اختلالات اضطرابیروابط عاطفیروانشناسی رابطه

چگونه به فرد مضطرب کمک کنیم

۱۰ نکته برای کمک به شما در صورتی که با فردی مضطرب ازدواج کرده‌اید

همسر مبتلا به اضطراب بیشتر درگیر خویش است. بدترین قسمت اضطراب این است که مانع از ابراز کامل همسرتان در لحظه حال و لذت بردن از زندگی خود می‌شود. آن‌ها دائماً همه چیز و نحوه تعامل خود با دیگران را تجزیه و تحلیل می‌کنند و موقعیت را بارها و بارها در ذهن خود مرور می‌کنند.

آن‌ها هر تعاملی را که تا به حال داشته‌اند و هر تجربه بدی را که گذرانده‌اند تجزیه و تحلیل می‌کنند. چرا که اضطراب هرگز سیر نمی‌شود. حتی اگر یکی از چیزهای بدی که در موردش نگران هستند واقعاً اتفاق بیفتد، اضطراب چیز دیگری برای نگرانی پیدا می‌کند.

این می‌تواند افراد را در زندگی از خودشان دور کند. به خصوص اگر اعضای خانواده‌ درک نکنند که مقابله با اضطراب به‌طور روزانه چگونه است. این افراد می‌توانند به عنوان یک فرد منفی یا کسی که سرگرم کننده نیست دیده شوند.

افراد مبتلا به اضطراب را می‌توان متظاهر دانست زیرا آن‌ها این گونه عمل می‌کنند. این افراد در تلاش حیاتی هستند تا به یک ایده‌آل بی‌نقص از یک زندگی پیشگیرانه برسند ( و هرگز به آن نمی‌رسند زیرا چنین چیزی وجود ندارد).

ترس و اضطراب افراد را مجبور می‌کند تا از انتقاد دیگران، به عنوان راهی برای محافظت از دیگری و خود استفاده کنند (آن‌ها می‌توانند فکر کنند: «اگر همسرم فقط همه چیز را عالی انجام می‌داد، او در امان بود و من از مصیبت از دست دادن او در امان بودم») اما مسلماً این امر باعث دور شدن افراد دیگر از خودشان می‌شود. این مسئله می‌تواند به‌طور جدی روابط زناشویی را تحت تأثیر قرار دهد.

اضطراب چیست؟

اضطراب ترس یا ناراحتی در مورد چیزی است که قرار است اتفاق بیفتد. این پاسخ بدن شما به استرس بیش از حد است. فرد مبتلا به اضطراب ممکن است احساس بی‌قراری، تنش و ضربان قلب سریع داشته باشد.

تقریباً همه افراد احساس اضطراب را تجربه می‌کنند، اما برخی افراد از احساس اضطراب شدید رنج می‌برند. آن‌ها ممکن است قبل از تصمیم‌گیری مهم، مسائل کاری یا ارائه یک آزمون یا سخنرانی، احساس فشار و استرس کنند.

بسیاری از مردم به دلیل اضطراب احساس تمرکز می‌کنند، اما افرادی که دارای اضطراب شدید یا اختلالات اضطرابی هستند باید یاد بگیرند که چگونه با آن کنار بیایند، چرا که می‌تواند به‌طور جدی بر سلامت روان آن‌ها تأثیر بگذارد.

۱۰ نکته در مورد نحوه کمک به همسر مبتلا به اضطراب

حالا که مشکل مشخص شد، این سؤال مطرح می‌شود که چه راه‌حل‌هایی برای آن وجود دارد؟ اولین قدم برای کسی که از همسر مبتلا به اضطراب حمایت می‌کند، این است که درک عمیق‌تری از چنین مشکلی داشته باشد. تصور کنید چگونه باید باشد که همسرتان هر روز با اضطراب روبرو می‌شود. قدم دوم این است که ۱۰ نکته ذکر شده را تمرین کنید تا اگر با فردی مبتلا به اضطراب ازدواج کرده‌اید، به شما کمک ‌کند.

۱. درک کنید که اضطراب چیست

درک خود را بیشتر کنید. بدانید که اضطراب همسرتان یک مسئله شخصی نیست. انتقاد آن‌ها از شما در واقع به شما مربوط نمی‌شود، بلکه این در مورد آن‌هاست. آن‌ها با افکار و احساسات زیادی درگیر هستند که بسیار ناراحت کننده است.

یکی از راه‌هایی که آن‌ها می‌توانند این احساسات را مدیریت کنند، تلاش برای کنترل محیط خود و افراد در آن است. این مسئله شامل شما نیز می‌شود و زمانی که احساس کنید کوچکترین جزئیات مربوط به شما کنترل می‌شود، این می‌تواند خسته کننده باشد.

۲. آن‌ها را به‌طور منظم چک کنید

بررسی‌های منظم. بررسی‌های هفتگی یا روزانه را با همسرتان برنامه‌ریزی کنید تا در مورد اینکه چه چیزی خوب پیش می‌رود و چه چیزی خوب پیش نمی‌رود، صحبت کنید. اگر احساس می‌کنید که تحت کنترل دقیق آن‌ها هستید، لطفاً به آن‌ها اطلاع دهید و در مورد روش‌هایی صحبت کنید که به کمک آن‌ها می‌توانند اضطراب خود را بدون اینکه شما را از خود دور کنند یا باعث ناراحتی یا قضاوت شما شوند، مدیریت کنند.

۳. به آن‌ها کمک کنید تا با اضطراب کنار بیایند

ازدواج با فردی که مضطرب است نیاز به تلاش زیادی دارد. از همسرتان در مقابله با اضطراب حمایت کنید. یاد بگیرید که چه مهارت‌های مقابله‌ای به همسرتان کمک می‌کند و به او کمک کنید تا برای آن مهارت‌ها وقت بگذارد. حتی بهتر از آن، اگر برخی از مهارت‌های مقابله‌ای برای شما لذت بخش است، می‌توانید آن‌ها را با هم انجام دهید (مثلاً تماشای غروب خورشید، پیاده‌روی طولانی در جنگل و غیره).

۴. مشاوره را در نظر بگیرید

در صورت نیاز به دنبال کمک باشید. مشاوره زوجین یا مشاوره فردی را در نظر بگیرید. زندگی با همسری که ۲۴ ساعت شبانه روز با اضطراب کنار می‌آید، می‌تواند سخت باشد. کمک به همسر مبتلا به اضطراب می‌تواند عوارض جدی زیادی داشته باشد. اگر خودمراقبتی یا حمایت کافی نداشته باشید، این می‌تواند برای سلامت روان شما نیز مشکلاتی ایجاد کند. روی سلامت روان خود سرمایه‌گذاری کنید.

۵. زمان مفیدی را با هم بگذرانید

زمان خاص زوج‌ها را فراموش نکنید! همسر شما ممکن است بیش از حد روی چیزهای منفی در زندگی متمرکز باشد و فراموش کند که زمان خاصی را با یکدیگر داشته باشید. رابطه شما به پایداری نیاز دارد و چنین چیزی از صمیمیت و زمان خاص بین زوجین ایجاد می‌شود.

مطمئن شوید که به‌طور منظم زمان مفیدی را با همسرتان می‌گذرانید. اگر اضطراب آن‌ها مانع از این مسئله شده است، بازخورد ملایمی به آن‌ها بدهید و همسرتان را تشویق کنید تا از منابع خود مانند مهارت‌های مقابله‌ای استفاده کند.

۶. مراقبت از خود را فراموش نکنید

مراقب خودتان باشید. مطمئن شوید که شما نیز راهکارهای مقابله‌ای، دوستان یا حمایت اجتماعی دارید، به‌طور منظم ورزش می‌کنید، خوب می‌خورید و می‌خوابید. اگرچه می‌توانید پشتیبان همسرتان باشید، اما قبل از هر چیز باید مراقب خودتان باشید.

این تنها راهی است که می‌توانید پشتیبان دیگران باشید. مراقبت از خود را فراموش نکنید. شما همچنین الگویی برای همسرتان هستید تا آن را دنبال کند.

۷. ارتباط برقرار کنید

این نکته بسیار مهمی است که با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. اگر نیازهای شما در رابطه برآورده نشد، در مورد آن‌ها صحبت کنید. به دلیل درگیری‌های همسرتان با اضطراب، از گفتگو اجتناب نکنید. اگر آن‌ها می‌گویند که نمی‌توانند در حال حاضر صحبت کنند، زمانی را تعیین کنید تا بعداً صحبت کنید.

انتقال نیازهای خود به همسرتان برای شما حیاتی است و به یک اندازه برای هر دوی شما مهم است. آن‌ها همچنین باید در یک رابطه سالم باشند، یعنی برقراری ارتباط و رفع نیازها را از طریق همکاری انجام دهند. این یک مسیر دو طرفه است.

۸. نقاط محرک را تعیین کنند

هنگامی که به دنبال راه‌هایی برای کمک به همسر مبتلا به اضطراب هستید، باید نکات زیادی را رعایت کنید.

زندگی خانوادگی خود را طوری تنظیم کنید که استرس کمتری در آن وجود داشته باشد. محرک‌های رایج برای درگیری با همسرتان چیست؟

اگر آن‌ها به موضوعات خاصی مربوط می‌شوند، برای بررسی این مسائل با همسرتان وقت بگذارید و ببینید که آیا می‌توانید در زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید تا سطح استرس را کاهش دهید.

یک مثال از این موضوع می‌تواند مربوط به این باشد که مدام با همسرتان در مورد خرج کردن پول دعوا می‌کنید. یک راه‌حل برای این امر، ایجاد بودجه‌ای است که هر دوی شما با آن موافق باشید و به آن پایبند باشید.

این کار می‌تواند به همسر مبتلا به اضطراب کمک کند تا بداند چه انتظاری داشته باشد (اضطراب زیاد به معنای نگران بودن است زیرا آن‌ها نمی‌دانند چه انتظاری داشته باشند یا بدترین انتظار را دارند). آنچه برای شما مهم است را مشخص کنید و پول خود را بر این اساس تنظیم کنید.

۹. با هم خوش بگذرانید

با هم به ماجراجویی بروید. اگر ایده تازه‌ای به همسر شما کمک می‌کند تا از چرخه اضطراب خود خارج شود، ماجراجویی می‌تواند برای ایجاد رابطه شما بسیار سرگرم کننده و عالی باشد.

لازم نیست این ماجراجویی یک اتفاق بزرگ باشد، می‌تواند چیزی به سادگی کشف پیاده‌روی جدیدی باشد که هر دوی شما هرگز آن را تجربه نکرده‌اید یا شهری باشد که هرگز در آن شام نخورده‌اید. سعی کنید حداقل یک بار در ماه کار جدیدی را با هم انجام دهید. شما می‌توانید برای آن کار برنامه‌ریزی کنید، در تقویم قرارش دهید و منتظر باشید روزهای ماه بگذرد تا آن زمان فرا برسد.

۱۰. دانش خود را بیشتر کنید

به یادگیری ادامه دهید. به دنبال این باشید که چگونه می‌توانید به بهترین شکل از همسرتان حمایت کنید و تجربه او چگونه است. ذهنی باز داشته باشید و اضطراب آن‌ها را شخصی برداشت نکنید. این مبارزه آن‌هاست و شما اینجا هستید تا به آن‌ها کمک کنید. پس چنین مسئله‌ای به شما مربوط نمی‌شود. از همسرتان بازخورد دریافت کنید و در حالی که نیازهای خود را به‌طور کامل و به بهترین شکل برآورده می‌کنید، تلاش کنید تا نیازهای او را نیز برآورده کنید. اگر به کمک نیاز داشتید، شک نکنید که به دنبال آن بروید.

نتیجه

اگر با فردی که مبتلا به اضطراب است ازدواج کرده‌اید، این امر چالش برانگیز خواهد بود. شما باید صبر داشته باشید و به آن‌ها کمک کنید تا با این مشکل مقابله کنند. اگر به یاد آورید که آن‌ها در حال مبارزه هستند و هیچ کاری را عمداً انجام نمی‌دهند، این مسئله به شما کمک خواهد کرد.

اگر فکر می‌کنید نکات بالا به شرایط شما کمک نمی‌کنند، به شدت توصیه می‌کنیم که از یک متخصص کمک بگیرید.

 

منبع:

https://www.marriage.com/advice/emotional-intimacy/married-to-someone-with-anxiety/

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکتر کامیار سنایی

روانشناس، مشاور، هیپنوتراپ و عضو انجمن هیپنوتیزم بالینی. خوشحالم که به یاری امکانات نوین تکنولوژی، می‌توانم با هموطنانم ارتباط برقرار نمایم. امکان دریافت سوالات شما در این سایت وجود دارد. تلاش خود را به‌کار می‌گیرم تا در زمان کوتاه و به صورت مقتضی، پاسخ آنها را ارایه نمایم. امیدوارم اطلاعات موجود در این سایت مورد استفاده شما واقع گردد. از نظرات و پیشنهادات ارزشمند شما صمیمانه استقبال می‌نمایم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا