اعتیاد به پورنوگرافی

دلایل تماشای پورنوگرافی چیست

روانشناسی پورنوگرافی

همواره در جوامع افرادی هستند که از هنجارها عدول می‌کنند و این پدیده امری طبیعی است. زیرا از خلال این عدول‌ها است که ارزش‌هایی در جامعه تغییر می‌کنند. ارزش‌هایی که متناسب و مفید است، انتخاب‌شده و ارزش‌های ناکارآمد پیشین حذف می‌شوند. اما گاهی نیز ناهنجاری به‌عنوان یک هنجار مورد پذیرش قرار می‌گیرد که این پدیده آسیب‌های بسیاری به جوامع انسانی می‌زند. بنابراین شاید بتوان نتیجه گرفت که در روانشناسی پورنوگرافی انسان‌هایی که محتاط‌تر و ریسک‌گریز (harm avoidance) هستند، کمتر به پورنوگرافی روی می‌آورند و افرادی‌که به‌دنبال تازگی و تنوع (novelty seeking) هستند، احتمال بیشتری دارد پورنوگرافی تماشا کنند.

طبق تحقیقات، گروهی از انسان‌ها که به‌طور بیولوژیکی وابسته به پاداش هستند، احتمال بیشتری دارد درگیر پورنوگرافی شوند. مغز این افراد اصولاً به هر چیزی که پاداش به‌همراه دارد، با سرعت بیشتری نسبت به سایر انسان‌ها وابستگی پیدا می‌کند. این افراد تکانه‌ای بوده و کمتر می‌توانند جلوی تکانه‌های خود را بگیرند. کولونینگر از آنها به‌عنوان هیجان‌خواه و تنوع‌طلب (Novelty Seeking) نام می‌برد. پورنوگرافی همراه با خودارضایی یک احساس لذت آسان و راحت به فرد ارائه می‌دهد که برای انسان پاداشی قوی محسوب می‌شود. تحقیقات بسیاری احتمال بیشتر اعتیاد به موارد مختلف از جمله الکل، مواد و قمار را در این افراد تایید کرده‌اند. ویژگی‌های خاص پورنوگرافی از جمله تنوع بالا و تجربیات تازه‌ای که ارائه می‌دهد، با ویژگی‌های این افراد همراه شده و فرد را به پورنوگرافی قلاب می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد احتمال بازگشت این افراد به اعتیاد پس از ترک بالا است.

از سویی دیگر، در روانشناسی پورنوگرافی افرادی که بیشتر بصری هستند نیز احتمال بیشتری دارد گرفتار پورنوگرافی شوند. این امر شاید قسمتی از تعلق خاطر بیشتر مردان به پورنوگرافی را نسبت به زنان توضیح دهد.

اما این تمام داستان نمی‌باشد،

زیرا در روانشناسی پورنوگرافی دلیل بسیاری از افرادی که پورنوگرافی تماشا می‌کنند لزوما هیجان‌طلبی و لذت نمی‌باشد. گروهی از افراد به‌جهت فرار از شرم، خجالت و ناتوانی در برقراری ارتباطات واقعی به پورنوگرافی روی می‌آورند. به‌عبارت دیگر، اضطراب اجتماعی باعث می‌شود آنها به‌جهت فرار و رهایی از اضطراب‌های خود به‌سمت پورنوگرافی روی بیاورند. زیرا در پورنوگرافی لازم نیست فرد اضطراب ناشی از مواجه شدن با یک فرد واقعی را تحمل کند. البته مشکل آن است که این راهکار هربار به اضطراب بیشتر فرد دامن می‌زند و اضطراب اجتماعی او تشدید می‌شود. فرد هر بار از افراد واقعی بیشتر اجتناب می‌کند و در زمانی که باید مهارت‌های اجتماعی را یاد بگیرد، فرصت ارتباط را از دست می‌دهد. در زندگی واقعی یاد گرفتن مهارت ارتباط اجتماعی مستلزم سعی و خطای بسیار است. امری که بالاخص درباره فردی که از اوایل نوجوانی تماشای پورنوگرافی را شروع کرده است، اتفاق نمی‌افتد.

روانشناسی پورنوگرافی چه می‌گوید؟

بیان می‌کند که استرس و اضطراب، احتمال تماشای پورنوگرافی را بالا می‌برد. تماشای پورنوگرافی و به تبع آن خودارضایی موجب پایین آمدن اضطراب در فرد می‌شود. اگر فردی به‌طور ناخودآگاه برای کاستن ار اضطراب خود به پورنوگرافی روی آورد، در طول زمان این عمل مانند چرخه‌ای در او شکل می‌گیرد. یعنی او هر زمان دچار اضطراب شد می‌خواهد با تماشای پورنوگرافی اضطراب خود را کاهش دهد. مشکل آن است که اگرچه در کوتاه‌مدت، پورنوگرافی اضطراب را کاهش می‌دهد، ولکن در بلندمدت فرد باید میزان بیشتری پورنوگرافی ببیند تا همان اثر را بر روی او بگذارد. همچنین احساس گناه پس از تماشای پورنوگرافی خود منجر به تشدید اضطراب در بلندمدت می‌شود.

چه گروه‌هایی ممکن است بیشتر در معرض تماشای پورنوگرافی باشند؟

در روانشناسی پورنوگرافی گروهی‌که احتمال بیشتری دارد به پورنوگرافی قلاب شوند، افرادی هستند که از پورنوگرافی به‌عنوان مسکن جهت مشکلاتشان استفاده می‌کنند. آنها به‌جای آنکه یاد بگیرند چگونه با مشکلات مواجه شوند و با آنها مقابله کنند، برای همه مشکلاتشان از یک شیوه استفاده می‌کنند: تماشای پورنوگرافی. تماشای پورنوگرافی فکر فرد را از مشکلات دور می‌کند و باعث می‌شود به مشکلاتش فکر نکند. تماشای پورنوگرافی همانند انجام بازی‌های کامپیوتری باعث می‌شود حواس فرد از مشکلش پرت شود و لااقل برای دقایق یا ساعاتی بتواند مشکلش را فراموش کند. این کار باعث می‌شود در کوتاه‌مدت اضطراب فرد به‌طور موقت کاهش بیابد. ولکن این کار موجب می‌شود مشکل تنها به تعویق بیفتد، پس از اتمام  تماشای پورنوگرافی مشکل بیشتر و بزرگتر از قبل باقی بماند.

روانشناسی پورنوگرافی همچنین دلیل دیگری نیز برای شروع تماشای پورنوگرافی قائل می‌باشد و آن وجود افسردگی در فرد است. طبق تحقیقات، افرادی که افسردگی دارند با احتمال بیشتری پورنوگرافی تماشا می‌کنند. البته قسمتی از موضوع آن است که پورنوگرافی، خود به افسردگی منجر می‌شود، ولیکن همچنین از منظر دیگر، افراد افسرده بیشتر به پورنوگرافی روی می‌آورند.

روانشناسی پورنوگرافی- تصویر ۱- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

گروه دیگری که احتمال بیشتری دارد درگیر پورنوگرافی باقی بمانند، افرادی هستند که از سنین پایین پورنوگرافی تماشا کرده‌اند. در این صورت در مغز آنها لذت با پورنوگرافی سیم‌پیچی شده است و فرد لذت جنسی از طرق دیگر را چندان خوشایند نمی‌داند. در نوجوانی که میل به کشف و کنجکاوی درباره مسائل جنسی زیاد است، عدم آموزش مسائل جنسی و همراهی نکردن والدین در آگاهی‌بخشی به نوجوان باعث می‌شود او کنجکاوی خود را از طرق نادرست و آسیب‌زننده ارضا کند و در نتیجه تمایل زیادی به تماشای پورنوگرافی پیدا کند که اثراتش در این سنین بسیار قوی‌تر و پایدارتر می‌باشد.

در روانشناسی پورنوگرافی علاوه بر موارد فوق باید به چند دلیل دیگر نیز اشاره کرد. دسترسی آسان و بدون هزینه، مهمترین فاکتور در تسریع قلاب‌شدن به پورنوگرافی است. ضمن آنکه فرد نیازی ندارد پورنوگرافی را از فردی تهیه و دریافت کند، بلکه اینترنت بدون هیچگونه ارتباط اجتماعی به خصوصی‌ترین حالت این امکان را مهیا می‌سازد. به‌طور خلاصه دلایل تماشای پورنوگرافی را می‌توان موارد زیر ذکر کرد.

دلیل تماشای پورنوگرافی

۱- بعضی گروه‌های شخصیتی زودتر به مواردی چون قمار، الکل، مواد و پورنوگراف قلاب می‌شوند

۲- عدم مهارت در برقرای ارتباط و اضطراب اجتماعی

۳- استرس و اضطراب بالا

۴- راهی برای فرار از مشکلات

۵- افسردگی

۶- مواجهه با پورنوگرافی از سنین پایین

۷- دسترسی آسان و بدون هزینه به پورنوگرافی

روانشناسی پورنوگرافی- تصویر ۲- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

منجلابی به نام پورنوگرافی

پورنوگرافی اکنون موافقان زیادی دارد که دلایل خود را ذکر می‌کنند. آنها باور دارند پورنوگرافی از سرکوب امیال انسان جلوگیری می‌کند. همچنین باعث می‌شود افراد به‌واسطه تخلیه امیالشان، دست به تجاوز و خشونت نزنند. بنابراین آمار تجاوز و خشونت جنسی پایین می‌آید. پورنوگرافی باعث می‌شود افراد تمایلات جنسی واقعی خود را کشف کنند، گروهی نیز پورنوگرافی را نوعی آموزش جنسی می‌دانند. گروهی از افراد باور دارند که تنها افراد مذهبی با پورنوگرافی مخالفت می‌کنند و افرادی که باورهای مذهبی ندارند دلیلی برای تماشا نکردن پورنوگرافی ندارند. گروهی دیگر می‌گویند ما که پورنوگرافی کودک نگاه نمی‌کنیم، پس مشکلی وجود ندارد.

باور بعضی دیگر نیز آن است که پورنوگرافی تاثیری بر زندگی من ندارد. یا آنکه اگر زن از لحاظ جنسی جذابیت و زیبایی داشته باشد، مرد به‌سمت پورنوگرافی کشیده نمی‌شود. گروهی نیز معتقدند تا پیش از ازدواج تماشا می‌کنند و پس از ازدواج به‌راحتی کنارش می‌گذارند و دیگر تماشا نمی‌کنند. بعضی نیز معتقدند افرادی‌که به صنعت پورنوگرافی وارد می‌شوند، به تمایل و رضایت خود وارد این حرفه شده‌اند. حتی اگر در این صنعت برده‌داری وجود دارد، من که پولی بابت پورنوگرافی پرداخت‌نمی‌کنم، پس کمکی به‌چرخش این صنعت نمی‌کنم. و در نهایت گروهی نیز از پورنوگرافی دفاع می‌کنند. زیرا باور دارند همانگونه که نمی‌توان آزادی بیان را محدود کرد، پورنوگرافی را نیز نمی‌توان محدود کرد. تنها از گذر تحقیقات علمی و آشکار شدن اثرات آن روی افراد در طول زمان است که می‌توان این تغییر را یک تغییر مثبت یا منفی ارزیابی کرد.

معرفی مقالات مرتبط

در خلال مقالاتی که از این پس لینک آنها به ترتیب گذاشته می‌شود، شما می‌توانید صحت و سقم هر یک از این باورها را بر اساس مطالعات و تحقیقات علمی بررسی کنید. ما سعی کرده‌ایم تا نظر خویش را در هیچکدام از موارد دخیل نکنیم و تنها بر اساس علمی به پاسخ این سوالات بپردازیم.

  1. مقاله تاریخچه پورنوگرافی، پرنوگرافی چیست
  2. عوارض پورنوگرافی
  3. اثر پورنوگرافی بر مغز
  4. اعتیاد به پورنوگرافی
  5. راه‌های ترک پورنوگرافی
  6. روانکاوی بازیگران پورنوگرافی

شما با مطالعه این مقالات می‌توانید آگاهی بیشتری درباره پورنوگرافی به‌دست بیاورید. ولی در عین حال اگر به‌دنبال دانش کاملی درباره جنبه‌های متفاوت پورنوگرافی هستید، می‌توانید به کتاب «پورنوگرافی لذت ممنوعه، نوشته دکتر کامیار سنایی» رجوع کنید.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص اعتیاد به پورنوگرافی و ترک تماشای آن، کتاب «پورنوگرافی، لذت ممنوعه» نوشته‌ی دکتر کامیار سنایی را از فروشگاه سایت به‌صورت اینترنتی خریداری نمایید و یا اگر علاقه‌مند به خواندن کتاب‌های چاپی هستید، این کتاب را از طریق سایت «نشر متخصصان» یا کتابفروشی‌های سراسر کشور خریداری نمایید.

 

پورنوگرافی و مشکلات جنسی درمان اعتیاد به پورنوگرافی اعتیاد به پورنوگرافی
اثر پورنوگرافی بر مغز- دکتر کامیار سنایی روانشناس pdf پورنوگرافی لذت ممنوعه- دکتر کامیار سنایی روانشناس پورنوگرافی- سایت روانشناسی دکتر کامیار سنایی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا