همانگونه که شکل فیزیولوژیک افراد متفاوت است انواع پرده بکارت نیز در افراد تفاوت دارد و تنها از روی پرده بکارت نمی توان درباره تجربه رابطه جنسی فرد قضاوت کرد. این باور غلطی است که با نگاه کردن به پرده بکارت فرد می توان درباره باکرگی دختر اظهار نظر قطعی کرد.
پرده بکارت لایه نازکی است که در هانه ورودی واژن قرار دارد. پرده بکارت می تواند شکلهای مختلفی داشته باشد. شکل متداول پرده بکارت مانند یک ماه نیمه کامل است. این شکل پرده بکارت اجازه می دهد تا خون در هنگام قاعدگی از واژن خارج شود.
انواع پرده بکارت
پرده بکارت انواع بسیار مختلفی دارد اما سه دسته کلی تر عبارتند از:
پرده بکارت بسته: (imperforate hymen) در بعضی از افراد در هنگام تولد پرده بکارت غیر قابل نفوذ و بسته است. البته این تشخیص اکثرا در زمان نوجوانی صورت می گیرد. در این افراد غشایی دهانه واژن را بطور کامل پوشانده است.
در هنگام قاعدگی خون توان خروج از واژن را ندارد و بجهت تجمع آن در واژن فرد درد شدیدی را در ناحیه شکم و کمراحساس می کند. گروهی از دختران همچنین ممکن است مشکلاتی در حرکات روده و نیز هنگام ادرار کردن داشته باشند.
راه حل این مشکل در دختران معمولا انجام عمل جراحی و برداشتن قسمتی از غشا دهانه واژن برای خروج جریان خون ازدهانه واژن می باشد.
واژن نیمه بسته: (microperforate hymen) در این نوع از واژن اگرچه خون می تواند از دهانه واژن خارج شود اما منفذ این دهانه بسیار کوچک می باشد. زنانی که این نوع از پرده بکارت را دارند قادر نیستند که تامپون درون واژن خویش قرار بدهند. یا اگر حتی بتوانند تامپون را در واژن خویش قرار دهند بعد از آغشته شدن به خون قادر نیستند آنرا خارج کنند.
راه حل این مشکل نیز انجام عمل جراحی و برداشتن مقداری از غشا بجهت بازتر شدن دهانه واژن می باشد.
پرده بکارت دوپاره: (septate hymen)زمانی که غشایی در میانه واژن آنرا به دو قسمت تقسیم کرده باشد بنحوی که ورودی واژن به دو قسمت دوپاره شده باشد آنرا پرده بکارت دوپاره می نامیم. زنانی که این نوع از پرده بکارت را دارند نیز در وارد کردن و خارج کردن تامپون مشکل دارند و راه حل برداشتن غشای میانی و یکپارچه کردن دهانه واژن می باشد.
آیا بر اساس خون ریزی در شب اول زفاف می توانیم بگوییم دختر باکره است یا خیر؟
بهیچوجه خونریزی کردن و یا نکردن دلیل باکرگی دختر نمی باشد. تقریبا نیمی از زنان در رابطه جنسی اول خود خونریزی می کنند و نیمی دیگر خونریزی نمی کنند و این بسیار طبیعی و نرمال می باشد.
خونریزی ممکن است ناشی از شکاف کوچکی در پرده بکارت و یا واژن باشد. خون آن شفاف تر از خون دوران قاعدگی می باشد. برخی از پرده های بکارت خاصیت کشسانی بیشتری داشته و شکافی در آن ایجاد نمی شود و خونریزی نمی کند. غیر ممکن است که با نگاه کردن به پرده بکارت کسی بتوانیم بگوییم او قبلا رابطه جنسی داشته است یا خیر.
خیلی عوامل دیگر نیز وجود دارند که ممکن است دلیل خونریزی باشند از جمله: خشکی واژن، شرایط پوست (تورم و یا عفونت)، تحریک نشدن پیش از رابطه جنسی و یا رابطه جنسی خشن.
باور غلطی که درباره پرده بکارت وجود دارد آن است که پرده بکارت کل واژن را می پوشاند. این در حالی است که پرده بکارت تنها در قسمتی از ورودی واژن قرار دارد و کل واژن را در بر نمی گیرد. در غیر اینصورت امکان خروج خون در زمان قاعدگی پیش از رابطه جنسی وجود نداشت.
تنها درصد اندکی از زنان هستند که پرده بکارت کل واژن آنها را در بر می گیرد و همانگونه که ذکر شد در زمان بلوغ برای خارج شدن خون نیازمند به عمل جراحی برای ایجاد شکاف در پرده بکارت هستند.
باور غلط دیگر درباره پرده بکارت آن است که در اکثر زبانها از پاره شدن یا از بین رفتن پرده بکارت صحبت می شود. این در حالی است که پرده بکارت نه پاره می شود و نه از بین می رود بلکه پرده بکارت در برخلاف باور شایع حین رابطه جنسی بخاطر خاصیت کشسانی آن تنها کشیده می شود.
بنابراین در نتیجه رابطه جنسی و دخول هیچ تغییری در شکل آن ایجاد نمی شود.
باور غلط دیگر آن است که همه افراد لزوما پرده بکارت دارند. در حالی که گروهی از زنان در حین تولد بدون پرده بکارت متولد می شوند و این کاملا طبیعی بوده ونشانه هیچ مشکل پزشکی نمی باشد.
باور غلط دیگر آن است که رابطه جنسی در بار اول بجهت پرده بکارت که باید پاره شود دردناک است. در حالیکه از لحاظ علمی دردناک بودن رابطه جنسی در بار نخست می تواند ناشی از اضطراب و ریلکس نشدن بدن و یا بی تجربگی در رابطه جنسی باشد.
تست باکرگی
بر اساس تحقیقات علمی انجام شده مشخص گردیده است که تست باکرگی بر هیچ مبنای علمی استوار نمی باشد و نمی توان با نگاه کردن به پرده بکارت باکرگی فرد را تشخیص داد.
همانگونه که گفتیم پرده بکارت انواع مختلفی دارد و با تست باکرگی نمی توان تشخیص داد که آیا دخول صورت گرفته است و یا خیر.
با وجود علمی نبودن تست باکرگی ولکن در برخی از فرهنگها و جوامع همچنان تست باکرگی انجام می شود و بسیاری از زنان و دختران را دچار اضطراب روانی شدید می کند که گاها عواقب جبران ناپذیری برای خانواده ایجا