ختنه دختران
ختنه دختران
ختنه دختران یا ناقصسازی جنسی دختران عبارت است از برداشتن بخشی یا تمامی ارگانهای جنسی خارجی دختران. این کار هیچ دلیل پزشکی نداشته و تنها بر مبنای فرهنگ و باورها و عقاید انجام میشود. این باورها ریشه در هیچ مذهبی نداشته و بیشتر مبتنی بر سنتها میباشد. ریشه این باور مشخص نمیباشد.
این رسم در بسیاری از جوامع، بدون تفکری، تنها بهخاطر فشار اجتماع صورت میگیرد. بعضی جوامع، ختنه دختران را بخشی از بالغ شدن و آماده کردن دختر برای ازدواج میدانند. همچنین ختنه دختران را برای حفظ بکارت و پاکدامنی دختران ضروری میدانند. بنا بر باور این جوامع، ختنه دختران باعث کاهش میل جنسی زنان میشود. همچنین تنگکردن دهانه واژن یا پوشاندن آن از نظر این مردمان، ترس و درد زیادی در دختر برای باز شدن آن و در نتیجه رابطه جنسی ایجاد میکند و بنابراین احتمال اینکار کاهش مییابد. در باور بعضی جوامع، ختنه دختران قابلیت ازدواج را در دختر بالا میبرد. باور دیگر آن است که ختنه دختران باعث میشود آنها پاک و تمیز شوند و اعضای ناپاک از آنها برداشته شود.
باور غالب مشترکی که شاید بتوان در همه این موارد پیدا کرد آن است که بدن زن تداعیگر سکس است و سکس امری کثیف و گناهآلود است و برداشتن اندامهای جنسی فرد را از گناه دور میکند.
همانگونه که بیان شد با وجود آنکه بریدن عضو جنسی زنان هیچ پشتوانه مذهبی ندارد و هیچ متن مذهبی آن را تایید نمیکند، ولی مجریان این کار با تصور مذهبی بودن این رفتار به انجام آن مبادرت میکنند. رهبران مذهبی در این جوامع نظرات متفاوتی درباره ختنه دختران دارند و میتوانند در خاتمه بخشیدن بر این رفتار غیر بشری کمک شایانی انجام دهند.
آمارها چه میگویند؟
عمل ختنه دختران در آفریقا، خاورمیانه و آمریکای جنوبی انجام میشود. تحقیقات نشان میدهد ساکنین این کشورها وقتی به مهاجرت به کشورهای غربی میروند نیز به ختنه و ناقصسازی جنسی دختران همچنان ادامه میدهند. اگرچه میزان با توجه به مدت زمان اقامت در کشور میزبان بتدریج کاهش مییابد و آنها بتدریج فرهنگ کشور میزبان را میپذیرند.
بر اساس آمار سلامت جهانی، 200 میلیون زن تحت عمل ختنه قرار گرفتهاند. و سالانه فرایند ناقصسازی جنسی بر روی 3 میلیون دختر انجام میشود. ختنه دختران معمولا از سن نوزادی تا 15 سالگی انجام میشود. هزینه درمان عوارض ختنه دختران در 27 کشوری که این رسم رایج است بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی سالانه 1.4 میلیارد دلار برآورد میشود.
بروز برخی مشکلات پزشکی
از جمله مشکلات پزشکی که بعد از این عمل ایجاد میشود میتوان به عفونت، ورم چرکی، مشکل در ادرار و رابطه جنسی دردناک اشاره کرد. ختنه دختران یا بریدن آلت زنانه که بهنوعی ناقصسازی اندام جنسی زن محسوب میشود، بر اساس میزان و شدت برداشتن عضو جنسی به چهار نوع تقسیم میشود. در نوع اول، کلیتوریس و پوست اطراف آن برداشته میشود. نوع دوم، کل کلیتوریس بهمراه لابیا کوچک و پوست اطراف واژن برداشته میشود. در نوع سوم، لابیا کوچک و لابیا بزرگ بهمراه پوست اطراف واژن برداشته میشود. این نوع بسیار دردناک میباشد و تنها دهانه کوچکی از واژن را باز میگذارند. طی نوع چهارم، همه موارد بالا را درباره کلیتوریس و ناحیه تناسلی انجام میدهند. در این حالت نیز کل اندام جنسی زن برداشته میشود. همچنین دهانه واژن را بسته و فقط به اندازه خروج ادرار باز میگذارند.
در شکل زیر چهار نوع ختنه را مشاهده میکنید.
تاثیر بریدن اندام جنسی بر سلامت زنان
ختنه دختران هیچ فایدهای برای سلامت زنان و دختران ندارد و تاثیرات منفی زیادی بر روی سلامت جنسی و تولیدمثل زنان میگذارد. تاثیرات میان مدت و بلندت بریدن اندام جنسی زنان و ناقصسازی آن عبارت است از:
درد شدید
خونریزی
وحشت و شوک
عفونت
مرگ
زخم و کیست
بند شدن جریان ادرار
عفونت لگن
افزایش احتمال ناباروری
رابطه جنسی دردناک
عدم لذت از رابطه جنسی
اختلال استرس پس از سانحه بهجهت ختنه و فلش بک و کابوسهای شبانه
افسردگی
کنارهگیری از اجتماع
مشکلات زایمان
اضطراب مزمن
در 30 سال گذشته رشد زیادی بهجهت از بین بردن رسم ناقصسازی اندام جنسی زنان انجام شده است. و دختران حال حاضر در خطر کمتری نسبت به مادرانشان در این رابطه هستند. اما این رشد در همه دنیا و به اندازه کافی سریع نیست. هنوز سالانه زندگی 3 میلیون زن با این عمل از بین میرود. هنوز در بسیاری از کشورها این رسم به قوت دهههای پیش در جریان است. حدود 90 درصد زنان در گینه و سومالی هنور بهنوعی تحت عمل بریدن آلت تناسلی قرار میگیرند.
هیچ راهکاری برای جبران نیست؟؟؟من اصلا لذت نمیبینم از رابطم و فقط درد
خیلی متاسقم از این بابت. با پزشک زنان مشورت بفرمایید
۲۰۰ میلیون زن تا به حال تحت این عمل غیر انسانی قرار گرفتن؟!!! شنیدن عمق حماقت بشر و قربانی شدن انسان ها قلبم رو به درد میاره. ای کاش این دنیای سراسر ناعدالتی کمی عادلانه تر بشه….ای کاش….
امیدوارم با آگاهی و ایفای نقش هر یک از ما این اتفاق بیفتد