اعتیاد به پورنوگرافی

تاثیرات طولانی مدت اعتیاد به پورن بر روابط

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

اثرات اعتیاد به پورن

اعتیاد به پورن تقریباً بر همه قسمت‌های زندگی شما تأثیر می‌گذارد، اما به ویژه می‌تواند به روابط عاشقانه آسیب برساند. اثر پورن بر رابطه گاها بسیار آسیب زا است که در ادامه درباره آن گفتگو می کنیم.

عجیب نیست که یک معتاد به پورن در مورد میزان تماشای پورنوگرافی خود دروغ بگوید، به خصوص اگر شریک زندگی‌اش از او خواسته باشد که مشاهده خود را متوقف کند یا مشکوک شده باشد که ممکن است چیزی وجود داشته باشد.

وقتی فردی بیش از حد با تماشای پورنو خودارضایی می‌کند، ممکن است تمایل بسیار کمی برای داشتن رابطه جنسی با شریک خود داشته باشد. و زمانی هم که با شریک خود رابطه جنسی دارد، رضایت جنسی آنها معمولاً بسیار کمتر است. زیرا به محرک‌های مختلف و به تصویر کشیدن شدید صحنه‌های جنسی عادت کرده است.

حتی اگر مسائل مربوط به رابطه هنوز رخ نداده باشد، وقتی فردی بیش از حد از پورن استفاده می‌کند، عزت‌نفس وی بسیار پایین می‌آید و بنابراین از هرگونه رابطه، خودداری می‌کند.

تاثیر پورنوگرافی بر مغز

استفاده بیش از حد از پورنوگرافی طیف وسیعی از اثرات مخرب را در طول زمان به همراه خواهد داشت. مثلا یک نمونه این است که می‌تواند عواقب جدی در روابط و زندگی شما در خانه و محل کار داشته باشد.

با این حال، طیف وسیعی از تأثیرات آن بر مغز نیز وجود دارد.

با گذشت زمان، اعتیاد به پورن انتقال‌دهنده‌های عصبی را تغییر می‌دهد. این بدان معناست که مغز به نوسانات شیمیایی ناشی از مشاهده تصاویر جنسی وابسته می‌شود. بنابراین شما برای دستیابی به همان تاثیر، به پورنوگرافی بیشتر و بیشتر نیاز خواهید داشت.

همچنین به این معنی است که واکنش مغز به سایر محرک‌ها کاهش می‌یابد. این حالت، کار را برای خاتمه دادن به تماشای پورن، برای شما بسیار سخت می‌کند. مغز هر لحظه از شما تقاضا خواهد کرد تا پاسخی به واسطه پورن دریافت کند.

چگونه پورن را ترک کنیم؟

علائم اعتیاد به پورن می‌تواند به شما نشان دهد که آیا با پورن رابطه سالم دارید یا خیر. اما اگر متوجه مشکلی شدید، ممکن است این سوال برای شما پیش آید که چگونه می‌توانم اعتیاد به پورن را ترک کنم؟

پاسخ سریع:

شما می‌توانید پورن را کنار بگذارید. این امر امکان‌پذیر است.

اول از همه بدانید که تنها نیستید. هزاران نفر در سراسر جهان وجود دارند که با همین وضعیت دست و پنجه نرم می‌کنند.

البته شما مسلما اعتیاد به پورنوگرافی را به اندازه سایر انواع اعتیاد مانند اعتیاد به الکل یا مواد مخدر، جدی نمی‌بینید. همچنین، هنوز نوعی تابو است و مردم برای صحبت در مورد آن، احساس راحتی نمی‌کنند. همچنین معمول هم نیست که مردم در مورد نحوه مصرف پورنوگرافی با دوستان خود چت کنند. بنابراین، مطمئناً نمی‌شنوید که دیگران اعتراف کنند که به آن معتاد هستند.

چند رویکرد یا تکنیک برای جلوگیری یا کاهش مصرف وسواسی شما در به تصویر کشیدن رابطه جنسی وجود دارد. اما قبل از انتخاب رویکردتان، باید با روند خروج از آن آشنا شوید.

کتاب پورنوگرافی لذت ممنوعه

برای دریافت کتاب پورنوگرافی لذت ممنوعه کلیک کنید

عقب‌نشینی اولیه

همانطور که در بالا مورد بحث قرار گرفت، اعتیاد به پورنوگرافی وابستگی شدید روانی، جسمی و احساسی ایجاد می‌کند. این بدان معناست که مانند اکثر اعتیادها، یک فرد معتاد در مراحل اولیه علائم ترک را تجربه می‌کند.

بسیاری از افرادی که به پورن معتاد هستند و سعی می‌کنند آن را ترک کنند، تقریبا همان علائم مشابهی را تجربه می‌کنند که افراد الکلی و مصرف‌کنندگان مواد مخدر با آن روبرو می‌شوند. اما خوشبختانه برخلاف ترک اعتیاد به الکل یا مواد مخدر، ترک اعتیاد به پورن خطری مستقیم و جسمی برای فرد معتاد ایجاد نمی‌کند.

با این حال، اگر باید این روند را طی کنید، ممکن است طیف وسیعی از عوارض جانبی احساسی و روانی را تجربه کنید. ممکن است هوس‌های جسمانی، تحریک شدید، اضطراب یا افسردگی را احساس کنید. همچنین ممکن است بی‌خوابی را تجربه کنید.

این علائم ممکن است چند هفته طول بکشد اما معمولاً با پیشرفت بهبود شما، کاهش می‌یابد.

خارج شدن از مراحل اعتیاد می‌تواند دشوار باشد. با این حال، پس از گذراندن این فرایند، شما گام بسیار مهمی در جهت بهبودی پایدار برداشته‌اید.

در حالی که پس از اتمام دوران ترک اعتیاد به پورنوگرافی، ممکن است هنوز هوس‌های روحی و جسمی را تجربه کنید، اما موقعیت بسیار بهتری برای مقاومت در برابر آنها خواهید داشت.

این امر به ویژه در صورتی که تحت «درمان اعتیاد مبتنی بر شواهد» باشید، به شما کمک می‌کند تا روش‌هایی را برای مقابله با هوس‌ها و محرک‌هایی که باعث عود می‌شوند، ایجاد کنید.

ترک پورن چگونه است؟

مانند هر نوع دیگر اعتیاد، وابستگی احساسی، فیزیولوژیکی و حتی جسمی وجود دارد و افراد می‌توانند حتی با ترک سیگار هم، علائم ترک را تجربه کنند.

علائم شامل علائمی مانند زیر هستند:

تحریک‌پذیری ناگهانی، تغییرات خلقی یا افسردگی:

از آنجا که بسیاری از معتادان پورن شدید از محتوای جنسی برای مقابله با سایر احساسات منفی در زندگی استفاده می‌کنند، روزهای اولیه ترک می‌تواند این احساسات سرکوب شده را بروز دهد. اصلا غیرمعمول نیست که یک فرد معتاد بعد از گذراندن دوران ترک پورنوگرافی، احساس تحریک‌پذیری، افسردگی یا حتی اضطراب کند.

بی‌خوابی:

هرچه بیشتر از پورنوگرافی دوری کنید، ممکن است بیشتر به آن فکر کنید. در اوایل، معتادان ممکن است در خوابیدن در شب دچار مشکل شوند یا احساس نیاز به خودارضایی داشته باشند.

احساس تنهایی شدید:

گاهی اوقات، استفاده از بیش از حد از پورن می‌تواند مسائل اساسی که معتادان ممکن است داشته باشند، به ویژه در رابطه با صمیمیت عاطفی یا جسمی را پنهان کند. با کاهش تماشای تصاویر جنسی، احساس تنهایی و اشتیاق برای ارتباط فیزیکی می‌تواند شروع به افزایش کند.

تمایل به استفاده از اعتیاد دیگری برای جایگزینی با پورنوگرافی:

با از بین رفتن مکانیسم مقابله با یک معتاد به پورن، آنها ممکن است جستجوی یک مورد اعتیاد جدید را شروع کنند، به ویژه هنگامی که تازه شروع به بهبود می‌کنند. در نتیجه، این حالت می‌تواند یک اعتیاد متقابل ایجاد کند. مثلا آنها برای کنار آمدن با احساسات ناراحت‌کننده‌ای که دارند تجربه می‌کنند، به ماده دیگری مانند الکل، مواد مخدر یا غذا روی می‌آورند.

از دست دادن میل جنسی:

پس از زندگی طولانی مدت در یک دنیای فانتزی، معتادان ممکن است در ابتدا ارتباط با شریک خود یا داشتن صمیمیت فیزیکی را دشوار بدانند. همچنین پس از مشاهده صحنه‌های عجیب و شدید رابطه جنسی در فیلم‌های پورن، داشتن یک تجربه عاشقانه نرم و ملایم ممکن است به نظر کافی یا جذاب نرسد. با این حال، این دوره سرانجام به پایان می‌رسد و فرد بهبود یافته دوباره از زندگی جنسی خود لذت می‌برد.

به خاطر داشته باشید که این علائم ترک همیشه هنگامی رخ نمی‌دهد که شخص از تماشای مطالب پورن صرف‌نظر کند.

همچنین حتی اگر با علائم ترک مانند موارد ذکر شده در بالا برخورد نکنید، این بدان معنا نیست که شما اعتیاد ندارید یا نیازی به درمان ندارید. این بدان معناست که شما می‌توانید راحت‌تر از افرادی که روند ترک را تجربه می‌کنند، پورن را ترک کنید.

اگر علائم ترک را تجربه می‌کنید، مهم است به یاد داشته باشید که آنها همیشگی نخواهند بود. برخی از علائم ممکن است هفته‌ها طول بکشد، اما با گذشت زمان، به آرامی کاهش می‌یابد تا زمانی که کاملاً از بین می‌رود.

و هنگامی که علائم ترک را پشت‌سر گذاشتید، می‌توانید خیال خود را راحت کنید؛ زیرا باید بدانید که بر یک نقص اساسی در بهبودی خود غلبه کرده‌اید.

اکنون، بیایید رویکردهای متداول برای ترک استفاده بیش از حد از محتوای جنسی را بررسی کنیم.

ترک پورن بدون آمادگی قبلی

روند بهبودی شما با خودداری کردن از مشاهده تصاویر یا فیلم‌های پورن، آغاز می‌شود.

ممکن است محرک‌های زیادی در طول راه وجود داشته باشد و علائم ترک را برای شما شدید و سخت کند.

همچنین احتمالا برخی روزها افسرده کننده خواهد بود و ممکن است تمرکز خود را در محل کار یا مدرسه از دست بدهید.

ترک تدریجی

اگر ترک بدون آمادگی قبلی برایتان بسیار دلهره‌آور است – و برای خیلی‌ها هم اینطور است – می‌توانید سعی کنید استفاده از پورنوگرافی را در طول زمان و به تدریج کاهش دهید.

اگر، برای مثال، اعتیاد شما را مجبور به تماشای محتوایی کرده است که باعث ناراحتی شما می‌شود (یعنی خلاف ارزش‌های شما است، یا بعد از آن شما را می‌ترساند)، می‌توانید برای کاهش تأثیر احساسی که در شما به وجود می‌آورد، مشاهده ژانرهای خاصی را حذف کنید.

اگر می‌دانید که از پورنوگرافی در طول روز کاری برای از بین بردن استرس و همچنین شب قبل از خواب استفاده می‌کنید، می‌توانید در طول روز به دنبال روش‌های جایگزین مدیریت استرس باشید. همچنین می‌توانید با جایگزین کردن برنامه‌های بهداشتی سالم خواب یا روش‌های دیگر برای برآوردن نیازهایی که به خاطر آن از پورنوگرافی استفاده می‌کردید، میزان دفعات استفاده شب‌هنگام از پورنوگرافی را کاهش دهید.

این نوع برنامه بهتر است زیر نظر یک درمانگر اجرا شود تا شانس شکست خوردن کاهش یابد.

نیازهای روانی و عاطفی

مهم است که هنگام تلاش برای بهبودی به یاد داشته باشید که اعتیاد شما به دلایل پیچیده احساسی و روانی ایجاد شده است. درمان باید این علل را شناسایی و برطرف کند. همچنین ضروری است که با رسیدن به بهبودی، تمرکز خود را بر روی این علل حفظ کنید. بنابراین ممکن است روش‌های ترک بدون آمادگی قبلی یا ترک تدریجی، برای شما آسان نباشد.

ممکن است لازم باشد شیوه زندگی خود را به روش‌های دیگری تغییر دهید تا به بهبود شما کمک کند. ممکن است روابط یا عادت‌های خاصی در زندگی شما وجود داشته باشد که بهبود را به خطر می‌اندازد.

همچنین ممکن است لازم باشد نحوه ابراز احساسات و نحوه ارتباط با اطرافیانتان را کنجکاوانه‌تر در نظر بگیرید. یک درمانگر خوب و باتجربه به شما در انجام این کار کمک می‌کند.

چه موقع باید به دنبال درمان اعتیاد به پورن باشید؟

به طور کلی، زمان مناسب برای دریافت کمک حرفه‌ای برای ترک اعتیاد به پورن عبارت است از:

  • قبلاً سعی کرده‌اید تماشای پورن را متوقف کنید، اما نمی‌توانید آن را ترک کنید.
  • دائماً در حال مشاهده محتوای وابسته به عشق شهوانی و پورن هستید، حتی زمانی که مشغول کار یا معاشرت هستید.
  • احساس می‌کنید مجبور هستید مصرف پورن خود را از همسرتان پنهان کنید.
  • احساس می‌کنید که اعتیادتان، شما را از داشتن یک زندگی جنسی رضایت‌بخش با شریک زندگی‌تان باز داشته است.

موثرترین درمان اعتیاد به پورن

درمان اعتیاد به پورن چگونه کار می‌کند؟

در حالی که اعتیاد به پورنوگرافی یک وضعیت پیچیده و ناتوان‌کننده است، می‌توان با درمان موثر بر آن غلبه کرد.

از آنجا که تحقیقات کمتری در مورد این درمان اعتیاد نسبت به اعتیاد به الکل یا مواد مخدر وجود دارد، رویکرد درمانی آن نیز می‌تواند متفاوت باشد. و همچنین جنبه‌های روانی و احساسی اعتیاد به پورن می‌تواند بسیار عمیق باشد.

این اعتیاد اغلب با سوءمصرف مواد و دیگر اختلالات همزمان سلامت روان، مرتبط است. این بدان معناست که درمان باید مبتنی بر شواهد باشد و با علل و پیامدهای زمینه‌ای اعتیاد مقابله کند.

درمان انفرادی در کنار مهارت‌ها و فرایندهای درمان گروهی به افراد معتاد کمک می‌کند تا علل اعتیاد خود را شناسایی و برطرف کنند. این حالت به آنها اجازه می‌دهد تا روش‌هایی را برای مقابله با چالش‌های خاصی که با آن روبرو هستند ایجاد کنند.

در نهایت، یک درمان موثر و جامع، به فرد معتاد برای بهبودی کمک می‌کند.

درمان فردی:

اغلب، درمان فردی می‌تواند به شخص در درک علل زمینه‌ای اعتیاد به پورن کمک کند. برای اعتیاد به پورنوگرافی، مخفی کردن هرگونه اختلال روانی یا مسائل عاطفی ریشه‌دار توسط شخص، غیرمعمول نیست.

درمان گروهی:

همراه با جلسات فردی با یک درمانگر که در زمینه اعتیاد به پورن یا رابطه جنسی آموزش دیده است، گروه درمانی (به عنوان مثال، گروه معتادان جنسی و …) نیز می‌تواند مفید باشد.

در گروه درمانی، می‌توانید با افرادی که با مشکل شما دست و پنجه نرم می‌کنند آشنا شوید و مکانیسم‌های مقابله‌ای را بیاموزید که به شما کمک می‌کند چالش‌های روزانه اعتیاد به پورن را پشت‌سر بگذارید.

گزینه‌های درمانی رایج برای اعتیاد به پورنوگرافی

اولین قدم برای درک اعتیاد به پورنو و یادگیری نحوه رهایی از آن، پذیرفتن مشکلتان و دریافت کمک حرفه‌ای است.

هرچند افراد مختلف به برنامه‌های درمانی متفاوتی نیاز دارند، چند درمان رایج وجود دارد که می‌توانید از آنها در اعتیاد به پورن استفاده کنید. برای شروع، درمانگر شما با شما همکاری می‌کند تا نقش پورنوگرافی را در زندگی شما بازی کند؛ یعنی به عنوان مثال، اگر از آن برای مقابله یا فرار از بخش‌های خاصی از زندگی خود یا مدیریت علائم بهداشت روانی خاصی استفاده می‌کنید.

همراه با مداخلات رفتاری، یکی از موثرترین درمان‌ها CBT یا درمان شناختی رفتاری است.

CBT می‌تواند به شما در شناسایی عوامل استفاده از پورن و همچنین تغییر الگوی تفکر که به اعتیاد شما دامن می‌زند، کمک کند. سایر درمان‌ها ممکن است شامل ذهن‌آگاهی یا مایندفولنس باشد، یعنی نوعی مدیتیشن که به شما کمک می‌کند از آنچه در لحظه فکر می‌کنید یا احساس می‌کنید آگاه شوید.

تمرین ذهن‌آگاهی می‌تواند شامل تصویرسازی یا تکنیک‌های تنفس باشد که به آرامش شما کمک می‌کند.

گروه درمانی یکی دیگر از روش‌های رایج است، اگرچه تقریباً همیشه در کنار درمان فردی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در گروه، می‌توانید با افرادی که دچار اعتیاد به پورن هستند، ارتباط برقرار کنید و همچنین درباره اعتیاد خود اطلاعات بیشتری کسب کنید. گروه‌ها می‌توانند در کاهش شرم، و یادگیری و تمرین رفتارهای مناسب در یک رابطه، موثر باشند.

برای اطلاعات بیشتر درباره اثرات پورن بر روابط و مدت زمان لازم برای بهبود علائم به کتاب پورنوگرافی لذت ممنوعه رجوع کنید.

کلیک کنید

پورنوگرافی لذت ممنوعه دکتر کامیار سنایی

نوشته های مشابه

15 دیدگاه

  1. سلام
    مدت زمان بهبودی پورن شدید از نظر عملکرد مغزی چقدر است؟
    مدت زمان بهبودی اختلال نعوظ تا کی طبیعی است؟
    آیا امکان ازدواج سالم وجود دارد و اینکه باید در مدت ترک از متن عکس و هرچیزی که شهوت را برانگیزد ترک شود یا فقط ترک فیلم پورن کافی است

  2. سلام خسته نباشید چطور میتوان به فانتزی های پورن غلبه کرد؟
    فقط ترک یا راهکارهای دیگری وجود دارد

  3. سلام دکتر جان خسته نباشید
    من از اختلال نعوظ ناشی از پورن رنج میبرم و ۲ماهه ترک کردم و هنوز خوب نشدم آیا امکان خوب شدن هست؟
    و اینکه حتی اگر خوب بشم و بعد حدود یکسال اگر ازدواج کنم دوباره اختلال نعوظ حتی با وجود ترک پورن اما در رابطه جنسی میتواند سراغمو بگیره یا اتفاق نمی افته

  4. سلام خسته نباشید چطور میتوان به فلاش بک های این فیلم ها بعد از ترک غلبه کرد و هرگز به این فلش بک ها دچار نشد این من را آزار میدهد که هر موقع به رابطه جنسی فکر میکنم به یاد اینها بیوفتم و احساس خیانت دارم
    ممنون میشم پاسخ بدید

  5. سلام آقای دکتر بنظر شما چه عواملی منجر به تسریع بهبود اختلال نعوظ ناشی از پورن خواهد بود.
    و اینکه برای رفع کامل اثرات از مغز و برگشت سریع به زندگی زناشویی چه عواملی کمک کننده است.

  6. سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر
    ممنون از اینکه با پرداختن به این موضوع جدید باعث آگاه سازی جوانان میشوید جناب دکتر اگر امکانش باشه قسمت تجربیات شخصی از درمان در پورن و بیمارانی که شخصا داشتید رو هم به کتاب خوبتون اضافه کنید بنظرم بسیار مفید خواهد بود با مشاهده کامنت ها در مقالات و خواندن کتابتون پی بردم این غول ناآشنا چه آسیبی به انسانها خصوصا نوجوانها و جوانها وارد میکنه ممنون که باعث آگاه سازی میشوید ای کاش میشد کتابتون در مدارس راهنمایی کشور تدریس میشد تا بسیاری از نوجوانها به مشکلات زیادی که دچار میشوند نشوند

  7. سلام خسته نباشید
    من به دلیل اعتیادبه پورن حالت نعوظ خیلی ضعیفی دارم و با وجود زمان ۲ ماه گذشت تغییری ندیده ام و اینکه حین تماشای پورن زیاده روی کرده و آلتم ناخواسته شل شد و تقریبا دیگر سفتی قبل را ندارد
    میترسم هرگز به نعوظ نرسم و با توجه به سن کم ۲۲ سال که مجردم هستم این استرس که دچار مشکلات زناشویی در اینده خواهم شد علاوه بر افسردگی مدام ذهنم هم مشغول است
    و اسودگی و ارامشمو از دست دادم فکر میکنم هرگز درست نخواهم شد یا اینکه این معضل علاوه بر نابود کردن رویاهام باعث خواهد شد نزد خانواده هم بر ملا شده و منفور گردم
    چکار کنم

  8. من اعتیاد به پورن نداشتم ولی به خودارضایی چرا ولی الآن سه چهار سالی میشه که ترکش کردم
    بهترین راه ترک اول اینه که خودمونو معضلو بپذیریم و کمال گرا نباشیم،قبول کنیم که همه چی یدفعه ای رخ نمیده و بتدریج میتونیم مث خیلی از مشکلات اینو هم پشت سر بزاریم
    حالا اگه ترک کردیمو دو سه دفعه هم دوباره اشتباه کردیم خودمونو سرزنش نکنیم،دوباره سرپا بمونیم و با قدرت بیشتری به مسیرمون ادامه بدیم و تا بهش بی توجه باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
فعالسازی سامانه پیامکی الزامی میباشد!