روانشناسی رابطه

از یک رابطه چه انتظاراتی می توان داشت

2/5 - (1 امتیاز)

آن چه در این مقاله می خوانیم

انتظارات سالم در یک رابطه

داشتن انتظارات در روابط اجتناب ناپذیر است. اما، انتظار بیش از حد می‌تواند منجر به یک رابطه سمی، رنجش از یکدیگر و آسیب رساندن به رابطه شود. شاید برایتان سؤال شود که «انتظارات سالم در یک رابطه چیست؟»

شما و شریک زندگیتان زمانی می‌توانید خوشحال باشید که انتظارات سالمی داشته باشید. این انتظارات می‌توانند واقعاً ساده باشند و به احتمال زیاد به رابطه شما آسیب نرسانند. برای درک انتظارات سالم در یک رابطه و اینکه چگونه می‌توانید آن‌ها را مدیریت کنید، به خواندن این مطلب ادامه دهید.

رابطه سالم و درستداشتن انتظارات سالم در رابطه به چه معناست؟

شاید فکر کنید که بهتر است از شریک زندگیتان انتظاری نداشته باشید تا احساس ناامیدی نکنید. اما، حقیقت این است که داشتن انتظارات واقع بینانه در روابط، در واقع می‌تواند به تجربه بهتری منجر شود. در واقع، تعادل بین این انتظارات برای یک رابطه خوب، بسیار مهم است.

انتظارات معقول در یک رابطه چیست؟ انتظارات سالم در رابطه مانند یک راهنما یا مجموعه‌ای از قوانین به نظر می‌رسد که می‌تواند تا حد زیادی به یک رابطه کمک کند.

۴ راه برای ایجاد انتظارات در یک رابطه

شما و شریکتان از ایجاد انتظارات خوب در یک رابطه در دراز مدت قدردانی خواهید کرد. در اینجا مواردی وجود دارد که باید هنگام انجام این کار به‌خاطر بسپارید:

۱. خشن نباشید

این بدان معناست که شما نمی‌توانید فقط چیزهایی را که از رابطه خود انتظار دارید برای شریک زندگیتان توضیح دهید. تعیین انتظارات اینگونه نیست.

کاری که می‌توانید انجام دهید این است که آنچه را برایتان مهم است مورد تأکید قرار دهید تا شریک زندگیتان راحت‌تر بفهمد که از او چه چیزی می‌خواهید. شما باید مطمئن شوید که شریک زندگیتان فکر نمی‌کند که با انجام این کار، در حال کنترل او هستید.

تعیین انتظارات واقع بینانه در رابطه به این معنی است که انتظارات خود را به اشتراک بگذارید و همچنین در مورد انتظارات شریک زندگی خود بپرسید.

۲. مسئله را بیش از حد پیچیده نکنید

هنگام انتقال انتظارات سالم در یک رابطه، نباید مبهم باشید. این مهم است که بتوانید انتظارات را به خوبی بیان کنید تا شریک زندگیتان بتواند به نیازهایتان پاسخ مناسب بدهد.

به جای رها کردن نکات، باید در مورد آن‌ها بیشتر صحبت کنید. در صورت عدم وجود ارتباط، انتظارات در یک رابطه به استانداردهای بالایی تبدیل می‌شوند. بنابراین، داشتن استدلال واضح برای آسان‌تر کردن انتظارات، مهم است.

۳. انتظارات را با هم تنظیم کنید

شما و شریک زندگیتان باید زمانی که انتظارات خود را تعیین می‌کنید، یکدیگر را بشنوید و درک کنید. احساس شنیده شدن و درک شدن در رابطه زمانی امکان پذیر است که با هم انتظارات خوبی از یک رابطه داشته باشید.

شما می‌توانید آنچه را که قابل قبول است یا نیست، آنچه را که می‌توانید توافق کنید یا مسیر آینده رابطه‌تان را به اشتراک بگذارید. با این کار، می‌توانید از بالا رفتن استانداردهای روابط جلوگیری کنید.

۴. منطقی باشید

انتظارات شما از یک رابطه چیست و چگونه می‌توانید آن‌‌ها را به اشتراک بگذارید؟ شما باید آن‌هایی را که قابل قبول هستند و آن‌هایی که نیستند را بشناسید.

اگر سعی نکنید منطقی شوید، انتظارات برآورده نشده زیادی خواهید داشت که ممکن است منجر به یک رابطه ناخوشایند شود. وقتی به انتظارات رابطه خود فکر می‌کنید، باید در مورد اینکه چه چیزی برایتان در رابطه قابل مذاکره است و چه چیزی نیست، فکر کنید.

انتظار سمی

۱۰ انتظار سالم برای داشتن یک رابطه موفق

برای موفقیت در یک رابطه، باید بدانید که انتظار چه چیزی را داشته باشید و چگونه انتظارات خود را مدیریت کنید. در اینجا ۱۰ انتظار سالم از یک رابطه وجود دارد که می‌تواند به ایجاد رابطه شاد و طولانی مدت کمک کند.

۱. قدردانی

این یعنی هر روز از یکدیگر قدردانی کنید. شما نباید فقط روی چیزهای بد تمرکز کنید. در عوض، باید بیشتر روی ویژگی‌های مثبت شریک زندگی خود تمرکز کنید. انجام این کار همچنین می‌تواند به مدیریت مؤثر انتظارات خود و شریک زندگیتان در رابطه کمک کند. هنگامی که به یکدیگر توجه کنید و از یکدیگر قدردانی کنید، می‌توانید بهبود را در رابطه خود مشاهده کنید. وقتی به یکدیگر نشان دهید که چقدر قدردان هستید، می‌توانید از تعارضات و انتظارات غیر منطقی جلوگیری کنید.

۲. زمان دادن

می‌توان به اندازه کافی تأکید کرد که زمان دادن به شریک زندگی چقدر اهمیت دارد. پس، نباید اجازه دهید وقتی شریکتان به شما وقت کافی نمی‌دهد، از آن بگذرید و همچنین با اولویت بندی نکردن شریک زندگیتان، به او بی‌احترامی کنید.

داشتن انتظارات سالم در یک رابطه به معنای اولویت دادن به یکدیگر است. وقتی کارهایی را انجام می‌دهید که ارتباط شما را بهتر می‌کند، می‌توانید آن را به یکدیگر نشان دهید.

۳. مهربانی

نشان دادن مهربانی در چیزهایی که از یک رابطه انتظار دارید، الزامی است. شما باید آن را تمرین کنید تا در فراز و نشیب‌های رابطه خود موفق شوید، به این معنی که باید به عشق خود به یکدیگر، بیش از انتظارات اهمیت دهید.

وقتی بحث می‌کنید، باز هم باید دلسوز باشید و عمداً یکدیگر را آزار ندهید. به یاد داشته باشید که رابطه شما مهم‌تر از غرورتان است. داشتن انتظارات در یک رابطه به معنای پرورش شادی و گرما است.

۴. احترام گذاشتن

یکی از انتظارات رابطه سالم، احترام است. چرا که نه تنها در روابط عاشقانه، بلکه در همه انواع روابط مهم است. وقتی به یکدیگر احترام می‌گذارید، به این معنی است که نیازها و نظرات آن‌ها اهمیت دارد.

اگر احترام همیشه وجود داشته باشد، می‌توانید ارتباط و رابطه سالمی داشته باشید. هنگام تلاش برای مقابله با یک درگیری، باید سعی کنید همدل و سازنده باشید. شما می‌توانید به دنبال راه‌هایی باشید که منجر به تنش و استرس بیشتر موضوع نشود.

۵. شک نکردن به رابطه

مدیریت انتظارات به معنای زیر سؤال بردن نیت شریک زندگی خود در رابطه است. وقتی شک و تردید زیادی در رابطه وجود داشته باشد، اعتماد می‌تواند از بین برود.

این امر می‌تواند صدمات زیادی را به همراه داشته باشد حتی اگر رابطه پایه و اساس خوبی داشته باشد. بنابراین، نابالغ است که فکر کنید وقتی از مشکلات موقتی عبور می‌کنید، رابطه‌تان به پایان رسیده است.

۶. توجه نشان دادن

ملاحظه، یکی از انتظارات اساسی و سالم است که باید در رابطه ایجاد کرد زیرا اغلب پایه یک رابطه رضایت‌بخش را تشکیل می‌دهد. شما باید انتظارات، علایق و احساسات یکدیگر را در نظر بگیرید.

باید این را در نظر بگیرید که این موارد برای شاد کردن رابطه شما ساخته شده‌اند. اگر این انتظارات به عنوان قوانینی در رابطه تلقی شوند، به احتمال بسیار زیاد رابطه آسیب خواهد دید.

۷. جلوگیری از به خطر انداختن رابطه

داشتن ارتباط روراست و تمرین درک متقابل، از انتظارات سالم در یک رابطه است. هنگامی که شریک زندگی خود را تهدید می‌کنید، مانند اتمام حجت، می‌توانید باعث تمام شدن رابطه شوید. اگر این اتفاق افتاد، بهتر است پس از بررسی مجدد مسائل، استراحت کنید و دوباره صحبت کنید.

۸. نشان دادن صداقت

این یکی از انتظارات غیرقابل مذاکره و سالم در یک رابطه است و بسته به موقعیت تغییر نمی‌کند.

از شما و شریک زندگیتان در مواردی مانند به اشتراک گذاشتن روابط گذشته یا تجربه آسیب زا در گذشته، انتظار می‌رود که صداقت نشان دهید. بدون آن نمی‌توانید یک رابطه موفق و سالم داشته باشید.

اگر دروغ و اسرار پنهان باشند، دیر یا زود آشکار شده و باعث تلخی می‌شوند. بنابراین، وقتی از یکدیگر توقع دارید، باید به اهمیت صداقت توجه کنید.

۹. تلاش کردن

برخورد با انتظارات تنها در یک نقطه از رابطه‌تان اتفاق نمی‌افتد. شما از یکدیگر انتظار دارید که به تلاش و گفتگو ادامه دهید تا ببینید که نیازهایتان برآورده شده است.

شما نباید اجازه دهید که رابطه‌تان پیشرفتی نداشته باشد حتی اگر اخیراً اختلاف نظر نداشتید. اگر شما و شریک زندگیتان برای پیشرفت مداوم ارتباط خود سخت تلاش کنید، در طولانی مدت یک رابطه رضایت‌بخش خواهید داشت.

۱۰. مقایسه نکردن

از یک رابطه چه انتظاری باید داشت؟ یکی از رایج‌ترین انتظارات این است که با افراد دیگر یا روابط آن‌ها مقایسه نشوید.

هر رابطه‌ای آسایش و مسائل خاص خود را دارد. شاید وسوسه شوید که یک رابطه قابل پیش‌بینی را هدف قرار دهید. اما، این راهی نیست که واقعیت کار می‌کند.

مقایسه شدن هرگز نیازهای شما یا شریک زندگیتان در رابطه را برآورده نمی‌کند. این امر به احتمال زیاد بر رنجش و ناامیدی ناشی از «کافی» نبودن شریک زندگیتان می‌افزاید.

۵ واقعیت قابل توجه در مورد انتظارات در روابط

جهت جلوگیری از استانداردهای بسیار بالا یا نیازهای برآورده نشده، زوج‌ها باید تفاوت بین انتظارات قابل قبول و غیرقابل قبول را بدانند. در اینجا حقایقی وجود دارد که می‌تواند در تعیین انتظارات از رابطه کمک کند.

۱. آنچه را که انتظار دارید به دست می‌آورید

وقتی در مورد روابط سالم بیشتر یاد می‌گیرید، احتمالاً انتظار بیشتری در رابطه خود دارید. اما یادگیری بیشتر در مورد روابطی که شکست می‌خورند، می‌تواند باعث شود که انتظارات خود را معقول‌تر کنید.

برخی معتقدند که اگر انتظار کمتری در رابطه داشته باشید، ناامیدی کمتری وجود خواهد داشت. این باور درست نیست زیرا مشخص شده است که مردم به آنچه انتظار دارند می‌رسند. بنابراین، بهتر است استانداردهای خود را به‌خاطر چنین مسئله‌ای پایین نیاورید.

وقتی انتظار چیزهای خوبی را در رابطه‌تان دارید، احتمالاً در یک رابطه شاد و سالم خواهید بود. از سوی دیگر، وقتی نمونه‌هایی از انتظارات بالا در یک رابطه وجود داشته باشد، با رفتار بدی مواجه خواهید شد.

بهتر است رابطه‌ای داشته باشید که در آن زوجین انتظار عشق، وفاداری، مهربانی و احترام را داشته باشند.

۲. بحث‌ها می‌توانند مفید باشند

حتی اگر شریک زندگیتان تمام انتظارات شما را در رابطه برآورده کند، مشاجره می‌تواند اجتناب ناپذیر باشد. شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که تمام مشکلات و درگیری‌هایتان به سادگی از بین بروند. اما، آن‌ها می‌توانند با ارائه فرصتی برای درک بهتر یکدیگر، به رابطه کمک کنند.

اگرچه درگیری‌ها گاهی اوقات می‌توانند بدترین چیزها را نشان دهند، اما می‌توانند به شما کمک کنند تا متوجه شوید که به عنوان یک فرد و یک زوج چه کسی هستید. آن‌ها همچنین می‌توانند در کشف میزان شناخت شما از یکدیگر مفید باشند.

شما و شریک زندگیتان این شانس را دارید تا متوجه شوید که در برخورد با مسائل رابطه خود چقدر عالی هستید. هیچکس به دنبال مشاجره در رابطه نیست، اما این می‌تواند در روابط مهم باشد.

۳. خودشکوفایی نتیجه نهایی نیست

یکی دیگر از چیزهای ناسالم در یک رابطه این است که داشتن رابطه به کسب روشنگری معنوی یا خودشکوفایی کمک می‌کند. منظور این است که روابط همیشه نمی‌توانند تروماهای شخصی یا تجربیات بدی که در گذشته داشته‌اید را حل کنند.

به همین دلیل، شما نباید از شریک یا رابطه خود انتظار زیادی داشته باشید تا تمام مشکلات شما را حل کنند. با این حال، نباید اجازه هم دهید که با شما بد رفتار شود. بهتر است فردی را که از نظر جسمی یا ذهنی سوءاستفاده‌گر است را تحمل نکنید.

آنچه شما باید از شریک زندگیتان انتظار داشته باشید، این است که همیشه به شما احترام بگذارد.

۴. حفظ دوستی می‌تواند کمک کننده باشد

برخی از نشانه‌هایی که مشخص می‌کند شما در یک رابطه خوب هستید، دوستی با شریک زندگی خود، داشتن تعهد نسبت به یکدیگر، لذت بردن از یک زندگی جنسی رضایت‌بخش و داشتن اطمینان و اعتماد به اینکه می‌توانید هر مشکلی را در رابطه‌تان حل کنید، می‌باشد.

یکی از انتظارات سالم در رابطه و ازدواج، این است که یک پیوند دوستانه داشته باشید. افرادی که دوستی عمیقی با شرکای خود ایجاد کرده‌اند، می‌توانند به‌طور قابل توجهی در بیان افکار خود، به شریک زندگیشان نزدیک باشند.

اگر شما و شریک زندگیتان اصلاً یکدیگر را به عنوان دوست خود نمی‌دانید، این احتمال وجود دارد که رابطه‌تان در جایی مانع داشته باشد. وقتی متأهل هستید و مشکلاتی به وجود می‌آیند، همراهی شما می‌تواند کمک کند تا بر مشکلات غلبه کنید.

۵. هیچ قانونی برای تعیین انتظارات وجود ندارد

این بدان معناست که آنچه برای زوج‌های دیگر کار می‌کند، به این معنی نیست که در رابطه شما نیز مؤثر خواهد بود. به عنوان مثال، شاید یکی از شما انتظار داشته باشد که هر روز با لبخند از او استقبال شود و برای هر چیز کوچکی از او قدردانی شود. دیگران ممکن است اهمیتی ندهند اگر دائماً‌ مورد قدردانی قرار نگیرند.

بنابراین، به جای تعیین انتظارات مشابه با دیگران، بهتر است با شریک زندگیتان صحبت کنید و به آنچه که هر دو در رابطه می‌خواهید، بپردازید.

ویژگی‌های یک رابطه موفق چیست؟

نشان دادن عشق فداکارانه، داشتن ارتباط واقعی، اعتماد به یکدیگر و تشخیص درد و رنج شریک زندگیتان، از ویژگی‌های مهم روابط موفق هستند. همچنین اگر زوجین رفتارهایی را که بخشی از رابطه آن‌هاست بپذیرند، بسیار مفید خواهد بود.

هیچ فرمول واحدی برای یک رابطه موفق وجود ندارد. آنچه روابط موفق و ناموفق را متمایز می‌کند، داشتن زمینه مشترک و یافتن تعادل مناسب بین مسائل است.

انتظارات سالم = رابطه سالم

در نهایت امیدواریم که درک بهتری از انتظارات سالم در یک رابطه داشته باشید. شما باید به‌خاطر داشته باشید که انتظارات برای شاد و قوی نگه داشتن رابطه‌تان ایجاد شده‌اند.

نیازهای اساسی باید زمانی برآورده شوند که انتظارات سالمی در رابطه داشته باشید. انتظارات ناسالم می‌تواند یک مشکل مکرر برای هر دوی شما باشد. اگر یکی از طرفین با وجود تمام تلاش‌ها بیش از حد انتظار داشته باشد، می‌توانید برای جلوگیری از این بار اضافی، مشاوره رابطه را امتحان کنید.

 

منبع:

https://www.marriage. com/advice/relationship/healthy-expectations-in-a-relationship/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا