اختلالات اضطرابیسایر موارد

چرا بسیاری از اوقات بی دلیل اضطراب و استرس دارم

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

علت اضطراب بی دلیل

بی‌دلیل احساس اضطراب می‌کنید؟ علت اضطراب بی دلیل خود را کشف کنید. در اینجا نحوه شناسایی علل اضطراب آورده شده است

راز اضطراب غیر قابل توضیح را کشف کنید. یاد بگیرید که چگونه محرک‌های خود را شناسایی کنید و استراتژی‌های عملی را برای مدیریت مؤثر اضطراب اجرا کنید.

اضطراب در بهترین زمان‌ها چالش برانگیز است. اما وقتی ناگهانی و بدون هیچ دلیل مشخصی رخ می‌دهد، مدیریت آن حتی دشوارتر می‌شود.

گاهی اوقات یک محرک واضح وجود دارد؛ شاید شما به مهلت تحویل کاری نزدیک باشید، یا با یک وضعیت خانوادگی استرس‌زا یا مشکلات مالی روبرو باشید. در این شرایط، احساس اضطراب برایتان منطقی است.

اما چرا در لحظاتی ناگهان احساس اضطراب می‌کنید و هيچ دليلی برای آن وجود ندارد؟علت اضطراب بی دلیل چیست؟ شاید نیمه شب از خواب بیدار شوید، احساس ترس شدید در درونتان داشته باشید و نتوانید دوباره بخوابید. اما هیچ چیز در واقع «اشتباه» نیست. در آن لحظات، ممکن است به آسانی در مورد علت اضطراب یا چگونگی رفع آن احساس غافلگیری و سردرگمی کنید.

پس اگر چیزی برای نگرانی وجود ندارد، چرا بدون هیچ دلیلی احساس اضطراب می‌کنید؟

بیایید یک مسئله را روشن کنیم. فقط به این دلیل که نمی‌توانید بلافاصله علت اضطراب خود را شناسایی کنید، به این معنی نیست که آن وجود ندارد. این می‌تواند حالتی جزئی باشد، چیزی که درست زیر هوشیاری آگاهانه شما پنهان شده است. تفکر در مورد درونیات خود و درک علت استرس بی‌دلیل شما، اولین قدم برای مدیریت آن است. پس بیایید با هم در مورد علت استرس بی‌دلیل بیشتر یاد بگیریم.

علت اضطراب بی دلیل
علت اضطراب بی دلیل

7 علت اضطراب بی دلیل

مثل اکثر مسائل، وقتی به دلیل اینکه چرا شما احساس اضطراب می‌کنید می‌پردازیم، این امر به ندرت در مورد شرایط خاص هر شخص است. ما همه افراد منحصر به فرد با تجربه‌ها، پیشینه‌ها و بدن‌های مختلف هستیم. این بدان معنی است که علت اصلی اضطراب شما می‌‌تواند متفاوت از محرک‌هایی باشد که بهترین دوست یا همسایه شما را مضطرب می‌کند. با این حال برای کشف علت اضطراب بی دلیل برخی از دلایل رایج وجود دارند که بهتر است آن‌ها را بررسی کنیم.

1. اختلالات اضطرابی:

اختلالات اضطرابی، مانند اختلال اضطراب فراگیر(GAD) ، شرایط سلامت روانی هستند که در آن اضطراب یک علامت اصلی است. مثل داشتن یک سیستم هشدار که وقتی تهدید واقعی وجود ندارد، به صدا در می‌آید. اگر اغلب مضطرب هستید و زندگی روزمره شما مختل می‌شود، ممکن است بخواهید با یک متخصص سلامتی صحبت کنید تا بررسی کنید که آیا اختلال اضطراب علت اصلی می‌باشد. لطفاً در صورت نیاز از دریافت حمایت دریغ نکنید.

2. ژنتیک:

تحقیقات نشان می‌دهد که اگر اضطراب در خانواده شما وجود داشته باشد، بیشتر در معرض آن قرار دارید. البته این به معنی سرنوشت نیست، اما دانستن سابقه خانوادگی شما می‌تواند به توضیح اضطرابتان کمک کند. این امر همچنین شما را با دانش مهمی آماده می‌کند که به شما کمک می‌کند تا در مورد مدیریت اضطراب خود فعال باشید.

3. تروما از گذشته و خاطرات مزاحم:

مغز ما قادر به نگه داشتن تعداد زیادی از خاطرات و تجربیات در طول زندگیمان است، خصوصاً اگر این خاطرات یا تجربیات گذشته چالش برانگیز باشد. حوادث آسیب‌زا از گذشته شما می‌تواند شدت بگیرد و احساسات اضطراب را ایجاد کند، حتی زمانی که شما به طور آگاهانه در مورد آن‌ها فکر نمی‌کنید. انگار مغزتان سعي می‌کند از شما در برابر خطری که ديگر وجود ندارد محافظت کند. اگر آسیب و خاطرات مزاحم مانع توانایی شما برای زندگی کردن و موجب ایجاد افسردگی، استرس یا اضطراب می‌شوند، لطفاً به یک درمانگر یا پزشک مراجعه کنید. کمک موجود می‌باشد پس لطفاً به تنهایی رنج نکشید.

4. برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها:

تا حالا متوجه شدید که بعد از سومين فنجان قهوه چه حسی دارید؟ یا وقتی که یک وعده غذایی را نخوردید؟ رژیم غذایی شما می‌تواند نقش مهمی در سطح اضطرابتان داشته باشد. مصرف بیش از حد کافئین یا الکل یا عدم خوردن وعده‌های غذایی متعادل، باعث دلهره و اضطراب شما می‌شود. به آنچه می‌خورید و می‌نوشید توجه کنید و دقت کنید که آیا هر غذا یا نوشیدنی خاصی باعث اضطراب شما می‌شود.

«اختلالات اضطرابی، مانند اختلال اضطراب عمومی (GAD)، شرایط پزشکی هستند که در آن‌ها اضطراب یک علامت اصلی می‌باشد. اگر اغلب مضطرب هستید و زندگی روزمره‌تان مختل می‌شود، این مسئله می‌تواند علت اصلی باشد.»

5. مشکلات سلامت جسمی:

بدن و ذهن به طور پیچیده‌ای به هم متصل هستند. بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، دیابت یا عدم تعادل هورمونی می‌توانند در احساس اضطراب تأثیر داشته باشند. حتی چیزی به سادگی عدم خواب کافی می‌تواند شما را آشفته و عصبی کند. اگر اغلب مضطرب هستید و نمی‌توانید دلیل آن را بفهمید، همیشه ارزش دارد که با پزشکتان مشورت کنید.

6. برخی داروها:

درست مانند مشکلات سلامتی جسمی، برخی داروها نیز می‌توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث اضطراب شوند. اگر اخیرا یک نسخه از داروی جدیدی را شروع کرده‌اید و متوجه افزایش سطح اضطراب خود شده‌اید، برای بحث با یک متخصص مراقبت‌های سلامتی تماس بگیرید.

7. آینده:

بخش زیادی از اضطراب، در ترس ما از آینده ریشه دارد. مسائل سیاسی، حدس و گمان منفی در رسانه‌ها ، تهدید تغییرات آب و هوایی (نگرانی حفاظت از محیط زیست واقعی است) و موارد دیگر. مغز ما به طور مداوم به دنبال خطرات برای ایمنی ما است و از آنجا که آینده بسیار نامشخص است، سیستم عصبی ما گاهی اوقات می تواند بیش از حد کار کند تا سعی کند از ما در برابر خطرات احتمالی در آینده محافظت کند.

این لیست کامل نیست. شاید به دلیل همه یا برخی از موارد بالا احساس اضطراب کنید. یا شاید چیز دیگری وجود دارد که اضطراب شما را تقویت می‌کند. این امر را به عنوان یک فرآیند درک و جستجو در نظر بگیرید. شناسایی دلایل احتمالی اضطراب به این معنی است که شما برای آن بهتر آماده هستید.

چگونه مشخص کنیم چه چیزی باعث اضطراب شما می‌شود؟

حالا که ما برخی از دلایل احتمالی اینکه چرا به طور ناگهانی اضطراب را تجربه می‌کنیم، بررسی کرده‌ایم، بیایید به این موضوع عمیق‌تر بپردازیم که چگونه می‌توانید محرک‌هایی را که به طور ناخواسته موجب اضطراب شده‌اند، کشف کنید.

۱. با خودبازتابی به درونتان نگاه کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای فهمیدن علت اصلی اضطراب این است که به آنچه در بدن و ذهنتان اتفاق می‌افتد توجه کنید. زمان خاصی را برای نگرش به درون خود اختصاص دهید و به خودتان اجازه دهید تا با افکار و احساساتتان هماهنگ شوید. به آنچه در درون ذهنتان اتفاق می‌افتد توجه کنید. چه افکاری مدام ظاهر می‌شوند؟ چه نوع نگرانی‌ها یا ترس‌هایی به طور مداوم وجود دارد؟ آیا افکار خاصی موجب ایجاد احساسات خاصی در بدن می‌شوند؟ کنجکاو باشید. هدف از این تمرین آن است که نگرش درونی خود را بهتر درک کنید.

۲. سعی کنید روی کاغذ خاطره نویسی کنید

اضطراب اغلب به عنوان گردبادی از افکار ظاهر می‌شود که چرخش خود را متوقف نمی‌کند و شما را عصبی و آشفته می‌کند. یکی از بهترین راه‌ها برای درک حرف‌های درونتان این است که همه چیز را روی کاغذ بنویسید. خاطره نویسی می‌تواند ابزاری فوق ‌العاده مؤثر برای پردازش احساسات و شناسایی الگوها باشد. مثل این است که با خودتان حرف بزنید بدون اینکه خطر قطع شدن حرف یا سوءتفاهم داشته باشید. بنابراین، یک قلم بردارید و شروع به نوشتن کنید. سعی کنید ابراز خودتان را محدود نکنید. در عوض، فقط اجازه دهید کلمات شما جریان داشته باشند. شاید از چیزی که کشف می‌کنید شگفت زده شوید.

۳. تمرین ذهن آگاهی را امتحان کنید

این یک کار بزرگ است. ذهن آگاهی در مورد حضور و تعامل کامل با هر کاری است که ما در حال حاضر انجام می‌دهیم، بدون اینکه حواس‌پرتی یا قضاوت وجود داشته باشد. ما می‌توانیم از افکار و احساساتمان آگاه باشیم بدون اینکه در آن‌ها گرفتار شویم. وقتی ذهن آگاهی به طور منظم تمرین می‌شود، می‌تواند به ما کمک کند تا علائم اولیه اضطراب را تشخیص دهیم و به آن‌ها به طور مؤثرتر پاسخ دهیم. پس اگر در این تمرین تازه کار هستید، نگران نباشید. چرا که منابع زیادی در دسترس است، از مدیتیشن‌های هدایت شده ذهن آگاهی تا کتاب‌های گام به گام. شما می‌توانید مطالب بیشتر در مورد تمرینات ذهن آگاهی را در اینترنت جستجو کنید.

۴. با یک درمانگر صحبت کنید

گاهی اوقات، پیدا کردن ریشه اضطراب بیشتر از آن چالش برانگیز است که به تنهایی با آن روبرو شوید. در اینجاست که درمان وارد عمل می‌شود. درمانگران آموزش دیده‌اند تا به شما کمک کنند که احساساتتان را هدایت کنید. آن‌ها می‌توانند ابزار و دیدگاه ارزشمندی را برای کمک به شناسایی آنچه باعث اضطراب شما می‌شود، ارائه دهند. به علاوه، این هميشه خوب است که بدانید کسی در اطراف شما است که از آسایش‌تان حمايت می‌کند.

۵. به احساسات فیزیکی توجه کنید

آن ارتباط ذهن و بدن را که قبلاً در موردش صحبت کرديم به یاد دارید؟ حالا فرصت آن است که اين کار را انجام دهیم. بدن ما اغلب سرنخ‌هایی در مورد آنچه در ذهنمان اتفاق می‌افتد به ما می‌دهد. شاید متوجه شوید که وقتی مهلت تحویل کار دارید، سردرد می‌گیرید یا وقتی نوبت صحبت کردن در جلسه است، معده‌تان آشفته می‌شود. شروع به توجه به این پیام‌های فیزیکی کنید. وقتی نوبت به فهمیدن عوامل اضطرابتان می‌رسد، آن‌ها فقط نشانه‌های جزئی هستند که به دنبالشان هستید.

به یاد داشته باشید، نیازی نیست همه چیز را یکباره حل کنید. فرآیند شناسایی عوامل محرک و مدیریت اضطراب خود، در مورد این است که شناخت بهتری از خودتان پیدا کنید، برای این کار هر بار یک قدم بردارید. این روند همچنین در مورد پیشرفت در مقابل کمال است، بنابراین با خودتان مهربان باشید و با سرعت طبیعی که دارید پیش بروید. از قدم کوچک شروع کنید و یک چیز را از این لیست انتخاب کنید تا آن را این هفته امتحان کنید. بعد، وقتی که به آن مسلط شدید، یه مورد دیگر را اضافه کنید. شما می‌توانید این کار را انجام دهید.

سؤالات متداول در مورد علت اضطراب بی‌دلیل

چرا بی‌دلیل احساس اضطراب می‌کنم؟

متأسفانه، همیشه جواب ساده‌ای وجود ندارد. تجربه هر کسی با اضطراب متفاوت است و ممکن است به دلیل مسائل زیادی از جمله موارد زیر باشد:

  • اختلالات اضطراب زمینه‌ای مانند اختلال اضطراب فراگیر
  • ژنتیک
  • تروماهای گذشته
  • انواع خاصی از غذا (غذای خاصی که قند زیادی دارد) و نوشیدنی‌ها (مانند الکل یا نوشیدنی‌های کافئین دار)
  • مشکلات سلامت جسمی
  • داروهای خاص

همچنین ممکن است شما نگران چیزی باشید که در زندگیتان اتفاق می‌افتد و کاملاً از آن آگاه نیستید. به عنوان مثال، شاید بخشی از شما ناراحت باشد که دوستتان به شما پیام نداده است و به همین دلیل نگران وضعیت دوستی خود باشید.

وقتی هیچ دلیل مشخصی یا بدیهی برای احساس اضطرابی که داریم وجود ندارد، این حالت می‌تواند گیج کننده باشد. اما خبر خوب این است که وقتی شروع به درک علل احتمالی می‌کنید، می‌توانید اضطراب را به طور مؤثر مدیریت کنید.

اضطراب چه حسی دارد؟

تجربه هر کسی می‌تواند متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است احساس بی‌قراری کنند، مشکل تمرکز داشته باشند یا خستگی را تجربه کنند. در حالی که دیگران علائم جسمی بیشتری مانند ضربان قلب سریع، تنفس سریع یا مشکلات گوارشی را تجربه کنند. این شرایط خوشایند نمی‌باشد، اما درک این احساسات یک گام بزرگ در جهت مدیریت بهتر آن‌هاست.

دلایل احتمالی اضطراب چیست؟

علت اضطراب شما ممکن است چیزی ساده باشد، مانند نوشیدن بیش از حد قهوه یا مواجه شدن با یک بازخورد در محل کار. اما گاهی اوقات، این مسئله جزئی‌تر است و ممکن است با تجربیات گذشته، مشکلات سلامتی یا عوامل ژنتیکی مرتبط باشد. کار شما این است که نقش یک کارآگاه را داشته باشید؛ یعنی تلاش کنید تا سرنخ‌ها را رمزگشایی کنید و آنچه اتفاق می‌افتد را کشف کنید. اما شما تنها نيستید؛ ابزارها و تکنیک‌های زیادی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا اضطراب خود را درک و مدیریت کنید.

به یاد داشته باشید؛ این خوب است که همه پاسخ‌ها را بلافاصله نداشته باشید. اشکالی ندارد که احساس اضطراب کنید. درخواست کمک نیز مشکلی ندارد. این مسیر مختص به شماست و بهتر از آنچه فکر می‌کنید، پیش می‌روید. چرا که با وجود مشکل خود، همچنان تلاش می‌کنید و حضور دارید.

اضطراب سخت است اما لازم نیست که تسکین از آن دشوار باشد. برنامه‌ها و ابزارهایی وجود دارند تا به شما کمک کنند که احساس بهتری داشته باشید؛ با محتوای شخصی برای مدیریت استرس و اضطراب، خواب بهتر و احساس حضور بیشتر در زندگی خود، ذهنتان را آرام کنید و دنیا را تغییر دهید.

منبع:

https://www.calm.com/blog/feeling-anxious-for-no-reason

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. درود خیلی ممنونم خیلی واقعا خیلی خیلی عالی الهی همیشه خدا حفظتون کنه خیرتون بده الهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
فعالسازی سامانه پیامکی الزامی میباشد!