درمان خانگی استرس و تپش قلب
درمان استرس و تپش قلب
تپش قلب ناشی از اضطراب باعث میشود ضربان قلب شما احساس کند که در حال تند شدن است. استرس و تپش قلب به دلیل پاسخ جنگ، گریز یا فریز است که در آن، بدنتان برای محافظت از شما در برابر خطر واکنش نشان میدهد. تپش قلب ناشی از اضطراب، معمولاً خطرناک نیست، اما میتواند اضطراب شما را افزایش دهد و منجر به عوارض دیگر شود.
در این مقاله روشهای مختلف پزشکی و غیر پزشکی برای درمان استرس و تپش قلب مورد بحث قرار میگیرد.
حقایقی در مورد تپش قلب
ضربان قلب طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان در دقیقه است. وقتی این ضربان به بیش از ۱۰۰ افزایش مییابد، ممکن است احساس کنید که قلبتان دارد میزند یا احساس تپش بالا یا پرش را مشاهده میکنید. به طور کلی، تپش قلب ناشی از اضطراب موقتی و نادر است، اما میتواند با حملات پانیک، حالتی طولانیتر یا قویتر داشته باشد.
چگونه تپش قلب ناشی از اضطراب را کند و متوقف کنیم؟
اگر تپش قلب شما نتیجه اضطراب است و دلیل آن یک بیماری دیگر نمیباشد، بهترین راه برای مدیریت آن، این است که علت اصلی را برطرف کنید: اضطراب. اگر به دلیل اضطراب دچار تپش قلب میشوید، در اینجا چند تکنیک وجود دارد که میتوانید همین حالا آنها را برای مدیریت علائمتان امتحان کنید.
روی تنفس خود تمرکز کنید
ذهن آگاهی، مدیتیشن و تنفس عمیق میتواند به آرام کردن اضطراب و متعادل نگه داشتن ضربان قلب کمک کند. اضطراب شما را اذیت میکند و شاید بتوانید تا زمانی که شروع به تاثیر فیزیکی بر شما کند، آن را نادیده بگیرید.
تپش قلب نشانهای است که اضطراب شما، از خلق و خوی و احساساتتان به عملکرد فیزیکی که دارید انتقال مییابد. سعی کنید تنفس خود را کند کنید، مدیتیشن کنید یا چند دقیقه در یک فضای آرام بنشینید تا ذهن و بدنتان را آرام کنید.
ورزش کردن
فعال بودن و ورزش کردن برای بدنتان فقط خوب نیست؛ بلکه فعالیت بدنی به سلامت قلب کمک میکند تا از علل اصلی تپش قلب جلوگیری کند، اما همچنین اندورفین را آزاد میکند. اندورفینها مواد شیمیایی هستند که بدن شما تولید میکند تا به شما در مقابله با موقعیتهای استرسزا کمک کند و ورزش باعث آزاد شدن سریع این مواد شیمیایی میشود.
از «کدهای تقلب» بدن خود استفاده کنید
شما میتوانید چند حرکت ماهرانه را امتحان کنید تا به بدنتان کمک کند تا هر گونه استرس عاطفی یا جسمی را که تجربه میکنید جبران کند. وقتی احساس اضطراب میکنید، بدن شما با فعال کردن پاسخ جنگ یا گریز شما، واکنش فیزیکی نشان میدهد و تپش قلب چیزی است که ممکن است با این پاسخ متوجه شوید.
عصب واگوس به عنوان ضربانساز قلب عمل میکند و فعالیتهای خاصی مانند خم شدن روی دستها و پاها مثل اینکه شما باید یک حرکت روده و مانور والسالوا داشته باشید، گاهی اوقات میتواند برای کنترل فوری ضربان قلب بالا یا نامنظم استفاده شود.
بخورید یا بنوشید
خوردن یا نوشیدن یک کار ساده و اساسی است. اما با توقف برای خوردن یک میان وعده یا نوشیدنی، به بدنتان اجازه میدهید که یک کار خودکار انجام دهد. عمل قورت دادن، مستلزم تنفس آهستهتر است و این تمرکز میتواند به آرام کردن تپش قلبتان کمک کند.
درخواست کمک کنید
اگر تپش قلب شما به حدی بالا میرود که احساس سبکی سر یا سرگیجه میکنید، کمک بخواهید. اضطراب ممکن است علت تپش قلبتان باشد، اما دلایل فیزیکی برای این اتفاق وجود دارد. اگر علائمی مانند درد قفسه سینه، سرگیجه یا از دست دادن هوشیاری دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
دوباره درخواست کمک کنید
اگر دلایل فیزیکی اساسی را رد کردهاید و تپش قلب شما حتی پس از استراتژیهایی مانند مدیتیشن و تمرکز مجدد ادامه دارد، ممکن است به حمایت اضافی نیاز داشته باشید. صحبت کردن با یک درمانگر یا مشاور معتبر به شما کمک میکند تا برخی از علل اضطراب خود را برطرف کنید و یاد بگیرید که آن را به طور مؤثر مدیریت کنید تا از نشانههای فیزیکی این احساسات جلوگیری کنید.
داروها را در نظر بگیرید
اگر اضطراب شما بعد از امتحان کردن برخی از استراتژیهای رفتاری هنوز باعث ناراحتی جسمیتان میشود، شاید بخواهید با یک متخصص سلامتی در مورد داروهای اضطراب صحبت کنید.
در حالی که فعالیتها و تکنیکهای ذکر شده میتواند به دریافت تسکین فوری در عدم حضور خدمات پزشکی کمک کند، اما اگر شما تپش قلب مداومی را همراه با اضطرابتان تجربه میکنید، مهم است که با یک متخصص سلامتی برای درمان و حمایت مداوم صحبت کنید.
مدیریت استرس و اضطراب بدون دارو
حدود هفت میلیون بزرگسال در هر زمان مشخصی با اختلالات اضطرابی زندگی میکنند و طیف گستردهای از درمانها برای آنها در دسترس است.
اینکه چگونه اضطراب خود را مدیریت میکنید، میتواند با تأثیر آن بر کیفیت زندگیتان مرتبط باشد. برای برخی افراد، تکنیکهای منظم غیردارویی که به طور منظم انجام میشود، به کنترل اضطراب و علائم مرتبط آنها کمک میکند.
برخی از استراتژی هایی که میتوانند به شما در مدیریت اضطراب بدون دارو کمک کنند عبارتند از:
- فعالیتهای ذهن آگاهی و مدیتیشن
- یوگا و سایر تمرینات برای آرام سازی
- تمرینات تنفسی برای حمایت از تنفس عمیق
- درمان شناختی یا رفتاری با یک مشاور یا درمانگر معتبر
- گروههای حمایتی با همسالانی که چالشهای مشابه با شما را به اشتراک میگذارند.
داروهای تجویز شده برای اضطراب
اگر استراتژیهای غیرپزشکی برای مدیریت اضطرابتان مؤثر نیستند و شما همچنان تپش قلب را تجربه میکنید، به همراه سایر علائم اضطراب، با یک متخصص سلامتی صحبت کنید. آنها میتوانند داروهایی را برای شما تجویز کنند تا به کنترل اضطرابتان کمک کنند.
انواع مختلفی از داروها برای درمان اضطراب وجود دارد که هر کدام دارای فواید و عوارض جانبی هستند.
هر کس به داروها واکنش متفاوتی نشان میدهد. پیدا کردن درمان مناسب برای شما ممکن است آزمایش و خطا یا ترکیبی از داروها را انجام دهد.
برخی از نمونههای داروهای اضطراب برای بحث با یک متخصص سلامتی عبارتند از:
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIها): نوعی داروی ضدافسردگی
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین-نوراپینفرین (SNRIs): یک نوع از داروهای ضدافسردگی
- داروهای ضدافسردگی سهحلقهای: نوعی داروی ضدافسردگی
- بنزودیازپینها: گروهی از داروها که اثر آرام بخش دارند؛ این داروها بخش عمدهای از نسخههای درمان اضطراب را تشکیل میدهند.
- پرگابالین: دارویی با اثر آرام بخش که گاهی برای درمان اضطراب و مشکلات خواب استفاده میشود.
- بتابلاکرها: داروهایی که معمولاً برای کنترل ضربان قلب بالا یا فشار خون استفاده میشوند.
- بوسپیرون: دارویی که گاهی اوقات برای درمان اضطراب یا افسردگی عمومی استفاده میشود.
- موکلوبماید: دارویی که اغلب به عنوان درمان ثانویه استفاده میشود و بیشتر برای اختلال عاطفی فصلی (SAD)ارائه میشود.
بسیاری از این داروها مدتی طول میکشد تا تأثیر کامل را بگذارند. آنها باید به تدریج شروع و متوقف شوند. از این داروها فقط تحت راهنمایی پزشک استفاده کنید.
اضطراب، افکار و بدن شما
سلامت جسمی و روانی شما به هم نزدیک و اغلب وابسته هستند. مهم است به یاد داشته باشید که اضطراب میتواند بر سلامت عاطفی و جسمی شما تأثیر بگذارد.
تغییر ضربان قلب و تپش قلب، تنها برخی از علائم فیزیکی هستند که میتواند با اضطراب رخ دهد. به هر گونه عوامل استرسزایی که میتواند با علائم جسمیتان همراه باشد و آنچه میتوانید برای حل این مسائل در زندگی روزمره خود انجام دهید، توجه کنید.
مدیتیشن، تنفس عمیق و سایر فعالیتهای جامع به شما در درمان استرس و تپش قلب کمک میکند. یک متخصص سلامتی همچنین میتواند شما را به یک درمانگر ارجاع دهد یا برای حمایت بیشتر دارو تجویز کند.
خلاصه مطلب
برخی از افراد مبتلا به اضطراب، تپش قلب را به عنوان یک علامت فیزیکی تجربه میکنند. این تپشها معمولاً به درمان مستقیم پزشکی نیاز ندارند اما به طور غیرمستقیم با کنترل استرس و اضطرابتان مدیریت میشوند.
اگر درمانهای غیرپزشکی علائم شما را تسکین نمیدهند، با یک متخصص سلامتی صحبت کنید و اگر در کنار علائمی مانند تنگی نفس، سرگیجه یا درد قفسه سینه، تپش قلب را تجربه میکنید، فوراً به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید.
منبع:
https://www.verywellhealth.com/how-to-stop-heart-palpitations-due-to-anxiety-8347544