اختلالات اضطرابی

استرس ترافیک

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

استرس ترافیک چیست؟

شما در حال رانندگی به سمت محل کارتان هستید و همه‌چیز در حال حرکت است تا جایی که … استرس ترافیک شروع می‌شود!

همه چیز درهم می‌شود و متوقف می‌شود و همه آن پدال‌های ترمز برای ساعت‌های بعد تنها منظره‌ای است که در جلوی شما قرار می‌گیرد.

زمان به سختی می‌گذرد، خون شما شروع به جوشیدن می‌کند، شما شروع به تعریق می‌کنید و قلب شما شروع به تپیدن می‌کند. سعی می‌کنید هر طور شده آرامش را به خود برگردانید، اما از قبل می‌دانید که دیر به جلسه 9 صبح خود خواهید رسید.

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که استرس ترافیک فقط یک واقعیت تحقیرآمیز زندگی مربوط به شهرهای بزرگ است و تاثیری بر ما ندارد.

اما واقعیت این است که ترافیک به طور کلی هم سلامت روانی و هم جسمی شما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. حتی نیازی نیست که شما در ترافیک پشت ماشین خود مشغول رانندگی باشید، زیرا مطالعات نشان داده است که فقط صدای ترافیک می‌تواند بر سلامت روان افراد تاثیر بگذارد.

استرس ترافیک با پارک کردن ماشین از بین نمی‌رود. بسیاری از بیماران افزایش تحریک‌پذیری در خانه و محیط کار خود را به دلیل صرف وقت در ترافیک هر روزه گزارش کرده‌اند.

کسانی که از قبل سابقه مشکلات روانی دارند ممکن است بیشتر در معرض خطر باشند.

در تحقیقی نشان داده شد افرادی كه از اختلال استرس پس از سانحه رنج می‌برند نسبت به استرس ناشی از ترافیك بسیار حساس هستند. زیرا افرادی که از PTSD رنج می‌برند محرک‌های خنثی را بیشتر تهدیدآمیز توصیف می‌کنند.

بنابراین، مثلا ممکن است در هنگام گیر افتادن در ترافیک، استرس بیشتری را نسبت به افرادی که از PTSD رنج نمی‌برند، تجربه کنند.

چرا در ترافیک احساس خشم می‌کنیم؟

مطالعات نشان داده است که دو دلیل عمده برای خشمگین شدن در جاده وجود دارد:

تصور عدم داشتن کنترل و دیگر رانندگان «بی‌چهره».

شما نمی‌توانید راننده‌ای را ببینید که باعث ایجاد ترافیک شده است، بنابراین سعی می‌کنید هر آنچه را که احساس می‌کنید به آن راننده نسبت دهید.

در حالی که ما به آن احمق لعنت می‌فرستیم که چرا چراغ قرمز را زودتر رد نمی‌کند تا شما نیز از ترافیک نجات بیابید یا عصبانی هستید از اینکه جلوی شما پیچیده‌اند، اما ممکن است آنها واقعاً با خجالت از این که شما را ندیده‌اند زیر لب در حال عذرخواهی باشند و از اشتباهشان پشیمان باشند.

اثرات استرس ترافیکی فقط به سلامت روان محدود نمی‌شود.

افرادی که استرس مزمن حتی از طریق ترافیک را تجربه می‌کنند، به دلیل تأثیر آن بر سیستم ایمنی بیشتر در معرض بیماری هستند.

در حالی که ارتباط بین استرس و بیماری‌های قلبی عروقی مشخص نیست، انجمن قلب آمریکا می‌گوید: «استرس ممکن است بر رفتارها و عواملی که خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهند تأثیر بگذارد: فشار خون بالا و سطح کلسترول، سیگار کشیدن، عدم تحرک بدنی و پرخوری».

کنترل فرمان را در دست بگیرید

همه ما نمی‌توانیم فقط برای جلوگیری از گیر کردن در ترافیک شغل خود را ترک کنیم و زاهد شویم. چگونه از خود در برابر فشار روانی محافظت کنیم؟

1. رفتن به سرکار با …

استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا سرویس‌های اشتراک سواری و دوچرخه برای رفتن به سر کار بسیارمفید است.

2. دیدگاه خود را تغییر دهید.

اتومبیل‌سواری خود را به یک تفریح تبدیل کنید. به جای اینکه رانندگی شما یک زمان منبع استرس شما باشد، فکر کنید که آن را به عنوان یک تفریح پس از یک روز شلوغ انجام می‌دهید.

3. گوش دادن به موسیقی

به یک موسیقی آرامش بخش، پادکست یا کتاب صوتی جذاب گوش فرا دهید.

4. ساعات ترافیک را بدانید

زمان ترافیکی خود را به حداقل برسانید.

5. زودتر از خانه خارج شوید

برای جلوگیری از عجله به گزینه‌هایی مانند ترک زودتر خانه توجه کنید.

6. در مورد زمان ورود و ترک محل کار بعداً با رئیستان صحبت کنید یا به‌دنبال کار دیگری نزدیک به محل زندگیتان باشید.

اگر فکر می‌کنید ترافیک غیرقابل تحمل است، ممکن است یک بیماری اساسی روانی مانند افسردگی یا اضطراب داشته باشید که باعث می‌شود شما به استرس ترافیک حساس شوید. این موضوع باید توسط یک متخصص بهداشت روان مانند روانشناس یا روانپزشک، پرداخته شود.

7. سرانجام، درگیر چیزهای کوچک نشوید.

به یاد داشته باشید که گرچه نمی‌توانید رفتار دیگران را تغییر دهید، اما می‌توانید رفتار خود را تغییر دهید.

اگر کسی رانندگی شما را مختل کند یا منتظر نوبت خود در پشت یک چراغ قرمز نباشد، سعی کنید موضوع را رها کنید و به جای عصبانی شدن و درگیر شدن با شخص مقابل، اندکی صبر کنید و کمی به آنها حق دهید. شاید آنها شما را ندیده‌اند، شاید آنها نیز از روز پر استرس خود شاکی هستند و یا شاید از اختلال روانی رنج می‌برند.

با تمرین ترحم، سطح استرس خود را کاهش می‌دهیم. تلاش برای رسیدن به تعادل در زندگی کاری «عوامل استرس‌زای» زیادی را به همراه دارد.

از مهلت تعیین شده برای انجام کار گرفته تا کارهای خانه و مسئولیت‌های خانوادگی، همیشه یک بحران یا مشکل دیگری وجود دارد که باید با آن کنار بیایید. در میان همه اینها، ترافیک یک فشار اضافی است که می‌تواند تا حد زیادی بر سلامت روان و سلامت جسمی شما تأثیر بگذارد.

بنابراین پذیرش استرس هنگام رانندگی منظم در ترافیک و یافتن راه‌هایی برای مقابله با آن مهم است.

چند نکته برای غلبه بر استرس ناشی از ترافیک؛ نفس‌گیری، بازدم و تکرار:

اگر در ترافیک گیر کرده‌اید، لحظه‌ای وقت بگذارید تا نفسی عمیق و آرام بکشید. زیرا به شما کمک می‌کند تا ذهن خود را آرام کنید و همچنین تنفس خود را منظم کنید.

توجه خود را منحرف کنید:

به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید یا به برخی پادکست‌ها گوش دهید. حتی می‌توانید بقیه روز را برنامه‌ریزی کنید. اگر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنید، از زمان برقراری و پاسخ به تماس استفاده کنید از این زمان برای تماس با دوستان خود و معاشرت استفاده کنید.

افکار استرس‌زا را دور کنید:

اگر نگران دیر رسیدن به محل کار یا جلسه هستید، با نگرش مثبت به آن نزدیک شوید و لحظه به لحظه به آنچه در اطراف شما اتفاق می‌افتد تمرکز کنید.

تغییر درک نسبت به استرس:

نحوه پاسخگویی ما به استرس در تأثیر آن بر ما نقش اساسی دارد. حفظ روحیه مثبت و کمی شوخی در گفتگو با خود می‌تواند به‌طرز مثبتی نحوه پاسخگویی شما به استرس را بسیار تحت‌تأثیر قرار دهد.

سالم غذا بخورید و شکم خود را خالی نگه ندارید:

بیشتر خشم ما ناشی از گرسنگی است، به ویژه در طول سفر به خانه از کار و برعکس. غذای سالم بخورید و قبل از ترک محل کار یک وعده غذایی به همراه داشته باشید تا تحریک‌پذیر نباشید.

رانندگی آگاهانه:

هنگام رانندگی در ترافیک، برای ما مهم است که برای ایمن بودن توجه و آگهی از محیط اطراف خود داشته باشیم. روی جاده تمرکز کنید و مراقب باشید. اگر مدت طولانی درگیر ترافیک هستید، کنار بروید، چند دقیقه آرام باشید و دوباره شروع به رانندگی کنید.

نکاتی در مورد تصادف در ترافیک

سالانه میلیون‌ها تصادف رانندگی در جاده‌ها و خیابان‌ها رخ می‌دهد. اگر تصادف کرده باشید، ممکن است احساسات مختلفی را تجربه کرده باشید. این احساسات و هیجانات منفی هم می‌تواند در زمان حادثه و هم در روزهای پس از آن شما را آزار دهد. برخی از این احساسات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

شوکه شدن

عصبانیت

ترس یا نگرانی

ناراحتی و غم

احساس گناه

علاوه بر این، ممکن است تصادف را در ذهن خود مدام تکرار کنید.

ممکن است احساس کنید که دیگر نمی‌توانید در مورد آن فکر کنید.

بیشتر افرادی که تصادف کرده‌اند برخی از این احساسات (یا همه) را دارند. بعضی اوقات این احساسات می‌توانند آنقدر قوی باشند که شما را از داشتن یک زندگی عادی بازمی‌دارند.

چه تفاوتی بین احساسات عادی پس از یک حادثه و احساسات خیلی شدید وجود دارد؟

برای بیشتر افرادی که دچار سانحه رانندگی می‌شوند، احساسات طاقت‌فرسا با گذشت زمان از بین می‌رود. بعضی اوقات این احساسات از بین نمی‌روند یا قویتر می‌شوند. آنها می‌توانند طرز فکر و عمل شما را تغییر دهند.

احساسات شدیدی که برای مدت طولانی با شما می‌مانند و مانع زندگی روزمره می‌شوند، نشانه‌های استرس پس از سانحه است.

اگر پس از سانحه رانندگی دچار استرس پس از سانحه شوید، ممکن است برخی از مشکلات زیر را تجربه کنید:

یک احساس ناآرامی مداوم و عمومی.

اضطراب در مورد رانندگی یا سوار شدن در وسایل نقلیه.

عدم تمایل به انجام آزمایشات پزشکی یا اقدامات درمانی.

تحریک‌پذیری، یا نگرانی یا عصبانیت بیش از حد.

کابوس یا مشکل خواب.

احساسی که به رویدادها یا افراد دیگر مرتبط نیستید.

خاطرات جاری تصادف که نمی‌توانید متوقف یا کنترل کنید.

اگر چنین علائمی را در خود مشاهده نمودید حتما با یک روانشناس یا روانپزشک ملاقات کنید تا آثار باقی مانده از تصادف برای شما کمرنگ‌تر شود.

منابع:

https://news.umiamihealth.org/en/traffic-stress-keep-calm-and-drive-on/

https://familydoctor.org/post-traumatic-stress-after-a-traffic-accident/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا