کتاب شناسی

ازدواج رنج مقدس

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

معرفی کتاب: ازدواج رنج مقدس

نویسنده: داریل شارپ
مترجم: سیمین موحد
ناشر: بنیاد فرهنگ زندگی

در این کتاب (ازدواج رنج مقدس )، داریل شارپ ضمن معرفی مفاهیم یونگی مانند سایه، پرسونا، عقده‌ها، انیما و انیموس به تشریح چگونگی ارتباط انسان‌ها بر اساس این مفاهیم طبق نظریه یونگ می‌پردازد. اگرچه ترجمه عنوان فارسی کتاب تاکید بر ارتباط در ازدواج دارد؛ ولکن در عنوان اصلی و مفاهیم کتاب، چنین تاکیدی جز در قسمت‌هایی کوتاه دیده نمی‌شود.

در قسمتی از کتاب بیان می‌شود که هر چقدر انسان آگاهی بیشتری از خود داشته باشد، عوامل ناخودآگاه کمتری او را بسوی فردی خاص می‌رانند. فردی که از خویشتن شناختی ندارد، بر اساس اجبارهای درونی بسوی دیگری کشیده می‌شود و قدرت انتخاب ندارد.

مثلاً دختری را تصور کنید که همواره مجذوب افراد مشکل‌دار می‌شود و برای همه آنها نقش ناجی و ایثارگر دارد. در رابطه اولش همه هزینه‌های زندگی را برعهده می‌گیرد، در رابطه دوم فرد مقابل معتاد است و او در تلاش برای بهبودی اوست. و در نهایت با فردی افسرده که همسرش او را ترک کرده ازدواج می‌کند و جالب آنکه نمی‌داند چرا پس از آنکه آن مرد از افسردگی رها شد، رابطه آنها نیز دچار مشکل شد.

نظر یونگ

از نظر یونگ، هر فردی دارای عقده‌هایی است که آن را از طریق زندگی زیست نشده والدین خود کسب کرده است. اگر مادر آرزوی تحصیلات داشت تا آبرویی برای خود بخرد ولی به آن دست نیافت، حال فرد عقده تحصیلات دارد.

برای کار کردن بر روی رابطه، شما باید بر روی قسمت ناخودآگاه و عقده‌های خود کار کنید و مسئولیت ناراحتی و غم خود را بپذیرید. هنگامی که از همسرتان در حد انفجار ناراحت هستید، اتاق را ترک کنید. به مکان آرام بروید و به‌جای متهم کردن دیگری به اینکه او علت دیوانه شدن شما است و به‌جای آنکه او را علت ناراحتی خود بدانید، به خود بگویید: «احساس می‌کنم دارم دیوانه می‌شوم. این احساس از کجای درونم می‌آید». از خودتان بپرسید: «چه عقده‌ای در شما فعال شده است و هدفش چیست؟».

پرسش درست این نیست که از همسرتان بپرسید چرا این کار را با من می‌کنی؟ بلکه پرسش درست این است: «چرا من این واکنش را نشان می‌دهم؟ او در نظر من چه کسی است؟ از این احساس و واکنش خودم چه شناختی از خودم پیدا می‌کنم؟ در چه موارد مشابهی این احساس یا واکنش را پیدا می‌کنم؟ چه زمان‌هایی این احساسات را پیدا می‌کنم؟ این موضوع من را به یاد چه چیز و کسی می‌اندازد؟ و در نهایت سوال آخر آنکه: در اینباره چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

پی‌نوشت:

مثال‌ها و توضیحات ارائه شده توسط نویسنده به‌جهت روشن شدن بیشتر مفاهیم این کتاب است.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. بازتاب: روانکاوی مادرزن و داماد | Dr. Amin Hosseini "PSYCHOANALYST"

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا