اختلالات اضطرابی

چرا من همیشه اضطراب دارم

4/5 - (1 امتیاز)

اضطراب مزمن چیست؟

هر کسی هر از گاهی احساس اضطراب می‌کند. بیشتر مردم گاهی اوقات نگران چیزهایی مثل کار، مدرسه، امور مالی، خانواده، دوستان یا سلامتی می‌شوند. با این حال، اگر متوجه شدید که اغلب احساس ترس یا اضطراب می‌کنید یا دائما نگران هستید، ممکن است دچار اختلال اضطراب باشید.

اضطراب مزمن چیست؟ ایمی داراموس، یک روانشناس بالینی معتبر در این باره می‌گوید: «اضطراب مزمن نوعی اضطراب است که برای مدت زمان طولانی ادامه دارد. درمان می‌تواند آن را بهتر کند اما ممکن است به طور کامل از بین نرود.»

یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۷ توضیح داد که اختلالات اضطراب تمایل به بیماری‌های مزمن و طولانی مدت با دوره‌های علائم شدیدتر و کمتر دارند. اضطراب مزمن و مداوم می‌تواند به طور قابل توجهی بر زندگی شما تأثیر بگذارد و توانایی‌تان برای عملکرد در خانه، کار و محیط‌های اجتماعی را مختل کند.

این مقاله به اینکه اضطراب مزمن چیست، علائم، علل، تشخیص آن و همچنین برخی از گزینه‌های درمانی و استراتژی‌های مقابله‌ای که ممکن است مفید باشد، می‌پردازد.

انواع اضطراب مزمن

انواع مختلفی از اختلالات اضطرابی باعث اضطراب مزمن می‌شوند مانند:

  • اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
  • اختلال وسواس فکری عملی (OCD)
  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
  • اختلال اضطراب اجتماعی (SAD)
  • اختلال پانیک

دکتر داراموس می‌گوید اضطراب مزمن اغلب به دلیل اضطراب فراگیر ایجاد می‌شود. به گفته او، این بیماری ممکن است به دلیل انواع دیگری از اختلالات اضطرابی یا حتی برخی از اختلالات شخصیتی نیز ایجاد شود.

علائم اضطراب مزمن

به گفته دکتر داراموس، علائم اضطراب مزمن شامل موارد زیر می‌باشد:

  • افکار مضطرب
  • نگرانی بیش از حد و بی‌دلیل
  • ترس یا وحشت
  • افکار تکراری و وسواسی
  • مشکل در کنترل اضطراب
  • بی‌قراری و مشکل در آرامش
  • تحریک پذیری
  • ضربان قلب سریع
  • تنگی نفس
  • خشکی دهان
  • حالت تهوع
  • تنش یا درد عضلانی
  • سردرد
  • درد معده
  • اختلالات خواب
  • خستگی و کوفتگی

دکتر داراموس می‌گوید که در اضطراب مزمن، علائم احتمالاً برای مدت طولانی ادامه داشته است و این اختلال، اغلب از دوران کودکی شروع می‌شود.

با این حال، او اشاره می‌کند که علائم اضطراب با گذشت زمان تغییر می‌کند. به عنوان مثال، گاهی اوقات علائم می‌تواند جسمی‌تر باشند، در حالی که در زمان‌های دیگر ممکن است روانی‌تر باشند. علائم بسته به نوع اختلال اضطراب شما نیز متفاوت می‌باشد.

علل اضطراب مزمن

اضطراب مزمن اغلب به دلیل ترکیبی از عوامل ایجاد می‌شود. در ادامه به برخی از علل احتمالی گفته شده توسط دکتر داراموس می‌پردازیم:

  • عوامل ژنتیکی: عوامل ژنتیکی می‌تواند در ایجاد اضطراب نقش داشته باشد. اگر یک خویشاوند بیولوژیکی به این اختلال مبتلا باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که فرد از آن بیشتر رنج ببرد. با این حال، یک زندگی خانوادگی پایدار و آرام به جبران خطر ژنتیکی کمک می‌کند.
  • عوامل محیطی: تروما، استرس و سایر عوامل محیطی منفی باعث می‌شود که فرد بیشتر دچار اضطراب مزمن شود. مهم است تشخیص دهیم که آیا سابقه تروما باعث ایجاد اضطراب می‌شود، زیرا اضطراب ناشی از تروما با سایر انواع اضطراب متفاوت است.
  • مسائل اجتماعی: مشکلات اجتماعی بزرگتر مانند تغییرات آب و هوایی، تبعیض، عوامل سیاسی یا یک بیماری همه‌گیر می‌تواند اضطراب را بدتر کند.
  • ویژگی‌های شخصیتی: افرادی که در کودکی خجالتی بودند یا در موقعیت‌های جدید احساس اضطراب یا ناراحتی می‌کردند‌، بیشتر احتمال دارد که در بزرگسالی دچار اضطراب شوند.

تشخیص اضطراب مزمن

به گفته دکتر داراموس، روند تشخیصی اضطراب شامل موارد زیر می‌شود:

  • یک مصاحبه بالینی طولانی که در آن یک ارائه دهنده خدمات سلامتی در مورد علائم‌، اثر اضطراب بر زندگی و سابقه شخصی و خانوادگی‌تان در مورد مشکلات سلامت روان سؤال می‌کند
  • پرسشنامه‌ای از پزشک در مورد علائم شما
  • بررسی سلامت از طریق آزمایش خون برای یافتن مشکلات تیروئید یا سایر مشکلات پزشکی که ممکن است اضطراب را تقلید کند

بسته به علائم، پزشکتان تعیین خواهد کرد که آیا شما یک اختلال اضطراب یا یک بیماری روانی دارید که باعث می‌شود اضطراب مزمن را تجربه کنید.

اگر گمان می‌کنید شما یا یکی از عزیزانتان اضطراب مزمن دارید، باید هرچه زودتر به دنبال کمک باشید. دکتر داراموس می‌گوید که یک متخصص مراقبت‌های سلامت روانی واجد شرایط مانند روانپزشک، روانشناس، مشاور یا کارمند اجتماعی معتبر می‌تواند اضطراب مزمن را تشخیص دهد.

درمان اضطراب مزمن
درمان اضطراب مزمن

درمان اضطراب مزمن

دکتر داراموس می‌گوید راه‌های زیادی برای درمان اضطراب مزمن وجود دارد. مشاوره و دارو از رایج‌ترین روش‌ها هستند.

مشاوره

مشاوره به شما در مدیریت افکار مضطرب، از بین بردن یا کاهش پانیک کمک می‌کند. بسته به نیازهای منحصر به فردی که دارید، متخصص خدمات سلامتی همچنین ممکن است با شما در مهارت‌های اجتماعی، مهارت‌های رابطه، تغییر شیوه زندگی، مذاکره و تعیین مرز کار کند.

اضطراب مزمن را می‌توان در بسیاری از اشکال درمان شناسایی کرد از جمله:

  • درمان شناختی رفتاری
  • رفتار درمانی دیالکتیکی
  • درمان‌های مبتنی بر ذهن آگاهی

دارو

انواع مختلف داروها به درمان اضطراب مزمن کمک می‌کنند‌، از جمله:

  • داروهای ضدافسردگی برای درمان اختلالات خلقی مانند افسردگی استفاده می‌شود، اما می‌تواند برای برخی اختلالات اضطرابی نیز بسیار مفید باشد.
  • داروهای ضداضطراب می‌تواند به درمان اضطراب کمک کند. با این حال، آن‌ها ممکن است اعتیادآور باشند، بنابراین فقط در شرایط خاصی استفاده می‌شوند که هیچ چیز دیگری کمک نمی‌کند.

مقابله با اضطراب مزمن

درمان به شما کمک می‌کند تا استراتژی‌هایی برای مقابله با اضطراب مزمن یاد بگیرید، اما بسیاری از آن‌ها را نیز می‌توانید به تنهایی انجام دهید. دکتر اراسموس برخی از موارد مورد علاقه خود را به اشتراک می‌گذارد:

  • تلاش برای ثبات: یکی از مهم‌ترین جنبه‌های مقابله با اضطراب مزمن، انجام کاری است که می‌توانید برای ایجاد یک وضعیت زندگی پایدار و روابط پایدار انجام دهید. در حالی که درمان و دارو مؤثر هستند، هیچ چیز به اندازه محیط مناسب و افراد مناسب مفید نیست. سعی کنید از شر افراد سمی در زندگی خود خلاص شوید و زمانتان را با کسانی که حضورشان باعث آرامشتان می‌شود، اولویت‌بندی کنید. توسعه یک روال نیز باعث ایجاد ثبات می‌شود. روال‌ها اضطراب را کاهش می‌دهند و به مردم کمک می‌کنند تا احساس کنترل بیشتری داشته باشند.
  • افکار مضطرب را بشناسید: تشخیص زمانی که افکارتان غیرمنطقی هستند را تمرین کنید تا با افکار مضطرب طوری رفتار نکنید که انگار درست هستند. این امر به شما کمک می‌کند تا تأثیر افکار مضطرب بر خود را محدود کنید.
  • روش‌های مختلف مقابله را توسعه دهید: شاید برای سطوح مختلف اضطراب به مهارت‌های مختلفی از مقابله نیاز داشته باشید. اضطراب بالا ممکن است به یک تکنیک متفاوت از اضطراب سطح متوسط پاسخ دهد. تست کنید که کدام مهارت‌های مقابله‌ای در موقعیت‌های مختلف برایتان بهتر است.
  • یوگا یا مدیتیشن را تمرین کنید: بررسی کنید که چگونه نوعی مدیتیشن، یوگا یا ذهن آگاهی می‌تواند به کاهش اضطراب شما کمک کند. انواع مختلفی از تمرینات ذهن آگاهی وجود دارد، بنابراین آن‌ها را امتحان کنید تا وقتی یکی را پیدا کنید که به اندازه کافی از آن لذت ببرید که در برنامه روزانه‌تان قرار دهید.

خلاصه مطلب

زندگی با اضطراب مزمن می‌تواند دشوار باشد. این امر باعث می‌شود شما علائم جسمی و عاطفی را تجربه کنید که عملکردتان را مختل می‌کند. درمان اضطراب مزمن و توسعه مهارت‌های مقابله‌ای به شما کمک می‌کند تا علائم خود را کاهش دهید و وضعیتتان را بهتر مدیریت کنید.

منبع:

https://www.verywellmind.com/chronic-anxiety-symptoms-causes-and-treatment-5272111

 

نوشته های مشابه

6 دیدگاه

  1. ببخشید ادمین محترم سایت میخواستم اگر ممکنه پیام‌های من پاک بشه، چون این سایتو میشناسه اون هم و پیامم رو ممکنه ببینه درست نیست

  2. در کل حس میکنم خیلی از فاکتورهای استقلال شخصیتی رو نداره، علاوه بر اینکه از من 1 سال کوچیکتره، و اینا منو نگران میکنه، مادرش بعد مدتها قرار شده چند وقت دیگه تماس بگیره تا هماهنگ بشه خانواده ها همو ببینن، ولی من خیلی نگرانم، نمیدونم چه اتفاقی قراره بیفته، و همینکه همیشه آرومه و میخواد با دوستاش و خانواده‌ش بحث نکنه بنظزم مشکله، قبلا اینو یه مزیت ازش میدونستم، الان نه، چون به ضرر خودم شده، رابطه x و y دیگه مثل قبل نیست چون y خیلی محل نمیذاره به x, ولی x هیچ تغییری تو رفتارش نسبت به قبل نداده، مسئله بدتری که او رابطه مون هست این عدم استقلاله س که خودش همیشه تکذیب میکنه و میگه تو ترس اینو داری وگرنه اینطور نیست، درین حد غیرمستقله که همه چیزشو، از لباس تنش تا شلوار و کفش و… مادرش براش می‌خره، خودش اصلا اهل خرید نیست، یا مثلا اینا کلا اهل بیرون رفتن و گشت و گذار نیستن و نهایتا دو هفته ای یک بار برن خونه مادربزرگش، یعنی کاملا برنامه همین بوده تو این یک سالی که میشناسمش و زیادی تکراری و روتین لی هس زندگی شون، من خوشم نمیاد ازین سبک زندگی، و وضع مالی شون متوسطه، تصور کنید تو این یک سال کاملا 50/50 خرج میکردیم، و من دوست نداشتم از سمت من پرداخت بشه هزینه کافه رفتنا ولی اون دوس داشت، و در کل من مستقیم نمیگفتم بدم میاد، مدام جایی می‌خواستیم بریم میگفت پولم تموم شده، الان خیلی عصبی ام از همه چی، و با مرور خاطرات این یک سال حالم بد میشه تا اینکه خوب بشه، یه سر رفتیم تهران، پولی نداشت، کل خرجو من دادم، تصور کنین، و بسکه دوسش داشتم همیشه این چیزا رو نمیدیدم اما الان چند وقتیه که دیگه ارتباطی نداریم و موکول کردیم به دیدار خانواده ها، من نمیخوام تصمیم غلطی بگیرم دکتر، من همونیم که بارها با مشکلات اضطرابی و وسواس و بدبختی تو خونه بابام اومدم تو سایت مراجعه کردم بهتون، من xعو مرد رویاهام می دیدم1 سال پیش ولی الان مطمئن نیستم، چکار کنم بنظرتون؟

    1. چند سالشه: آیا شغل دارد؟ در کل با این حد از اطلاعات نمیشود نظر درست و کاملی داد.
      بنظر اضطراب شما باعث شده کمی کنترلگر شوید. و عدم استقلال او مقداری ناشی از حس عدک کنترل شما بر شرایط است
      بهتر است با خاواده او نیز آشنا شوید. خانواده ها با هم اشنا شوند و در این شرایط کمی وقت بگذارید و زود وارد مرحله ازدواج نشوید تا بیشتر اشنا شوید

      1. اون.. سالشه و من .. سالمه، نه شغلی نداره، ولی ..سال د… رو میگیریم، الان دانشجو هستیم
        درسته، به زمان نیاز داریم، دکتر مشاور خوب برای ازدواج می‌شناسید در ایران؟

  3. سلام و احترام آقای دکتر، روزتون خوش، راستش من از آقایی در کلاس خوشم میومد و بهشون مستقیما گفتم که قصد ازدواج اگه دارین پس ارتباط داشته باشیم، دوست ایشون از من خوشش میومد از قبل ولی من هیچ علاقه ای به اون نداشتم، وقتی به من بهش گفتم، گفت بذار فکر کنم، بعد یه هفته گفت باشه ارتباط داشته باشیم، من اونموقع خیلی هیجان و بهش علاقه داشتم و خیلی مسائلو نمیدیدم، این دوتا هم اتاقی و دوست چهار ساله هستن تو خوابگاه، نزدیک یک ساله که ما با هم هستیم و بارها بی احترامیهای مختلف رو از سمت اون پسره من دیدم، راستش همیشه ناراحت بودم که بخاطر من رابطه شون مثل قبل نیست، بعد از چند ماه آقای x که با منه رفت و بهش گفت من از فلانی خوشم میاد و ازونجا دعوا کردن با همو… خلاصه تو توییتر شخصیش y همش فحش و فزیت بار من می‌کرد اما حدس میزده لابد من نمیبینم، من چندبار به x گفتم که اینا رو گفته، اولش یکم ناراحت میشد ولی کلا جلوی اون به روی خودش نمی‌آورد که متوجه شده، تا دعوا ببنشون نشه، دیشب به این مسئله فکر میکردم که آیا طبیعیه این موضوع؟ نوعی بی غیرتی نیست؟ اگه پسری بود که اهمیت داشت واسش شاید به روی خودش می‌آورد، نه؟ و کلا تله ترس از طرد شدگی داره، تو این یک سال مادرش اقدام نمیکنه از عمد برای ازدواج چون میگه قد من کوتاهه یا بهونه های بنی اسرائیلی دیگه!!! و این هم حرف رو حرفشون نمیاره و دلش نمیخواد اونا رو ناراحت کنه و فقط میگه زمان بده درست میشه، گن دیگه خسته ام و حس میکنم x مشکلات شخصیتی داره علا رغم اینکه سال پیش اونو آدم خیلی سالمی می‌دیدم، اینم بگم من نزدیک 8 ساله به سایت شما مدام رفت و آمد دارم و د
    قلبا دوستتون دارم چون راهنمایی هاتون همیشه برام راهگشا بوده ❤️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا