چشم چرانی چیست

مقدمه
اگر شما زن باشید شاید با افرادی مواجه شدهاید که در اطراف خانه شما پرسه میزنند تا شما را دید بزنند. از خودتان میپرسید چه انگیزهای در رفتار چنین افرادی وجود دارد که باعث میشود خطر دستگیری را بپذیرند و به این کار مبادرت بورزند؟ این افراد در اطراف خانهها، پشتبامها، در و پنجره پرسه میزنند تا بتوانند زنان را در حین تعویض لباس و یا در هنگام فعالیتهای جنسی مشاهده کنند. خیلی از این افراد دوربینهایی تهیه میکنند تا بتوانند دیگران را زمانی که آگاه نیستند، دید بزنند. چنین افرادی به فردی که او را تماشا میکنند نزدیک نمیشوند و خطری برای او ایجاد نمیکنند.
آنها از اینکه پنهانی و بدون آگاهی قربانی، آنها را دید بزنند لذت جنسی میبرند. آنها در این حین یا بعد از تماشاگری جنسی معمولاً خودارضایی میکنند. در چنین افرادی میتوان احتمال اختلال تماشاگری جنسی و یا بهزبان ساده چشم چرانی را مطرح کرد. اختلال تماشاگری جنسی یا چشم چرانی یکی از انواع انحرافات جنسی میباشد.
چشم چرانی یا تماشاگری جنسی چیست؟
چشم چرانی عبارت است از اشتغال ذهنی مکرر با تخیلات و اعمال مربوط به دید زدن افراد برهنه یا کسانی که در حال تعویض لباس خود یا انجام یک فعالیت جنسی هستند. این افراد معمولاً غریبه و یا بیخبر هستند. مثلاً تماشای صحنههای پورنوگرافی با این اختلال متفاوت است، زیرا فرد در معرض تماشا بیخبر نمیباشد. بهطور معمول در حین عمل دید زدن، خودارضایی انجام میشود و این افراد رابطه جنسی با فرد موردنظر را در ذهن خویش تخیل میکنند، اما این عمل بهندرت صورت میگیرد. در حالت شدید اختلال انحراف جنسی چشم چرانی، این عمل تنها نوعی فعالیت جنسی فرد است.
آغاز چشم چرانی معمولاً در زمان کودکی و پیش از سن ۱۵ سالگی روی میدهد و سیر آن گرایش به مزمن شدن دارد. چشم چرانی در مردان شایعتر است. بسیاری از تماشاگران جنسی در عین حال اختلال عورتنمایی جنسی نیز دارند.
اغلب مردان، اگر فرصت دید زدن یک زن را در حال تعویض لباس داشته باشند، از این کار ابایی ندارند و چشمان خود را نمیبندند. مردی که فرصت دید زدن داشته باشد و این کار را انجام دهد، یک چشمچران محسوب نمیشود زیرا این کار باید تکرارشونده همراه با اجبار درونی و انگیزه شدید باشد.
خصوصیات چشمچرانها
چشمچرانها معمولاً کوچکترین کودک خانواده هستند. در مقایسه با سایر متجاوزین جنسی و گروه کنترل، چشمچرانها دارای خواهران کمتری هستند، و روابط خوبی با والدین دارند. اما والدینی دارند که روابط زناشویی خوبی ندارند. چشمچرانها اغلب از نظر اجتماعی و جنسی رشد نیافتهاند. نسبت به سایر گروهها دیرتر وارد فعالیتهای جنسی میشوند. و نسبت به گروه کنترل و سایر متجاوزین جنسی کمتر احتمال دارد که ازدواج کنند. هرچه یک چشمچران تجربه جنسی بیشتری داشته باشد، احتمال بیشتری دارد که رفتار دید زدن بیشتری داشته باشد. بعضی شواهد نشان میدهند که چشمچرانها آمادگی بیشتری برای درگیر شدن در سایر انحرافاتجنسی مانند سادومازوخیسم و زوفیلیا را دارند.
اگرچه چشم چرانی در زنان نادر است، اما شواهد نشان میدهد زنان نیز تمایل به دید زدن مردان دارند. فرایدی (۱۹۷۵) با زنانی از سنین و با سبکهای زندگی مختلف مصاحبه کرده (نوجوان تا بازنشسته) و دریافته است که زنان تخیلاتی درباره دید زدن و نگاه دزدکی به مردان بروز دادند، و در بعضی موارد، در عمل نیز رفتار دید زدن از خود نشان دادهاند.
طبق نظریههای یادگیری، انحراف جنسی چشم چرانی وقتی بهوقوع میپیوندد که فرد فرصت چشم چرانی را پیدا کرده. و متعاقبش در حالیکه درباره تجربه خود خیالپردازی میکند، خودارضایی کند. بعضی شواهد از این نظریه حمایت میکند. ۵۰ درصد چشمچرانها گزارش کردند که پیش از آغاز رفتار دید زدن، آنها باور داشتهاند که رفتار جنسی معمول یک گزینه برای آنها نیست و بنابراین آنها به خیالپردازی درباره سناریوهایی که باور داشتند دستیافتنیتر هستند، مانند دید زدن، میپرداختند. علاوه بر این، ۷۵ درصد چشمچرانها گزارش کردند که سناریوی جنسی که آنها در هنگام خودارضایی دربارهاش خیالپردازی میکنند، بازتاب اولین تجربه دید زدن آنها است.
ملاک تشخیص اختلال انحراف جنسی چشم چرانی
الف)وجود خیالپردازیهای برانگیزاننده جنسی، امیال جنسی، یا رفتارهای برگشتکننده و شدید مربوط به عمل مشاهده کردن یک شخص بیخبر که برهنه بوده یا در حال برهنه شدن است و یا در حال انجام عمل جنسی است، بهمدت یک دوره ۶ ماهه.
ب)خیالپردازیها، امیال جنسی یا رفتارها موجب پریشانی یا اختلال عمده بالینی در کارکرد اجتماعی، شغلی یا سایر زمینههای مهم میشوند.
سلام وقت بخیر آقای دکتر من ۱۸ سال هست ازدواج کردم واز اول ازدواجم از روز عروسی متوجه شدم همسرم به زنهای دیگه توجه میکنه وبه نوعی چشم چرانی متاسفانه بعداز هر مهمانی ما درگیریهای شدید داشتیم وکاملا کذب میکرد وحتی چندین بار در بخاطر اینکه بعضی ها گفته بودن همسر من خیلی نگاهش بد وچشم چرانه ومن خیلی حس بدی داشتم وخجالت میکشیدم واز همسر متنفر شدم وهمین مسئله باعث سردی من در زندگیم شد وبخاطر فرزندم سازش کردم .متاسفانه الان خیلی شدید تر شده وحتی متوجه شدم که عضو کانالهای خیلی بدی پورن های شکنجه وحرفهای خیلی بد وخشن واینکه همین چشم چرانیهاش باعث شده من ازش دور بشم ومتاسفانه نمیپذیرفت تا اینکه بهش ثابت کردم وحتی بهش گفتم بیا بریم روانشناس وپدیرفت و قول داد با مطالعه ومنطقی رو خودش کار کنه واینکارهارو ترک کنه ….وگفت دیگه امکان نداره تکرار کنه ولی باز دوباره دوجا رفتیم دوباره شروع کرد پنهانی چشم چرانی کردن چند تا خانمی که یکی همسر داشت ویکی دیگه مشغول کارش بود وحتی اون خانمی که تو باجه ی بانکی بود با حالت خیلی بدی نگاه کرد که اینکارو زشته ولی بعدش که بهش گفتم دوباره اینکارو کردی شروع کرد به پرخاشگری ودادزدن ….آقای دکتر خواهش-میکنم منو راهنمایی کنید چیکار کنم .راهکار بهم بدین وبرای همسرم بخدا من مریض شدم شبها خوابم نمیبره همش منفی فکر میکنم وزندگیم سرد شده ….خواهش میکنم کمکم کنید …قبلا براتون گفته بودم ولی اصلا بهش اعتماد ندارم
ایشان در درجه اول باید تماشای پورنوگرافی را ترک کند.
در ثانی تا مجبور نشود و احساس فشار نکند اراده ترک نمی کند زیرا همسر شما افسردگی دارد و اینکارها باعث می شود کمی افسردگی و اضطراب خود را کنترل کند. بنابراین باید دارو افسردگی اضطراب بخورد تا قدرت کنترل خویش را پیدا کند