روانشناسی

مزایا و معایب خانواده پرجمعیت چیست

4.3/5 - (6 امتیاز)

خانواده پرجمعیت: مزایا و معایب خانواده پرجمعیت

در این مقاله، در مورد همه چیز خانواده‌های پرجمعیت صحبت می‌کنیم: مزایا و معایب خانواده پرجمعیت که از جهتی، پاسخ تمام سؤال‌هایی است که ممکن است برای شما در این زمینه ایجاد شده باشد.

این مسئله‌ی واضحی است که خانواده‌های پرجمعیت با مجموعه‌ای از شادی‌ها و چالش‌های منحصر‌به‌فرد خود همراه هستند.

چه شما والدین یک یا ده فرزند باشید، پیگیری همه چیز در خانواده پرجمعیت می‌تواند دشوار باشد. از هماهنگی برنامه‌ها گرفته تا یافتن فضای کافی برای همه، چالش‌های زیادی در یک خانواده پرجمعیت بوجود می‌آورد.

خوشبختانه، شادی‌های زیادی نیز وجود دارد.

از خنده‌های مشترک دور میز شام گرفته تا احساس امنیت و حمایتی که از دانستن اینکه هرگز تنها نیستید ایجاد می‌شود، دلایل زیادی برای دوست داشتن در یک خانواده پرجمعیت وجود دارد.

در ادامه، نگاه دقیقی به زندگی‌های خانواده‌های پرجمعیت و چالش‌های منحصر‌به‌فردی که با آن‌ها روبرو هستند، می‌اندازیم.

اگر می‌خواهید بدانید زندگی خانواده‌های پرجمعیت چگونه است، برای خواندن به ادامه مطلب بروید!

تفاوت خانواده کوچک و بزرگ

خاواده کوچک عبارت است از مادر، پدر و فرزندان. این در حالیست که خانواده بزرگ عبارت است از مادر، پدر، فرزندان و همچنین سایر بستگان مانند عمو، دایی، پدربزرگ، مادربزرگ و … . بنابراین مهمترین تفاوت خانواده کوچک و بزرگ تعداد نفراتی است که با یکدیگر در یک مکان زندگی می‌کنند.

ویژگی مشترک خانواده کوچک و بزرگ که در هر دو می‌توان مشاهده کرد، عشق و حمایت اعضا از یکدیگر است. ویژگی مشترک دیگر، شباهت ارزش‌ها می‌باشد. اعضای خانواده بطور معمول ارزش‌های مشترک بسیاری با یکدیگر دارند.

خانواده پرجمعیت تصویر ۱
خانواده پرجمعیت تصویر ۱

یک خانواده پرجمعیت چند نفر است؟

به چه خانواده‌ای پرجمعیت می‌گویند؟

معمولاً، خانواده‌ای که بیش از سه فرزند داشته باشد «خانواده پرجمعیت» محسوب می‌شود.

در برخی موارد، ممکن است به خانواده‌ای با چندین نسل که زیر یک سقف زندگی می‌کنند نیز اشاره داشته باشد.

هر تعریفی که باشد، یک خانواده پرجمعیت به طور معمول به فضای بیشتر، منابع بیشتر و صبر بیشتری نسبت به یک خانواده کوچکتر نیاز دارد. اما آن‌ها همچنین تمایل دارند پر سر و صداتر، به‌هم‌ریخته‌تر و آشفته‌تر باشند.

همچنین شانس بیشتری برای درگیری وجود دارد، اما شانس بیشتری برای عشق و خنده نیز وجود دارد. از بسیاری جهات، یک خانواده پرجمعیت مانند یک عالم کوچک از جهان است.

مدیریت آن ممکن است دشوار باشد، اما همچنین پر از پتانسیل است.

مزایای یک خانواده پرجمعیت

تصور کنید با صدای خنده و صحبت‌های شاد از خواب بیدار شوید (البته فقط در روزهای خوب).

این آرامشی است که خانواده با ایجاد احساس مرتبط بودن، دوست داشته شدن و عزیز بودن در زندگی‌تان به ارمغان می‌آورد.

اما علاوه بر روابط سرشار از عشق که معمولاً یک خانواده از آن تشکیل شده است، در ادامه به برخی از مزایای خانواده‌های پرجمعیت که اغلب نادیده گرفته می‌شوند می‌پردازیم:

۱. همیشه فردی هست که با او وقت بگذرانید.
۲. پشتیبانی و کمک داخلی وجود دارد.
۳. کودکان در خانواده‌های شلوغ، به اشتراک گذاشتن را یاد می‌گیرند.
۴. خانواده‌هایی که فرزندان بیشتری دارند، تمایل دارند که صمیمی‌تر باشند.
۵. تکمیل علایق و استعدادها

1. همیشه فردی است که با او وقت بگذرانید

گردهمایی‌های خانوادگی دنج دور میز شام، صحبت‌های آخر شب با خواهر و برادرتان در حالی که در سفر‌های جاده‌ای از یک تخت مشترک استفاده می‌کنید، تنها برخی از لحظات با ارزشی هستند که فقط زمانی می‌توانید آن‌ها را تجربه کنید که در یک خانواده پرجمعیت و خوشحال زندگی کنید.

برخلاف زندگی به تنهایی یا با هم اتاقی‌ها، در زندگی با خانواده پرجمعیت و خوشحال، همیشه کسی را دارید که با او وقت بگذرانید و صحبت کنید.

حتی اگر بحث‌هایی بین خواهر و برادرها یا بین والدین و فرزندان اتفاق بیفتد، همیشه در یک خانواده شاد و بزرگ، احساس عشق و با هم بودن وجود دارد.

در زمان‌های سخت، اعضای خانواده دور یکدیگر جمع می‌شوند و از یکدیگر حمایت می‌کنند. همینطور در زمان‌های خوب، همه می‌توانند از همراهی یکدیگر لذت ببرند.

2. پشتیبانی و کمک داخلی وجود دارد

یکی از بزرگترین نکات مثبت خانواده‌های بزرگ، احساس حمایت و اجتماع ناشی از قرار گرفتن در میان عزیزان است.

در یک خانواده پرجمعیت، همیشه کسی وجود دارد که برای مراقبت از کودک، آشپزی، کارهای روزانه و هر نیاز دیگری کمک کند. اعضای یک خانواده پرجمعیت همچنین در مواقع سخت به سرعت حمایت عاطفی می‌کنند.

دانستن اینکه شما شبکه‌ای از افراد قوی دارید که می‌توانید به آن‌ها تکیه کنید، می‌تواند منبع خوبی برای آرامش و قدرت باشد.

3. کودکان در خانواده‌های شلوغ، به اشتراک گذاشتن را یاد می‌گیرند

در دنیای امروزه، رشد کودکان در خانواده‌های کوچک غیرمعمول نیست.

با وجود یک یا دو خواهر و برادر، آن‌ها ممکن است هرگز درس‌های ضروری زندگی که از اشتراک‌گذاری حاصل می‌شود را یاد نگیرند.

با این حال، کودکانی که در خانواده‌های بزرگتر رشد می‌کنند، اغلب تجربیات متفاوتی دارند. آن‌ها از سنین پایین یاد می‌گیرند که همه چیز را از اسباب‌بازی گرفته تا توجه والدین، به اشتراک بگذارند.

همانطور که بزرگتر می‌شوند، به اشتراک‌گذاری فضا و منابع خود ادامه می‌دهند. این می‌تواند منجر به برخی چالش‌ها شود، اما همچنین مهارت‌های مهمی مانند همکاری و مذاکره را به آن‌ها می‌آموزد.

4. خانواده‌هایی که فرزندان بیشتری دارند، تمایل دارند که صمیمی‌تر باشند

در حالی که مطمئناً شامل همه موارد نمی‌شود، خانواده‌هایی که فرزندان بیشتری دارند، تمایل دارند که صمیمی‌تر باشند. با تعداد بیشتر بچه‌ها سر‌وصدا، آشفتگی و هرج‌و‌مرج بیشتر می‌شود، اما خنده، عشق و خاطرات نیز بیشتر می‌شود.

در خانواده‌های پرجمعیت همیشه کسی برای بازی کردن وجود دارد، چه این بازی در حیاط باشد و چه یک جنگ با بالش در سالن. همینطور در مواقع سخت، خواهر و برادرها می‌توانند منبع آرامش و حمایت باشند.

البته، بزرگ کردن فرزندان هرگز آسان نیست، اما می‌تواند چالشی جذاب برای والدین خانواده‌های پرجمعیت باشد.

با این حال، آن‌ها به احتمال زیاد به شما می‌گویند که اینهمه ارزشش را دارد. به هر حال، هیچ لذتی بالاتر از این نیست که ببینید فرزندانتان به بزرگسالانی شاد و دلسوز تبدیل می‌شوند.

5. تکمیل علایق و استعدادها

در یک خانواده پرجمعیت احتمال آنکه هر عضو خانواده شخصیت و ویژگی‌های منحصر بفرد خود را داشته باشد، بیشتر است. در تعامل قرار گرفتن این ویژگی‌ها و استعدادهای متفاوت در کنار یکدیگر، امکان تعامل آنها و رشد هر کدام را بیشتر می‌کند. بنابراین برای حل یک مشکل همیشه فردی که به آن موضوع علاقه بیشتری داشته باشد، وجود دارد.

خانواده پرجمعیت تصویر ۲
خانواده پرجمعیت تصویر ۲

معایب خانواده پرجمعیت

مطمئناً خانواده‌های پرجمعیت در تصاویر عالی به نظر می‌رسند و اوقات جشن آن‌ها نیز مملو از سرگرمی به نظر می‌رسد.

اما همیشه خوب نیست، خصوصاً زمانی که مسائل مالی و درگیری‌های شخصیتی وجود دارد.

بنابراین، تنها زمانی که در مورد معایب اصلی خانواده‌های پرجمعیت صحبت کنیم، عدالت را رعایت کرده‌ایم.

۱. زمان دو نفری کمتری برای هر کودک با والدین وجود دارد.
۲. حمایت از یک خانواده شلوغ گران‌تر است.
۳. این سخت است که همه را منظم و در مسیر درست نگه دارید.
۴. خانواده‌های شلوغ بیشتر احتمال دارد که مشاجره و اختلاف‌نظر داشته باشند.
۵. فضای کمتری برای خلوت کردن وجود دارد.

1. زمان دو نفری کمتری برای هر کودک با والدین وجود دارد

در خانواده‌هایی که چند فرزند دارند، این غیرمعمول نیست که هر یک از والدین احساس کنند لاغر شده‌اند.

در نتیجه، هر کودک ممکن است زمان دو نفری کمتری را با مادر یا پدر خود داشته باشد. درحالی که این می‌تواند برای کودکان سخت باشد، باید به یاد داشته باشید که همه خانواده‌ها متفاوت هستند و تنها یک راه درست برای والدین وجود ندارد.

در واقع، تحقیقات نشان داده است کودکان در خانواده‌های پرجمعیت اغلب از داشتن یک شبکه اجتماعی گسترده و توسعه مهارت‌های مستقل در سنین پایین بهره می‌برند.

البته، هر کودک متفاوت است و برخی ممکن است با توجه ناشی از ارتباط دو نفره بیشتر رشد کنند. اما در نهایت، این به هر خانواده بستگی دارد که مؤثرترین روش را برای خودشان پیدا کنند.

2. حمایت از یک خانواده شلوغ گران‌تر است

برای والدین، تشکیل خانواده پرجمعیت می‌تواند هم گران و هم طاقت‌فرسا باشد.

تعداد فرزندان بیشتر، با هزینه‌های بیشتر خوراک و پوشاک و آموزش و نیز صرف وقت بیشتری برای مراقبت از کودکان همراه است. همانطور که هر والدی می‌داند، کودکان به زمان و انرژی زیادی نیاز دارند.

از برخورد با عصبانیت‌ها و تکالیف گرفته تا تمرین فوتبال و سفرهای میدانی، والدین خانواده‌های پرجمعیت اغلب متوجه می‌شوند که بسیار خسته و بی‌انرژی هستند.

البته تشکیل یک خانواده پرجمعیت پاداش‌های زیادی نیز دارد. دیدن رشد و موفقیت همه فرزندان یکی از ارزشمندترین تجربیاتی است که یک والدین می‌توانند داشته باشند.

با وجود تمام چالش‌ها، اکثر والدین خانواده‌های پرجمعیت به دنبال شرایط دیگری نیستند.

3. این سخت است که همه را منظم و در مسیر درست نگه دارید

هر کسی که تا به حال تلاش کرده است گروهی از کودکان را متحد نگه دارد، می‌داند که سازماندهی و در مسیر نگه داشتن همه، می‌تواند یک چالش محسوب شود.

این به ویژه برای والدین خانواده‌های پرجمعیت درست است. با تعداد زیادی از کودکان که باید با نظم پیش بروند، بسادگی همه چیز به سرعت از مسیر درست منحرف شود.

از جوراب‌های لنگه به لنگه گرفته تا تکالیف فراموش شده، به نظر می‌آید همیشه چیزی وجود دارد که حتی منظم‌ترین والدین را هم آزار دهد.

4. خانواده‌های شلوغ بیشتر احتمال دارد که مشاجره و اختلاف‌نظر داشته باشند

هر خانواده‌ای ممکن است گاه به گاه مشاجره یا اختلاف‌نظر را تجربه کند.

با این حال، خانواده‌هایی که تعداد اعضای بیشتری دارند، به دلیل تعداد بیشتر شخصیت‌ها و عقایدی که شامل می‌شود، ممکن است بیشتر مستعد درگیری باشند.

در یک خانواده پرجمعیت، در مورد همه‌چیز، از اینکه چه چیزی برای شام بخوریم تا نحوه گذراندن وقت در آخر هفته، اختلاف‌نظر وجود دارد.

همینطور با تعداد بیشتر افراد، شانس بیشتری وجود دارد که فردی احساس کند کنار گذاشته شده یا طرد شده است.

با وجود شخصیت‌های مختلف و بیشتر در یک خانواده، تعجب‌آور نیست که مشاجرات و اختلاف‌نظرها در خانواده‌های پرجمعیت رایج‌تر باشد.

5. فضای کمتر

در یک خانواده شلوغ فضای کمتری برای خلوت کردن و به تنهایی سپری کردن وجود دارد. انسان‌ها به زمان‌هایی برای خلوت کردن و تنها بودن با خود نیاز دارند و این فضا در یک خانواده پرجمعیت کمتر وجود دارد.

جمع بندی

زندگی در یک خانواده پرجمعیت معمولاً سرشار از عشق، خنده و هرج‌و‌مرج است. همیشه افرادی در اطراف هستند که فردی را در آغوش بگیرند و به او کمک کنند.

با این حال، ممکن است سر‌و‌صدا، مشاجره و سردرگمی زیادی نیز وجود داشته باشد.

با وجود افراد زیادی که زیر یک سقف زندگی می‌کنند، داشتن مهارت‌های ارتباطی و سازمانی خوب بسیارمهم است.

اما برای کسانی که از قرار گرفتن در میان عزیزانشان لذت می‌برند، یک خانواده بزرگ می‌تواند مکان مناسبی به عنوان یک خانه محسوب شود.

 

منبع:

www.burlapandblue.com/big-family-the-advantages-and-disadvantages-of-big-families

 

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. من در یک خانواده شش نفری زندگی کردم و تمام مشکلات و افسردگی،نرسیدن به اهدافم،آرزو به دل ماندن یک مسافرت خوب،سواستفاده در دوران کودکی رو تماما از خانواده پرجمعیت به یادگار دارم.

  2. من در خانواده پرجمعیت بزرگ شدم ، هیچ عشق و خنده و در آغوش گرفتن و هیچ چیز خوب دیگری تجربه نکردم همش دروغه و فقط کمبود و تحقیر و عقده را ادم تجربه میکند..و غیر از اینکه خودم از تشکیل خانواده و داشتن فرزند به شدت زده شدم هیچ چیز خوب دیگری نداشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا