آموزش آنلاین کودکان
چالشهای کودکان در یادگیری آنلاین
همانطور که بخش آموزش جهانی به سمت یک بستر مبتنی بر فناوری حرکت می کند، کلاسهای سنتی منسوخ می شوند. آموزش، به عنوان بخشی اساسی در ساختار اجتماعی، به اینترنت منتقل می شود و یادگیری آنلاین در حال تبدیل شدن به یک قاعده جدید است.
چگونه به کودکان کمک کنیم از چالشهای یادگیری آنلاین عبور کنند
تغییر پارادایمی که ما در بخش آموزش و پرورش با آن روبرو هستیم؛ یعنی جایی که موسسات بیشتری کلاسهای آنلاینشان را شروع کردهاند، هم منطقی پیشبینی شده و هم چالشی قابل تامل برای همه افراد جامعه است. مخصوصاً بچهها که سخت میتوانند با ذهنیت و درک مزایای آموزش آنلاین و عادت به تحصیل در یک محیط جدید کنار بیایند. طیف وسیعی از چالشها هنگامی رخ میدهد که کودکان تحت آموزش در کلاسهای آنلاین یا آموزش از راه دور قرار میگیرند و با پیچیدگیهای آن روبرو میشوند. در این مقاله، ما برخی از چالشهای آموزش آنلاین را بررسی خواهیم کرد و نشان خواهیم داد که چگونه شما، به عنوان والدین، میتوانید برخی مشکلات فرزندان خود را برطرف کنید.
انگیزه ضروری است
اولین و مهمترین کاری که باید قبل از آشنایی بچههای خود با یادگیری آنلاین انجام دهید این است که آنها را آماده و به روشهای جدید یادگیری علاقهمند کنید. انگیزه در هر اقدام جدیدی نقشی اساسی دارد و در آموزش آنلاین بچههای شما نیز به همان اندازه مهم است. یکی از بهترین راههای ایجاد انگیزه در کودکان شما این است که درگیر پروژههای آنها شوید و از یادگیری آنها مطلع باشید. اطمینان حاصل کنید که از موضوعات مربوط به آنها با جزئیات لازم اطلاعاتی کسب کردهاید و با پرسیدن سوالات مناسب، هر از چندگاهی علاقه آنها را در همان زمینه حفظ کنید.
مثلاً اگر فرزند شما در حال یادگیری برنامهنویسی است، میتوانید هنگام صرف شام یا بازی با آنها در مورد دستورات و زبان خاص برنامهنویسی سوال کنید. برای ایجاد انگیزه در کودکان لازم نیست تلاش بیشتر از اندازه انجام دهید. شما فقط باید به آنچه آنها میآموزند علاقهمند باشید و مطابق آن رفتار کنید. اگر احساس میکنید کودک شما بهسختی میتواند فکر خود را جمع کند، میتوانید برای کمک به حل مسائل درسیش با او کار کنید. اگر نمیتوانید به تنهایی به آنها کمک کنید، یک کتاب جامع در این زمینه برای آنها تهیه کنید تا آنها مفهوم را بهتر درک کنند.
شما باید به فرزندان خود کمک کنید تا به ارزشهای آموزش آنلاین پیببرند و بفهمند که آموزش آنلاین ارزش سرمایهگذاری و وقتشان را دارد. علاوه بر این، شما باید همیشه در کنارشان حضور داشته باشید تا از آنها حمایت کنید و به آنها کمک کنید تا از مفاهیم دشوار عبور کنند. این حضور لزوماً حضوری دائم و فیزیکی نخواهد بود و مهم نقشی است که در ذهن کودکتان ایجاد میکنید.
پارادایم های جدید آموزشی
همانطور که بخش آموزش جهان بهسمت یک بستر مبتنی بر فناوری حرکت میکند و کلاسها دیگر بهمعنای کلاسیک خود ممکن است کمتر مورد استفاده قرار گیرند، حتی در صورت بهبود کامل وضعیت دنیا و بازگشت کودکان به سر کلاس درس، دیگر اینترنت و آموزش آنلاین جزیی جداییناپذیر از زندگی نسل آینده خواهد بود. در این سناریوهایی که بهسرعت در حال تغییرند، ما باید فرزندانمان را ترغیب کنیم تا خود را با این تغییر وفق دهند و برای آنچه پیش میآید آماده شوند.
میزان وابستگی همهچیز به فناوری، ترسآور است. بهنظر میرسد آیندهای را نشان میدهد که بیشتر مشاغلیکه میشناسیم، یا به خاطرات تبدیل میشوند یا به فرمی کاملاً جدید. در آینده نزدیک، ممکن است مشاغلی را هم ببینیم که در حال حاضر وجود ندارند. اکنون زمان آن فرا رسیده که بیش از هر زمان دیگری، کودکان خود را آماده کرده و آنها را با تغییر سناریوها آشنا کنیم. یادگیری آنلاین برای ماندن در این عرصه جدید است و بنابراین، میتواند جدی و مشتاقانه مورد توجه قرار گیرد.
چالشهای کودکان با آموزش آنلاین
طبق تحقیقات اخیر، چند مورد چالش مشترک بین بچههایی دیده شده است که از سیستم آنلاین آموزش استفاده میکنند. از بین بردن این موانع میتواند به کودکان شما کمک کند تا از طریق یادگیری آنلاین بهتر و بیشتر یاد بگیرند و اهمیت آن را بپذیرند. صرفنظر از اینکه فرزند شما به چه چیزی علاقه دارد و میخواهد چه شغلی را دنبال کند، بهینهسازی تجربه یادگیری آنلاین به او کمک میکند تا بهطور موثر به اهداف خود برسد.
فضای فیزیکی و عناصر حواسپرتی
فضایی که بچهها برای مطالعه در آن مینشینند قابلتوجه و مرتبط است. فضای مطالعه باید رفتار یادگیری را تشویق کند. عناصر مخرب را به حداقل برساند و به دانشآموزان کمک کند دانش خود را کسب کنند. همین امر در مورد یادگیری آنلاین نیز صدق میکند. وقتی بچههایتان را برای یادگیری آنلاین آماده میکنید، اطمینان حاصل کنید فضایی که در آن نشستهاند تمیز است. همچنین از چیدمان صندلی و میز راحتی برخوردار باشد. با از بین بردن تمام حواسپرتیهای احتمالی و نصب دستگاههایی که روند یادگیری را تسهیل میکنند، میتوانید اتاق یا فضا را به یک فضای یادگیری آنلاین تبدیل کنید.
مثلاً جدا کردن فضای یادگیری و فضای بازی در اتاق کودک ضروری است. شاید بتوانید در طول کلاسهای آنلاین میز تحریرش را از اسباببازیها خالی کنید. کتاب و لوازم موردنیازش را با کمک خودش روی میز بهصورت مرتب بچینید. همچنین از او بخواهید پس از پایان کلاس، وسایل روی میزش را دوباره به حالت مرتب اولیه باز گرداند.
آموزش آنلاین را سرگرمکننده کنید
یادگیری باید با کمی سرگرمی ترکیب شود تا بچهها به آن توجه کافی داشته باشند. بمباران شدن با مفاهیم، ایدهها و نظریهها اغلب علاقه بچهها به یک موضوع خاص را از بین میبرد. بنابراین، تجربه یادگیری یک کودک باید با عناصر سرگرمکننده همراه باشد. مثلاً اگر فرزندتان در حال یادگیری کامپیوتر است، تنها ایجاد یک محیط دلگرم کننده و حمایتکننده برای وی کافی نیست. باید عناصر تعاملی و سرگرمکننده را در آموزش آنها وارد کنید تا از درس کامپیوتری خسته نشوند. میتوانید از نرمافزارها و بازیهای آموزشی که در بازار موجود هستند استفاده کنید. تا کودک حین یادگیری سرگرم شود و خستگی درس آنلاین برایش کمتر شود. کلاسی که کودکان میتوانند با کودکان دیگر ارتباط برقرار کنند، ایدههایشان را بیان کنند و برای ایجاد یا ایدهپردازی پروژههای جدید دورهم جمع شوند، کلاسی است که علاقه آنها به آموزش آنلاین را تقویت میکند.
معلمان بیتجربه
معلمان کمتجربه یکی دیگر از عواملی است که باعث میشود بچهها به یادگیری آنلاین علاقهمند نشوند. لزوماً بیتجربگی محدود به دانشی نیست که تدریس میكنند، بلكه باید اطلاعات لازم را در زمینه آموزش آنلاین هم داشتهباشند. یک معلم میتواند در موضوعی خاص کاملاً باتجربه باشد، اما اگر نداند چگونه کلاس آنلاین تشکیل دهد، محتوای آنلاین تهیه کند و با دانشآموزانشان تعامل داشته باشد، بازهم در دسته کمتجربهها قرار میگیرد. در کلاس آنلاین، بچهها باید آزادی سوال و تعامل با همسالانشان را داشته باشند. این مسئولیت معلمان است که اطمینان حاصل کنند کلاسهایشان بهگونهای برگزار میشود که هر کودک از آموختههایش راضی باشد. علاوه بر این، معلم آنلاین باید کلاسش را تشویق و حمایت کند تا بچهها به یادگیری و عملیکردن آموختههایشان ترغیبشوند.
یادگیری از طریق کاری انجام دادن
کلاسهای سنتی کل فرایند یادگیریشان را بر اساس تکالیف گذاشتهاند و انجام تکالیف بهتنهایی معیاری برای یادگیری در نظر گرفتهمیشود. با این حال، تکالیف در خانه یک فرآیند آهسته و خستهکننده برای کسب دانش خواهد بود. اکنون که جهان بهجلو حرکت میکند، به لطف اجرای فناوری، موثرترین راه برای یادگیری بچهها، انجام دادن است. این امر نه تنها مانعمیشود ساعتها به تکالیف گاه بیفایده بپردازند، بلکه آنها را بهتر از قبل برای تغییر آمادهمیکند. فرزندانتان را ترغیب کنید آموختههایشان را تمرین کنند و روشهای جدید و خلاقانهای برای پیادهسازی دانش جدیدشان بیابند. اجازه دهید خلاقیت آنها به اوج خود برسد و محدود به آنچه مربی به آنها یاد میدهد نباشند.
منبع:
https://elearningindustry.com/challenges-kids-face-while-learning-online
عالی بود