کشف یک راز: خاطرات از نسلی به نسل دیگر انتقال مییابند
طبق مطالعاتیکه روی حیوانات انجام شد، ثابتشد رفتار میتواند بهواسطهی اتفاقات و تجربیات و خاطرات نسلهای گذشته تحتتاثیر قرار بگیرد. که این تجربیات و خاطرات از طریق حافظه ژنتیکی به نسل بعد منتقل میشوند. نتایج آزمایشات صورت گرفته نشان دادند که یک واقعهی بد و آسیبزا میتواند بر اسپرم در DNA تاثیر بگذارد و به این ترتیب، افکار و رفتار نسلهای بعدی را دگرگون کند.
تحقیقی که در مجلهی Nature Neuroscience چاپ شد نشان میداد موشهایی که آموزش دیدند تا از بوی خاصی دوری کنند، نفرتشان از آن بو را به نوههایشان نیز انتقال دادند. متخصصان اظهار داشتند که این نتایج برای پژوهش در زمینههای ترس و اضطراب بسیار بااهمیت بودند. در این تحقیق حیوانات برای ترس از بویی شبیه به شکوفه گیلاس تربیت شده بودند. سپس تیمی در دانشکدهی پزشکی Emory در ایالاتمتحده بررسی کردند که چه اتفاقی در داخل اسپرم در حال رخدادن است.
آنها فهمیدند بخشی از DNA که مسئول میزان حساسیت به عطر شکوفه گیلاس است، در اسپرم موش فعالتر شده بود. هم فرزندان موش و هم فرزندان فرزندان آنها با وجودی که تا آن لحظه هرگز تجربهی بوی شکوفههای گیلاس را نداشتند، اما نسبت به شکوفههای گیلاس بسیار حساس بودند و از بوی آن دوری میکردند. در این تحقیق، تغییر ساختار مغز نیز مشاهده شده بود.
نتیجهی این تحقیق ثابتنمود: تجربیات والدین، حتی قبل از انعقاد نطفه، بهطورجدی هم بر ساختار و هم بر عملکرد سیستمعصبی نسلهای بعدی تاثیرمیگذارد.
امور خانوادگی
یافتهها، شواهدی از «وراثت اپیژنتیک فرانسلی» را ارایه کردهاند. به این معنیکه عوامل محیطی میتوانند بر ژنتیک فرد تاثیر بگذارند که بهنوبهی خود باعث انتقال به نسل بعدی میشوند.
محققی بهنام دکتر بریان دیاس در مصاحبه با شبکهی بیبیسی اظهار داشت: «تاثیرپذیری نسلها از اجدادشان، یک نوع مکانیسم میباشد. مسلماً در طرح این پرسش که چه اتفاقاتی میافتد تا اسپرم و تخمک، نسلهای بعدی را تحتتاثیر قراردهند، هیچشکی نیست.»
پروفسور مارکوس پمبری از کالج دانشگاهی لندن نیز گفت: تحقیقات نشان میدهند بین ترس، اضطراب و اختلال پس از سانحه ارتباط قوی وجود دارد و شواهد قانع کنندهای وجود دارند که شکلی از خاطرات میتوانند بین نسلها انتقال یابند.
او همچنین اظهار داشت: «وقت آن رسیده است تا محققان بهداشت عمومی، واکنشهای فرانسلی را جدی بگیرند. من معتقدم ما بهطورکلی بدون درنظر گرفتن رویکرد چندنسلی، دلیل افزایش اختلالات روانپزشکی، چاقی، دیابت و اختلالات متابولیک را نخواهیمفهمید. طبق تحقیقاتی که دربارهی بویایی انجام شد، فکر میکنم بعضی از بوها یا به جریان گردش خون میرسند که تولید اسپرم را تحتتاثیر قرار میدهند یا سیگنالی از مغز به اسپرم جهت تغییر DNA میفرستند».
منبع:
بی بی سی نیوز.
پس بر این اساس میتوان فوبیای افراد را توجیه کرد؟ و اینکه آیا فقط خاطرات بد منتقل پیدا میکند یا خاطرات خوب هم منتقل میابد؟ و سوال آخر خاطرات فقط بر اساس حس بویایی باید باشد تا منتقل یابد یا دیگر حواس هم مثل دیدن یا شنیدن هم مانند بویایی قابل انتقال هستند؟
قدرت خاطرات بد برای انتقال بسیار بالاتر است زیرا برای حفظ موجود زنده است.
همه حسها این خاصیت را دارند زیرا موضوع مغز است و نه حواس