تحقیقاتی تأثیر داروهای افسردگی را در تسکین علائم افسردگی در نوجوانان نشان داده است. یک مطالعه کلیدی اخیر که توسط موسسه ملی بهداشت روان انجام شده بود، سه روش مختلف برای درمان نوجوانان مبتلا به افسردگی متوسط ​​تا شدید را بررسی کرد:

یک روش استفاده از داروهای ضد افسردگی پروزاک بود که توسط FDA برای استفاده در بیماران کودک ۸ تا ۱۸ سال تأیید شده است.

روش دوم استفاده از درمان شناختی رفتاری یا CBT برای کمک به نوجوان در شناخت و تغییر الگوهای منفی تفکر است که ممکن است علائم افسردگی را کاهش دهد.

و رویکرد سوم ترکیبی از دارو درمانی و CBT بود.

در پایان مطالعه ۱۲ هفته‌ای، محققان دریافتند که از هر چهار بیمار که درمان ترکیبی (داروهای افسردگی و روان‌درمانی) دریافت کرده‌اند، تقریباً سه نفر بهبود یافته‌اند و بیش از ۶۰٪ بچه‌هایی که پروزاک را به‌تنهایی مصرف کردند، در روند بازیابی سلامتشان پیشرفت کرده‌اند. اما این مطالعه تأیید کرد که درمان ترکیبی، تقریباً دو برابر روان‌درمانی بدون استفاده از دارو موثر است.

علائم هشداردهنده خودکشی در نوجوانان چیست؟

خودکشی نوجوانان یک مشکل جدی است. پس از تصادفات، خودکشی نوجوانان دومین علت اصلی مرگ و میر در میان جوانان و جوانان در ایالات‌متحده می‌باشد. تخمین زده می‌شود که هر ساله ۵۰۰۰۰۰ نوجوان دست به خودکشی می‌زنند که ۵۰۰۰ مورد آن منجر به مرگ می‌شود. این اعداد نشان از یک اپیدمی جدی است.

مشکلات خانوادگی، از دست دادن یکی از عزیزان یا شکست‌های غیرقابل درک در مدرسه یا در روابط می‌تواند منجر به احساسات منفی و افسردگی شود. افسردگی در نوجوانان اغلب مشکلات را طاقت‌فرسا و درد ناشی از آن را غیرقابل تحمل می‌کند. خودکشی عملی ناامیدانه است و افسردگی نوجوانان اغلب دلیل اصلی آن است. علائم هشداردهنده خودکشی با افسردگی نوجوانان عبارتند از:

  • ابراز ناامیدی در برابر آینده
  • رها کردن خود، صحبت کردن در مورد اینکه هیچ کس دیگری به من اهمیتی نمی‌دهد
  • آماده شدن برای مرگ، بخشیدن دارایی‌های مورد علاقه، نوشتن نامه خداحافظی یا وصیت‌نامه
  • شروع به سوءمصرف موادمخدر یا الکل برای کمک به خواب یا تسکین درد و رنج روانی
  • تهدید به کشتن خود
  • اگر نوجوان شما هر یک از این رفتارها را نشان داد، باید سریعاً از یک متخصص سلامت روان کمک بگیرید. می‌توانید برای گرفتن راهنمایی با خط تلفن اورژانس اجتماعی تماس بگیرید.

افسردگی خطر خودکشی بالایی دارد. هر کسی که افکار یا قصد خودکشی را ابراز می‌کند، باید بسیار بسیار جدی گرفته شود.

افسردگی در نوجوانان- تصویر ۲- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

والدین برای رفع افسردگی نوجوانان چه کاری می‌توانند انجام دهند؟

تعامل با نوجوانان می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشد. برخی از روش‌های موثر ارتباطی برای والدین وجود دارد که می‌توانید برای کاهش سطح استرس نوجوانتان استفاده کنید:

  • هنگام تربیت نوجوان خود، القای حس گناه و تنبیه را با تقویت مثبت برای رفتار خوب جایگزین کنید. شرم و مجازات می‌تواند باعث شود نوجوان احساس بی‌ارزشی و ناکافی بودن کند.
  • به نوجوان خود اجازه دهید اشتباه کند. محافظت بیش از حد یا تصمیم‌گیری برای نوجوانان را می‌توان عدم ایمان به توانایی‌های آنها دانست. این موضوع می‌تواند اعتماد به نفس کمتری در آنها ایجاد کند.
  • به نوجوان خود اجازه‌ی تنفس بدهید. انتظار نداشته باشید که نوجوانان دقیقاً همان کاری را که شما می‌گویید انجام دهند.
  • نوجوان خود را مجبور نکنید مسیری را که شما می‌خواهید، طی کند. از تلاش برای احیای جوانی خود و زندگی نزیسته‌تان از طریق فعالیت‌ها و تجارب نوجوان خودداری کنید.
  • اگر شک دارید که نوجوان شما افسرده است، وقت بگذارید و به نگرانی‌هایش گوش دهید. حتی اگر فکر نمی‌کنید این مسئله واقعاً نگران‌کننده است، به یاد داشته باشید که ممکن است برای شخصی که در حال رشد است، این بحران‌ها بسیار واقعی احساس شود.
  • خطوط ارتباطی او با خودتان را باز نگه دارید، حتی اگر به‌نظر می‌رسد نوجوان شما می‌خواهد خود را کنار بکشد و قصد ارتباط گرفتن با شما را ندارد.
  • سعی کنید از سرزنش کردن نوجوان خود برای انجام کارهایی که نامناسب به‌نظر می‌آید، خودداری کنید. در عوض، به او نزدیک شوید و گوش کنید. می‌توانید در مورد دلایل ایجادکننده مشکلات اطلاعات بیشتری کسب کنید.
  • اگر دوستی نزدیک یا یکی از اعضای خانواده هست که نوجوان شما با او راحت است، می‌توانید به نوجوان خود پیشنهاد دهید در مورد نگرانی‌هایش با این شخص صحبت کند. اگر احساس می‌کنید بیش از حد احساس ناراحتی کرده‌اید و نمی‌توانید به نوجوان خود برسید و همچنان نگران هستید، از یک متخصص واجد شرایط کمک بگیرید.

آیا بدون درمان پزشکی، افسردگی نوجوان از بین نمی‌رود؟

افسردگی در نوجوانان در اپیزودهای مختلف تمایل به رفت و آمد دارد. هنگامی‌که یک نوجوان دچار یک دوره افسردگی می‌شود، احتمالاً در برخی موارد دوباره این افسردگی را تجربه خواهد کرد. نتیجه نادیده گرفتن افسردگی نوجوان می‌تواند بسیار جدی و حتی کشنده باشد.

منبع:

https://www.webmd.com/depression/guide/teen-depression#3

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا