چگونه شادتر باشیم ؟ ۱۴ نکته اساسی
چگونه شادتر و خوشحالتر باشیم؟ آیا میدانستید در دانشگاه هاروارد که یکی از مشهورترین دانشگاههای جهان است، دورهای بسیار محبوب و موفق تحت عنوان چگونه شادتر باشیم، تدریس میشود؟ این کلاس روانشناسی که توسط بن شاهار تدریس میشود، هر ترم ۱۴۰۰ دانشجو را به خود جذب میکند. یعنی حدود بیست درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه هاروارد، این درس اختیاری را برمیدارند.
طبق گفتههای بن شاهار، تمرکز کلاس چگونه شادتر باشیم بر شادی، عزت نفس و انگیزش است و به دانشجویان راهکارهایی برای موفقیت و لذت بیشتر در زندگی را میآموزد. این معلم سی و پنج ساله که با لقب «معلم شادکامی» نیز مطرح شده است، در کلاس چگونه شادتر باشیم خود چهارده نکته اساسی برای بهبود وضعیت شخصی و داشتن زندگی موفقتر را ارائه میدهد.
چگونه شادتر باشیم ؟
این نکات شامل موارد زیر هستند:
نکته اول:
از خدا به خاطر داشتههایتان سپاسگزار باشید. ده مورد از داشتههایتان که به شما کمک میکنند تا حال خوبی داشته باشید را بنویسید و بر آنها تمرکز کنید.
نکته دوم:
فعالیتهای فیزیکی انجام دهید. کارشناسان معتقدند ورزش به بهبود خلق و خوی شما کمک میکند. سی دقیقه ورزش بهترین راهحل علیه غمگینی و استرس است.
نکته سوم:
صرف صبحانه فراموش نشود. برخی از مردم به خاطر نداشتن وقت کافی یا جلوگیری از چاقی صبحانه نمیخورند. تحقیقات نشان میدهد صبحانه به شما نیرو میبخشد و کمک میکند بهتر فکر کنید و فعالیتهایتان را موفقیتآمیزتر انجام دهید.
نکته چهارم:
جسور باشید. هر سوالی که دارید بپرسید و افکارتان را بیان کنید. جسور بودن به شما کمک میکند تا عزت نفستان را افزایش دهید. ساکت ماندن و اظهار عقیده نکردن باعث ناراحتی و ناامیدی میشود.
نکته پنجم:
پولتان را صرف تجربههای جدید کنید. طبق یک تحقیق، ۷۵ درصد مردم زمانی که پول خود را برای مسافرت، دوره یا کلاس خرج میکنند، احساس شادی میکنند. این در حالی است که تنها بیست و پنج درصد گفتند که وقتی خرید میکنند شاد میشوند.
نکته ششم:
با مشکلات و چالشهایتان رو به رو شوید. تحقیقات نشان میدهد به تعویق انداختن وظایف و کارهایتان باعث ایجاد استرس و ناراحتی میشود. بهتر است هر هفته لیستی از وظایفتان را تهیه کنید.
نکته هفتم:
در همه جا خاطرات، عبارات خوب و همچنین عکسهای عزیزانتان را قرار دهید. یخچال، کامپیوتر، میز، اتاق و زندگی خود را از خاطرات زیبا پر کنید.
نکته هشتم:
همیشه با دیگران خوش برخورد باشید. لبخند میتواند حال و هوای شما را بسیار عوض کند.
نکته نهم:
کفش راحت بپوشید. دکتر کینت واکرن، رئیس انجمن ارتوپدی آمریکا معتقد است اگر کف پای شما آسیب ببیند، اخمو و بیحوصله خواهید شد.
نکته دهم:
مراقب حالت ایستادن و قرار گرفتن خود باشید. با شانهها و کمری صاف راه بروید و خمیده نباشید. این کار باعث بهتر شدن حال شما میشود.
نکته یازدهم:
به موسیقی گوش دهید: این موضوع به اثبات رسیده است که گوش دادن به موسیقی تاثیر زیادی بر خلق و خو دارد و باعث شادتر شدن زندگیتان میشود.
نکته دوازدهم:
چیزی که میخورید، بر خلق و خوی شما تاثیر میگذارد. هیچگاه در حال حرکت غذا نخورید. برای ثابت نگه داشتن قند خونتان نیز هر سه تا چهار ساعت، خوراکی مفیدی بخورید. شکر و آرد سفید اضافی مصرف نکنید و فقط به سراغ غذاهای سالم بروید. اگر غذاهایتان ناسالم هستند، آنها را تغییر دهید.
نکته سیزدهم:
مراقب ظاهر خودتان باشید. ۷۰ درصد مردم اظهار داشتند که وقتی از ظاهر خوبی برخوردارند، از درون خوشحالتر هستند.
نکته چهاردهم:
*از صمیم قلب به خدا ایمان داشته باشید*: با او هیچ چیزی غیرممکن نخواهد بود!
خوشحالی همانند کنترل از راه دور میباشد، هر زمان که از دستش میدهیم دیوانهوار به دنبالش میگردیم و بسیاری مواقع بدون اینکه بدانیم، بر اوج آن نشستهایم.
منبع:
سایت بی بی سی.
یک نظر