اختلالات اضطرابی

غلبه بر ترس از رانندگی

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

راههای غلبه بر ترس از رانندگی

رانندگی می‌تواند ترسناک باشد، فرقی ندارد برای اولین بار رانندگی کنید یا تجربه‌ای در آن داشته باشید. شاید عصبی و مضطرب باشید یا اعتمادبه‌نفس نداشته باشید. همچنین احتمال دارد بعد از تجربه یک تصادف، در مورد رانندگی دوباره عصبی شوید. برای غلبه بر ترس از رانندگی، می‌توانید از طریق تمرین، آموزش خود و تکنیک‌های تمدد اعصاب، گام‌هایی برای کاهش اضطراب خود بردارید.

ترس از رانندگیتمرین رانندگی

۱. در مسیر غلبه بر ترس از رانندگی، قدم‌های کوچک بردارید. اگر آنقدر عصبی هستید که نمی‌توانید در شهر رانندگی کنید، مسیر کوتاه‌تری را در نظر بگیرید؛ حتی اگر این مسیر در اطراف منزلتان باشد. سعی کنید فشار کمتری به خود بیاورید تا رانندگی به مشکل بسیار بزرگی تبدیل نشود. اگر اضطراب شما را آشفته نکرده باشد و از سوار شدن به ماشین وحشت نداشته باشید، خود را مجبور به رانندگی کنید. این را به یاد داشته باشید که حتی برداشتن قدم‌های کوچک می‌تواند همچنان به عنوان تمرین حساب شود.

  • سعی کنید به مرور زمان از منطقه امن خود خارج شوید. به عنوان مثال، شاید بخواهید با نشستن در یک ماشین پارک شده و عادت کردن به تمام کنترل‌ها، قبل از اینکه ماشین را روشن کنید، شروع کنید. هنگامی که این کار برایتان راحت شد، می‌توانید ماشین را روشن کنید، سعی کنید رانندگی کنید و سپس ماشین را دوباره پارک کنید. در حین این روند، به آرامی سعی کنید سطح آرامش خود را تقویت کنید.
  • متوجه شوید که آیا ترس شما حالت کلی دارد یا مختص یکی از جنبه‌های رانندگی است. اگر دومی است، تسلط در مهارت غلبه بر ترس را تمرین کنید. به عنوان مثال، ممکن است از پارک دوبل وحشت داشته باشید؛ یک خیابان خالی پیدا کنید که در آن بتوانید مانور بین مخروط‌های ایمنی را تمرین کنید و وقتی به آن مسلط شدید، شاید بتوانید پارک کردن بین ماشین‌های دو دوست را امتحان کنید.

۲. در فاصله دوری از دیگران، رانندگی کنید. قبل از تمرین در ترافیک، به رانندگی در مناطق خلوت عادت کنید. خیابان‌های فرعی خلوت یا یک پارکینگ خالی را پیدا کنید و به شروع، توقف، علامت دادن، چرخش، معکوس کردن و غیره عادت کنید. یاد بگیرید که وسیله نقلیه خود را کنترل کنید و کنترل‌ها را در جایی پیدا کنید که دیگر در مورد ترافیک یا سایر رانندگان نگران نباشید.

  • زمانی که احساس راحتی در کار با ماشین داشتید، تا جاده‌های شلوغ‌تر و رانندگی‌های طولانی‌تر پیش بروید.
  • شاید در ابتدا بخواهید رانندگی را تنها در طول روز تمرین کنید. چرا که به دلیل بهتر دیدن، اعتمادبه‌نفس بیشتری خواهید داشت.

۳. به همراه یکی از دوستان یا اعضای خانواده رانندگی کنید. رانندگی با شخصی که به او اعتماد دارید، می‌تواند به شما کمک کند تا احساس راحتی در ماشین داشته باشید. اگر اتفاق بدی بیفتد، این شخص برای کمک و توصیه به شما در آنجا خواهد بود و حتی اگر ترافیک یا شرایط برای تجربه یا سطح اطمینان شما بیش از حد باشد، آن شخص مسئولیت را بر عهده خواهد گرفت.

  • مطمئن شوید با شخصی رانندگی می‌کنید که به‌طور طبیعی برایتان آرامش بخش است. به عنوان مثال، شما احتمالاً به فردی نیاز دارید که با آرامش بگوید: «اوه، به نظر می‌رسد که ما دور برگشت را رد کرده‌ایم، آیا می‌توانید وارد این پارکنیگ شوید و سپس دور بزنید؟» به جای اینکه طرف مقابلتان داد بزند «همان جایی که بودیم باید دور می‌زدیم!»
  • به دوستان یا اعضای خانواده‌تان اجازه دهید بدانند که چگونه می‌توانند از شما در ماشین حمایت کنند. شاید دوست داشته باشید که آن‌ها در مورد روزشان به شما بگویند تا به آرامش ذهنتان کمک کنند یا شاید سکوت را ترجیح دهید تا بتوانید تمرکز کنید.

ترس از رانندگییادگیری در مورد ماشین‌ها و رانندگی

۱. دفترچه راهنمای مالک ماشین را بخوانید. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد خودروی خود، می‌توانید از نحوه عملکرد آن مطلع شوید، با ویژگی‌های ایمنی آن آشنا شوید و نحوه عیب‌یابی مشکلات را یاد بگیرید. درک بهتر یک ماشین باعث می‌شود تا با آن احساس راحتی کنید. در مورد قطعات ماشین خود یاد بگیرید و سپس رانندگی خود را دور از ماشین‌های دیگر امتحان کنید تا ببینید چگونه پیش می‌رود.

  • به عنوان مثال، اگر ماشین شما دارای ترمز ضد قفل (ABS) است، قبل از اینکه نیاز به استفاده از آن‌ها داشته باشید، آن‌ها را در مکانی امن امتحان کنید. سرعت متوسط را بالا ببرید و ترمز را محکم فشار دهید. شاید جریان پدال را احساس کنید یا صدای مداومی را بشنوید. این دقیقاً همان کاری است که ترمز ضد قفل باید انجام دهد؛ زیرا این نوع ترمزها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که خودروی شما را در کوتاه‌ترین فاصله ممکن متوقف می‌کنند و با فشار دادن خودکار، ترمزها از لغزش شما جلوگیری می‌کنند.
  • به ماشین خود عادت کنید. شاید بهتر باشد رانندگی در همان ماشین را تمرین کنید تا زمانی که اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا کنید. همه ماشین‌ها کمی متفاوت هستند و ویژگی‌های خاص خود را دارند.

۲. به خودتان تعمیر و نگهداری اولیه ماشین را یاد دهید. یاد بگیرید که چگونه مخزن شیشه شوی خودرو را پر کنید، لاستیک‌ها را عوض کنید یا برف پاک کن‌ها را عوض کنید. راحت بودن با قطعات ماشینتان، حتی اگر خیلی ابتدایی باشند، می‌تواند به شما کمک کند اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید و کمتر مضطرب شوید.

  • نحوه تعویض لاستیک را یاد بگیرید. بسیاری از مردم در مورد این مسئله نگران می‌شوند که در صورت پنچر شدن لاستیک، چه کاری باید انجام دهند. اگر نحوه تعویض لاستیک را بلد باشید، نیازی نیست که برای کمک در کنار جاده منتظر بمانید. شما می‌توانید برای قادر بودن به حل مشکل خود، احساس توانمندی کنید.

۳. علائم راهنمایی و رانندگی را مرور کنید. در مورد قوانین و مقررات رانندگی مشورت کنید یا یک قرار ملاقات با مربی رانندگی واجد شرایط تعیین کنید. احساس آگاهی در مورد قوانین و انتظارات می‌تواند به اعتمادبه‌نفس شما کمک کند.

  • فیلم‌های رانندگی ایمن را به صورت آنلاین تماشا کنید. اگر نمی‌توانید به کلاس بروید، سعی کنید ویدیوها را تماشا کنید تا مهارت‌ها را ایجاد کنید و سطح اعتمادبه‌نفس خود را افزایش دهید.

۴. در کلاس رانندگی تدافعی شرکت کنید. یاد بگیرید که موقعیت‌های دشوار را قبل از تبدیل شدن به شرایط اضطراری، شناسایی و اصلاح کنید یا از آن‌ها اجتناب کنید. سطح اضطراب شما ممکن است با احساس آمادگی بیشتر برای مقابله با سناریو‌های دردسر ساز کاهش یابد.

  • شما از این طریق، می‌توانید مهارت‌های رانندگی با ارزش و تقویت کننده اعتمادبه‌نفس را یاد بگیرید.

حفظ آرامش در هنگام رانندگی

۱. برای رانندگی خود آماده باشید. در کاهش اضطراب، شاید این مفید باشد که همه چیز را برای سفرتان آماده کنید. کشف کنید که چه موارد یا گام‌هایی می‌توانید بردارید که باعث شود احساس بهتری داشته باشید، سپس برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال، می‌توانید موارد زیر را انجام دهید.

  • باک بنزین را پر کنید.
  • فشار باد لاستیک را بررسی کنید.
  • یک جعبه کمک‌های اولیه در صندوق عقب داشته باشید.
  • شماره تلفن افراد برای تماس در مواقع ضروری را داشته باشید.
  • قبل از شروع سفر، مسیر‌ها را چاپ یا در گوشی خود آماده داشته باشید.

۲. رانندگی ایمن را تمرین کنید. رفتارهای پرخطر، مانند سرعت غیرمجاز یا نگاه کردن به صفحه گوشی در حین رانندگی، می‌توانند سطح اضطراب شما را افزایش دهند؛ پس سعی کنید آن‌ها را انجام ندهید. این رفتارها همچنین خطر تصادف را افزایش می‌دهند.

  • احساس نکنید که نیاز دارید بیش از آنچه که احساس راحتی می‌کنید، رانندگی تهاجمی داشته باشید. به عنوان مثال، بسیاری از مردم با سرعت بیشتری از چراغ‌های زرد می‌گذرند، اما شاید شما بخواهید با احتیاط بیشتری رانندگی کنید تا زمانی که احساس اضطراب کمتر و اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید.
  • هنگام رانندگی با گوشی صحبت نکنید و هرگز همزمان با رانندگی، پیامک ارسال نکنید. گوشی شما می‌تواند تا رسیدنتان صبر کند.
  • نگران این نباشید که افراد دیگر در جاده چه کاری انجام می‌دهند، حتی اگر آن‌ها در حال بوق زدن یا افزایش سرعت در اطرافتان هستند. فقط روی جاده جلوی خود تمرکز کنید و با خیال راحت رانندگی کنید.

۳. تکنیک‌های تجسم را تمرین کنید. تجسم مغز شما را فریب می‌دهد تا احساس کند واقعاً آنجا هستید. این به شما کمک می‌کند تا احساس آرامش و اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید، زیرا اکنون می‌توانید از «تجربه‌ای» که در حال حاضر دارید استفاده کنید.

  • قبل از شروع رانندگی، چشمان خود را ببندید و نفس عمیق بکشید. سعی کنید تصور کنید که تمام مراحل روشن کردن ماشین را طی می‌کنید: کمربند ایمنی خود را ببندید، موتور ماشین را روشن کنید، از پارکینگ خود خارج شوید و با اطمینان و آرامش به سمت مقصد خود رانندگی کنید.
  • در صورت امکان، مسیر و نقاط دیدنی آن را تجسم کنید.

۴. از تکنیک‌های تنفس عمیق استفاده کنید. تمرکز بر تنفس می‌تواند به شما کمک کند تا در لحظه حال و آرام بمانید. هنگامی که در تنفس آگاهانه مهارت پیدا کردید، آن را به عنوان یک ابزار آرامش بخش خواهید یافت که می‌تواند در هر جایی برایتان مفید باشد.

  • یک تکنیک آسان برای امتحان کردن در حین رانندگی، این است که به سادگی از طریق بینی نفس بکشید، احساس کنید که شکم و ریه‌هایتان در حالی که از هوا پر می‌شوند منبسط می‌شوند و سپس از طریق بینی خود، به‌طور کامل بازدم انجام دهید.

۵. جهت آرام شدن به موسیقی گوش دهید. موسیقی آرامش بخش با صدای کم می‌تواند به شما کمک کند آرام شوید. به چیزی گوش ندهید که شما را بیشتر آشفته کند.

۶. با خودتان صحبت کنید یا آواز بخوانید. از طریق کلمات مثبت یا خنده دار و آهنگ‌های سرگرم کننده، روحیه خود را تقویت کنید. شاید بخواهید این کار را تنها زمانی انجام دهید که تنها هستید تا معذب نباشید.

  • به عنوان مثال، می‌توانید یک عبارت تأکیدی مثبت را تکرار کنید، مانند «من دارم یک کار عالی انجام می‌دهم. من مطمئن و آرام هستم. من به موقع و با خیال راحت به مقصد خواهم رسید.»
  • خودتان را بخندانید. در حین صحبت‌های خود از شوخ طبعی استفاده کنید؛ هیچ کس صدای شما را نخواهد شنید! به عنوان مثال، می‌توانید رانندگی خود را طوری بیان کنید که انگار در یک ماشین مسابقه هستید. خنده به آرامش شما کمک می‌کند.
  • خواندن آهنگ‌های موردعلاقه و لذت‌بخش خود با صدای بلند، به شما کمک می‌کند تا از خود لذت ببرید. این کار نه تنها سرگرم کننده است، بلکه آواز خواندن به شما کمک می‌کند تا روی تنفستان تمرکز کنید و در لحظه حال حضور داشته باشید؛ این امر در کاهش استرس مفید است.

۷. کمک بیشتری را در نظر بگیرید. اگر تکنیک‌های آرام سازی را امتحان کرده‌اید و هنوز در هنگام رانندگی احساس اضطراب دارید، شاید بخواهید از یک مشاور متخصص در فوبیا مشاوره بگیرید. خوشبختانه، با کمک حرفه‌ای، فوبیا به‌طور کلی به درمان نسبتاً ساده نیاز دارد.

  • به احتمال زیاد با استفاده از تکنیک‌های مواجهه درمانی، با یک متخصص کار خواهید کرد؛ یعنی هر بار با یک جنبه از رانندگی کمی راحت‌تر شوید و به آرامی سطح تحمل خود را افزایش دهید.
  • همچنین شاید بخواهید درباره غلبه بر فوبیای رانندگی، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

چگونه بر ترس از رانندگی خود غلبه کنیم؟

اجازه ندهید که ترس از وسایل نقلیه (رانندگی) تابستان امسال هم شما را متوقف نگه دارد.

دلایل بسیاری وجود دارد برای اینکه فردی از رانندگی امتناع کند. آنها ممکن است عذر پزشکی داشته باشند که باعث شود رانندگی برایشان ناامن باشد. یا ممکن است در یک منطقه ای زندگی می‌کنند که در آنجا رانندگی غیر ضروری و نامناسب است. و یا ممکن است نگرانی‌های زیست محیطی داشته باشند که راه رفتن، ترانزیت و یا دوچرخه را ترجیح می‌دهند.

فوبیای رانندگی و یا ترس از وسایل نقلیه آنقدر هم غیرمعمول نیست، حتی اگر به نظر می‌رسد همه افرادی که می‌شناسید رانندگی می‌کنند. این امر به ویژه پس از یک تجربه تصادف اتومبیل تا حدی طبیعی است: یک مطالعه نشان می دهد که ۲۵-۳۳ درصد از افرادی که در یک حادثه تصادف بوده‌اند و به بیمارستان منتقل شدند، ترس از رانندگی پس از آن را تجربه کرده‌اند.

ترس از رانندگی برای بعضی از افراد ممکن است به این معنی تلقی شود که شما از رانندگی نفرت دارید ولی اگر مجبور باشید، به آن تن می‌دهید. یا ممکن است به این معنی باشد که تنها تحت بعضی شرایط رانندگی خواهید کرد. به عنوان مثال، ممکن است با رانندگی در اطراف شهر راحت باشید اما نه در بزرگراه. یا با رانندگی در آب و هوای خوب راحت‌تر باشید، اما از رانندگی در باران یا برف، مضطرب باشید.

اما اگر از رانندگی تنها به علت ترس از آن اجتناب می‌کنید، این قضیه می‌تواند بسیار محدودکننده باشد. خبر خوب این است که چه این ترس از یک حادثه رانندگی بوده باشد و یا همیشه با شما بوده است، راه‌هایی برای مقابله با آن وجود دارد. در اینجا چند نکته جزئی و یا حتی جدی برای غلبه بر ترس از رانندگی وجود دارد.

دستورالعمل مناسب دریافت کنید

«ترس از رانندگی برای رانندگان تازه کار و یا آنهایی که تجربه تصادف داشته‌اند به یک رانندگی نا مطمئن مربوط می‌شود و یا به غرایز و احساسات ناهنجار.» (برگرفته از صحبت‌های جاشوا مه، بازاریاب مدارس رانندگی) برای خلاص شدن از احساس ترس، یادگیری عادت‌های خوب و استفاده از مهارت‌های یک مربی توانا می‌تواند منجر به کاهش ترس و افزایش اعتماد به نفس بیشتری پشت فرمان اتومبیل شود. برای پیدا کردن مدارس رانندگی مجاز در نزدیکی محل زندگیتان، با وزارت حمل و نقل استان خود هماهمنگی لازم را صورت دهید.

برای غلبه بر ترس از رانندگی سعی کنید در معرض درمان قرار بگیرید:

وقتی کسی ترس از رانندگی دارد به حدی که بر زندگی و حتی توانایی او در پشت فرمان اتومبیل نشستن تاثیر گذاشته است، بسیار مهم است که برای مبارزه با این ترس اقدامی صورت دهد. آن هم از طریق قرار گرفتن در معرض درمان و رفتار شناختی. (بر گرفته از صحبت‌های جانیفر رولین، روان درمانگر) درمان به شیوه‌ی در معرض قرار گرفتن، بدین گونه عمل می‌کند که شما تمرین می‌کنید و خود را در معرض آنچه می‌ترسید قرار می‌دهید. به این طریق مغز شما یاد می‌گیرد که رانندگی کردن به معنای ترسیدن نمی‌باشد و می‌شود رانندگی کرد ولی نترسید.

ترس خود را مرتب‌سازی کنید:

رولینگ می‌گوید: سلسله مراتب ترس‌های خود را از رانندگی (از کمترین حالت ترس به بیشترین) ترسیم کنید. پس از آن می‌توانید از کمترین به بیشترین ترس غلبه کنید. اگر با بدترین ترس شروع کنید، ممکن است به ندرت پایان یابد، اما با شروع یکی از ضعیف‌ترین ترس‌ها در لیست می‌توانید به یک پیروزی کوچک در اوایل روند دست یابید و همین قضیه به شما انگیزه حرکت می‌دهد. او می‌گوید: «قدم به قدم این سلسله مراتب را ترجیحا به کمک یک درمانگر و یا مربی رانندگی طی کنید. آنها می‌توانند بر ترس از رانندگی شما و تجدید احساس راحتی و آزادی غلبه کنند.»

برای غلبه بر ترس از رانندگی راه‌هایی برای آرام شدن پیدا کنید:

رولینگ می‌گوید روش‌های آرامش‌بخش مانند مدیتیشن و یا تنفس عمیق ممکن است در طول روند مفید باشد. قبل از شروع به رانندگی یک دقیقه را برای انجام چند تمرین تنفسی اختصاص دهید. در زمان رانندگی به زمان حال توجه کنید و روی رفتار و اقدامات خود به عنوان یک راننده تمرکز کنید.

خودتان را در موقعیت‌های راحت و آرام قرار دهید:

«مدرسه تعلیم رانندگی با لبخند» شرایطی راحت در رانندگی را برایتان ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، شما لازم نیست که حتما در لاین سرعت بزرگراه رانندگی کنید، و اشکالی ندارد برنامه‌ریزی کنید که مسیری طولانی‌تر را به جای آزادراه انتخاب کنید. شما همچنین می‌توانید سفرهای کوتاه را انتخاب کنید و بدین ترتیب راه خود را به مسیرهای طولانی‌تر ارتقا دهید. پیشرفت هرچقدر هم که آهسته باشد، پیشرفت است.

استفاده از عبارات مثبت برای غلبه بر ترس از رانندگی:

ممکن است این کار کمی به شما احساس احمقانه‌ای بدهد. اما تکرار یک جمله تشویق‌آمیز و مثبت یا یادآوری کاری که شما در حال انجامش می‌باشید می‌تواند کمک کننده باشد. رولینگ در این خصوص می‌گوید: «هنگامی که آنها خود را به چالش می‌کشند، ممکن است استفاده از عبارات تشویق‌آمیز مفید باشد. مثلاً، من در مقابله با ترسم بسیار شجاع هستم».

بدانید که اضطراب چگونه احساسی است

مدرسه «با لبخند رانندگی کنید» این پیشنهاد را می‌دهد که با علائم اضطرابی که تجربه می‌کنید، آشنا باشید. بدین ترتیب شما می‌توانید در حین رانندگی اتومبیل خود را به کنار جاده و در یک نقطه امن بکشید تا فرصتی برای آرام شدن پیدا کنید و مجبور به رانندگی در آن زمان نباشید. اگر در حین رانندگی تجربه حمله عصبی و ترس داشته‌اید و یا نگرانی در مورد این قضیه را دارید، علائم ترس را یاد بگیرید تا قبل از اینکه به طور کامل این حالت به شما دست دهد و خود و دیگران را به خطر اندازید، از مسیر رانندگی خارج شوید.

هیپنوتیزم درمانی را در نظر بگیرید:

برخی از افراد به هیپنوتیزم درمانی برای غلبه بر ترس مراجعه می‌کنند و در این میان ترس از رانندگی مستثنا نیست. هنریک آزودو (هیپنوتراپیست بالینی) می‌گوید: دلایل ترس از رانندگی در ذهن ناخودآگاه  وجود دارند. در ابتدا ما یک علت اولیه داریم، که می‌تواند به‌طور مستقیم یا غیر مستقیم به رویداد مربوط باشد، سپس دلیل دوم و حتی سوم مطرح می‌شود. شما فقط با درمان هیپنوتیزم می‌توانید با هر سه عامل به‌طور موثر مقابله کنید. اگر این چیزی است که به دنبالش هستید، توصیه‌های یک هیپنوتراپیست بالینی قابل اعتماد را دنبال کنید.

به دنبال یک پزشک متخصص باشید

اگر شما هنوز با اضطراب رانندگی مبارزه می‌کنید و یا حتی اگر اضطراب شما بیشتر از یک اضطراب رانندگی می‌باشد، ممکن است اختلال اضطراب عمومی را تجربه می‌کنید. با یک پزشک متخصص درباره این موضوع و درمان آن – مثل دارو و درمان رفتار شناختی – صحبت کنید.

نکات کمکی

  • از قبل، مسیر رسیدن به مقصد را جستجو کنید تا آمادگی بیشتری داشته باشید. این امر می‌تواند به شما کمک کند تا از هرگونه اضطراب در مورد گم شدن در سفرتان جلوگیری کنید.
  • در حین رانندگی، برای رسیدن به مقصد زمان بیشتری به خود بدهید تا احساس عجله نکنید.

 

منبع:

https://www.wikihow.com/Get-Over-the-Fear-of-Driving

https://www.verywellmind.com/

نوشته های مشابه

4 دیدگاه

  1. سلام آقای دکتر من چهار سال بود رانندگی خوبی میکردم حیلی به رانندگی علاقه هم دارم ولی مدت یکساله که وقتی میشینم تو جاهای شلوغ سرم منگ میشه مسخ میشم و حس میکنم الانه که کنترلم از دست بدم و وقتی جاده رو میبینم حالم بد میشه نفسم تنگ میشه و سرم یجوری میشه علتش چیه میتونه پانیک باشه چون فقط موقع رانندگی این حس ها میاد قبلا تو خونه هم میومد ولی خوب شده

      1. سلام.
        من یک تصادف داشتم که راننده مست در نیمه شب با سرعت بالا به پشت ماشین من برخورد کرد.
        با گذشت چهار ماه در حین رانندگی به شدت استرس دارم و این روند افزایشی داشته.
        با اینکه حدود بیست سال هست رانندگی میکنم و در هر ساعت از شبانه روز و در هر نوع جاده ای رانندگی میکردم.
        خواهش میکنم کمکم کنید.

        1. بهیچوجه رانندگی را کنار نگذارید. هر قدر بیشتر رانندگی کنید بتدریج ترس شما کمتر می شود. دقت کنید پس از تصادف چه کارهایی در رانندگی می کنید که قبلا انجام نمی دادید. ان کارها باعث ترس شما ی شود(مثلا اهسته رفتن و یا چک کردن اطراف بمقدار زیاد) این کارها را انجام ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا