روانشناسی

چگونه شخصیت خود را رشد دهیم و انسان بهتری شویم

3/5 - (2 امتیاز)

آن چه در این مقاله می خوانیم

چگونه انسان بهتری باشیم

آیا می‌توانیم انسان بهتری باشیم؟ همه ما می‌خواهیم بهترین خودمان باشیم، اما بسیاری از مردم فکر می‌کنند که دیگر با بزرگ شدن و رشد شخصیت، نمی‌توان تغییر کرد. اما این طرز تفکر اشتباه است.

قوت بخشیدن به شخصیت شامل تقویت آگاهی و خرد، موفقیت، شجاعت، حس انسانیت، قضاوت، ثبات خلق و خو و انعطاف‌پذیری در پذیرش دیگران می‌باشد.

همیشه راه‌هایی برای آنکه انسان بهتری باشیم وجود دارد و البته که این پاسخ به سوالات بیشتری منجر می‌شود.

چگونه انسان بهتری باشیم؟ بهترین راه برای تبدیل شدن به یک فرد بهتر چیست؟ ساده‌ترین روش چیست؟ و مهمترین جنبه‌هایی که باید روی خود کار کنیم چیست؟

با در نظر گرفتن سلامتی خود و همچنین منافع دیگران، در این مقاله برخی از مهمترین راه‌ها برای آنکه انسان بهتری باشیم آورده شده است.

راه‌هایی برای آنکه انسان بهتری باشیم

عصبانیت را رها کن

همه ما در زندگی خود عصبانیت را تجربه می‌کنیم. با این وجود عصبانیت کنترل نشده می‌تواند در روابط ما و حتی سلامتی ما مشکل ایجاد کند.

فشار ناشی از عصبانیت می‌تواند منجر به استرس بیشتر و مشکلات اضافی شود، زندگی را پیچیده کرده و ما را از بهترین حالت خود دور نگه دارد.

به همین دلیل در پاسخ به سوال چگونه انسان بهتری باشیم می‌توان گفت یادگیری مدیریت و سرانجام رهایی از عصبانیت برای تبدیل شدن به یک فرد بهتر، بسیار مهم است.

اولین قدم

رها کردن خشم همیشه آسان نیست. اما اولین قدم یادگیری بیشتر در مورد شناخت خشم است. دانستن اینکه چه چیزهایی شما را تحریک می‌کنند و وقتی عصبانی هستید چه کاری باید انجام دهید قدم‌های مهمی برای ساختن یک شخصیت قوی‌تر در شماست. شناخت احساس خشم غالباً ساده است.

اگر سعی کنید وقتی احساس ناراحتی می‌کنید و خشم شما بالا می‌آید، متوجه این احساس شوید و تصمیم بگیرید این احساس را مدیریت کنید مطمئنا تاثیر بهتری خواهد داشت نسبت به زمانی که آن را انکار کنید یا دیگران را به عنوان راهی برای کنار آمدن با آن در نظر بگیرید.

توجه خود را در زمان احساس عصبانیت متمرکز کنید و بدانید که بین احساس عصبانیت و واکنش به آن تفاوت وجود دارد. سپس گزینه‌های خود را بررسی کنید.

می‌توانید باورهای خود را در مورد آنچه شما را عصبانی می‌کند تغییر دهید. به خود یادآوری کنید که شاید آن شخصی که شما را در ترافیک اذیت کرده است، دچار مشکلاتی شده که حواسش را پرت کرده است.

اگر به نظر می‌رسد دوستی با شما بی‌ادب برخورد می‌کند، سعی کنید ابتدا با او همدلی کنید و سپس وی را مورد قضاوت قرار دهید. آیا این رفتاری است که هر روز از او مشاهده می‌کنید؟

شما همچنین می‌توانید بر آنچه «عامل خشم» شما است تمرکز کنید و آنها را تا حد ممکن از بین ببرید.

مثال

مثلا اگر خود را از اینکه هیچ‌وقت به موقع به برنامه‌هایتان نمی‌رسید ناامید و عصبانی می‌دانید، روی ایجاد فضای بیشتر در برنامه خود تلاش کنید (حتی اگر این به معنای نه گفتن به سایر افراد و برنامه‌های غیرضروری باشد).

اگر فرد خاصی باعث عصبانیت شما می‌شود، اگر صحبت و تلاش برای رفع این آزردگی جوابگو نیست، پس سعی کنید نقش او را در زندگی خود محدود کنید.

همچنین مهم است که یاد بگیرید کینه و عصبانیت باقیمانده از روزهای قبل را کنار بگذارید. بر بخشش تمرکز کنید، مخصوصا بر مسائلی که از قبل باقی مانده و افرادی که از گذشته‌تان شما را آزار می‌دهند.

وقتی تا آنجا که ممکن است در لحظه حال باشید، این کار راحت‌تر می‌شود. تمرین خودآرامبخشی‌های مربوط به استرس مانند مدیتیشن می‌تواند به شما کمک کند تا عصبانیت خود را کنار بگذارید.

تمرکز خود را بر این بگذارید که گذشته‌ای که شما را خشمگین کرده، باید یک بار برای همیشه حل شود.

توجه خود را به لحظه حال معطوف کنید. بودن در گذشته باعث تکرار افکار منفی می‌شود که به آن نشخوار فکری گفته می‌شود.

یکی از نکات مهم رها کردن خشم و بودن در لحظه حال، کمک به ذهن برای کاهش نشخوار فکری است.

 از دیگران حمایت کنید

کمک به دیگران ممکن است راهی آشکار برای تبدیل شدن به یک فرد بهتر به نظر برسد. ما اغلب با گفتن کلمه «افراد خوب» به کسانی فکر می‌کنیم که حاضرند برای دیگران فداکاری کنند.

کارهای خوب در حمایت از دیگران می‌تواند ما را به دلیل برقراری ارتباط بین نوع‌دوستی و بهزیستی عاطفی، به افرادی با شخصیت‌های قوی‌تر تبدیل کند.

در حالی که ممکن است بیش از حد استرس و مشغله داشته باشید و نگران مشکلات کمک به دیگران باشید، اما گسترش توانایی تمرکز بر نیازهای دیگران نیز می‌تواند به شما در رفع استرس کمک کند، دایره ارتباطی شما را قوی‌تر کند و حال شما را بهتر کند.

مطالعات نشان می‌دهد نوع دوستی برای بهزیستی عاطفی شما مفید است و می‌تواند آرامش ذهنی شما را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد.

مثال

مثلا یک مطالعه نشان داد بیماران دیالیزی، بیماران پیوندی و افراد داوطلبی که به سایر بیماران به‌صورت خودخواسته کمک و حمایت می‌کنند، رشد شخصی و بهزیستی عاطفی را بیشتر تجربه می‌کنند.

مطالعه دیگری در مورد بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) نشان داد که آن دسته از بیمارانی که به سایر بیماران ام اس کمک می‌کنند، از مزایای بیشتری نسبت به سایر بیماران پشتیبانی‌شده خود بهره می‌برند.

مزایایی از جمله بهبود بارزتر اعتماد به نفس، خودآگاهی، عزت‌نفس و کاهش افسردگی و بهبود عملکرد روزانه. این افراد به‌طور کلی دریافتند زندگی آنها به طرز چشمگیری به سمت آرامش و بهبودی بیشتر تغییر کرده است.

کمک به افراد دیگر علاوه بر اینکه دنیا را به مکان بهتری تبدیل می‌کند، می‌تواند شما را به فردی شادتر و دلسوزتر تبدیل کند.

با نگاه انداختن به اطراف و اندکی تامل متوجه می‌شویم که راه‌های زیادی برای کمک به اطرافیانمان وجود دارد.

از نقاط قوت خود استفاده کنید

از دست دادن زمان در حالیکه درگیر انجام یک کار عمیق یا فعالیت جذاب هستید (روانشناسان از آن به عنوان «جریان» یاد می‌کنند) برای اکثر ما یک حالت آشنا است.

جریان هنگامی اتفاق می‌افتد که عمیقاً درگیر یک سرگرمی، یادگیری مهارت یا موضوع جدیدی شوید یا به فعالیت‌هایی بپردازید که ترکیب مناسبی از چالش و سهولت را فراهم می‌کنند.

وقتی بیش از حد احساس چالش می‌کنیم، دچار استرس می‌شویم و در مقابل وقتی کار خیلی راحت است، ممکن است خسته شویم.

به هر صورت، یافتن موقعیتی شیرین بین این دو حالت ما را همیشه درگیر خود می‌کند. شما می‌توانید با نوشتن، رقصیدن، خلق کردن، یا با جذب مطالب جدیدی که می‌توانید به دیگران بیاموزید، بودن در «جریان» را تجربه کنید.

آنچه ممکن است شما را به آن حالت برساند ممکن است برای دیگران چالش‌برانگیز باشد و بالعکس.

به این فکر کنید که بیشتر مواقع چه زمان‌هایی در چنین وضعیتی قرار دارید و سعی کنید بیشتر آن کار را انجام دهید.

حالت جریان، شاخص خوبی برای مناسب بودن فعالیتی برای شماست. هنگامی که در حالت جریان هستید یعنی شما در حال استفاده از نقاط قوت خود هستید و این امر برای سلامتی عاطفی و خوشبختی شما عالی است.

این امر برای بقیه افراد نیز یک نکته بسیار مثبت است. زیرا از نقاط قوت شما می‌توان به گونه‌ای برای کمک به دیگران نیز استفاده کرد.

هنگامی که به اندازه کافی درباره خود یاد می‌گیرید و می‌فهمید بهترین نقاط قوت شما چیست و می‌دانید چگونه از آنها برای کمک به دیگران نیز استفاده می‌کنید، در راه رسیدن به یک فرد بهتر و همچنین یک فرد خوشحال‌تر استفاده خواهید کرد.

از آنچه در آن مهارت دارید استفاده کنید و یک حالت جریان ایجاد کنید.

از مدل «مراحل تغییر» استفاده کنید

از خود بپرسید: اگر گوی جادویی داشتید، دوست داشتید در آینده چه چیزی را ببینید؟

با نادیده گرفتن ایده‌های چگونگی رسیدن به آنجا، زندگی ایده‌آل خود را به وضوح تصور کنید و اینکه چه چیزی در آن گنجانده می‌شود.

چند دقیقه وقت بگذارید تا روی کاغذ یا روی کامپیوتر خود تغییرات و اهدافی را که در این تصویر گنجانده شده است، لیست کنید.

در مورد آنچه می‌خواهید، شفاف باشید. اشکالی ندارد اگر چیزی را بخواهید که ظاهراً هیچ کنترلی روی آن ندارید. مثلاً همسری که برای شما مناسب است. فقط آن را یادداشت کنید.

شما ممکن است از بسیاری از الگوها پیروی کنید و برای زندگی خود یک برنامه، یک برنامه پنج ساله و 10 ساله داشته باشید. اما این لیست لزوماً نباید یک برنامه‌ریزی اساسی باشد، بلکه می‌تواند لیستی از آرزوها و اهداف باشد.

در نظر داشتن آنچه در آینده به آن امیدوارید می‌تواند به شما کمک کند کمتر در قسمت‌های استرس‌زا زندگی فعلیتان گیر کنید و به شما کمک می‌کند تا گزینه‌های بیشتری برای تغییر در هنگام نمایش خود مشاهده کنید.

روش‌های مختلفی برای تمرکز بر تغییر وجود دارد. اما مراحل مدل تغییر می‌تواند شما را راحت‌تر از بسیاری از مسیرهای دیگر به بهترین خودتان برساند.

این مدل تغییر را می‌توان با هر طرز فکری که در حال حاضر دارید سازگار کرد و می‌تواند برای اکثر افراد مفید باشد.

مدل مراحل تغییر

پیش‌اندیشی: نادیده گرفتن مسئله

تدبر: آگاهی از مساله

آماده‌سازی: آماده شدن برای تغییر

اقدام: اقدام مستقیم به سوی هدف

نگهداری: حفظ رفتار جدید

یکی از مهمترین قسمت‌های این مسیر برای تغییر این است که شما قبل از آماده شدن، خود را مجبور به ایجاد تغییرات نمی‌کنید و اگر خود را عقب می‌بینید تسلیم نمی‌شوید.

مراقب خودت باش

شما همیشه نمی‌توانید شرایطی که با آن روبرو هستید را کنترل کنید. اما می‌توانید میزان مراقبت از خود را کنترل کنید. مراقبتی که می‌تواند بر سطح استرس شما تأثیر بگذارد و شما را قادر سازد که وقتی با چالش‌های زندگی روبرو هستید، به‌عنوان یک فرد رشد کنید.

مراقبت از خود برای ایجاد انعطاف‌پذیری هنگام مواجهه با عوامل استرس‌زای غیرقابل اجتناب به چندین دلیل بسیار حیاتی است. زیرا ممکن است بر اثر یک واکنش ضعیف مشکلات بیشتری برای خود ایجاد کنید.

برعکس، وقتی از خود (بدن و ذهن) به خوبی مراقبت می‌کنید، می‌توانید با هر آنچه که پیش می‌آید منطقی‌تر برخورد کنید و از تمام منابعی که در زندگی دارید استفاده کنید تا از چالش‌ها به عنوان منابعی برای رشد در زندگی استفاده کنید.

مراقبت صحیح از جسم، روح و روان می‌تواند شما را در حالت مناسبی برای کنترل استرس قرار دهد.

این موضوع به شما انعطاف‌پذیری بیشتری می‌دهد تا بتوانید چالش‌های زندگی را که همه با آن روبرو هستیم و همچنین چالش‌هایی که ممکن است مختص شما باشد را مدیریت کنید.

مبانی مراقبت از خود

از نظر استراتژی‌های خودمراقبتی، موارد مختلفی وجود دارد که می‌تواند به ما کمک کند انسان بهتری باشیم. اما برخی از مهمترین جنبه‌های مراقبت از خود شامل موارد زیر است:

خواب

تغذیه

ارتباط با دیگران

زمان خاموشی 

خواب

خواب برای سلامتی عاطفی و جسمی شما مهم است. زیرا خواب کم یا بی‌کیفیت باعث می‌شود استرس بیشتری داشته باشید و کمتر بتوانید راه‌حل‌هایی برای مشکلات پیش‌رویتان پیدا کنید.

کمبود خواب هم در کوتاه‌مدت و هم در طولانی‌مدت می‌تواند بر بدن شما آسیب وارد کند.

خواب کم حتی می‌تواند بر وزن شما نیز تأثیر بگذارد.

 تغذیه

در مورد تغذیه نامناسب نیز همین امر وجود دارد. یک رژیم غذایی ضعیف می‌تواند احساس رخوت و خستگی در شما ایجاد کند و می‌تواند با گذشت زمان باعث افزایش وزن شما شود.

برای مقابله با چالش‌های زندگی به سوخت مناسب نیاز دارید. اما وقتی استرس‌های روزانه بر ما تاثیر می‌گذارند، تمایل پیدا می‌کنیم از غذاهای نامناسب استفاده‌کنیم.

ارتباطات اجتماعی

احساس ارتباط داشتن با دیگران می‌تواند به شما کمک کند تا مقاومت بیشتری داشته باشید و شخصیت قوی‌تری از خود ارائه دهید. دوستان خوب می‌توانند به شما کمک کنند تا احساسات منفی را پردازش کنید و در صورت لزوم ذهن خود را از مشکلات دور کنید.

زمانی که زندگی پرمشغله و پراسترسی دارید، یافتن وقت برای دوستان گاهی چالش‌برانگیز است. اما دوستان ما اغلب هم با پشتیبانی و هم از طریق الهام بخشیدن به ما، بسیار کمک‌کننده خواهند بود.

زمان خاموشی

در آخر، مهم است که کمی وقت برای خود اختصاص دهید. این می‌تواند به‌معنای نوشتن خاطرات، گذراندن ساعاتی در تنهایی خود و ​​مراقبه باشد.

ساعت خاموشی شما می‌تواند به صورت ورزش کردن یا حتی تماشای برنامه دلخواهتان در خانه باشد. این امر برای افراد درونگرا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اما هر کس حداقل گاهی به زمانی برای بودن با خود نیاز دارد.

منبع:

https://www.verywellmind.com/how-to-be-a-better-person-4167628

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا