روانشناسی

مهمترین مشکلات سالمندان در جامعه چیست

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

مشکلات سالمندان

بزرگ‌ترین چالش‌ها برای سالمندان در جامعه چیست؟

اکنون، نسبت به هزاران سال قبل، به لطف بهبود شرایط زندگی و مراقبت‌های بهداشتی، افراد بسیار طولانی‌تر زندگی می‌کنند. در حالی که رسیدن به سن سالمندی چیزی است که باید برای آن شکرگزار بود، اما از بسیاری جهات، چالش‌های متعددی پیش روی سالمندان وجود دارد که همه ما باید به آنها توجه بیشتری داشته باشیم. اغلب تا زمانی که خودمان پیر نشویم یا یکی از عزیزانمان را در حال پیری و سالمندی نبینیم، نمی‌نشینیم و متوجه مشکلات سالمندان نمی‌شویم، اما به عنوان یک جامعه، ما می‌توانیم کارهای بیشتری برای آسان‌تر کردن زندگی جمعیت سالمندانمان انجام دهیم. این مقاله بزرگ‌ترین چالش‌هایی را که امروزه سالمندان با آن مواجه هستند و اینکه چگونه می‌توانیم از آنها حمایت کنیم و آنها را قادر به پیر شدنی با وقار کنیم، تشریح می‌کند.

سن گرایی و از دست دادن حس هدف

کلیشه‌های منسوخ زیادی در مورد افراد مسن وجود دارد که می‌تواند منجر به انزوا و به حاشیه راندن آنها در بسیاری از جوامع شود. با ارائه راه‌های نوآورانه برای مشارکت دادن افراد مسن در جامعه از طریق رویدادهای اجتماعی، نه تنها می‌توانیم به آنها کمک کنیم تا احساس هویت و عزت‌نفس خود را حفظ کنند، بلکه می‌توانیم از دانش و تجربه‌ای که دارند بهره ببریم، که برای پیشرفت جامعه بسیار حیاتی است.

ناامنی مالی

در حالی که امروزه ما به مدت طولانی‌تری زندگی می‌کنیم، متاسفانه دنیای اشتغال و بازنشستگی با سرعت یکسانی تکامل پیدا نکرده است. بسیاری از افراد مسن قادر و بیش از حد مایل به کارشان در گذشته، بیشتر از سن استاندارد بازنشستگی هستند، اما فرصت‌های کار برای آنها وجود ندارد. علاوه بر این، مدیریت امور مالی روزانه و برنامه‌ریزی برای زندگی می‌تواند برای نسل‌های قدیمی چالش‌برانگیز باشد، زیرا اکنون بسیاری از کارها به صورت آنلاین یا از راه دور انجام می‌شود. این مورد همچنین می‌تواند آنها را در برابر کلاهبرداری‌ها آسیب‌پذیرتر کند.

دشواری در تحرک داشتن و انجام وظایف روزمره

میزان تحرک و مهارت افراد به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می‌یابد و این امر، انجام کارهای روزمره را برای آنها دشوارتر می‌کند. این می‌تواند به تدریج باعث شود که آنها بیشتر به فکر مراقبت از خودشان باشند و آنها را از اجتماعی بودن، دنبال کردن علایق یا شرکت در فعالیت‌هایی که قبلا از آنها لذت می‌بردند، دور می‌کند. حمایت بیشتری لازم است تا افراد مسن نه تنها از طریق ایده‌ها و برنامه‌هایی که بر ایمنی، تعادل، تناسب اندام و تحرک تمرکز دارند، زندگی مستقلی داشته باشند، بلکه اطمینان حاصل شود که آنها می‌توانند به عنوان یک فرد به پیشرفت خود در جامعه ادامه دهند.

یافتن مراقب مناسب

وقتی استقلال کامل دیگر عملی نیست، بسیاری از افراد مسن نیاز به مراقبت بیشتری دارند. گاهی اوقات این مراقبت می‌تواند توسط اعضای خانواده ارائه شود، اما این امر می‌تواند فشار زیادی را به مراقب از لحاظ متعادل کردن این امر با کار و سایر مسئولیت‌های خانوادگی‌اش وارد کند. بنابراین به مراقبی نیاز است که بتواند حمایت عاطفی لازم را برای کمک به سالمند، و حتی عزیزانش ارایه دهد.

در بسیاری از موارد، برای یک مراقب حرفه‌ای، مناسب‌تر است که به طور منظم به کار سالمند رسیدگی کند. به عنوان مثال، زمانی که شرایط پیچیده پزشکی و یا ناتوانی‌های جسمی وجود دارد. حتی با استفاده از خدمات جامع مراقبت از سالمند، سالمند می‌تواند در خانه خود نیز بماند.

دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی

مراقبت‌های بهداشتی می‌تواند برای افراد مسن پیچیده و سخت باشد، به ویژه برای کسانی که با شرایط طولانی مدت بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند. این مراقبت به متخصصان و کلینیک‌های مختلف پزشکی نیاز دارد تا دارو را به موقع به سالمند بدهند و سایر انواع مراقبت‌ها را هماهنگ کنند.

مشکلات روزمره سالمندان چه هستند؟

افزایش سن با مجموعه‌ای از چالش‌های منحصر به فرد خود همراه است. تغییر در توانایی‌های شناختی و فیزیکی و همچنین فرصت‌های اجتماعی، برخی از سالمندان را به مسیر تاریک انزوا، اختلال و افسردگی سوق می‌دهد. علیرغم مشکلاتی که سالمندان با آن مواجه هستند، مراقبان می‌توانند محیطی ایجاد کنند که به سالمندان کمک کند تا بر موانع روزمره غلبه کنند.

۱- زوال عقل

زوال شناختی با بالا رفتن سن افراد رخ می‌دهد. زوال عقل یک بیماری شایع سلامت شناختی است که نزدیک به 50 میلیون سالمند را در سراسر جهان تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. بیماری آلزایمر، که در دسته بیماری‌های مرتبط با زوال عقل قرار می‌گیرد، زندگی پنج میلیون نفر از افراد بالای 65 سال را در ایالات متحده به خطر انداخته است.

اعضای خانواده می‌توانند یاد بگیرند که با عزیزانی که از زوال عقل رنج می‌برند، ارتباط برقرار کنند. واضح و آهسته صحبت کردن، محدود کردن حواس‌پرتی‌ها، ارائه راحتی و اطمینان، تقسیم وظایف به مراحل قابل کنترل و به یاد آوردن گذشته، راه‌های موثری برای برقراری ارتباط با این سالمندان است.

مراقبان سالمندانی که به زوال عقل دچارند، آموزش می‌بینند که وقتی سالمندان به سرگردانی، تجربه پارانویا یا گرفتاری‌های مانند بی‌قراری سوق داده می‌شوند، آنها را آرام کنند. مراقبان ماهر می‌توانند محرک‌های محیطی را شناسایی کنند که باعث تحریک بیماران دچار زوال عقل می‌شود و از منابع موجود، برای تسکین آنها استفاده کنند.

۲- سوء تغذیه

به دلیل ضعف عضلانی، سالمندان ممکن است دیگر نتوانند برای پخت و پز، مدا زمان زیادی را بالای اجاق گاز بایستند. مصرف ناکافی مواد مغذی ممکن است نتیجه فراموشی یا افسردگی در سالمندان باشد. همچنین درآمد محدود، برخی از سالمندان را از لذت بردن از وعده‌های غذایی غنی از مواد مغذی به صورت روزانه باز می‌دارد.

سوءتغذیه را می‌توان به راحتی با مصرف میوه و سبزیجات کافی و کاهش چربی‌های اشباع شده و نمک برطرف کرد. وقتی خرید مواد غذایی تقریباً غیرممکن است، سالمندان ممکن است برای خرید محصولات تازه و تهیه وعده‌های غذایی مطابق با محدودیت‌های غذایی که دارند، از مراقبانشان کمک بگیرند.

۳- زمین خوردن

ضعف، سالمندان را مستعد آسیب می‌کند. زمین خوردن شایع ترین نوع آسیبی است که افراد مسن تجربه می‌کنند. هر نیم ساعت یک فرد مسن در اثر آسیب‌های ناشی از سقوط جان خود را از دست می‌دهد. بدن‌های پیر دچار از دست دادن توان و قدرت و انعطاف عضلانی می‌شوند که باعث ایجاد مشکلات تعادلی و احتمال شکستگی استخوان می‌شود.

می‌توان از زمین خوردن با اصلاحاتی در خانه، مانند برداشتن فرش، سیم و سایر خطرات، جلوگیری کرد. سالمندانی که به طور منظم ورزش می‌کنند عضلات خود را تقویت کرده و تعادلشان را بهتر حفظ می‌کنند. یک مراقب می‌تواند سالمند را در پیاده‌روی همراهی کند و محیط خانه را برایش امن نماید.

۴- افسردگی

بخش طبیعی پیری، از دست دادن ارتباطات اجتماعی است. همسران و دوستان ممکن است فوت کرده باشند و سالمندان را تنها گذاشته باشند. علاوه بر این، افسردگی ممکن است یکی از عوارض جانبی یک بیماری مزمن باشد. افسردگی در میان سالمندان شایع است و هفت درصد از جمعیت سالخورده را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

سبک زندگی سالم و حمایت اجتماعی در پیشگیری از افسردگی موثر است. وقتی صحبت از دعوت سالمندان به فعالیت‌های اجتماعی می‌شود که ذهن و بدن آنها را درگیر می‌کند، مراقبان نقش بسیار ارزشمندی دارند. مراقبین سالمند، مراقبت‌های موردنیاز را به وی ارائه می‌دهند و انزوا و احساس تنهایی سالمندان را کاهش می‌دهند.

۵- از دست دادن شنوایی و بینایی

اختلالات حسی، بزرگسالان بالای 70 سال را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. بینایی ضعیف ممکن است ناشی از شرایطی مانند آب مروارید، گلوکوم یا رتینوپاتی دیابتی باشد. کم شنوایی یک اتفاق رایج در میان جمعیت سالخورده است. عینک و سمعک از وسایل کمکی برای بازیابی بینایی و شنوایی هستند.

تغییرات جزئی در خانه نیز زندگی روزمره سالمندان با بینایی ضعیف را آسان می‌کند. چراغ‌های شب را در امتداد راهروها وصل کنید. از واحدهای بزرگنمایی الکترونیکی برای بزرگنمایی تصاویر استفاده کنید. کتاب و ساعت با چاپ بزرگ خریداری نمایید. یک معاینه چشم سالانه با یک متخصص چشم برنامه‌ریزی کنید.

۶- بی‌اختیاری ادرار

شرایط مزمن سلامت و رژیم غذایی نامناسب اغلب مسئول مشکلات مثانه و یبوست در سالمندان است. بی‌اختیاری ادرار نیز احتمالاً در افرادی که در مراحل بیماری آلزایمر هستند رخ می‌دهد. سالمندان ممکن است فراموش کنند که از حمام استفاده کنند یا متوجه نشوند که نیاز به ادرار کردن دارند.

با ممنوع کردن نوشیدنی‌هایی مانند چای کافئین‌دار یا نوشابه، که باعث افزایش ادرار می‌شوند، از مشکلات بی‌اختیاری ادرار جلوگیری کنید. با این حال، سالمندان باید به اندازه کافی با آب، هیدراته شوند. اطمینان حاصل کنید که سالمند به طور منظم استراحت می‌کند. به هم ریختگی راهروهای منتهی به حمام را از بین ببرید و چراغ حمام را روشن نگه دارید.

۷- تداخلات دارویی

به دلیل فراموشی، سالمندان ممکن است از مصرف داروهای تجویز شده خود غافل شوند. وقتی افراد مسن هر روز با مصرف چندین دارو در زمان‌های مختلف مواجه می‌شوند، ممکن است گیج شوند و دوز اشتباه یا قرص‌های نامناسب مصرف کنند. هر یک از این سناریوها می‌تواند منجر به عوارض سلامتی در آنها شود.

خوشبختانه، پیشرفت در فناوری، انطباق با دارو را تسهیل کرده است. به عنوان مثال، می‌توان در تلفن هوشمند سالمندان، زنگ‌های هشدار تنظیم کرد. مراقبان حرفه‌ای نیز به سالمند یادآوری می‌کنند که داروهای مناسب را طبق برنامه مصرف کنند.

۸- رفت و آمد

سالمندانی که تمایلی به رانندگی ندارند، احتمالاً در انجام وظایف شخصی ضروری، مانند رفتن به اداره پست، قرار ملاقات با پزشک یا فعالیت‌های اجتماعی با مشکل مواجه خواهند شد. فقدان رفت و آمد ایمن و مطمئن، می‌تواند منجر به انزوا، کیفیت پایین‌تر زندگی و مرگ زودرس شود.

مشکلات روزمره سالمندان ممکن است با حمایت دلسوزانه‌ای که توسط اعضای خانواده و مراقبان استخدام شده ارائه می‌شود، برطرف شود.

منابع:

https://assistinghands.com/20/illinois/hinsdale/blog/what-are-everyday-problems-for-the-elderly/…

https://www.smithlifehomecare.com/what-are-the-biggest-challenges-for-elderly-people-in-our-society…/…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
فعالسازی سامانه پیامکی الزامی میباشد!