روابط عاطفی

حمایت واقعی از نزدیکان چه ویژگیهایی دارد؟

امتیاز

شش راه برای حمایت بیشتر از کسانی که به شما نزدیک (یا با شما خودمانی) هستند.

با این ۶ نکته، حمایت واقعی خود را از افرادی که به شما نزدیک هستند، نشان دهید.

در طول دوره‌های دشوار زندگی، خواه بعد از تجربه­‌ی یک شکست غم‌انگیز یا به هم زدن ناگهانیِ یک رابطه، کسانی که به آن‌ها اهمیت می‌دهید، به شما احتیاج دارند تا به خاطرشان در آنجا (در آن موقعیت دشوار) باشید. گاهی اوقات، عزیزان شما ممکن است به کمک احتیاج نداشته باشند. اما حداقل به حمایت و تشویق نیاز دارند. حمایت اجتماعی یکی از بهترین و موثرترین راه‌های مقابله با استرس می­‌باشد. افرادی که خود را تحت حمایت می‌بینند، به احتمال زیاد خوشحال­ترند و حتی ممکن است نسبت به آن‌هایی که این حمایت را ندارند، عمر طولانی‌تری داشته‌باشند. تحقیقات جدید در مورد حمایت اجتماعی والدین کودکان اوتیسمی نشان می‌دهد که چطور شما می‌توانید آن کسی باشید که عزیزانتان بیش از همه به او تکیه‌کنند.

والدینِ سالخورده­‌ی فرزندان بالغ مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم (ASD) بدون شک با چالش‌های عمده‌ای در زندگی روزمره خود روبرو هستند و با توجه به این تحقیق جدید، از نوعی از حمایت اجتماعی که دوستان و عزیزان می‌توانند فراهم کنند، به‌طور قابل توجهی بهره‌مند می‌شوند. کریستین مارساک، در دانشکده­ کار اجتماعی در دانشگاه میشیگان شرقی، با پریتی ساموئل، از دانشگاه ایالتی وین (۲۰۱۷)، به منظور بررسی نقش حمایت اجتماعی در میانجیگریِ میزان بار یا فشار احساس شده و کیفیت زندگی همکاری کرد. همانطورکه نویسندگان اشاره‌کرده‌­اند، تحقیقات مراقبتی در مورد فرزندان بالغ و والدین سالخورده آن‌ها، عموماً بر پیش‌بینی فشار در فرزندان متمرکزست. درمورد اینکه چه اتفاقی برای والدین سالخورده می‌افتد، وقتی فرزندانشان خود افرادی هستند که نیاز به‌مراقبت دارند، بسیارکم تحقیق شده‌است.

مدل شناختی استرس طبق تحقیقات تیم میشیگان

تیم میشیگان بر مبنای مدل شناختی استرس و مقابله کار خود را انجام داد. که در آن ارزیابی یک رویداد هنگامی استرس‌زا است که منجر به تاثیر منفی بر فرد می‌شود. در مورد والدینِ فرزندان مبتلا به ASD، پس از کنار آمدن با چالش دریافت خودِ تشخیص بیماری، گام بعدی آنها «تحت کنترل گرفتن وضعیت و دستیابی به خدمات حمایتی بمنظور کمک به مراقبت» است. پرسشی‌که مارساک و ساموئل بررسی‌کردند این بود که آیا حمایت اجتماعی رسمی یا غیررسمی می‌تواند اثرات بهبودبخشی روی استرس والدین بگذارد یا خیر.

با استفاده از یک نمونه­‌ی متشکل از ۳۲۰ والدین در سن ۵۰ سالگی و بالاتر که بیشتر آن‌ها زیر ۷۰ سال سن داشتند، تیم تحقیقاتی یک نظرسنجی آنلاین را انجام داد که درباره­‌ی کیفیت روان‌شناختی زندگی، درک بار یا فشار مراقبت، تماس با سازمان­‌های حمایتی رسمی و نیز میزان حمایت اجتماعی غیررسمی پژوهش می­‌کرد. حمایت‌های رسمی، مثلاً گستره‌­ای از روانپزشکی، مالی، مشاوره و مراقبت­‌های روزانه­‌ی بزرگسالان، به‌شدت توسط اعضای نمونه مورد استفاده قرار می‌گرفت. حتی این محدوده نسبتاً وسیع و گسترده از فرصت‌­ها، برای کمک به این شیوه کافی نبود تا اثرات بار و فشار درک و مشاهده ‌شده بر روی پیامدهای سلامت روانی والدینی را از بین ببرد. در عوض، این پاسخ آن‌ها به یک پرسشنامه­‌ی شش موردی از حمایت‌های غیررسمی بود که اثبات کرد در کاهش استرس درک شده­‌ی آن‌ها نقش کلیدی ایفا می‌کند.

پرسشنامه­‌ی استفاده‌شده توسط مارساک و ساموئل، پرسشنامه‌­ای بود که برای استفاده در ارزیابی دسترس‌پذیریِ درک‌شده­‌ی حمایت اجتماعی توسط بیماران مبتلا به بیماری‌های کرونری قلب توسعه یافته‌بود. که به طور گسترده‌ای با شرایط دیگر سازگار شده ‌است. این امر بر اساس این مقیاس است که به‌عنوان شاخص پشتیبانی اجتماعیِ (ESSI) ارتقای بهبود در بیماری کرونری قلب (ENRICHD) شناخته می‌شود، که اکنون می‌توانیم ببینیم چگونه شما می‌توانید از افرادی که در حال حاضر در زندگی خود با چالش‌ها مقابله می‌کنند، حمایت کنید:

شش روش برای نشان دادن حمایت واقعی

۱. برای گوش دادن در دسترس باشید:

 ESSI می‌پرسد آیا کسی وجود دارد که در زمان موردنیاز بتواند گوش دهد یا خیر. این امر بدان معنیست که وقتی شخصی‌که به‌پشتیبانی شما نیاز دارد به‌شما نزدیک‌می‌شود تا صحبت‌کند، شما مشاور و راهنمایش می­‌شوید. این امر بدان معنی نیست که شما صرف‌نظر از اینکه آیا از شما خواسته‌شده است یا خیر، کمک‌می­‌کنید. اجازه دهید فردی‌که به او توجه‌دارید، بداند که وقتی وضعیتی یک گوش‌شنوا می­‌طلبد، شما بی‌چون و چرا مایل‌به شنیدنش هستید.

۲. برای مشاوره در دسترس باشید:

زمانی که برای کمک نزدیک می‌شوید، ارائه مشاوره می‌تواند بسیار حمایتگر باشد. از طرف دیگر، ارائه­‌ی مشاوره­‌ی درخواست نشده به‌عنوان حمایتی خاص تلقی‌نمی‌شود. بلکه آماده‌بودن برای ارائه­‌ی مشاوره در زمانی‌که درخواست‌می­‌شود، کمک‌می‌کند تا اطمینان یابید که مشاوره­‌ی شما به‌یک مخاطب شنوا می­‌رسد.

۳. عشق و محبت را نشان دهید:

بدون ارائه­‌ی هیچ‌چیز خاصی در راه پشتیبانی و حمایت عینی، بعضی مواقع توانایی اینکه بتوانید به‌فرد دچار استرس بفهمانید در زمان­‌های دشوار، کسی برای کمک‌کردن و اهمیت‌دادن و توجه به او، هست، کافیست. عشق و محبت می­‌تواند به شکل چهره به چهره باشد و احتمالاً وقتی اینگونه است، بهترین حالت ممکن می‌­باشد. اما همچنین می‌تواند به شکل تشویق‌های معنوی نیز باشد.

۴. هر از گاهی در کارهای روزانه یا امور جاری کمک کنید:

این چیزی است که شما باید به‌صورت حضوری انجام دهید. پس اگر کمی دورتر از فردی زندگی می‌کنید که می‌خواهید از او حمایت‌کنید، ممکن‌است این امر بدین معنی باشد که هرچند ماه یک‌بار به آنجا سفر کنید تا برخی از کارهای پرزحمت و سنگین پیرامونش را انجام‌دهید. یا فقط به برخی از تدارکات و پشتیبانی‌­ها برایش بپردازید.

۵. در طول فرایند تصمیم‌گیری از فرد حمایت کنید:

شخصی‌که مراقبش هستید، ممکن‌است با برنامه‌هایی مواجه‌شود که طی آن به بیش از یک گوش شنوا یا مشاوره نیاز داشته‌باشد. راغب و مشتاق بودن به‌طور صبورانه، به‌منظور طی‌کردن مراحل موردنیاز برای حل مشکلات، می­‌تواند به شخصی که شما به او توجه می‌کنید، چشم‌انداز متعادل‌تری نسبت به زمانی‌که این تصمیم را به‌تنهایی می‌گیرد، ارائه‌دهد.

۶. شخصی باشید که فردِ مورد توجه شما، بتواند به او اعتماد و اطمینان کند:

ESSI در مورد حضور داشتن به‌طور واقعی پژوهش می‌کند. اما اگر این امر امکان‌پذیر نباشد، به‌نظر می‌رسد کیفیت قابل اعتماد بودن بسیار مهم و کلیدی است. مراقبت از فرزند بالغی با ASD ممکن‌است برخی والدین را بر آن دارد که آرزو کنند بتوانند درباره­‌ی درماندگی­­‌هایشان صحبت‌کنند. شاید حتی در مورد درماندگی­‌هایی که نسبت به همسر خود احساس می‌کردند، با فردی خارج از رابطه. نگرانی بابت اینکه کسی‌که با او صحبت کرده‌­اند، آن اعتماد را زیرپا می­‌گذارد، تنها به استرس ناشی از وضعیتشان می‌افزاید.

ممکن‌است فکر کنید کسی که به او توجه می‌کنید کافیست تا در یک شبکه­‌ی حمایتی دایر شده ثبت‌نام کند. یا اینکه بتواند مساعدت­‌های مالی یا اضطراری دریافت نماید. مطالعه مارساک و ساموئل نشان‌می‌دهد این کیفیت دوستی، اعتماد و حساسیتی که ارائه‌می‌دهید می‌تواند تفاوت بزرگ‌تری ایجاد کند.

هیچ راهی وجود ندارد تا از تمامی شرایط استرس‌زایی که در زندگی می‌تواند وجود داشته باشد اجتناب کرد. خواه مشکلاتی در اثر شرایط خانوادگی و مشکلات کاری و خواه مشکلاتی در اثر شرایط اضطراری. همانطورکه این مطالعه نشان می‌دهد، کمال و رضایت در روابط ما مستلزم تمایل به ارائه‌­ی پشتیبانی­‌ای است. که بیش‌ترین تفاوت را در کمک به کسانی که به آن‌ها اهمیت می‌دهیم و توجه داریم، ایجاد خواهد کرد.

منبع:

https://psychcentral.com/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا