روانشناسی رابطه

چگونه از دخالت اطرافیان در زندگی خویش جلوگیری کنیم

امتیاز

۱۱ راه برای جلوگیری از دخالت اطرافیان در زندگی شما

جلوگیری از دخالت دیگران به چه معنا است و مرز دخالت اطرافیان در زندگی ما کجا است؟ در اینجا به یک نمایشنامه‌ انگلیسی موفق در قرن هجدهم اشاره می‌کنیم که موضوع آن درباره‌ی یک آدم فضول بود که علاقه زیادی به دانستن کار همه و دخالت در روابط عاشقانه دوستانش داشت.

در توصیفی دیگر، او به زندگی دیگران آسیب می‌رساند. به نظر می‌آید هیچ چیز در دنیای امروزی تغییر نکرده است، چرا که همه ما مجبوریم با افرادی روبرو شویم که دوست دارند در یک مقطع زمانی در زندگی ما دخالت کنند.

اما ما می‌توانیم مسئولیت را بر عهده بگیریم تا به جلوگیری از دخالت اطرافیان در زندگیمان بپردازیم و از این طریق حال خوب خود را حفظ کنیم.

راه‌های جلوگیری از دخالت اطرافیان در زندگی 

۱. سعی کنید متوجه شوید که آیا منظور آن‌ها خوب است یا خیر.

گاهی اوقات مردم نیت خوبی دارند اما نحوه بیان آن‌ها آزاردهنده به نظر می‌رسد. سعی کنید یک قدم به عقب بردارید و ارزیابی کنید که آیا آن‌ها واقعاً به فکرتان هستند و قصد دارند به شما کمک کنند یا خیر.

ممکن است حقیقتی در آنچه که می‌گویند وجود داشته باشد. اما می‌تواند به این دلیل هم باشد که آن‌ها به خودشان اهمیت می‌دهند و شما با تصور آن‌ها در مورد مسائل مطابقت ندارید؛ این به این معنی است که دخالت آن‌ها واقعاً به دلیل کمبودهای شما نیست.

۲. مرزهای مشخصی را تعیین کنید.

از جملات قاطعانه «من» استفاده کنید تا بگویید که شما به موضوعی به‌طور جدی فکر نمی‌کنید یا آن را در نظر نمی‌گیرید؛ به عنوان مثال: «من درباره‌ حقوقم صحبت نمی‌کنم».

یاد بگیرید که نه بگویید و این را بدانید که حتی لازم نیست توضیحی در این باره به آن‌ها بدهید؛ به عنوان مثال: «نه، برای من قراری با کسی ترتیب نده».

همچنین این کار مفید است که از وسایل خود محافظت کنید، مثلاً تلفن خود را در اطراف نگذارید یا از طریق کامپیوتر مشترک وارد حساب‌ خود در رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک نشوید، به‌طوری که آن فرد فضول نتواند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد.

۳. آن را شخصی در نظر نگیرید.

این را بدانید که شما می‌توانید کاری که انجام می‌دهید را کنترل کنید اما نمی‌توانید کاری که دیگران انجام می‌دهند را کنترل کنید.

بنابراین حتی اگر می‌دانید که آن‌ها نباید حرفی را می‌گفتند یا نباید سؤالی را می‌پرسیدند، می‌توانید احساس خود را در مورد این مسئله کنترل کنید. سعی کنید به جای تفکری که آن اتفاق باید می‌افتاد یا نه، روی آنچه که این افراد می‌گویند تمرکز کنید.

۴. آن‌ها را نادیده بگیرید.

افرادی هستند که نمی‌توانید از آن‌ها دوری کنید و باید با آن‌ها رابطه صلح آمیزی برقرار کنید، مانند همکار یا همسایه‌تان. اگر آن‌ها در زندگی شما دخالت می‌کنند، تا زمانی که این مسئله از کنترل خارج نشود، شاید بهتر است که به آن‌ها توجهی نکنید.

دخالت اطرافیان در زندگی ما

۵. مسائل خصوصی را با آن‌ها در میان نگذارید.

اطلاعات شخصی شما، کنجکاوی افراد فضول را تحریک می‌کند، زیرا وقتی چیزی در مورد شما بدانند می‌خواهند در مورد آن نظر بدهند یا آن را زیر سؤال ببرند.

بنابراین سعی کنید این اطلاعات را برای خودتان نگه دارید؛ حتی اگر زمانی که به این سؤالات پاسخ نمی‌دهید،‌‌ دوباره درباره‌ی آن‌ها بپرسند.

مثلاً فرض کنید کسی از شما بپرسد: «چرا هنوز مجردی؟» می‌توانید با این جمله پاسخ دهید: «لطف داری که به فکرم هستی».

همچنین می‌توانید با محدود کردن دسترسی آن‌ها به رسانه‌های اجتماعی خود، اطمینان حاصل کنید که آن‌ها نمی‌توانند به راحتی به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند.

۶. از لحن مؤدبانه‌ای برای پاسخ استفاده کنید.

اگرچه نباید رفتار گستاخانه‌ای داشته باشید، اما به این معنی نیست که نمی‌توانید از جواب‌های رک استفاده کنید. همچنین می‌توانید از این طریق بحث را عوض کنید و مثلاً بگویید: «من نمی‌دونستم که اینقدر به مسائل من اهمیت می‌دهی. آیا دلیلی برای این وجود داره؟»

چنین جوابی ممکن است آن‌ها را غافلگیر کند زیرا اکنون آن‌ها طرفی از صحبت هستند که با سؤال دشواری روبرو شده‌اند.

۷. با مهربانی واکنش نشان دهید.

در برخی موارد، مردم در زندگی دیگران دخالت می‌کنند چون از زندگی خودشان ناراضی هستند. این امکان وجود دارد که آن‌ها با درگیر شدن در زندگی شما، احساس بهتری نسبت به زندگی خود پیدا می‌کنند.

بنابراین ممکن است این کار مفید باشد که از جنبه‌ی همدلی به آن‌ها گوش دهید. اگر آن‌ها از شما می‌پرسند: «چرا از چنین مرد خوبی طلاق گرفتی؟» شما می‌توانید با خونسردی، پاسخی مؤدبانه بدهید مثلاً: «آیا تجربه‌ای در طلاق داشتی که از آن پشیمان شدی؟»

۸. زمانی که با آن‌ها می‌گذرانید را به حداقل برسانید.

ساده‌ترین راه برای جلوگیری از دخالت اطرافیان در زندگیتان این است که تعامل خود را با آن‌ها کاهش دهید. اگر می‌توانید از ارتباط با آن‌ها جلوگیری کنید، این کار را انجام دهید.

برای مثال، شما می‌توانید به راحتی اسم آن‌ها را از مخاطبین تماس خود تغییر دهید تا هر بار که تماس می‌گیرند، مجبور نباشید پاسخ دهید. در غیر این صورت، فقط مطمئن شوید که تا حد امکان با آن‌ها زمان کمتری را بگذرانید.

۹. سعی کنید بحث را عوض کنید.

دروغ گفتن می‌تواند بعداً برای شما مشکلاتی درست کند، پس یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از دخالت اطرافیان در زمانی که سؤالات آزار دهنده‌ای می‌پرسند، این است که بحث را عوض کنید.

اگر کسی از شما سؤالی می‌پرسد که راحت نیستید به آن پاسخ دهید، می‌توانید موضوع صحبت را طوری تغییر دهید که او مجبور شود به یک سؤال پاسخ دهد.

برای مثال، اگر کسی از شما بپرسد: «تو هنوز بچه نداری؟» شما می‌توانید بگویید: «یادم می آید تو سه فرزند داری، الان چند سالشان است؟»

۱۰. به آن‌ها بگویید که چه احساسی دارید.

روبرو شدن با مردم و صحبت از افکارتان ممکن است شما را آسیب‌پذیر نشان دهد، اما این کار می‌تواند برای هردوی شما مفید باشد.

برخی از افراد ممکن است فکر کنند که فقط حرف‌های بی‌ضرری می‌گویند بدون اینکه بدانند کلمات آن‌ها شما را اذیت می‌کند.

اما اگر بعد از اینکه در مورد ناراحتی خود به آن‌ها گفتید، آن‌ها حالتی تدافعی بگیرند یا شما را بیشتر تحقیر کنند، این نشانه‌ی واضحی است که مشخص می‌کند جزو افرادی هستند که باید از آن‌ها دوری کنید.

۱۱. آن حرف را با یک شوخی رد کنید.

اگر ترجیح می‌دهید در جلوگیری از دخالت اطرافیان، همه چیز ساده بماند و افراد بتوانند چهره خود را حفظ کنند، از شوخی استفاده کنید. فرد فضول ممکن است متوجه اشاره شما نشود یا آن را کاملاً نادیده بگیرد، اما حداقل شما می‌توانید به آن بخندید.

زمانی که از شما بپرسند: «آیا الان کسی را می‌بینی؟» شما می‌توانید با این جمله پاسخ دهید: «من دارم آن پای سیب را از آنجا می‌بینم و به نظرم باید خوشمزه باشه.»

شما چه نوع نظرات و سؤالاتی را از افرادی که سعی کردند در زندگیتان دخالت کنند شنیده‌اید؟ چگونه به آن‌ها پاسخ داده‌اید؟ اگر بخواهید می‌توانید آن‌ها را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

 

منبع:

https://brightside.me/inspiration-psychology/11-types-of-people-to-avoid-if-you-want-a-happy-relationship-397660/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا