اختلالات اضطرابی

تعریف اضطراب

بهتر است بدانید پاسخ طبیعی انسان به استرس و فشار روانی را اضطراب می گویند. بیشتر مشکلات روانی مانند فوبیا، وسواس، تریکوتیلومانیا و پانیک به صورت مستقیم و غیر مستقیم از اضطراب نشات می گیرد. در این مقاله سعی داریم تا با تعریف اضطراب بیشتر آشنا شویم.

نگاهی به تعریف اضطراب

تعریف اضطراب در حالت کلی یک حالت جسمی و حالت روحی از اکثر توقعات منفی می باشد. اضطراب از لحاظ ذهنی به صورت دلهره و نگرانی برانگیخته می شود و سپس خود را به صورت یک نگرانی شکنجه آور و آزار دهنده نشان می دهد. از لحاظ فیزیکی چند سیستم برای پاسخ به یک سوال درگیر دلهره و استرس می شوند. استرس و اضطراب گاهی می تواند مبهم باشد و حس نا امنی در شخص به وجود آورد.

اکثر روانشناسان برای کنترل و مدیریت اضطراب شیوه های مختلفی را توصیه کرده اند. مهم ترین روش درمانی، روان درمانی می باشد. این شیوه با استفاده از فنون روانشناختی و باید حتما توسط یک متخصص ماهر و باتجربه انجام شود. در تعریف اضطراب آمده است که اضطراب یک اصطلاح عمومی می باشد که باعث ایجاد اختلالاتی در بدن می شود. پس از آن نگرانی، عصبانیت و ترس در فرد پدید می آید.

اضطراب چیستاین که ما تعریف اضطراب را به صورت کامل بدانیم، به نحوه برخورد ما با این موضوع کمک زیادی می کند. علم روانشناسی به ما آموزش می دهد که به واکنش عمیق و سریع اضطراب می گویند. این واکنش سریع و عمیق باید در برابر استرس خود را به صورت واضح نشان دهد.

به عنوان مثال ما درگیر ترس و استرسی می شویم که قرار است برای ما رخ دهد. مانند روز اولی که قرار است به سر کار برویم یا روزی که قرار است برای مصاحبه شغلی به یک شرکت برویم. اختلال اضطراب می تواند هر شخصی را در هر سنی درگیر کند. تحقیقات نشان می دهد خانم ها بیشتر از آقایان درگیر اضطراب می شوند. اگر فردی مضطرب شود، احتمال دارد افسردگی را نیز تجربه کند.

تعریف اضطراب از زبان روانشناسان

بهتر است بدانید تعریف اضطراب از زبان روانشناسان شباهت زیادی به تعریف استرس دارد. ولی باید توجه داشته باشید که با آن تفاوت های جزئی نیز دارد. اختلالاتی مانند اضطراب می توانند روی رفتار و احساس ما تاثیر زیادی بگذارند. پس از آن موجب می شوند تا نشانه های فیزیکی زیادی در فرد ایجاد شوند.

اضطراب از نوع خفیف می تواند تا حد زیادی متغیر و مبهم جلوه کند. این در حالی است که اضطراب شدید می تواند در زندگی روزمره شخص تاثیر فراوانی بگذارد. یک نکته مهم که باید به یاد داشته باشید این است که استرس و اضطراب با یکدیگر بسیار متفاوت هستند و فرق های زیادی با هم دارند. در ایالات متحده آمریکا تقریبا بیشتر از 35 میلیون نفر درگیر اضطراب هستند. اما حدود 9 درصد این افراد درمان شده اند.

انجمن روانشناسی کشور آمریکا درباره تعریف اضطراب اینطور می گوید: به هیجاناتی که با حس تنش در فرد ایجاد می شود و پس از آن فرد درگیر فشار خون بالا می شود اضطراب می گویند. شما باید به این نکته توجه داشته باشید که میان اختلال در اضطراب و استرس فرق هایی وجود دارد.

اختلالات اضطراب حتما باید درمان شود. زیرا اگر این اختلال شدید شود، درمان آن به مراتب پیچیده تر خواهد شد. در تعریف اضطراب این چنین آمده است که ترشح غده آدرنالین واکنش های زیادی را در بدن فرد ایجاد می کند.

طبق تعریف اضطراب در علم روانشناسی، افزایش هورمون آدرنالین می تواند بدن را با خطرات فیزیکی مواجه کند. پس از آن فرد هنگام درگیری با این خطرات کاملا آماده می شود. به عنوان مثال هنگامی که فرد فرار می کند می تواند خود را از آسیب های احتمالی حفظ کند.

رابطه اضطراب و عدم امنیت

همینطور که در تعریف اضطراب به آن اشاره کردیم، اضطراب می تواند سبب ایجاد ترس در وجود ما شود. بیشتر افرادی که درگیر اضطراب هستند، در ناخودآگاه خود حوادث تلخی را پیش بینی می کنند. تمام این حوادث موجب می شوند تا فرد احساس عدم امنیت داشته باشد. او با خود می گوید اگر تمام حوادث ناخوشایند را جلوی چشمانم پیش بینی کنم، می توانم به آسانی با آنها روبرو شوم و با این افکار بهتر بجنگم. بهتر است بدانید انسان زمانی که مضطرب می شود، افکارش تاثیری در نگرانی او ندارند.

رابطه اضطراب و عدم امنیتبه عنوان مثال در تعریف اضطراب این مثال مطرح شده است مادری که تمام مدت نگران است تا فرزندش سلامت از مدرسه به خانه برگرد، درگیر اضطراب شده است. فردی که مضطرب است در لایه های زیرین و عمیق تر ذهنش نگران موضوعی می شود که برای حل آن کاری از دستش بر نمی آید. برای این شخص نگرانی یک عمل محسوب می شود و به او حس خوشایندی می بخشد.

این فرد فکر می کند اگر نگران شود می تواند اوضاع را بهتر کنترل کند. اگر شخص با موانع حساس و نگران کننده روبرو شود، در این مواقع تمام وجودش درگیر اضطراب می شود. این استرس کاملا طبیعی می باشد.

از قدیم انسان ها وقتی با شکارچیان روبرو می شدند، یک زنگ هشدار در بدن این افراد ایجاد می شد. آنها پس از این زنگ بهتر می توانستند از خود دفاع کنند. تمام این زنگ خطرها خود را با عرق کردن و افزایش ضربان قلب نشان می دادند.

ریشه  اختلال اضطراب

در بخش های قبل به صورت جامع به تعریف اضطراب پرداختیم، در این بخش  بهتر است به ریشه اضطراب بپردازیم. شما باید بدانید این روزها انسان ها درگیر اضطراب های مختلف شده اند. اضطراب هایی از قبیل: به دست و پنجه نرم کردن با مریضی کرونا و به دست آوردن پول. برای اینکه تمام این مشکلات حل شود شخص احتیاجی به جنگ و گریز ندارد. بلکه این فرد باید از قوه ادراک و اندیشه خود کمک بگیرد تا مشکلات را حل کند. اگر فردی در برابر اتفاقات مهم زندگی خود درگیر استرس شود، کاملا طبیعی می باشد. زیرا جنگ و گریز برای زنده ماندن جزو نیازهای ضروری فرد می باشد.

ریشه اضطراببه طور مثال، در تعریف اضطراب آمده است وقتی فردی از خیابان رد می شود مضطرب می شود. او زمان فرار از خطر به صورت غریزی به دو شیوه می اندیشد. اگر فرد حس کند یک وظیفه به او سپرده شده است و باید حتما آن را سر وقت تحویل دهد، به صورت کاملا ناخودآگاه درگیر اضطراب می شود.  اضطراب در اکثر مواقع باعث می شود حس ناخوشایندی به فرد دست بدهد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکتر کامیار سنایی

روانشناس، مشاور، هیپنوتراپ و عضو انجمن هیپنوتیزم بالینی. خوشحالم که به یاری امکانات نوین تکنولوژی، می‌توانم با هموطنانم ارتباط برقرار نمایم. امکان دریافت سوالات شما در این سایت وجود دارد. تلاش خود را به‌کار می‌گیرم تا در زمان کوتاه و به صورت مقتضی، پاسخ آنها را ارایه نمایم. امیدوارم اطلاعات موجود در این سایت مورد استفاده شما واقع گردد. از نظرات و پیشنهادات ارزشمند شما صمیمانه استقبال می‌نمایم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا