دسته بندی نشدهروانشناسی

موانع فرهنگی چیست و چگونه بر آنها غلبه کنیم

نحوه غلبه بر موانع فرهنگی

موانع فرهنگی اشکال مختلفی دارد، از تفاوت در باورهای مذهبی گرفته تا چالش‌های ارتباطی که به دلیل زبان‌های ناآشنا و رفتارهای غیرکلامی ایجاد می‌شود.

غلبه بر این نوع موانع همیشه آسان نیست، اما ارزش تلاش برای ترویج احترام متقابل و حسن نیت بین افراد با پیشینه‌های مختلف را دارد. مهم‌ترین چیزی که باید به‌خاطر بسپارید این است که آداب و رسوم دیگران را بپذیرید و با همان ملاحظه‌ای که برای خود می‌خواهید، با آن‌ها رفتار کنید.

وقت گذاشتن برای آشنایی با جنبه‌های فرهنگ دیگران و یادگیری چند عبارت کلیدی از زبان آن‌ها نیز می‌تواند تا حد زیادی شکاف‌ها را پر کند و همکاری مؤثرتری ایجاد کند. در ادامه، به راهکارهایی برای نحوه غلبه بر موانع فرهنگی می‌پردازیم.

موانع فرهنگیروش اول: کار با افراد با پیشینه‌های فرهنگی مختلف

۱. نیازها یا اعمال مذهبی ویژه همکاران خود را بپذیرید. جهت یادگیری نحوه غلبه بر موانع فرهنگی، ابتدا باید بدانید که برخی از ادیان در مقایسه با سایرین، دستورالعمل‌های سختگیرانه‌تری برای زندگی روزمره پیروان خود دارند. برای جلوگیری از برخوردهای فرهنگی در محیط کار، بهتر است به افراد برای انجام وظایف دینی خود آزادی عمل بدهید، حتی اگر در برنامه منظم شما اختلال ایجاد کنند یا پروژه و جلسه‌ای را قطع کنند.

  • به عنوان مثال، مسلمانان مؤمن، ۵ بار در روز در زمان‌های مختلف از جمله ظهر، بعد از ظهر و عصر نماز می‌خوانند. برای دوستان اسلامی شما، این جلسات دعا «وقفه‌ای» نیست که سایر کارمندان دریافت نمی‌کنند، بلکه اعمالی ضروری از عبادت معنوی هستند.
  • به‌طور مشابه، ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که یک همکار یا کارمند برای تعطیلات مهم مذهبی یا ملی که برای شما فقط یک روز دیگر است، درخواست مرخصی دهد.

۲. با افراد غیربومی به شیوه‌ای واضح و مؤدبانه ارتباط برقرار کنید. سعی کنید تا حد امکان از کلمات و عبارات ساده استفاده کنید و از اصطلاحات یا عبارات عامیانه گیج کننده بالقوه خودداری کنید، مگر اینکه مطمئن باشید آن شخص منظورتان را می‌داند. این می‌تواند به اندازه کافی سخت باشد که منظورتان را به کسی انتقال دهید که به زبان شما صحبت می‌کند، چه برسد به کسی که در تلاش برای تسلط بر زبان دوم یا سوم است.

  • مطمئن شوید که این حالت ساده ارتباطی را در ایمیل‌ها، یادداشت‌ها، اسناد مهم، ادبیات داخل خانه و سایر مطالب نوشتاری نیز اعمال کنید. به عنوان مثال چنین جمله‌ای «لطفاً گزارش‌های خود را تا پایان روز جمعه تحویل دهید» بسیار واضح‌تر از این جمله «مطمئن شوید که اقدامات مناسب را انجام داده‌اید تا گزارش خود را حداکثر تا پایان ساعات کاری عادی روز جمعه ارسال کنید» می‌باشد.
  • صحبت کردن با کسی به روشی که او بتواند متوجه شود، فقط تبادل اطلاعات بین شما را افزایش نمی‌دهد. این کار همچنین باعث می‌شود که فرد احساس راحتی بیشتری کند و بهتر بتواند به دستورالعمل‌ها و درخواست‌ها پاسخ دهد.

۳. زمانی که یک آداب و رسوم خاص باعث تنش می‌شود، مایل به سازش باشید. با هم‌تیمی یا کارمند خود صحبت کنید و ببینید آیا می‌توانید به درک متقابلی برسید که چه نوع رفتارهایی برای کار قابل قبول است و چه نوع رفتارهایی قابل قبول نیست. همه آداب و رسوم به استاندارد مورد نظر نمی‌رسند، اما با ارتباط صریح و روراست، شانس بسیار بیشتری برای رسیدن به ترتیباتی که همه را راضی می‌کند، خواهید داشت.

  • اگرچه ممکن است این برای یک همکار اسپانیایی عملی نباشد که هر روز بعدازظهر، زمانی که کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، بتواند مقداری بخوابد؛ به همین دلیل، شما می‌توانید به آن‌ها اطلاع دهید که هرطور که می‌خواهند، از زمان استراحت ناهار خود استفاده کنند.

۴. در تحصیل و آموزش مبتنی بر تنوع سرمایه‌گذاری کنید. اگر منابع اجازه می‌دهند، یک دوره رسمی آموزش مبتنی بر تنوع می‌تواند به کارکنان شما این فرصت را بدهد که دیدگاه‌های جدید را امتحان کنند و یاد بگیرند که چگونه همکاری مؤثرتری داشته باشند. این نوع آموزش معمولاً شامل یادگیری به سبک کلاس درس یا ارائه‌ها یا سمینارهای ویژه با هدف ترویج احترام متقابل و درک متقابل بین متخصصان با پیشینه‌های فرهنگی متفاوت است.

  • اگر جایی در بودجه برای برنامه‌های پیچیده‌تر وجود ندارد، دوره‌های آنلاین، ارائه‌های ویدئویی و بسته‌های اطلاعاتی همگی می‌توانند راه‌حل‌های آموزشی مقرون به صرفه باشند.
  • لزوماً نیازی نیست یک متخصص خارج از محل کار برای بهبود روابط کارمندان بیاورید. شما می‌توانید آموزش مبتنی بر تنوع خود را با برگزاری جلسات تیمی که در آن شما و همکارانتان در بحث آزاد یا ایفای نقش و سایر تمرینات خلاقانه شرکت می‌کنید، انجام دهید.

روش دوم: آشنایی با فرهنگ‌های دیگر

۱. سعی کنید کمی در مورد فرهنگ‌های دیگران بیاموزید. مطالبی درباره جشن‌های تعطیلات تایوانی بخوانید، فیلم‌های فرانسوی تماشا کنید، غذاهای اتیوپیایی را امتحان کنید یا از یک همکار خارجی بپرسید که زندگی در سن پترزبورگ چگونه است. از طریق این نوع تحقیقات دست اول، می‌توانید روند ایجاد پل بین فرهنگ خود و فرهنگ‌هایی که با آن‌ها آشنایی کمتری دارید را آغاز کنید. احتمالاً حتی از انجام این کار لذت خواهید برد!

  • حتی کمی وقت گذاشتن برای حفظ کردن چند عبارت کلیدی که به زبان مادری همکارتان است، می‌تواند برای نشان دادن حسن نیت و تمایل شما برای برقراری ارتباط در سطح شخصی‌تر کافی باشد.

نکته: داشتن ذهنی باز در مورد اینکه چگونه کارها در جاهای دیگر انجام می‌شود به‌ویژه مهم است اگر شغلتان مستلزم سفر یا نظارت بر امور بین‌المللی باشد.

۲. وقتی با خصلت‌های فرهنگی مواجه می‌شوید، سؤالات مؤدبانه بپرسید. اگر یکی از همکارانتان عادت به انجام کاری دارد که به نظرتان غیرعادی یا گیج کننده است، از ابراز کنجکاوی خود نترسید؛ فقط مطمئن شوید که این کار را با لحن ملایمی انجام می‌دهید. به احتمال زیاد، فرد از اینکه شما به شیوه زندگی او علاقه نشان می‌دهید، خوشحال می‌شود.

  • به جای اینکه از یک همکار ژاپنی بپرسید: «چرا همیشه مرا با نام خانوادگی صدا می‌زنید؟ فکر کردم ما با هم دوست هستیم!» ممکن است سعی کنید سؤال را به شیوه‌ای که کمتر مستقیم باشد بیان کنید، مثلاً: «آیا در ژاپن این رایج است که یک همکار را با عنوان رسمی صدا کنیم؟»
  • پرسیدن سؤال اغلب بهترین راه برای یادگیری است. با این حال، این مهم است که سؤالات خود را با احترام بیان کنید تا از توهین به شخص یا ایجاد احساس متمایز بودن در او، جلوگیری کنید.

۳. دیگران را تشویق کنید تا تجربیات فرهنگی خود را به اشتراک بگذارند. سعی کنید فضایی مهمان‌نواز را ایجاد کنید که در آن همه احساس کنند که می‌توانند در مورد نحوه نگرش خود به جهان صحبت کنند. این نه تنها برای روحیه خوب است، بلکه می‌تواند شخصاً پربار هم باشد. شما هرگز نمی‌دانید که ممکن است چه چیزی را از بینش شخص دیگری به دست آورید.

  • این فرصت را به کارمندانی با پیشینه‌های فرهنگی مختلف بدهید تا با جستجوی نظراتشان در طول کنفرانس‌ها یا مشارکت در خبرنامه هفتگی، نقش فعال‌تری در امورات شرکت داشته باشند.

روش سوم: پیشگیری و مقابله با تعارضات فرهنگی

۱. از باور کردن کلیشه‌های مخرب خودداری کنید. هیچکس دوست ندارد که بر اساس چند فرضیه‌ی از پیش تعیین شده، مورد قضاوت قرار بگیرد. حواستان به مشکلات فرهنگی باشد که هنگام تعامل با افرادی که از شما متفاوت هستند، به آن‌ها اشاره می‌کنید؛ به خصوص اگر این تفاوت قومی باشد. با وجود شباهت‌هایی که بین اعضای یک گروه فرهنگی وجود دارد، مردم همچنان افراد مستقلی هستند و تمایل دارند که با آن‌ها به این شکل رفتار شود.

  • همیشه بهتر است به جای اینکه فرض کنید می‌دانید که فرد بر اساس طبقه‌بندی‌های فرهنگی چگونه فکر می‌کند یا چه احساسی دارد، مستقیماً در مورد دیدگاه او بپرسید.
  • در بهترین حالت، عمل بر اساس تصورات از پیش تعیین شده آزاردهنده است. در بدترین حالت، این امر می‌تواند منجر به احساسات آسیب دیده، بی‌اعتمادی یا حتی خشم شدید شود.

۲. در مقابل میل به انتقاد از عقاید یا آداب و رسوم دیگران مقاومت کنید. مگر اینکه تفاوت معینی تأثیر منفی بر بهره‌وری یا تعاملات بین کارمندان داشته باشد، نظرات ایرادگیر را برای خود نگه دارید. این جایگاه شما نیست که در محل کار یا هر جای دیگری، به دیگران بگویید که برای چه چیزی ارزش قائل باشند یا چگونه رفتار کنند. دنیا و اتاق استراحت برای همه به اندازه کافی بزرگ است.

  • اگر بنا به دلایلی، به نسبت شرایط لازم است که در مورد رفتار همکار یا کارمندی اظهار نظر کنید، مطمئن شوید که این رفتار به جای اعتراض شخصی، ناشی از تعهدات حرفه‌ای است.
  • به‌خاطر داشته باشید که باورها، نگرش‌ها و رفتار‌هایتان ممکن است برای فردی از فرهنگ دیگر، به همان اندازه عجیب به نظر برسد که باورهای او برای شما اینطور است.

۳. حس شوخ طبعی داشته باشید. به اشتباهات گاه به گاه یا دروغ‌های اجتماعی به عنوان چیزی برای خنده فکر کنید، نه چیزی که از آن خجالت بکشید. شوخ طبعی یکی از ویژگی‌های انسانی است که جذابیت جهانی دارد. هنگامی که از آن به روش درست در زمان مناسب استفاده شود، همچنین ظرفیت فراتر رفتن از زبان، فرهنگ و سایر منابع درک شده متمایز را دارد.

  • توانایی خندیدن به دیگران نیز کمک می‌کند تا بتوانند در زمانی که خجالت می‌کشند، احساس راحتی کنند.

هشدار: وقتی مسائل را بسیار جدی می‌گیرید، این امر می‌تواند وضعیت را برای همه افراد مرتبط، حتی بدتر کند.

نکات کمکی

  • ایجاد سازگاری در برخوردهای بین فرهنگی مسئله‌ی پیچیده‌ای نمی‌باشد. در واقع، معمولاً به همین سادگی است که قانون طلایی را به‌خاطر بسپارید: با دیگران همانطور رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود.
  • هماهنگی بیشتر با فرهنگ دیگر، به معنای سرکوب کردن یا متأسف بودن برای فرهنگ خودتان نیست. این کاملاً ممکن است که به میراث فرهنگی خود افتخار کنید و همزمان میراث فرهنگی دیگران را بپذیرید.

هشدارها

  • به‌طور کلی، بهتر است هنگام آشنایی با فردی با پیشینه‌های فرهنگی متفاوت، به ویژه در محل کار، از موضوعات حساس مانند سیاست و مذهب دوری کنید. در برخی مکان‌ها، مطرح کردن این نوع موضوعات، بی‌ادبانه تلقی می‌شود.

 

منبع:

https://www.wikihow.com/Overcome-Cultural-Barriers

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا