روابط زناشویی

انواع خشونت خانگی

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

انواع خشونت خانگی

انواع خشونت خانگی چه هستند؟

سازمان ملل، خشونت خانگی را اینگونه تعریف می‌کند: «یک الگوی رفتاری در هر رابطه‌ای که برای به‌دست آوردن یا حفظ قدرت و کنترل بر شریک زندگی استفاده شود».

خشونت خانگی یک اتفاق تکان‌دهنده در سرتاسر جهان است که تخمین زده می‌شود سالانه 10 میلیون نفر تنها در ایالات متحده تحت‌تأثیرش قرار می‌گیرند. با بررسی بیشتر، از هر 4 زن، 1 نفر، و از هر 9 مرد، 1 نفر قربانی خشونت خانگی هستند که تصور می‌شود این تعداد کمتر گزارش شده است.

دور از ذهن نیست که ادعا کنیم هر کارمند حوزه سلامت، در مقطعی با یک قربانی آزار خانگی در حوزه کاری‌اش مواجه خواهد شد.

در موارد خاص، این آزار ممکن است به کودک، اعضای سالخورده خانواده یا سایر بستگان نیز تعمیم یابد. از چنین حوادثی به عنوان خشونت خانوادگی یاد می‌شود.

در میان بسیاری از اشکال آزار، خشونت فیزیکی اغلب مترادف با خشونت خانگی در نظر گرفته می‌شود. با این حال، در حالی که سایر اشکال سوءاستفاده ممکن است آسیب بدنی ایجاد نکنند، اما باعث نمی‌شود که آسیب کمتری از آن‌ها وارد شود.

در این مقاله در مورد اشکال مختلف خشونت خانگی و همچنین راه‌هایی برای تشخیص اینکه آیا شما یا فردی که می‌شناسید، در یک رابطه صمیمی یا در خانواده‌تان مورد آزار قرار گرفته‌اید یا نه، صحبت می‌کنیم.

عوامل پرخطر برای خشونت خانگی

هیچ توجیهی برای خشونت و سوءاستفاده وجود ندارد. با این حال، برای درک این پدیده، توجه به این نکته مهم است که اکثر سوءاستفاده‌کنندگان، برای کسب کنترل بر قربانیان‌شان این کار را انجام می‌دهند. این میل به کنترل ممکن است از مسائل مربوط به مدیریت خشم، عزت‌نفس پایین، حسادت، عقده حقارت، اختلالات شخصیتی، رفتارهای آموخته‌شده و همچنین سوءمصرف الکل یا مواد نشات بگیرد.

ایجاد و توسعه این نیاز خطرناک برای کنترل، ممکن است توسط عوامل پرخطر زیر تشویق شود:

سطوح تحصیلات پایین‌تر

سوء استفاده در دوران کودکی

سوء مصرف مواد مخدر و الکل

مردانی که زنان را فرودست و پست می‌دانند

بزرگ شدن در محیطی پرخشونت

زنانی که در کودکی شاهد خشونت خانگی هستند.

میل تسلط‌طلبان ممکن است با استفاده از سوء استفاده فیزیکی، عاطفی، جنسی یا مالی اعمال شود. همچنین ممکن است به شکل تعقیب یا ترساندن قربانی باشد.

انواع خشونت خانگی

بیایید رایج‌ترین انواع خشونت خانگی را مورد بحث قرار دهیم.

۱- سوء استفاده فیزیکی یا آزار جسمی

این یکی از رایج‌ترین اشکال آزار خانگی است. این رفتار ممکن است با درجات مختلف شدت انجام شود. اشکال معمول سوء استفاده، در میان دیگران، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

چنگ‌زدن

هل‌دادن

سیلی‌زدن

تنه‌زدن

کتک‌زدن

چاقو زدن

سوزاندن

گاز گرفتن

سایر اشکال آزار فیزیکی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • منع نیازهای فیزیکی مانند خواب یا غذا
  • خودداری از خلاص شدن از شر برخی نیازها (مانند مواد مخدر)
  • کمک نکردن به فردی که بیمار یا مصدوم است.

نتایج گزارش شده از یک نظرسنجی در سال 2011 نشان داد که مردان و زنان تقریباً به میزان مساوی از تجاوز جنسی در روابط خود رنج می‌برند.

در میان جمعیت سالمند، تقریباً 2٪ از تجاوز فیزیکی و 1٪ از سوء استفاده جنسی رنج می‌برند، در حالی که 5٪ سالانه مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند. در میان جمعیت جوان‌تر، تقریباً 10 درصد از کودکان سالانه در معرض خشونت خانگی قرار می‌گیرند.

۲- سوء استفاده یا آزار عاطفی

سنجش آزار عاطفی به دلیل ویژگی‌های غیرفیزیکی‌اش، کمی سخت‌تر است. با این حال، از روی کلمات و اعمالی که یک فرد برای سرزنش، شرمساری یا از بین بردن عزت‌نفس شخص دیگری استفاده می‌کند، قابل شناسایی است.

این سوء استفاده به طور خاص، سلامت عاطفی و روانی یک فرد را هدف قرار می‌دهد. فرد سوء استفاده کننده ممکن است با اظهارات یا اقدامات خود، واقعیت را تحریف کند تا قربانی خود را گیج کند.

خشونت عاطفی ممکن است به عنوان تهدید مستقیم آسیب فیزیکی به قربانی یا تهدید غیرمستقیم برای صدمه زدن به عزیزانش دیده شود. سوء استفاده کنندگان حتی ممکن است برای تحریک فرد مقابل، تهدید به آسیب‌رساندن به خود کنند.

شاید فرد، در معرض بی‌تفاوتی‌ها و نادیده گرفتن مداوم نیازهایش قرار گیرد. به همین ترتیب، جایی که یک فرد آزارگر به طور مکرر به ارزش و عزت‌نفس یک فرد حمله می‌کند، یا از اجباری استفاده می‌کند که او را تحقیر یا تضعیف می‌کند، این نیز سوء استفاده عاطفی است.

۳- سوء استفاده مالی

در این حالت، سوء استفاده کننده از نفوذ خود بر منابع مالی در رابطه، به عنوان وسیله‌ای برای سرکوب قربانی‌اش استفاده می‌کند. این حالت می‌تواند به شکل محدود کردن یا ممانعت از دسترسی قربانی به منابع مالی ظاهر شود.

آزارگر همچنین ممکن است توانایی قربانی خود را برای کسب درآمد از بین ببرد. همینطور ممکن است با خرابکاری در محل کار قربانی، باعث از دست دادن شغلش شود. آنها ممکن است تا آنجا پیش بروند که قربانی را از دسترسی به وسایل حمل و نقل برای رفتن به محل کارش محروم کنند.

همچنین ممکن است امضاهای افراد مسن جعل شود یا وجوهی که از حقوق بازنشستگی‌شان می‌گیرند، گرفته شود.

۴- زندانی کردن

قرنطینه یا زندانی کردن، یک شکل منحصر به فرد از آزار خانگی است که می‌تواند توسط یک آزارگر انجام شود، اما ممکن است قربانی نیز به دلایلی به آن متوسل شود.

آزارگر در درجه اول می‌خواهد کنترلش را بر قربانی خود حفظ کند. یکی از راه‌های انجام این کار دور نگه داشتن آن‌ها از خانواده، دوستان یا همکارانی است که ممکن است سعی کنند به قربانی، توصیه‌هایی کنند یا از او محافظت کنند.

در برخی موارد، فردی که با آزار و اذیت مواجه است ممکن است از ترس اینکه متوجه کبودی، بریدگی و سایر آسیب‌های وارده در روابط خود شود، از تعامل با خانواده، دوستان، همکاران و سایر آشنایان خودداری کند. آنها همچنین ممکن است به جدایی از نزدیکانشان متوسل شوند تا بتوانند از واکنش‌های سوء استفاده کننده‌شان جلوگیری کنند.

۵- تعقیب یا چک کردن

این نوع شدید آزار عاطفی و روانی است.

تعقیب کردن به معنای تعقیب مداوم و ناخواسته شخص دیگری است. این تعقیب معمولاً باعث می‌شود که فرد قربانی، از آسیب جسمی یا مرگ خود، خانواده یا سایر عزیزانش بترسد.

تعقیب ممکن است در طول یا پس از پایان یک رابطه رخ دهد. این حالت شامل رفتارهای وحشتناکی مانند تماشای قربانی از راه دور، نفوذ به خانه قربانی، خواندن نامه‌های او و دنبال کردن قربانی از طریق فعالیت‌های روزانه‌اش است.

چگونه می‌توانیم یک قربانی خشونت خانگی را تشخیص دهیم؟

برخی از نشانه‌هایی که نشان می‌دهد ممکن است شما یا یکی از عزیزانتان در یک رابطه خشونت‌آمیز قرار داشته باشید عبارتند از:

  • بریدگی‌ها و کبودی‌های آشکار یا پنهان
  • رفتارهای دلهره‌آمیز در حضور شریک زندگی
  • بهانه‌تراشی برای رفتارهای شریک عاطفی نسبت به مردم یا عزیزان
  • کنترل کم و محدود بر امور مالی
  • ملاقات‌های خیلی کم با خانواده یا دوستان
  • زندگی در یک ترس دائمی: ترس شدید از گفتن چیز اشتباه، مخالفت با شریک زندگی، یا امتناع از رابطه جنسی.

یک شریک متجاوز، بسیار کنترل‌گر است؛ خواه از طریق عدم دسترسی به امور مالی، محدودسازی دسترسی عمومی، تماس‌های مکرر یا گاها ناگهانی یا تعقیب شریک زندگی در محل کارش. همچنین ممکن است یک فرد متجاوز، شریک زندگی‌اش را مجبور به مشارکت در اعمال جنسی ناخواسته کند.

چگونه کمک بگیریم؟

تلاش برای فرار از یک رابطه تحقیرآمیز می‌تواند یک مصیبت واقعاً ترسناک باشد. با این حال، این یکی از مواردی است که نیازی نیست به تنهایی با آن روبرو شوید.

در اینجا مراحلی وجود دارد که باید پس از تصمیم‌گیری برای خارج شدن از چنین رابطه‌ای انجام دهید:

طرحی ترسیم کنید:

در این طرح، افرادی که می‌توانند در برابر سوءاستفاده‌گر شما، از شما محافظت کنند، فهرست می‌شود.

شواهدی را که در آن مورد تجاوز قرار گرفته‌اید، ثبت کنید:

از کبودی‌ها و بریدگی‌ها، پیام‌های متنی و ایمیل‌های تهدیدآمیز، یا سایر علائمی که نشان‌دهنده سوءاستفاده از شما از سوی شریک زندگی‌تان است، عکسی بگیرید.

کمک حرفه‌ای بگیرید:

در صورت امکان، سعی کنید از یک مشاور یا درمانگر کمک بگیرید. آنها به حرف‌های شما بدون قضاوت گوش می‌دهند و به بهترین شکل ممکن، راهنمایی‌تان می‌کنند.

منبع:

https://www.verywellmind.com/different-types-of-domestic-violence-5119884

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا