اختلال میل جنسی در مردان

اختلال میل جنسی در مردان

امتیاز

آن چه در این مقاله می خوانیم

تعریف اختلال میل جنسی در مردان

اختلال میل جنسی در مردان (Male Hypoactive Sexual Desire Disorder) عبارت است از فقدان علاقه به فعالیت جنسی که به دو دسته تقسیم می‌شود:

  1. اختلال کمبود میل جنسی
  2. اختلال بیزاری جنسی

بر اساس تقسیم‌بندی DSM اختلال کمبود میل جنسی به دو دسته تقسیم می‌شود: ۱) اختلال میل/ برانگیختگی جنسی در زنان ۲) اختلال میل جنسی در مردان.

لازم به‌ذکر است که در بسیاری از مواقع، میزان نیاز جنسی زنان و مردان متفاوت است و تنها بر اساس آنکه زنی یا مردی همسر و یا شریک جنسی خود را متهم به سرد مزاجی می‌کند نمی‌توان فرد را سرد مزاج نامید، زیرا ممکن است میزان نیاز جنسی دو نفر متفاوت باشد.

شرایط تشخیص اختلال کمبود میل جنسی در مردان عبارت است از:

  1. زمانی که نشانه‌ها به‌مدت ۶ ماه ادامه داشته باشند؛
  2. باعث پریشانی و استرس شدید در فرد شوند.

هردو این نشانه‌ها می‌تواند مادام‌العمر بوده باشد یا آنکه پیش از آن فرد می‌تواند برای مدتی زدگی جنسی طبیعی داشته و سپس به اختلال میل جنسی دچار شود. درمانگر برای تشخیص اختلال میل جنسی در مردان سن و سال بیمار و میزان تاثیری که این اختلال در روابط و زندگی او نیز باعث شده را نیز در نظر می‌گیرد.

تخمین زده می‌شود که حدود ۶ درصد از مردان بین ۱۸-۲۴ سالگی و ۴۱ درصد بین ۶۶-۷۴ سالگی مشکلاتی را درباره میل جنسی دارند. تنها ۱٫۸ درصد مردان بین ۱۶-۴۴ سالگی مشکلات میل جنسی در آنها بیش از ۶ ماه به‌طول می‌انجامد. با افزایش سن، شیوع کاهش میل جنسی در مردان افزایش می‌یابد. آمار درباره زنان مشخص نمی‌باشد. اگرچه می‌دانیم پریشانی ناشی از اختلال میل جنسی در زنان با افزایش سن کمتر می‌شود.

نشانه‌های اختلال میل جنسی در مردان

  1. فقدان یا کاهش افکار یا تخیلات جنسی
  2. فقدان یا کاهش تمایل برای عمل جنسی

کم و زیاد شدن میل جنسی در انسان طبیعی است و میزان میل جنسی در طول زمان در ارتباط با شرایط، موضوعات شخصی و رابطه عاطفی و زناشویی تفاوت می‌کند. ولکن برای تشخیص اختلال میل جنسی، کاهش میل جنسی باید حداقل ۶ ماه در فرد تداوم داشته باشد و باعث پریشانی و آزار فرد شود. هردو این نشانه‌ها می‌تواند مادام‌العمر بوده باشد و یا آنکه پیش از آن فرد می‌تواند برای مدتی زدگی جنسی طبیعی داشته و سپس به اختلال میل جنسی دچار شود.

دلایل اختلال میل جنسی در مردان  

برخی از دلایل می‌تواند زمینه‌ساز اختلال میل جنسی در فرد شود که از جمله می‌توان به‌موارد زیر اشاره کرد:

  1. دیدگاه منفی درباره رابطه جنسی
  2. مشکلات ارتباطی
  3. نوع عملکرد شریک جنسی
  4. استرس‌های کودکی
  5. شرایط پزشکی از جمله دیابت و مشکلات قلبی و تیروئید و مشکلات غدد درون‌ریز
  6. اختلال نعوظ
  7. در معرض سوء‌استفاده جنسی و عاطفی قرار گرفتن در گذشته
  8. مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی
  9. اثرات جانبی داروها
  10. استرس‌های زندگی مانند از دست دادن شغل
  11. استفاده از الکل

درمان اختلال میل جنسی در مردان

پیش از هر درمانی، باید از روانی یا فیزیولوژیکی بودن اختلال میل جنسی در فرد آگاه شد. در صورتی که کمبود میل جنسی، موقعیتی و بر اساس شرایط باشد و یا تنها نسبت به همسر رخ می‌دهد، می‌توان اطمینان حاصل کرد که دلیل فیزیولوژیکی ندارد. اما اگر این اختلال عام و مادام‌العمر باشد، ابتدا باید عوامل فیزیولوژیکی مانند سطح انرژی فرد و یا دیابت در او چک شود.

دارودرمانی:

دارو درمانی باعث افزایش فانتزی‌ها، میل و برانگیختگی جنسی در مردان می‌شود. داروهایی مانند متیل فندیت و بوپروپیون و استفاده از هورمون‌های اندروژن بالاخص تستسترون باعث افزایش میل جنسی در مردان می‌شود.

اگر اضطراب یا افسردگی فرد باعث اختلال کمبود میل جنسی در او می‌باشد، داروهای مناسب برای او تجویز می‌شود. بسیاری از مواقع نیز داروهای ضدافسردگی، خود باعث کاهش میل جنسی است که باید دوز آن را مناسب انتخاب کرد و یا دارویی دیگر را در کنار آن تجویز نمود.

در افزایش و یا کاهش میل جنسی، هورمون‌هایی دخیل هستند که در عکس زیر می‌توانید آنها را ببینید.

اختلال میل جنسی در مردان

روان‌درمانی:

اگرچه احتمال روانشناختی بودن اختلال میل جنسی در مردان به‌نسبت زنان کمتر است، ولکن عوامل چندی باعث کاهش میل جنسی در مردان می‌شود که به‌واسطه شناخت‌درمانی می‌توان آنها را تصحیح کرد. از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

روابط نامناسب و همراه با خشم، عدم اطمینان از کفایت خود و اضطراب عملکرد در رابطه جنسی، احساس عدم صمیمیت و رابطه نامناسب با همسر، انتظارات غیر واقع‌بینانه و نادرست از رابطه جنسی، تماشای زیاد پورنوگرافی که باعث ترشح بیش از حد دوپامین در مغز می‌شود و در نتیجه مغز به تحریک‌های معمول زندگی از جمله روابط جنسی با همسر پاسخ نمی‌دهد.

از جمله موارد دیگری که باعث کاهش میل جنسی می‌شود، کمبود عزت‌نفس است. کمبود عزت‌نفس باعث کاهش میل جنسی موقعیتی می‌شود. از طریق روان‌درمانی باید عزت‌نفس مراجع را افزایش داد.

ذهن آگاهی:

اکثر افراد در گذشته و یا آینده سیر می‌کنند. ذهن آگاهی به‌فرد می‌آموزد چگونه در حال زندگی کند و از آن لذت ببرد. اکثر افراد، یا نگران وقایع آتی هستند و یا همواره افسوس گذشته را می‌خورند. به‌همین دلیل آنچه اکنون در حال وقوع است را از دست می‌دهند. در حین فعالیت جنسی لازم است تا فرد در لحظه حضور داشته باشد و فکرش درگیر وقایع دیگر نباشد. ذهن آگاهی به‌فرد می‌آموزد به لحظه اکنون توجه کند و فرد ذهن خود را از درگیری‌های دیگر رها کند. این امر در افزایش میل جنسی تأثیر دارد.

رفتار درمانی:

از جمله تکنیک‌هایی که در رفتار درمانی اختلال میل جنسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، روش مسترز جانسون است. در این روش، زن و شوهر تنها بر اساس دستورات از پیش تعیین شده و بر اساس برنامه‌ریزی با یکدیگر رابطه برقرار می‌کنند. در دفعات اول، زن و شوهر تنها به پیش‌نوازی می‌پردازند و هیچگونه رابطه جنسی نباید انجام شود. اندک اندک به پیش رفته و به نوبت اجازه لمس قسمت‌های حساس بدن یکدیگر را پیدا می‌کنند، ولکن رابطه جنسی با یکدیگر نخواهند داشت. در مرحله بعد، زن و شوهر می‌توانند همزمان بدن یکدیگر را لمس کنند. در نهایت، آنها اجازه پیدا می‌کنند با یکدیگر رابطه جنسی کامل برقرار کنند.

منبع:

www.psychologytoday.com

www.sciencedirect.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا